دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۲

دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۲

ولودیمیر ایشچنکو: بار جنگ در اوکراین بر دوش فقرا است!
بسیج جمعیت روستایی و کارگران فقیرتر به خدمت نظامی آسان‌تر است، زیرا پنهان‌شدن آنها دشوارتر و بیشتر در دسترس مقامات هستند. آنها حتی فرصت های کمتری برای اجتناب از استخدام...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: جرکو باکوتین
نویسنده: جرکو باکوتین
سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ "تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!"
تاریخی که با خون دل نوشتیم، اکنون در معرض تهدید جدی قرار دارد. آیا باز هم شاهد تکرار فجایع گذشته خواهیم بود؟ یا اینکه این بار، با آگاهی و مسئولیت‌پذیری...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
فرخنده باد روز زبان مادری؛ روز زبان‌های مردم ایران!
به‌جاست بر این نکته انگشت تاکید بگذاریم که علی‌العموم هیچ زبانی در تضاد و تعارض با زبان عمومی و رسمی یا همان زبان میانجی و مشترک ِ زبان‌های گوناگون در...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
زمستان
بیدارم مکن, با قلبِ سردم, در کنار ستاره ها, خاموش بخواب می روم, ستاره سرخی از میان کهکشانها, خطی بر آسمان انداخت, پایان زمستان نزدیک است,
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان-ا
نویسنده: رحمان-ا
روایتگری بس است ، باید راهی جست
فرض کنیم تمامی مطالب مطرح‌شده در نوشته‌ی آقای بهزاد کریمی با عنوان «در مونیخ چه گذشت»، که در سایت به پیش متعلق به حزب چپ ایران منتشر شده، با تمام...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
زنان خانه‌دار و کارگران؛ در صدر آمار خودکشی در ایران
ایران با بحران عمیق روانی، اجتماعی و اقتصادی روبه‌رو است که یکی از پیامدهای نگران‌کننده آن، افزایش نرخ خودکشی است. زنان خانه‌دار، کارگران، دانش‌آموزان و دانشجویان بیشترین آسیب‌پذیری را در...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
افراد ایلان ماسک نمی دانستند واقعا به چه کسانی شلیک می کنند
با این حال، تلاش‌های فشرده برای بازگرداندن کارکنان NNSA نشان می‌دهد که دولت ترامپ واقعاً افرادعالیرتبه دارای تخصص های مهم را اخراج کرده است. اولریش کون، کارشناس کنترل تسلیحات در مؤسسه تحقیقات صلح...
۴ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی
نویسنده:  الیور ایمهوف -  برگردان رضا کاویانی

انتظار کارگران از “آی ال او” فشار بە دولت ایران، اجرای مقاولە نامە ها ٨٧ و ٩٨

در مورد نقض مقاولە نامە ٩٥ کە ناظر بر پرداخت بە موقع و منظم دستمزد است و در قانون کار نیز بر آن تاکید گردیدە، قضیە آن قدر روشن است کە هیچ کدام از مقامات دولتی نمی توانند بهانەای برای توجیە آن بیاورند. دولت ایران بە رغم ادعاهای فریب کارانە و تکراری مقامات آن مبنی بر همکاری با سازمان بین المللی کار برای اجرای مقاولە نامە های بنیادین این سازمان، هموارە از اجرای مقاولە نامە ها سرباز زدەاند و متاسفانە سازمان بین المللی کار نیز بە دلیل دو برابر بودن تعداد نمایندگان کارفرماها و دولت ها بە نسبت نمایندگان کارگران هیچ گاە به طور جدی مقامات دولت ایران را جهت اجرای مقاولە نامە ها تحت فشار قرار ندادەاند و کسانی نیز کە تحت عنوان نمایندگان کارگران ایران توسط مقامات وزارت کار دست چین می شوند، در عمل خدمتگزار دولت و کارفرمایان اند.

 در گزارش کمیسیون ناظر بر رعایت مقاولە نامە ها و توصیە نامە های سازمان بین المللی کار کە جهت ارائە بە یکصد و ششمین اجلاس سالیانە سازمان بین المللی کار تهیە شدە، از دولت ایران خواستە شدە کە در مورد نقض دو مقاولە نامە این سازمان توضیح دهد. بنا بە این گزارش کە توسط مسئولان “آی ال او” تهیە شدە، دولت ایران مقاولە نامە های ٩۵ و ١۵۵ این سازمان در مورد دستمزد، ایمنی و بهداشت محیط کار را نقض کردە و به همین جهت بایستی در این دو مورد  پاسخ گو شود.

به همین سبب، سید حس هفدە تن مشاور وزیر تعاون، کار و رفاە اجتماعی کە در هفتە گذشتە بە همراە یک هئیت ٣٠ نفرە از نمایندگان دولت، کارفرمایان و افراد گزینش شدە از میان تشکل های کارگری وابستە بە قدرت حاکم برای شرکت در یک صد و ششمین نشست سالیانە سازمان بین المللی کار راهی ژنو شدە است.

وی در سمت مدیرکل دفتر بین المللی وزارت کار پیرامون مقاوله نامه ها و توصیه نامه های ایمنی و بهداشت کار در بخش معدن و ساخت، در جلسە کمیتە ای کە بر رعایت مقاولە نامە های مذکور نظارت می کند، حاضر شد و توضیحاتی در این مورد دادە است.

هفدە تن در گزارشی کە متن آن در خبرگزاری “ایلنا” نیز منتشر شد، بدون اشارە مشخص  بە این شکایت و نقض مقاولە نامە های سازمان بین المللی کار و ارایە آمار و ارقام های کلی راجع بە وضعیت  ایمنی و بهداشت محیط های کار در جهان و تعریف و تمجید چاپ لوسانە از مسئولان ذی ربط  در سازمان بین المللی کار از

  پاسخ روشن بە دلیل نقض مقاولە نامە ١۵۵ کە توسط دولت ایران نیز امضاء شدە سرباز زد. معاون ارشد علی ربیعی در بخش دیگری از این سخنرانی خود مواردی از اقداماتی را کە در این زمینە تا کنون انجام دادە برشمرد کە تنها در روی کاغذ می تواند انجام شدە باشند! اگر بە راستی اقداماتی کە آقای مدیر کل مدعی هستند برای بهبود ایمنی و بهداشت کار انجام شده است، پس بە چە علت طی چهار سال مدیریت ایشان در سمت معاون ارشد وزیر کار وضعیت ایمنی و بهداشت محیط های کار و تعداد حوادث و شمار کشتە شدگان این حوادث با شتابی بە مراتب بیش از گذشتە ادامە یافتە و وخامت آن بە حدی رسیدە کە در گزارش سازمان بین المللی کار نیز منعکس گردیدە است.                                    

در واقع بر خلاف ادعای دروغ هفدە تن، آن چە در ایران سبب افزایش فزایندە حوادث کار و تلفات انسانی آن شدە، نە کمبود دانش و قانون، بلکە تعلیق عملی و عامدانە مقررات ایمنی و مقاولە نامە های مربوطە توسط مدیریت وزارت کار است. 

در مورد نقض مقاولە نامە ٩۵ کە ناظر بر پرداخت بە موقع و منظم دستمزد است و در قانون کار نیز بر آن تاکید گردیدە، قضیە آن قدر روشن است کە هیچ کدام از مقامات دولتی نمی توانند بهانەای برای توجیە آن بیاورند. دولت ایران بە رغم ادعاهای فریب کارانە و تکراری مقامات آن مبنی بر همکاری با سازمان بین المللی کار برای اجرای مقاولە نامە های بنیادین این سازمان، هموارە از اجرای مقاولە نامە ها سرباز زدەاند و متاسفانە سازمان بین المللی کار نیز بە دلیل دو برابر بودن تعداد نمایندگان کارفرماها و دولت ها بە نسبت نمایندگان کارگران هیچ گاە به طور جدی مقامات دولت ایران را جهت اجرای مقاولە نامە ها تحت فشار قرار ندادەاند و کسانی نیز کە تحت عنوان نمایندگان کارگران ایران توسط مقامات وزارت کار دست چین می شوند، در عمل خدمتگزار دولت و کارفرمایان اند و به همین دلیل سابقە ندارد کە طی ٣٨ سال گذشتە این قبیل افراد در اجلاس سالیانە این سازمان کلامی در حمایت از حقوق سندیکایی کارگران بر زبان آوردە باشند. به عنوان نمونە، پس از روی کار آمدن دولت خاتمی تحت فشار هئیت موسسان سندیکاهای کارگری کە خواهان اجرای مقاولە نامە های ٨٧ و ٩٨ و رفع موانع قانونی و دولتی فعالیت سندیکا های کارگری شدند، طبق توافقی کە بین هئیت اعزامی سازمان بین المللی کار و وزیر کار خاتمی امضاء شد، قرار بود این موانع برداشتە شوند، ولی دولت بە دلیل مخالفت خانە کارگر از پیگیری قضیە منصرف شد و “آی ال او” هم دنبال قضیە را  نگرفت. هم اکنون نیز خواست کارگران و تشکل های کارگری در ایران فشار جدی “آی ال او” بە دولت ایران برای اجرای تمام و کمال مقاولە نامە های بنیادین کار و بە ویژە مقاولە نامە های ٨٧ و ٩٨ و رفع موانع دولتی و قانونی فعالیت سندیکا های کارگری است.        

 این درخواست از طرف اکثریت اتحادیە های کارگری جهان نیز مورد حمایت قرار دارد و به همین خاطر همە سالە نمایندگان اتحادیە های کارگری جهانی با شرکت در اجتماعاتی کە بە همراە فعالان کارگری ایرانی در محل مقر سازمان بین المللی کار در ژنو برگزار می شود، ضمن اعتراض بە پایمال سازی حقوق سندیکایی و پیگرد رهبران و فعالان تشکل ها ی کارگری از این خواست زحمت کشان ایران حمایت می کنند.

با این اوصاف کارگران و مزدبگیران یدی و فکری و هم چنین تشکل های مستقل کارگری می دانند کە وادار کردن دولت بە پذیرش حقوق سندیکایی و پذیرش مقاولە نامە های سازمان بین المللی کار بدون افزایش تلاش و مبارز آن ها با توسل صرف بە سازمان بین المللی کار بخاطر چیرگی نمایندگان کارفرمایان و دولت ها ی مدافع سرمایە داران در این سازمان میسر نیست و با تلفیقی از این دو و بخصوص با حمایت بخش سندیکایی و کارگری “آی ال او” است، کە می توان بە این هدف رسید.                                    

تا وقتی کە چنین است مقامات وزارت کار همە سالە می توانند با خیال راحت کماکان مقاولە نامە های سازمان بین المللی کار را کە نتیجە دورە معینی از توازن قوا بین کار و سرمایە هستند را با کمک بخش های غیر کارگری “آی ال او” زیر پا نهند و یا گزارش های ساختگی کە تهیە و ارائە می دهند، امورات شان را بگذرانند. از کسانی کە بعنوان نمایندە “کارگر” بە همراە هئیت ایرانی بە اجلاس سالانە این سازمان می روند نیز انتظار نبودە و نیست کە کوچکترین دفاعی از حقوق سندیکایی کارگران و مزدبگیران انجام دهند، منتهی این واقعیت ها نباید باعث شوند کە فعالان و تشکل های مستقل بە این دلایل این عرصە را بە فرصت طلبان و جیرە خواران صاحبان سرمایە وانهند. لازم است از مقاولە نامە ها در همە جا با جدیت و بە قوت گذشتە دفاع  و برای اجرایشان تلاش کرد، ولی خطاست هرگاە کە اهمیت سازمان بین المللی کار و اجلاس های سالیانەاش بیش از آن چە کە هست جلوە دادە شود. زیرا ضمن این کە در میان مزدبگیران ممکن است توهم ایجاد کند، از تلاش مسقلانە خود کارگران برای کسب حقوق شان خواهند کاست. 

 

 

 

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد, ۱۳۹۶ ۸:۳۵ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ولودیمیر ایشچنکو: بار جنگ در اوکراین بر دوش فقرا است!

سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ “تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!”

فرخنده باد روز زبان مادری؛ روز زبان‌های مردم ایران!

روایتگری بس است ، باید راهی جست

زنان خانه‌دار و کارگران؛ در صدر آمار خودکشی در ایران