امروز مهلت نام نویسی در انتخابات مجلس دهم پایان یافت و براساس گزارشات رسانهها، با استناد به گفته مقیمی، رییس ستاد انتخابات کشور بیش از یازده هزار نفر، برای راهیابی به مجلس و بیش از ۸۰۰ نفر برای مجلس خبرگان، ثبتنام کردهاند. واکنشها در قبال رقم اعلام شده متفاوت بودند؛ از ابراز شگفتی برخی مسئولین وزارت کشور تا ابراز تاسف جنتی. اما آنچه که قابل توجه است، رشد آگاهی مردم از نقش «صندوق رای» در ابراز «نه» آشکار به جریان حاکم و ایجاد امکان برای توقف سیاستهای مخرب آن و تغییر در کشور است.
در این مرحله از انتخابات چند نکته قابل تاکید وجود دارند: نخست افزایش قابل ملاحظه تعداد زنان است که رقمی بیش از ۱۲۰۰ نفر را شامل می شود. این امر نشانگر موفقیت نسبی کمپین “تغییر چهره مردانه مجلس” است در ترویج و بسیج نیرو برای این موضوع. نکته بعدی، ثبت نام طیف قابل توجهی از میان فعالین و کنشگران سیاسی در داخل کشور است که این نیز حکایت از درک اهمیت حضور و خالی نکردن میدان کارزار انتخابات در این مرحله است.
نکته نهائی که از نظر اهمیت، هم تراز دو مورد قبلی است، مشکل شدن کار شورای نگهبان در بکارگیری نظارت استصوابی به هنگام بررسی صلاحیت کاندیداها، و نیز نوع مواجهه آن دسته از این جمع ۱۱ هزار نفری است با حذف نامشان از فهرست نامزدی انتخابات و ایستادگی آنان در دفاع از حقوق شهروندی شان. بنا به گزارش خبر آنلاین، وزیر کشور اظهار داشته است که در بررسی صلاحیت کاندیداها، با شورای نگهبان تعامل صورت خواهد گرفت، اگر مبنای تعامل، سخنان امروز جنتی در نماز جمعه در دفاع از نظارت استصوابی باشد، باید در انتظار نوع جدیدی از “تعامل” که با «حذف فلهّای» تعریف می شود، و پیامدهای آن باشیم.
استقبال از شرکت در کارزار انتخابات نشانگر اراده بخش آگاه جامعه در به چالش کشیدن مخالفین تغییر و تحول در کشور است.