چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۶

چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۶

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
دوستان و رفقای گرامی مطالبی که در این دفتر ملاحظه میکنید، بخشی از اسناد مصوب کنگره بیستم سازمان، به اضافه پیام ها و سخنرانی های مهمانان آن است که آماده...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک
«وضع خوب نیست، اما ایده‌های خوبی برای مقاومت و مبارزه وجود دارند که آنها را می‌توانیم از تجربه‌های مردم آزادی‌خواه در ایران و جهان بیاموزیم. مجموعه‌ای از اصول ساده و...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: محمدرضا نیکفر
نویسنده: محمدرضا نیکفر
آیه‌های زمینی
چه روزگار تلخ و سیاهی، نان، نیروی شگفت رسالت را، مغلوب کرده بود، پیغمبران گرسنه و مفلوک، از وعده‌گاههای الهی گریختند، و بره‌های گمشدهٔ عیسی، دیگر صدای هی‌هی چوپانی را،...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: فروغ فرخزاد
نویسنده: فروغ فرخزاد
گرامی باد یاد جهان پهلوان تختی
هفدهم دی سالگرد درگذشت شخصیت ملی ما، جهان پهلوان، جوانمرد روزگار، غلامرضا تختی است. سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران-اروپا ضمن گرامیداشت یاد او...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور
کشتی شکستگانی بی باد شرطه و دیدار آشنا
تنها امید مردم در بدتر نشدن اوضاع و نابود نشدن حداقل های زیستی کشور و همچنین امید حکومت به غرق نشدن کشتی شکسته نظام، ویژگی های ترامپ و دولت او...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: برديا سياوش
نویسنده: برديا سياوش
تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند
یک مطالعه و نظر سنجی جدید, تأثیر روانی عظیم جنگ بر کودکان و جوانان در نوار غزه را این گونه بر آورد کرده است:  ۴۴ درصد از کشته شدگان کودک...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی

اصول اخلاقی جامعه روزنامه‌نگاران حرفه‌یی

جامعه روزنامه‌نگاران حرفه‌يي (SPJ)، اصول اخلاق روزنامه‌نگاري خود را كه پيش از اين در سال ١٩٩٦ معرفي شده بود، در سپتامبر ٢٠١٤ مورد بازبيني قرار داده و آنها را با توجه به تغييرات رخ داده در فضاي رسانه‌يي به روز كرده است. مي‌توان اين‌گونه برداشت كرد كه تمام نهادها و اصنافي كه در گذشته قوانيني براي خود نوشته‌اند با توجه به گذر زمان بايد اين قوانين را به روز كنند.

جامعه روزنامه‌نگاران حرفه‌یی (SPJ)، اصول اخلاق روزنامه‌نگاری خود را که پیش از این در سال ١٩٩۶ معرفی شده بود، در سپتامبر ٢٠١۴ مورد بازبینی قرار داده و آنها را با توجه به تغییرات رخ داده در فضای رسانه‌یی به روز کرده است. می‌توان این‌گونه برداشت کرد که تمام نهادها و اصنافی که در گذشته قوانینی برای خود نوشته‌اند با توجه به گذر زمان باید این قوانین را به روز کنند. در ابتدای این قوانین که جامعه روزنامه‌نگاران حرفه‌یی نوشته است، آمده: «اعضای «جامعه روزنامه‌نگاران حرفه‌یی» بر این اعتقادند که روشنگری در راستای حقوق مردم، طلایه‌دار عدالت و اساس دموکراسی است. وظیفه روزنامه‌نگار، جست‌وجوی واقعیت و انعکاس عادلانه و کامل مسائل و رخدادها است. عملکرد یک روزنامه‌نگار اخلاقی و بی عیب و نقص است. جامعه روزنامه‌نگاران حرفه‌یی، چهار اصل زیر را به عنوان اساس اخلاق روزنامه‌نگاری معرفی و کاربرد آنها را از همه فعالان رسانه‌یی درخواست می‌کند.»

 حقیقت را ابتدا کشف و سپس منتشر کنید
  رعایت اولویت‌های اخلاقی در رسانه‌ها و پرداختن به آنها از مهم‌ترین تغییراتی است که پس از به روزرسانی در این‌گونه موضوعات دیده می‌شود. در ادامه این اصول اخلاقی آمده است: «روزنامه‌نگار اخلاقی باید دقیق و منصف باشد. روزنامه‌نگاران باید در جمع‌آوری، انعکاس و تفسیر اطلاعات و وقایع راستگو و شجاع باشند.
 شما به عنوان روزنامه‌نگار باید: مسوولیت دقت در کارتان را بپذیرید. از صحت اطلاعات پیش از انتشار آن مطمئن شوید و در هر جا که امکان دارد، از منابع دسته اول استفاده کنید.
 به خاطر داشته باشید که نه مساله سرعت و نه مساله فرم توجیه خوبی برای بی‌دقتی نیست.
 بافت و زمینه رویداد را برای مخاطب شرح دهید. مراقب باشید با کوتاه کردن خبر باعث بیش از حد ساده جلوه دادن آن نشوید.
 در چرخه عمر خبر، دایما اطلاعات ارایه شده را به روز و اصلاح کنید.
 در قول دادن محتاط باشید اما به قول و وعده‌یی که می‌دهید پایبند باشید.
 منابع را کاملا مشخص کنید. مردم برای اینکه بتوانند نسبت به نیت یک منبع قضاوت کنند و اعتبار آن را بسنجند به اطلاعات زیادی نیاز دارند.
 قبل از اینکه نسبت به عدم افشای هویت منبع به او قولی بدهید، از انگیزه‌اش برای ارایه خبر مطمئن شوید. عدم افشای هویت را برای منابعی نگه دارید که خطر یا مجازاتی آنها را تهدید می‌کند و اطلاعاتی دارند که نمی‌توان از منابع دیگر کسب کرد. به مخاطب توضیح دهید که چرا منبع خود را به صورت ناشناس آورده‌اید.
 تلاش کنید سوژه‌های خبری که مورد انتقاد یا اتهام قرار گرفته‌اند را پیدا کنید و به آنها فرصت اظهارنظر بدهید.
 از جمع آوری اطلاعات به صورت محرمانه و پنهانی خودداری کنید، مگر اینکه از راه‌های معمول نتوانید به اطلاعات مورد نیاز دست پیدا کنید.
 با دقت و شجاعت، از آنهایی که در قدرت هستند بخواهید پاسخگو باشند. صدای آنهایی را منعکس کنید که صدایشان شنیده نمی‌شود.
 از تبادل دیدگاه صریح و محترمانه حمایت کنید، حتی اگر مخالف شما باشد.
 وظیفه ویژه خود به عنوان ناظر امور عمومی جامعه و دولت را مدنظر داشته باشید. مطمئن شوید امور مربوط به مردم به صورت شفاف پیگیری می‌شود و آمار عمومی در دسترس همگان قرار دارد.
 دسترسی به اسناد و منابع را در زمان مقتضی و مناسب فراهم کنید.
 جسورانه ماجرای تفاوت‌ها و سختی‌های تجربه زندگی بشری را منتقل کنید. به دنبال منابعی باشید که صدایشان را به ندرت می‌شنویم.
 از کلیشه‌ها دوری کنید. روزنامه‌نگاران باید مراقب تاثیرگذاری احتمالی اصول ارزشی و تجربه فردی خود بر نحوه گزارشگری شان باشند.
 یادداشت و تحلیل را به شکلی از خبر مجزا و مشخص کنید.
 هیچگاه به عمد اطلاعات مربوط به خبر یا بافتی که خبر در آن روی می‌دهد را تحریف نکنید؛ این شامل اطلاعات بصری هم می‌شود. به‌طور مشخص تصویرسازی را از عکس مستند جدا کنید.
 از سرقت ادبی بپرهیزید. همیشه به منابع ارجاع دهید.
 ضرر و زیان را به حداقل برسانید
 روزنامه‌نگاران اخلاقی با منابع، سوژه‌ها، همکاران خود و اعضای جامعه مانند انسان‌هایی برخورد می‌کنند که لایق احترامند.
 میان ضرورت عمومی برای دستیابی به اطلاعات و خطرات و صدمات احتمالی در این مسیر تعادل برقرار کنید.
 مراقب کسانی که ممکن است به خاطر پوشش خبری متحمل ضرر و زیان شوند باشید. زمانی که با کودکان، قربانیان آزار جنسی یا منابع و سوژه‌های بی تجربه روبه‌رو هستید، بیشتر دقت کنید. تفاوت‌های فرهنگی را در اتخاذ رویکرد و نحوه برخورد با موضوعات در نظر داشته باشید.
 به خاطر داشته باشید که دسترسی قانونی به اطلاعات توجیه اخلاقی خوبی برای انتشار آنها نیست.
 توجه داشته باشید که افراد عادی در مقایسه با چهره‌های عمومی و آنهایی که خواستار به دست آوردن قدرت، نفوذ و توجه عمومی هستند، حق بیشتری برای حفظ اطلاعات خصوصی خود دارند. تبعات احتمالی انتشار اطلاعات شخصی افراد را در نظر داشته باشید.
 از تجسس زننده دوری کنید، حتی اگر دیگران به آن اصرار دارند.
 میان حق متهم برای دسترسی به محاکمه عادلانه و حق مردم برای دانستن، توازن برقرار کنید. تبعات افشای نام متهم قبل از اثبات جرم در دادگاه را به خاطر داشته باشید.
 اطلاعات پس از انتشار برای همیشه در دسترس خواهند بود، هر زمان که لازم است اطلاعات را به روز و کامل کنید.
 مستقل باشید
 بالاترین و مهم‌ترین وظیفه روزنامه‌نگاری اخلاقی خدمت به مردم است.
 از تضاد منافع، چه به شکل حقیقی، چه ادراکی، دوری کنید؛ هر جا این مساله اجتناب ناپذیر است، آن را به وضوح اعلام کنید.
 از پذیرش هدیه، پول، سفر رایگان و هر نوع رفتار ویژه خودداری کنید. از فعالیت‌های سیاسی و دیگر فعالیت‌های جنبی که ممکن است بی طرفی شما را به خطر بیندازد یا باعث تخریب اعتبار شما شود، اجتناب کنید.
 نسبت به منابعی که در برابر پول یا امتیازی ویژه حاضر به در اختیار گذاشتن اطلاعات هستند، هوشیار باشید؛ از پرداخت پول برای دسترسی به اخبار اجتناب کنید. اطلاعاتی که از منابع بیرونی به دست آورده اید را مشخص کنید.
 از رفتار ویژه با صاحبان آگهی، آنهایی که به رسانه شما کمک مالی می‌کنند یا آنهایی که منافع خاصی در برقراری ارتباط با شما دارند، خودداری کنید. در مقابل فشارهای داخلی و بیرونی که قصد دارند بر نحوه پوشش خبری شما تاثیرگذار باشند، مقاومت کنید.
 بین خبر و آگهی فرق بگذارید و از پوشش ماجراهایی که در آنها مرز میان این دو به وضوح مشخص نیست دوری کنید. مطالبی که بابت انتشارشان هزینه‌یی پرداخت شده را کاملا مشخص کنید.
 پاسخگو باشید و شفاف عمل کنید
 روزنامه‌نگاری اخلاقی به معنای پذیرش مسوولیت در قبال کار خود و تشریح انگیزه خود برای مردم است.
 گزینه‌ها و فرآیندهای اخلاقی را برای مخاطب توضیح دهید. با مردم در مورد شیوه کار روزنامه‌نگارانه، پوشش خبری و محتوای اخبار به گفت‌وگو بنشینید.
 سوال‌هایی که در مورد دقت، شفافیت و بی طرفی شما مطرح می‌شود را بلافاصله پاسخ دهید.
 اشتباه‌های خود را بپذیرید و به سرعت و به صورت ویژه در جهت رفع آنها برآیید. انتشار اصلاحیه یا توضیح مربوط به یک خبر را با دقت و به صورت شفاف انجام دهید.
 رفتارهای غیراخلاقی رخ داده در فضای روزنامه‌نگاری را افشا کنید، حتی اگر در سازمان خود شما رخ داده باشند.
 از همان استانداردهایی که توقع دارید دیگران رعایت کنند، تبعیت کنید.

تاریخ انتشار : ۲۴ آذر, ۱۳۹۳ ۱۱:۵۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها

توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک

آیه‌های زمینی

گرامی باد یاد جهان پهلوان تختی

کشتی شکستگانی بی باد شرطه و دیدار آشنا