پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۲

پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۲

بر بال خیال
بال از خاطره ها بر گرفت، دلش آشوب زمان داشت، با نگاهی دیگر از خانه زد بیرون، از درابجی کنار اسکله یک پنسیری خرید، و جگر فروشی سرراهش، دو سیخ...
۱۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد
بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی
بی‌تردید تعرض و بی‌حرمتی به مزار هر انسانی عملی نکوهیده و زشت است و ما قاطعانه عمل نابخردانه فردی مجهول الهویه ولی ناقص عقل و احتمالا مزدور، در اهانت به...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
چگونه دفن یک ملت ممکن است؟
أردوغان هم مثل بقیه دیکتاتورها بعنوان یک جنایتکار در ذهنها باقی خواهد ماند. کُردهای سوریه و ترکیه با حق انتخاب و تعیین سرنوشت رویاهای خود را باز تعریف و بازتوليد...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شمی صلواتی
نویسنده: شمی صلواتی
به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!
فروغ در دنیایی به دنیا آمد که به او تعلق نداشت و به دلیل ناسازگاری با فرهنگ و هنجارهای رایج، از معیارهای خوشبختی متداول فاصله داشت و بیشتر عمر کوتاه...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
بیانیه  ۲۴۰ تن: يک گام مثبت...
اقدام اوباشانه این جماعت فقط اهانت به یک شخصیت ادبی و یک چهره فرهنگی نیست. این اقدام بازتاب یک نظام فکری و یک اندیشه سیاسی ارتجاعی و فاشیستی است که...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟
شاید سقوط دیکتاتوری ۵۰ ساله رژیم اسد، آغازگر دور سوم از بهار عربی باشد، به‌ویژه اگر نتیجه خوبی حاصل شود. این موضوع می‌تواند در آن کشورهایی اتفاق بیفتد که خیزش‌های...
۱۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
چه بر سر زنان سوریه خواهد آمد؟
رؤیا‌پردازی‌های انقلابی تقریباً همیشه پشتِ درِ خانه‌ها متوقف می‌شود، و این باید ما را فوق‌العاده خشمگین کند. لولا ایتوربه، آنارشیست و مبارز اسپانیایی، در سال ۱۹۳۵ نوشت: «به نظر می‌رسد که...
۱۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مونا طحاوی
نویسنده: مونا طحاوی

بسته تر شدن فضای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور بعد از انتخابات اول اسفند

باز گشت به سالهاي قبل از دوم خرداد 76 در حوزه سياسي، فرهنگي، اجتماعي و سياست خارجي برنامه جناح محافظه کار و بويژه گرايش بنيادگرا و تندرو آن بود. آنها قبل از اينکه قوه اجرائيه را بچنگ آورند، ميکوشند وضعيت کشور راهم در عرصه داخلي و هم سياست خارجي به سالهاي قبل از دوم خرداد برگردانند.

فضای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور روزبروز تنگ تر و بسته تر میشود. رویدادهای ماههای اخیر در این راستا جریان داشته است.
در هفته های گذشته روزنامه وقایع اتفاقیه که چند ماهی از انتشارآن نمیگذرد، توقیف شد، انتشار روزنامه جمهوریت بعد از ده شماره متوقف گشت، آفتاب که بیکی از نشریات معتبر کشور تبدیل شده بود، بدستور دادستانی تعطیل گشت، سردبیر روزنامه دانشجوئی ” نقطه، سرخط” بیک سال حبس تعلیقی محکوم شد، حکم جلب مدیر مسئول روزنامه ” توسعه ” صادر گردید، در اصفهان مدیر و سردبیر هفته نامه ” صدا ” به تحمل شلاق و پرداخت جریمه نقدی محکوم گشت.
احضار اصلاح طلبان حکومتی به دادگاه آغاز شده است. محمد سلامتی دبیر کل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به دادسرا احضار و پرونده محسن آرمین در دستور کار دادسرای عمومی و انقلاب قرار گرفت.
در پنجمین سالگرد فاجعه ۱۸ تیر، اقدامات گسترده ای از جانب نیروهای امنیتی، انتظامی و قضائی علیه دانشجویان صورت گرفت. قوه قضائیه از چند ماه پیش اخطاریه های متعددی را برای دانشجویان فعال فرستاده و آنها را بدادگاه فراخواند. عده ای از دانشجویان در هفته های قبل از ۱۸ تیر و در همان روز دستگیر شدند. نیروهای سرکوب از هفته ها قبل در خیابانهای تهران و تعدادی از شهرهای بزرگ کشور مستقر شده و بنوعی حکومت نظامی برقرار کرده بودند. جمهوری اسلامی با ایجاد فضای اختناق، توانست از برگزاری تظاهرات دانشجویان جلوگیری کند.
همراه با تعطیلی روزنامه ها و نشریات و ممانعت از برگزاری حرکات اعتراضی دانشجویان، جمهوری اسلامی با تدارک گسترده و صرف هزینه های بالا، بسراغ سایتها و وبلاگها رفت. به نوشته روزنامه همشهری، کمیته سه نفره بیش از ۱۰۰ میلیارد صفحه را در شبکه اینترنتی فیلتر کرده است. این روزنامه نوشت: ” در اوایل سال ۱۳۸۲ کمیته سه نفره متشکل از وزارت اطلاعات، ارشاد و صدا و سیما تشکیل شد تا در مورد فیلتر کردن سایتها تصمیم گیری کنند. این هیات پس از بررسی ، بیش از ۱۰۰ میلیارد صفحه در فضای وب را با نصب نرم افزارهای مخصوص فیلتر کرد”. سایت امروز لیست بخشی از سایتها و بلاگهای فیلتر شده را منتشر کرده است. لیست نشان میدهد که تمام سایتهای خبری و سیاسی مخالفین و منتقدین رژیم فقها فیلتر گذاری شده است.
فشارها و دستگیریها در حوزه سیاسی، فرهنگی و اینترنت محدود نماند و بار دیگر بساط بازداشت دختران و زنان بخاطر ” بدحجابی ” و پوشیدن ” شلوار کوتاه ” پهن گردید.
گرچه در جمهوری اسلامی تعطیلی روزنامه ها، بازداشت روزنامه نگاران و محکومیت آنها ، تعرض به دانشجویان موضوع تازه ای نیست و همواره جریان داشته است، اما بعد از تصرف مجلس شورا توسط محافظه کاران، این گونه اقدامات شتاب گرفته و ابعاد جدیدی پیدا کرده است.
روزنامه وقایع اتفاقیه باین خاطر توقیف شده است که روزنامه نگاران شاغل در روزنامه توقیف شده ” یاس نو “، در این روزنامه مشغول کار بوده اند. گردانندگان حکومت عامدانه و با برنامه به نسل کشی روزنامه نگاران روی آورده اند. بیانیه انجمن دفاع از آزادی مطبوعات بدرستی تاکید میکند که روند کشتار جمعی مطبوعات و نسل کشی روزنامه نگاران در جریان است و حکومتگران قصد دارند که فرآورده های معرفتی و فرهنگی را تبدیل به زمین سوخته ای بکنند تا فعالیت در این عرصه با ریسکهای بالا همراه باشد و روزنامه نگاران مجبور به تغییر شغل و یا وادار به مهاجرت خارج از کشور شوند. رژیم فقها روزنامه نگاران را از حق اولیه و بدیهی انتخاب شغل محروم میسازد. بیانیه ۱۵۳ تن از روزنامه نگاران با عنوان ” ما روزنامه نگاریم “، بر این نکته دست گذاشته است.
مجموع رویدادهای بعد از انتخابات اول اسفند، آشکار ساخته است که محافظه کاران قصد ندارند حتی فضای تنگ موجود را هم حفظ کنند، بلکه در جهت تنگ تر و بسته تر کردن آن گام برمیدارند. برخلاف تصور برخی از نیروهای سیاسی که پیش بینی میکردند محافظه کاران بعد از قبضه مجلس شورا، وضع موجود را حفظ کرده و در حوزه اجتماعی دست به مانور زده و از فشارها در این عرصه خواهند کاست، اکنون فضا تنگ تر شده و مانند دوره قبل از دوم خرداد فشار بر زنان و جوانا ن افزایش یافته است.
در انتخابات اول اسفند ماه، هم مجلس شورا دست محافظه کاران افتاد و هم سرکوب گرترین و تندروترین نیرو در ساخت سیاسی تقویت شد. مسلم است که با تقویت موقعیت این نیرو در جمهوری اسلامی،بر ابعاد سرکوب و اختناق افزوده خواهد شد. مگر اینکه پارامتر دیگری وارد صحنه سیاسی کشور شود.
باز گشت به سالهای قبل از دوم خرداد ۷۶ در حوزه سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و سیاست خارجی برنامه جناح محافظه کار و بویژه گرایش بنیادگرا و تندرو آن بود. آنها قبل از اینکه قوه اجرائیه را بچنگ آورند، میکوشند وضعیت کشور راهم در عرصه داخلی و هم سیاست خارجی به سالهای قبل از دوم خرداد برگردانند. 

تاریخ انتشار : ۲۷ اردیبهشت, ۱۳۸۵ ۳:۳۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر بال خیال

بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی

چگونه دفن یک ملت ممکن است؟

به بهانه تولد فروغ، بانوی شعر معاصر ایران!

بیانیه  ۲۴۰ تن: یک گام مثبت…

آیا سوریه یک استثنا بود یا باید منتظر اتفاقات مشابه در سایر کشورهای خاورمیانه باشیم؟