شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۴

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۴

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

کروبی از ارائه برنامه های رهبران مخالفان در آینده نزدیک خبر داد

مهدى کروبى از تصمیم خود و میرحسین موسوى براى دیدار و رایزنى در باره وضعیت کنونى در آیندهاى نزدیک خبر داد و تاکید کرد، چنانچه با درخواست برگزارى تظاهرات حامیان جنبش سبز موافقت نشود، «روشهاى دیگرى» را براى ارتباط با مردم دنبال خواهد کرد

آقاى کروبى در نخستین اظهارنظر رسمى خود پس از تظاهرات ۲۲ بهمن با اشاره به سرکوب تظاهرات معترضان به نتایح انتخابات در این روز، در باره برنامههاى آینده مخالفان گفته است: «به موجب اصل بیست و هفتم قانون اساسى، براى برگزارى یک تظاهرات مسالمتآمیز به منظور نشان دادن حمایت مردم از جنبش سبز تقاضای صدور مجوز خواهیم کرد».

بر اساس قانون اساسى جمهورى اسلامى ایران برگزارى تظاهرات مسالمت آمیز بدون حمل سلاح آزاد است و نیازى به مجوز ندارد، با این حال مقامهاى جمهورى اسلامى تاکنون حاضر نشده اند که به معترضان نتایج انتخابات و حامیان جنبش سبز اجازه برگزارى تظاهرات داده و در بسیارى موارد تظاهرات مخالفان را به شدت سرکوب کردهاند.

مهدى کروبى در ادامه تاکید کرده است، چنانچه حاکمیت اجازه برگزارى تظاهرات را به مخالفان ندهد، آنها براى آگاه ساختن مردم سراسر کشور از اهداف جنبش سبز «از روشهاى دیگرى» استفاده خواهند کرد.

هر چند آقاى کروبى نگفته است که منظور وى از «روشهاى دیگر» چیست، اما در روزهاى گذشته برخى از فعالان جنبش سبز در سایتهاى اینترنتى از دبیر کل حزب اعتماد ملى خواستهاند، با توجه به محدودیتهاى ایجاد شده براى معترضان در ایران، طرح خود را در زمینه تاسیس یک تلویزیون ماهوارهاى به مورد اجرا درآورد.

مهدى کروبى پس از انتخابات نهم ریاست جمهورى به دنبال ایجاد یک شبکه تلویزیونى ماهوارهاى بود که در پى مخالفت مقامهاى جمهورى اسلامى از این کار صرف نظر کرده و به انتشار روزنامه «اعتماد ملى» به عنوان ارگان حزب اعتماد ملى بسنده کرد.

اما در چارچوب ممنوعیت رسانههاى طرفدار اصلاحات در ایران در ماههاى پس از برگزارى انتخابات ریاست جمهورى، این روزنامه نیز توقیف شده است.

دبیر کل حزب اعتماد ملى در ادامه گفت و گوى خود با «ساندى تلگراف» تاکید کرده است، همچنان خواستههاى خود را در چارچوب قانون اساسى جمهورى اسلامى دنبال مىکند، و نمىخواهد، مردم «هزینه بالایى» براى دستیابى به خواستههای خود بپردازند.

وى همچنین با اشاره به بازداشت شمار زیادى از معترضان نتایج انتخابات و از جمله فعالان سیاسى اصلاحطلب در ایران از تصمیم خود و میرحسین موسوى، دیگر رهبر معترضان براى دیدار و رایزنى در باره «برنامههاى آینده» خبر داده است.

وى افزوده است: «ما به زودى در باره برنامههاى آینده با مردم صحبت خواهیم کرد. آقاى موسوى و من به زودى باهم جلسهاى خواهیم داشت و پس از آن جلسه، راهکار خود را به اطلاع مردم خواهیم رساند. این جلسه ممکن است در همین هفته برگزار شود.»

به گفته آقای کروبى، مهمترین خواستههاى معترضان در شرایط کنونى «آزادى بى قید و شرط زندانیان سیاسى، برگزارى انتخابات آزاد بدون نظارت استصوابى شوراى نگهبان، آزادى مطبوعات و به رسمیت شناختن حق انتقاد» است.

وى همچنین خواستار پایان «فضاى وحشت و نظارت پلیسى» در کشور شده و افزوده است: «باید شرایطى بوجود آید که همه مردم بتوانند، آزادانه دیدگاه خود را درباره حکومت بیان کنند. انتخاب حق مردم است.»

مهدى کروبى با اشاره به سوابق خود در جریان انقلاب اسلامى و نزدیکىاش به آیتالله خمینى، رهبر پیشین جمهورى اسلامى ایران گفته است، با وجود آن که در معرض خطر قرار دارد، اما هر آنچه لازم باشد، انجام خواهد داد.

در جریان تظاهرات روز ۲۲ بهمن گروهى از نیروهاى امنیتى و انتظامى و لباس شخصى ها به مهدى کروبى حمله کرده و پسرش، على کروبى را بازداشت و مورد ضرب و شتم قرار دادند.

مهدى کروبى در تشریح علل تمایل بخشهایى از حاکمیت ایران به اعمال خشونت علیه معترضان اظهار داشت: « زندگى سیاسى برخى از جمله عدهاى از افراد نظامى به بحران وابسته است. آنها حقوق مردم را انکار مى کنند و سعى دارند، بر فضاى سیاسى و اقتصادى کشور مسلط شوند… آنها به دنبال حفظ شرایط بحرانى درکشور هستند و از این رو نمى خواهند مردم به صورت مسالمتآمیز و در فضایى آرام به دنبال احقاق حق خود باشند.»

این رهبر مخالفان، در بخش دیگرى از گفت و گوى خود با «ساندىتلگراف» با بیان این که برخى از روحانیان عالىرتبه شیعه نگران اوضاع کنونى هستند، اظهار داشته است: «آنها نگران حکومت و آینده جمهورى اسلامى ایران هستند و نمىخواهند خدشهاى به اعتقاد مردم به اسلام وارد شود.»

وى در ادامه افزوده است: «به نظر بسیارى از علما تضادى میان اسلام و حقوق بشر وجود ندارد. اما به خاطر رفتار حکومت کنونى، بسیارى از مردم فکر مىکنند که چنین تضادى وجود دارد.»

مهدى کروبى در پاسخ به این پرسش که آیا محمود احمدىنژاد را رییس دولت مىداند، گفته است: «میان مشروعیت و حقیقت تفاوت هست. واقعیت این است که او رییس قوه مجریه است ..اما مشکل ما با مشروعیت وى همچنان به قوت خود باقى است. آنها را تنها قدرت حاکم مى دانیم نه دولت مشروع».

تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن, ۱۳۸۸ ۷:۰۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک