پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۶

پنجشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۶

خردمندی نیابی شادمانه ...
موهای جوگندمی‌اش روی شمعدانیِ جوان تاب می‌خورد. از جایی که ایستاده همه‌ی حیاط را می‌بیند. او برای هر گل و درختی، قصه داشت. قدیما برای مرغ و خروس هم قصه...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
درباره انقلاب زودرس
انقلاب‌های زودرس یا نارس وضعیتی را نمودار میسازند که در آن یک انقلاب پیش از آنکه شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی برای موفقیت و تثبیت آن کاملاً فراهم گشته باشد،...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: منوچهر صالحی
نویسنده: منوچهر صالحی
وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!
و اینک در گامی تازه و بزرگ به‌عقب، او بیش از پیش از نظریه اخلاق گفتمانی خویش عدول کرده و بقولی یک باردیگر علیه خود ونظریه‌اش، در صحنه سیاسی‌ ظاهر...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: تقی روزبه
نویسنده: تقی روزبه
درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان
چند روزی است که صدها هزار نفر در ترکیه علیه زندانی شدن اکرم امام اوغلو شهردار استانبول و رقیب انتخاباتی رجب طیب اردوغان, تظاهرات کرده اند. اکنون حزب اپوزیسیون از...
۷ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
راه برون رفت از بن بست کنونی
 عوامل متعدد به هم پیوسته ای برای وضع اسفبار کنونی وجود دارد اما برنامه هسته ای نظام نقش کانونی در بین عوامل مختلف را ایفا میکند. برنامه هسته ای موجبات فقر...
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
با ماهیان قرمز
داور دلشوره های من ابر است، قضاوت میکند، مانع میشود، که من از خانه بیرون بیایم، در خانه می مانم، با ماهیان قرمز، که از سفره هفت سین مانده اند
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: احمد رضا احمدی
نویسنده: احمد رضا احمدی
جنایتی دیگر از سوی اشغالگران؛ حمله و بازداشت کارگردان فلسطینی برنده اسکار!
«سرزمینی دیگر نیست» فقط یک فیلم نیست؛ بلکه روایت رنج سرزمینی است که بارها اشغال شده اما هرگز تسلیم نشده است. این مستند، با ثبت لحظات تخریب روستاهای فلسطینی، آوارگی...
۶ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی

کروبی از ارائه برنامه های رهبران مخالفان در آینده نزدیک خبر داد

مهدى کروبى از تصمیم خود و میرحسین موسوى براى دیدار و رایزنى در باره وضعیت کنونى در آیندهاى نزدیک خبر داد و تاکید کرد، چنانچه با درخواست برگزارى تظاهرات حامیان جنبش سبز موافقت نشود، «روشهاى دیگرى» را براى ارتباط با مردم دنبال خواهد کرد

آقاى کروبى در نخستین اظهارنظر رسمى خود پس از تظاهرات ۲۲ بهمن با اشاره به سرکوب تظاهرات معترضان به نتایح انتخابات در این روز، در باره برنامههاى آینده مخالفان گفته است: «به موجب اصل بیست و هفتم قانون اساسى، براى برگزارى یک تظاهرات مسالمتآمیز به منظور نشان دادن حمایت مردم از جنبش سبز تقاضای صدور مجوز خواهیم کرد».

بر اساس قانون اساسى جمهورى اسلامى ایران برگزارى تظاهرات مسالمت آمیز بدون حمل سلاح آزاد است و نیازى به مجوز ندارد، با این حال مقامهاى جمهورى اسلامى تاکنون حاضر نشده اند که به معترضان نتایج انتخابات و حامیان جنبش سبز اجازه برگزارى تظاهرات داده و در بسیارى موارد تظاهرات مخالفان را به شدت سرکوب کردهاند.

مهدى کروبى در ادامه تاکید کرده است، چنانچه حاکمیت اجازه برگزارى تظاهرات را به مخالفان ندهد، آنها براى آگاه ساختن مردم سراسر کشور از اهداف جنبش سبز «از روشهاى دیگرى» استفاده خواهند کرد.

هر چند آقاى کروبى نگفته است که منظور وى از «روشهاى دیگر» چیست، اما در روزهاى گذشته برخى از فعالان جنبش سبز در سایتهاى اینترنتى از دبیر کل حزب اعتماد ملى خواستهاند، با توجه به محدودیتهاى ایجاد شده براى معترضان در ایران، طرح خود را در زمینه تاسیس یک تلویزیون ماهوارهاى به مورد اجرا درآورد.

مهدى کروبى پس از انتخابات نهم ریاست جمهورى به دنبال ایجاد یک شبکه تلویزیونى ماهوارهاى بود که در پى مخالفت مقامهاى جمهورى اسلامى از این کار صرف نظر کرده و به انتشار روزنامه «اعتماد ملى» به عنوان ارگان حزب اعتماد ملى بسنده کرد.

اما در چارچوب ممنوعیت رسانههاى طرفدار اصلاحات در ایران در ماههاى پس از برگزارى انتخابات ریاست جمهورى، این روزنامه نیز توقیف شده است.

دبیر کل حزب اعتماد ملى در ادامه گفت و گوى خود با «ساندى تلگراف» تاکید کرده است، همچنان خواستههاى خود را در چارچوب قانون اساسى جمهورى اسلامى دنبال مىکند، و نمىخواهد، مردم «هزینه بالایى» براى دستیابى به خواستههای خود بپردازند.

وى همچنین با اشاره به بازداشت شمار زیادى از معترضان نتایج انتخابات و از جمله فعالان سیاسى اصلاحطلب در ایران از تصمیم خود و میرحسین موسوى، دیگر رهبر معترضان براى دیدار و رایزنى در باره «برنامههاى آینده» خبر داده است.

وى افزوده است: «ما به زودى در باره برنامههاى آینده با مردم صحبت خواهیم کرد. آقاى موسوى و من به زودى باهم جلسهاى خواهیم داشت و پس از آن جلسه، راهکار خود را به اطلاع مردم خواهیم رساند. این جلسه ممکن است در همین هفته برگزار شود.»

به گفته آقای کروبى، مهمترین خواستههاى معترضان در شرایط کنونى «آزادى بى قید و شرط زندانیان سیاسى، برگزارى انتخابات آزاد بدون نظارت استصوابى شوراى نگهبان، آزادى مطبوعات و به رسمیت شناختن حق انتقاد» است.

وى همچنین خواستار پایان «فضاى وحشت و نظارت پلیسى» در کشور شده و افزوده است: «باید شرایطى بوجود آید که همه مردم بتوانند، آزادانه دیدگاه خود را درباره حکومت بیان کنند. انتخاب حق مردم است.»

مهدى کروبى با اشاره به سوابق خود در جریان انقلاب اسلامى و نزدیکىاش به آیتالله خمینى، رهبر پیشین جمهورى اسلامى ایران گفته است، با وجود آن که در معرض خطر قرار دارد، اما هر آنچه لازم باشد، انجام خواهد داد.

در جریان تظاهرات روز ۲۲ بهمن گروهى از نیروهاى امنیتى و انتظامى و لباس شخصى ها به مهدى کروبى حمله کرده و پسرش، على کروبى را بازداشت و مورد ضرب و شتم قرار دادند.

مهدى کروبى در تشریح علل تمایل بخشهایى از حاکمیت ایران به اعمال خشونت علیه معترضان اظهار داشت: « زندگى سیاسى برخى از جمله عدهاى از افراد نظامى به بحران وابسته است. آنها حقوق مردم را انکار مى کنند و سعى دارند، بر فضاى سیاسى و اقتصادى کشور مسلط شوند… آنها به دنبال حفظ شرایط بحرانى درکشور هستند و از این رو نمى خواهند مردم به صورت مسالمتآمیز و در فضایى آرام به دنبال احقاق حق خود باشند.»

این رهبر مخالفان، در بخش دیگرى از گفت و گوى خود با «ساندىتلگراف» با بیان این که برخى از روحانیان عالىرتبه شیعه نگران اوضاع کنونى هستند، اظهار داشته است: «آنها نگران حکومت و آینده جمهورى اسلامى ایران هستند و نمىخواهند خدشهاى به اعتقاد مردم به اسلام وارد شود.»

وى در ادامه افزوده است: «به نظر بسیارى از علما تضادى میان اسلام و حقوق بشر وجود ندارد. اما به خاطر رفتار حکومت کنونى، بسیارى از مردم فکر مىکنند که چنین تضادى وجود دارد.»

مهدى کروبى در پاسخ به این پرسش که آیا محمود احمدىنژاد را رییس دولت مىداند، گفته است: «میان مشروعیت و حقیقت تفاوت هست. واقعیت این است که او رییس قوه مجریه است ..اما مشکل ما با مشروعیت وى همچنان به قوت خود باقى است. آنها را تنها قدرت حاکم مى دانیم نه دولت مشروع».

تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن, ۱۳۸۸ ۷:۰۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

مطالعه »
پيام ها
٨ مارس گروه کار زنان سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت)

روز جهانی زن: مبارزه برای برابری در سایه تحولات سیاسی

زنان ایرانی سال‌هاست که در صف مقدم مبارزات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای حقوق برابر ایستاده‌اند. آن‌ها با وجود محدودیت‌های شدید، علیه تبعیض جنسیتی، فقر زنانه ، زن‌کشی، کودک‌همسری و نابرابری‌های ساختاری مبارزه کرده‌اند. تاریخ مبارزات زنان، حکایت گام‌های استوار و دل‌های امیدواری است که در برابر ناملایمات ایستاده‌اند. آنان چراغ فردایی روشن را برافروخته‌اند، جایی که عدالت و برابری طنین‌انداز خواهد شد.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

خردمندی نیابی شادمانه …

درباره انقلاب زودرس

وقتی نظریه بدام‌افتاده و از زندگی جدا می‌گردد!

درخواست حزب اپوزیسیون ترکیه: تحریم شرکت های حامی دولت اردوغان

راه برون رفت از بن بست کنونی

با ماهیان قرمز