شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۴۰

شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۴۰

باور، و یا انتخاب
صلاح جنگ ویرانی‌ست، نه آبادی میراثش نابودی خاطره‌اش اندوه و درد نوزادش کوچ و دربه‌دری ... دل‌دادهٔ صلح باشیم از صلح در آید پیروزی
۲۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
L'expulsion des demandeurs d'asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.
L'Organisation des Fedaians du Peuple d’Iran  (Majoritaire) insiste sur le respect des droits humains universels et met en garde contre la politique décrite et actuellement mise en œuvre d'expulsion de...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
نویسنده: Conseil Politique-Exécutif de l'Organisation des Fédaians du Peuple d'Iran (Majoritaire)
میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟
مرزی روشن میان وطن‌دوستی جمهوری‌خواهانه و ملی‌گرایی وجود دارد. تجربۀ تاریخی منطقه نشان داده است که بسیاری از کسانی که با شعار استقلال و رهایی ملی به قدرت رسیده‌اند در...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار "وطن‌پرستی" می‌شود
آهای تو، ای "وطن‌پرستِ" نوکیسه! و موافق اخراج افغان‌ها از ایران! وقتی جمهوری اسلامی با لگد نیم میلیون آدم فقیر و زحمتکش رو از خونه و زندگی‌شون پرت می‌کنه بیرون،...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!
البته با تمام‌ نقدهایی که می‌توان به مسئلۀ رفراندم در شرایط کنونی داشت، باید گفت طرح آن توسط کسی چون‌ موسوی که سال‌ها خود جزیی از سیستم بوده است می‌تواند...
۲۷ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا
تحلیل هفته همراه با فرخ نگهدار و گودرز اقتداری؛ در این هفته سه موضوع اصلی بررسی می‌شود: ۱. بیانیه مهندس موسوی درباره ضرورت تغییر رویکرد حاکمیت، آزادی زندانیان سیاسی و...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
نویسنده: تحلیل هفته، پرسش و پاسخ
میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!
در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم...
۲۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

آن “دار” یادگار

وقتی خفقان است، وقتی آزادی نیست، انسان قلبش کوچک می شود. آرزویش بزرگ، و دریچه ای که می گشاید برای دیدن، ناشناخته و گنگ است. باید خود در تکاپو بیفتد و رمز زیستن را بیابد!

میرزا رضای کرمانی زمان اعدامش در “میدان مشق تهران” این جمله راگفت: این “دار” رابه یادگار نگاه دارید، من آخرین نفر نیستم. یکصد و بیست وهفت سال از آن تاریخ می گذرد.

دارها برقرار و داراها بر تخت، چه شاه چه شیخ. به این دو فرزند خود بنگرید. محمد رضا زمان انقلاب پنجاه و هفت،هفت سال سن داشت و آرش پس از کشتار زندانیان سیاسی و مرگ آیت الله خمینی به دنیا آمد. هر دو “ندیده سالطان” بودند. اما جور و ستم شیخ را با گوشت و پوست خود لمس کرده بودند. وقتی خفقان است، وقتی آزادی نیست، انسان قلبش کوچک می شود. آرزویش بزرگ، و دریچه ای که می گشاید برای دیدن، ناشناخته و گنگ است. باید خود در تکاپو بیفتد و رمز زیستن را بیابد. و آنها در اندیشه به یقینی رسیدند.و به آن وفاداریشان را اعلام کردند. سخت است، وقتی زندانی هستی طعمه شوی، اعدامشان را مانند سارقان مسلح خطرناک اجراکردند. این دو برزبان چه داشتند که نباید وکیل بداند، مادر بداند،پدر بداند، در اندیشه شان چه بود که فرزند به دنیا نیامده خواهری براثر فشار در زندان و قبول خواسته بازجوازمادر کنده نشده به خاک سپرده شود؟ این چه دشمن ستیزی است؟ این ستیز تنها کینه ورزی است از مردمی که به اشکال محتلف و متنوع طی سی سال نه به رژیم گفتند. این اعدام ها، انتقام از مردمی است که سر به طاعت ولی فقیه، ورژیم جنایت پیشه نمی گذارند. قتل این دو خسته از ستم و جور، قتل عام ماست، که در حرکت خود ذره ذره جمع شدیم و امروز با هم هستیم و دست رد بر سینه شان زدیم. همه ما گروگان هستیم. در طول سی سال، زندان هایشان پر و خالی شد.این حکومت از روز اول که تشکیل شد، “دسته گروه های مسلح” بود. با قدرت سلاح و ارعاب و باندهای ادمکش تحت نام وزارت خانه ها، فقط جیب آقازاده ها و آیت الله های حامی فقاهت شان را پر کردند، و توانستند تاکنون دوام بیاورند.آن قسم اندیشه ورزانی که درین باتلاق می لولیدند، زبان در کام، اگر سر نسپردند! به استحکام و بنیان آن چیزی که سی سال شاهدش هستیم، از هیچ ایثاری دریغ نورزیدند. دیروز هم بند و هم پیمانشان بودند، و امروز در بندشان هستند. آنان دیروز را نمی خواستند ببینند، چشم بستند، به ان همه حقیقت بزرگ و تلخ، امروز هم می بینند و هم دیده می شوند. آنانی که در این” گذر از رنج ها” درس ها آموختند، امروز را می توانند طاقت بیاورند. فشار تا چه اندازه که وکیل اذعان می دارد، با اعدام موکلام من هم اعدام شدم. خشونت، خون ریزی، ارعاب و تهدید برنامه و کارنامه این رژیم است. طاقت می آوریم و طاعت را بر نمی تابیم. تنها با اتحاد با هم و حضور در صحنه می توانیم از هم نیرو بگیریم، و صبح امید را بشارت دهیم. ما در مصاف با قدرت نیرویی داریم که وحشت حکومت گران از آن نیرو است. این اعدامها، این خشونت ها همه عکس العمل با آن نیرو است. ما بسیاریم و آنان مشتی با سرنیزه هایشان. به گفته سرداری: “با سرنیزه همه کارمیتوان کرد جزاینکه برآن نشست.”

تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن, ۱۳۸۸ ۰:۱۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

باور، و یا انتخاب

L’expulsion des demandeurs d’asile afghans de notre pays est inhumaine et contraire à la culture et à la morale iraniennes.

میهن‌دوستی جمهوری‌خواهانه یا ملی گرایی؟

وطن‌دوستی به سبک پادگان: وقتی نژادپرستی، نام مستعار “وطن‌پرستی” می‌شود

هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد!

تحلیل هفته: بیانیه موسوی؛ غنی‌سازی و رابطه با امریکا