شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۴

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۴

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

چرا تحریم چیها از رای مردم دفاع می کنند!؟

عجب روزگاری! معلوم نیست چگونه میتواند "بازی سیاسی انتخابات" چنان یک دفعه تغییر ماهیت دهد که برای دفاع از رای مردم در آن باید در اقدامات اعتراضی شرکت کرد؟! لطفا به این جمله توجه کنید: "... علیه سخره گرفتن رای آنان در انتخابات نمایشی..."

نگاهی کوتاه به مواضع برخی از احزاب
پدیده انتخابات ۲۲ خرداد در ایران، و برخورد و واکنش نیروی اپوزیسیون به آن امری است که میتواند به گونهای بارز نشانگر چگونگی رفتار سیاسی اپوزیسیون در مرحله حساسی از تاریخ میهنمان باشد. رفتار سیاسی ای که در خود هم میتواند بیانگر نوع تناقضات آن باشد، و هم بیانگر واقعگرایها و سرانجام زیگزاگهای فکری و سیاسی در کنشهای تاکتیکی و استراتژیک. در اینجا برای اینکه بتوانم بطور مشخصی به این ادعاهای خود بپردازم، نگاهی به مواضع یک سری از نیروهای اپوزیسیون به امر انتخابات ۲۲ خرداد، چه قبل و چه بعد از آن می اندازم.
کمیته مرکزی سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران در اطلاعیهای همراه با یک سری از احزاب دیگر خواهان عدم مشارکت مردم در انتخابات شد، و چنین امری را کمک به پایههای تحکیم قدرت مذهبی در ایران ارزیابی کرد. در آن اعلامیه از جمله آمده است: ” تردیدی نباید داشت که مبارزه مستقل مردم و رشد و پایگیری جنبشهای مردمی با تکیه بر خواستههای حقطلبانه شان، مهمترین عرصه مبارزه با رژیم است. عدم شرکت در بازیهای سیاسی این رژیم، که تنها خود از آن بهره میبرد و بایکوت انتخابات فرمایشی، راهی است که پایههای رژیم اسلامی را سست کرده و اجازه خواهد داد تا سرانجام آلترناتیوی مردمی در برابر حکومت قد برافرازد.” اما بعد از تقلب گسترده در انتخابات و واکنشهای مردمی به آن همان کمیته مرکزی چنین مینویسد: “ما از همه هموطنان خود در خارج از کشور دعوت میکنیم تا در تظاهرات و اقدامات اعتراضی که در کشورهای مختلف برعلیه بازیچه قرار دادن مردم و به سخره گرفتن رای آنان در انتخابات نمایشی ریاست جمهوری رژیم صورت میگیرد وسیعا شرکت کرده و با جنبش اعتراضی مردم در داخل کشور همگام شوند.”
عجب روزگاری! معلوم نیست چگونه میتواند “بازی سیاسی انتخابات” چنان یک دفعه تغییر ماهیت دهد که برای دفاع از رای مردم در آن باید در اقدامات اعتراضی شرکت کرد؟! لطفا به این جمله توجه کنید: “… علیه سخره گرفتن رای آنان در انتخابات نمایشی…”.
حزب دمکرات کردستان ایران نیز که همراه با حزب کومله طی اعلامیهای از مردم کردستان خواسته بود انتخابات را تحریم کنند، و بعد از انتخابات طی سپاس نامهای نیز به زعم خود از بایکوت انتخابات از طرف مردم کردستان تشکر کرد، هم اکنون با انعکاس خبرهای اعتراضی مردم در شهرها عملا بر ضد منطق قبلی خود می ایستد. از جمله به این تیتر لطفا توجه کنید که در سایت این حزب آمده است: ” کشته و زخمی شدن چندین تن در درگیری میان نیروهای رژیم و مردم تهران” حال معلوم نیست که انتخاباتی که این حزب تحریم کرده چه جوری به علتی برای درگیری میان مردم و نیروهای رژیم انجامیده. خوب بود این دوستان در این مورد منطق قابل توجهی می داشتند.
سازمان مجاهدین نیز با همین منطق و البته بسیار تندروانهتر (طبق معمول) با انتخابات ۲۲ خرداد و حوادث بعد از آن برخورد میکند. این سازمان نیز که قبلا انتخابات تحریم کرده بود، بعد از حوادث اعتراضی مردم نوشت: “در حالى که مخاصمات باندهاى درونى رژیم آخوندى و جنگ و جدال آنها بر سر نمایش انتخابات بالا گرفته است، هزاران تن از مردم تهران به ویژه جوانان در اعتراض به انتخابات نامشروع و تقلبهاى کلان این رژیم، در مناطق مختلف شهر از جمله خیابان فاطمى، خیابان و میدان ولى عصر و میدان ونک، خیابان شریعتى، خیابان تخت طاووس، سعادت آباد دست به تظاهرات زدند. تظاهر کنندگان با شعارهاى: «مرگ بر دیکتاتور»، «نصرمن اله و فتح قریب، مرگ بر این دولت مردم فریب»، «اى ملت باغیرت حمایت حمایت»، «توپ، تانک، بسیجى دیگر اثر ندارد»… خواستار سرنگونى تمامیت رژیم آخوندى با همه باندها و جناحهاى آن شدند.”
در این پاراگراف البته کلمات و اصطلاحات “باندهای درونی رژیم” و “مردم” بسیار به هم نزدیکند. زیرا که هم اکنون لااقل بخشی از مردم درگیر عملی این “جنگ باندها” هستند. اما از طرف دیگر معلوم نیست که مردمی که برای صیادت از رای خود برخاستهاند (متن مجاهدین میگوید در اعتراض به تقلبهای کلان) چگونه خواستار سرنگون شدن کل حاکمیت بودهاند، و معلوم نیست شعارهای بالا که در متن مطرح میشوند، تا چه حد در واقع با کل و تمامیت رژیم میتوانند تماس برقرار کنند.
در این میان برخورد سازمان اکثریت و حزب دمکرات کردستان از روند منطقیتری برخوردار بود. یعنی روش برخورد آنان پس و بعد از انتخابات از هارمونی بیشتر و تناقض کمتری برخوردار بود. سازمان اکثریت که قبل از انتخابات با دادن اعلامیهای اعلام کرد که پشت سر هیچ کاندیدائی قرار نخواهد گرفت، اما با به رسمیت شناختن حق مردم در چگونگی برخورد به این انتخابات، به طور ضمنی از شرکت مردم برای شکست احمدی نژاد پشتیبانی به عمل آورده بود. این سازمان بعد از حوادث اخیر بیشتر با حرکات مردم همگام شده و با دادن اعلامیههائی، هم اصلاح طلبان و هم مردم را به مقاومت در برابر وضع موجود فرا خواند. حزب دمکرات کردستان نیز که از بایکوت دوری گزید و به طور ضمنی سعی در برجسته کردن امر قومی و ملی در کردستان از طریق برجسته کردن شعارها و خواستههای کروبی داشت، بعد از انتخابات طی گزارشی در سایت اصلی خود زیر عنوان “مردم کرد به احمدی نژاد رای ندادند” بعد از اشاره به آنچه که در سنندج و ایلام گذشت، نوشت کهمردم در شهرهای بوکان، سقز، مریوان، پاوه، سردشت، پیرانشهر، اشنویه، کامیاران، و… به شیواهی قابل توجه شرکت کردهاند، و در همه این شهرها احمدی نژاد به شیوهای گسترده شکست خورده است.* یعنی برخورد این حزب هم، به امر انتخابات از هارمونی بهتر و خوبتری برخوردار بود. در واقع برخوردهای این دو حزب نسبت به امر انتخابات ۲۲ خرداد چه پس و چه بد از آن از ارتباط ارگانیکی بهتری برخوردار است. البته ناگفته نماند که حزب دمکرات کردستان ایران آن چنان که مطرح شد، از این سخن گفت که مردم کردستان انتخابات را بایکوت کردند، و حزب دمکرات کردستان هم از مشارکت مردم سخن گفت!
فاکتهای بالا نشان میدهد که چگونه اولا در رفتار سیاسی بخشی از اپوزیسیون هنوز هماهنگی و هارمونی رفتار سیاسی وجود ندارد (که این به عدم تعریف دقیق پایههای معرفتی چگونگی مبارزه برمیگردد) و دوما اینکه چگونه بخشی از اپوزیسیون تنها از دریچه صرف دشمنی و آمال خود با پدیدههای سیاسی و اجتماعی برخورد میکنند، امری که خیلی آسان میتواند آنان را به تناقض رهنمون شود.
* Saturday 13 June 2009 – 12:37:19

تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد, ۱۳۸۸ ۷:۱۴ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک