چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۷

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۷

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

کشتار و ترور مخالفان سیاسی در جمهوری اسلامی ایران

متن و کليپ دسخنان پرويز دستمالچی و پروين همتی در رويداد جانبی سودويند در سی امین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل.

اشاره: دومین رویداد جانبى ارگان غیر دولتى «سودویند» طى سى‌امین «نشست شوراى حقوق بشر» سازمان ملل در ژنو با تمرکز بر موضوع دادخواهى در جمهورى اسلامى ایران برگزار شد. 
جمهورى اسلامى ایران از‌‌‌ همان ماه هاى نخست پس از پیروزى انقلاب تاکنون همیشه از ابزار ترور براى سرکوب مخالفان و دگراندیشان در داخل و خارج از کشور استفاده کرده است، یکى از این گونه اقدامات ماجراى ترور می‌کونوس در «سپتامبر ١٩٩۲» در شهر «برلین آلمان» است که در جریان آنچهار تن از هیات نمایندگی «حزب دمکرات کردستان ایران»، از جمله «صادق شرافکندی»، دبیرکل این حزب ترور شد. 

عملیات تروریستى برون مرزى ایران و پرونده «دادگاه می‌کونوس» 

«پرویز دستمالچى» نویسنده و فوق لیسانس علوم سیاسى از دانشگاه برلین در سال روز این اقدام تروریستى، در رابطه با دادخواهى عملیات تروریستى برون مرزى ایران و پرونده «دادگاه می‌کونوس» اظهار داشت: «شهریار شفیق» افسر پیشین نیروى دریایى ایران «شانزدهم آذر ۱۳۵۸ (دسامبر ۱۹۷۹)، در پاریس، به هنگام ترک خانه خواهرش، به ضرب دو گلوله به قتل رسید، این اولین قربانى اقدامات تروریستى عوامل حکومتى ایران در خارج از کشور بود. 
وی در ادامه سخنان خود افزود: روش و منش خودسرانه و سرکوب گرانه جمهوری اسلامی ایران در برخورد به جان و مال و حیثیت دگراندیشان تا به امروز نیز دارد، وى با بیان این مطلب افزود: «پس از هر قتل یا ترور، در داخل یا بیرون کشور همواره با این پرسش روبرو مى شویم که آمران ترور‌ها و تصمیم گیرندگان قتل دگراندیشان چه کسانى هستند؟ شاید تا قبل از روشن شدن ابعاد و پرونده ى «دادگاه ترور می‌کونوس» جواب هاى متعددى وجود داشت، اما پس از برگزارى ٢۴٧ جلسه دادگاه و صدور حکم چهارصد صفحه اى آن، نقش بالا‌ترین مقامات مذهبی، سیاسی، امنیتی، نظامی کشور آشکار گردید.» 
این نویسنده در ادامه با اشاره به اعترافات و شهادت «ابوالقاسم مصباحی» یکی از پایه گذاران وزارت اطلاعات و امنیت جمهورى اسلامى ایران در خصوص ساختار تصمیم گیری قتل‌ها افزود: «تصمیم گیرى در رابطه با قتل دگراندیشان در داخل یا خارج کشور در ابتدا برعهده شخص پ «آیت الله خمینى» بود ولى پس از فوت وى شورایى به نام» شورای امور ویژه «به ریاست «على خامنه اى» تاسیس شد، که اعضاى ثابت آن عبارتند از:» «علی اکبر هاشمی رفسنجانى»، «علی اکبر ولایتی»، «علی فلاحیان»، «ری شهری»، «فرمانده سپاه پاسداران وقت»، «محسن رضائی»، «رئیس نیروهای انتظامی» وقت، سرتیپ «رضا سیف اللهی» و «آیت الله خزعلی»، «عضو شورای نگهبان» که در آن زمان وظیفه ى برنامه ریزى و حذف مخالفان و دگراندیشان را برعهده داشته‌اند.
این بازمانده ماجراى ترور «می‌کونوس» با اشاره به متن حکم دادگاه گفت: «دلیل و انگیزه ترور برلین صرفا سیاسی و مربوط به حفظ قدرت سیاسی است، این قتل‌ها صرفا با انگیزه سیاسی و با هدف نابودی مخالفان رژیم انجام گرفته است. هدف اصلی رژیم اسلامی ایران نابودی مخالفان فعال نظام در خارج از کشور است» 
«پرویزدستمالچى» در ادامه خاطرنشان کرد: «حاکمیت انسان بر سرنوشت خویش و صلح اجتماعی بدون قانون، قانون مداری و التزام به حقوق بشر ممکن نمی‌شود. در جایی که منشاء قانون برفراز انسان شود و حقوق بشر لگد مال گردد، در آنجا انسان از موجودی که شرف و حیثیت او خدشه ناپذیر است بیرون می‌آید و عملا بازیچه دست حکومت گران خواهد شد. زیرا انسان بدون حقوق پیشا حکومتی، یعنی حقوق بشر، بدل به رعیتی می‌شود که با او می‌توان هر کار کرد.» 
این دانش آموخته ی علوم سیاسی ادامه داد: «بدون حق حاکمیت ملت برسرنوشت خویش، بدون التزام به حقوق بشر، بدون تقدس جان و حیثیت انسان به عنوان عالیترین ارزش، صلح اجتماعی و زندگی مسالمت آمیز انسان‌ها در کنار هم نخواهد بود. زیرا حقوق بشر تضمین کننده عدالت حقوقی، به معنای تساوی حقوقی همه در برابر قانون است. چرا که بی‌عدالتی و تبعیض، بدون در نظر گرفتن منشاء زمینی یا آسمانی آن و بدون توجه به اینکه بی‌عدالتی و تبعیض از سنت است یا عادت» بی‌عدالتی و تبعیض است.» 
پرویز دستمالچى در پایان تاکید کرد: «حقوق بشر اساس و پایه دموکراسى هاى مدرن است، تا در آنجا اکثریت بتواند حکومت کند، اما این درحالى است که حقوق تمام اقلیت‌ها، از جمله جان و حیثیت آن‌ها تضمین شود.»

تاریخ انتشار : ۲۹ شهریور, ۱۳۹۴ ۱۲:۲۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم