دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۸

دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۸

سلطنت‌طلبان: نیروی نیابتی اسراییل در لباس اپوزیسیون؟
سلطنت‌طلبان شاید امروز، همچون رجوی در گذشته، ادعا کنند که این انتقادها بخشی از جنگ روانی مخالفین است. اما تاریخ همیشه قضاوت خود را کرده است. در نهایت، این مردم...
۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
سازش در پایان مبارزه به دست می آید، نه در آغاز
ما از ابتدا سعی کردیم به نمایندگی از مردم عمل نکنیم، بلکه ببینیم با هم چه کاری می توانیم انجام دهیم. حتی با شکایت‌ های کوچک و درگیری‌های روزمره، مساله...
۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
حضور پادشاه اسپانیا در مراسم یادبود ماوت‌هاوزن توهین به قربانیان است
رئیس انجمن خاطره تاریخی، امیلیو سیلوا در مصاحبه‌ای گفته است که "نه خوان کارلوس (پادشاه سابق) و نه پسرش، فیلیپه ششم، پادشاه کنونی هرگز دیکتاتوری فرانکو و جنایات آن را...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سعید شروینی
نویسنده: سعید شروینی
زنان در معرض ۱۲۰ نوع آسیب اجتماعی
یک عضو شورای شهر تهران، در مورد بیش از ۱۲۰ نوع آسیب اجتماعی علیه زنان مثل فقر، خشونت خانگی و تبعیض جنسیتی هشدار داده است، معضلی که به باور بسیاری...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: روناک فرجی
نویسنده: روناک فرجی
شیوا ارسطویی درگذشت!
ارسطویی در دوران فعالیت خود رمان‌های «نسخه اول»، «بی‌بی شهرزاد»، «آسمان خالی نیست»، «افیون»، «خوف»، «نی نا»، «من و سیمین و مصطفی» و «ولی دیوانه‌وار» را منتشر کرد که از...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
اتحادیه سراسری کارگری ال-او (LO) تحریم اقتصادی اسرائیل را تصویب کرد
قطعنامه خواستار آن است که دولت، شرکت‌ها و نهادهای مالی نروژ، از هرگونه سرمایه‌گذاری یا تجارت با شرکت‌هایی که به تداوم اشغال فلسطین کمک می‌کنند، خودداری کنند. به طور خاص...
۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!
هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد...
۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی با سیامک طاهری جمعه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱

تذکر ضرور: پخش میزگردها در این صفحه از نشریه کار لزوما به معنی تایید یا وابستگی این برنامه ها به سازمان ما نیست و صرفا به دلیل خدمت به جامعه دوستان و نزدیکان فکری به سازمان صورت می گیرد!

 جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی جمعه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱

لینک گروه : https://t.me/+OzixOTo3ofVjMDYx

سوالات مطرح شده در جلسه تلگرامی  با سیامک طاهری

  • ·      ضمن درود و خوشامد رفیق طاهری همانگونه که از سوالات خود شما هم پیداست  و برابر این اظهار درست که دولت سیزدهم همان راه دولت های پیشین را دنبال می کند  این مسیر به سوی پذیرش سیاست های بازار ازاد است آیا فکر می کنید با این حد از مخالفت ها و اعتراضات این سیاست ها متوقف میشود و اگر جواب منفی است چه حد و چگونه مخالفت و اعتراضاتی می تواند مانع از ادامه این سیاست های خانمانسوز ضد مردمی گردد
  • ·      سیاست حذف یارانه ها دیکته شده توسط بانک جهانی و صندوق بین المللی پول هست و یا کسر بودجه و وضعیت مالی بد دولت بیشتر موثر بوده است؟
  • ·      رفیق طاهری دولت احمدی نژاد آزاد سازی قیمت ها را با حذف سوبسید و سیاست هدفمندی یارانه ها آغاز کرد و این سیاست در دولت های بعدی کماکان پیش رفت تا به امروز به آزاد سازی نرخ ارز فاز تکمیلی خود را شروع کرده است . این فاز تکمیلی را جراحی بزرگ نام گذاشته اند . بااین  جراحی ؛  این اقتصاد با وضعیت سیاست خارجی ایران انطباق پیدا خواهد کرد در آنصورت چه چیز نصیب مردم خواهد شد ؟
  • ·      با توجه به حذف ارز۴۲۰۰ تومان… و.. مبلغ یارانه……این تورم چه طبقاتی را نابود می کند؟ و ایا جامعه به دوطبقه….ثروتمند و فقیر تقیسم میشود؟ با این مالیات پنهان وتورم.. ویارانه؟ سپاس از پاسخ شما
  • ·      چند‌ درصد‌ اقتصاد ‌ایران ‌دولتی‌‌است؟ که ‌بهانه ‌بدست‌ نئولیبرالها‌ داده‌است؟
  • ·      تاثیر دستگیری ها  و بازداشت فعالان سیاسی و مدنی چون آقایان صمیمی ، مدنی ، شهابی و دیگران  در روزهای اخیر ، بر اعتراضات مردم (تظاهرات و اعتصابات) چه خواهد بود؟
  • ·      با سلام به رفقا راحله طارانی، فروغ اسد و رفیق سیامک طاهری، با توجه به تأثیر حذف یارانه ها و آزادسازی اقتصادی و ناتوانی دولت از الگوی تنظیم کالایی(کوپنی)، بدیل اجتماعی برای سازماندهی جهت تأمین غذا برای فقرا به صورت مردمی چیست؟
  • ·      چه رابطه ای بین افزایش گرانی در ایران وافزایش قیمتها در بسیاری از کشورهای جهان  که این روزها شاهد آن هستیم ، می بینید؟
  • ·      دلار توسط دولت در بانک مرکزی تعیین نرخ می گردد. دولت برای تامین کسری بودجه نرخ ارز را بالا برده و به صورت چند نرخی در بازار عرضه می دارد و بدین وسیله ارزش پول ملی را تنزل داده و باعث تورم می گردد، نظر جنابعالی در این تبیین اقتصادی چیست؟
  • ·      هدف ازاین رفرم ها توسط حاکمیت یعنی اینکه.. .شما درسیاست شرکت نکنید.. ما به شما خواسته اولیه رامیدهیم …ایا درست است؟
  • ·      با توجه به اینکه آزادسازی قیمت‌ها بدون آزادی تجارت خارجی و سرمایه گذاری خارجی، بدون آزادی کسب و کار(رتبه ایران در آزادی کسب و کار جزو بدترین رتبه ها در جهان است) و در ساختار اقتصاد غیر مولد، اقتصاد موهومی، اقتصاد تورمی و اقتصاد رانتی رخ داده، حباب آن چگونه می ترکد و تبعات آن چیست؟
  • ·      بادرود جناب طاهری،درنظام حاکم بخش دولتی وبخش خصوصی هردو درعرصی اقتادی عمیقاََ پیرو ومجری اقتصاد نئولیبرالیستی بوده وچون دو بازوی چپاولگر جزسودوانباشت سرمایه،برای بقاءخود وبخاک سیاه نشاندن مردم وکشورهستندآیا این سیستم فاسد لحظ ای به معیشت وزندگی مردم می اندیشند؟
  • ·      درمورد عدم افزایش حقوق ها، چرا حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را که حتی یک ریال ازبودجه دولت تامین نمی شود ،بلکه از اندوخته بیش از۳۰سال و۳۰٪ ذخیره حقوق خودرا دریافت میکنند، لجاجت بخرج میدهد؟
  • ·      آقای طاهری عزیز تقریبا در تمام کشورهایی که نئولیبرالیسم رشد کرده اختلاف طبقاتی هم افزایش پیدا کرده است – آیا میتوان انتظار داشت که سیاست های خصوصی سازی افزایش یابد و وضعیت مردم در ایران بهتر شود ؟ اگر نه – چه باید کرد وقتی نمیتوان به این دولت هم اعتماد کرد ؟ و دولتی شدن هم مشکلی را اینجا حل نمیکند ؟
  • ·      درموردعدم افزایش حقوق ها،چراحقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را که حتی یک ریال ازبودجه دولت تامین نمیشود ،بلکه از اندوخته بیش از۳۰سال و۳۰٪ ذخیره حقوق خودرا دریافت میکنند، لجاجت بخرج میدهد؟
  • ·      آیا نمی شد با رشد صنعت و پیشه وری و تولید و تقویت بازار داخلی و جلو گیری از  تخلیه بازار داخلی به بهانه صادرات غیر نفتی از ارزان سازی نیروی کار و گران شدن ارز و اقلام انرژی جلو گیری کرد، تا نیازی به شوک فریدمنی  نباشد؟
  • ·      کارگران هفت تپه می گویند دولت همان وامی را که به اسد بیگی ها می دهد به ما بدهد، ما خودمان بهتر کارخانه را اداره خواهیم کرد – متخصص استخدام خواهیم کرد و با تجربه خودمان و با خرد جمعی (شورایی) کارخانه را اداره خواهیم کرد – چرا این متحقق نمیشود و چرا کارکنان مراکزتولید و خدمات دیگر خودشان در اداره محیط کار خودشان نقشی ندارند. ایا این بهترین حالت نخواهد بود ؟
  • ·      اقتصاد ایران نئولیبرالیستم است و از دهه هفتاد در حال اجراء است. با توجه به تحریم ها و کمبود منابع قادر به پیشبرد سیاست اقتصادی نیست و اهرم فشار روی مردم است، راه برون رفت از این معضل چیست؟
  • ·      مقصودم از حباب، حباب اقتصاد غیرمولد و موهومی و مبتنی بر تورم هست که در آن سیاست‌های نئولیبرالی در آزادسازی قیمت‌ها و خصوصی سازی به شکل خودمانی سازی انجام شده اما الگوی انباشتش الگوی غارت است، این حباب مالی – مستغلاتی بدون پشتوانه چگونه می ترکد و چه تبعاتی خواهد داشت؟
  • ·      در کشورهای سرمایه داری چون ایتالیا و اسپانیا و کانادا هم سیستمهای ورکر کواپز ( workers Coops) به وجود  آمده، چرا در ایران نمیتوان آنرا آغاز کرد ؟
  • ·      دولت البته که نمی خواهد الگویی که هفت تپه ارائه می دهد عمومی شود – و البته که از حکومت شورایی وحشت دارد ، ولی شما چرا این روش را به جای تاکید بر دولتی کردن تبلیغ نمی کنید؟
  • ·      منابع مالی که ایران در کشورهای دیگر برای اهدافی خاص مصرف میکند، در داخل کشورسرمایه گذاری گردد تا حدوی میتوان معضل اقتصادی را برطرف نمود، نظر شما چیست؟
  • ·      اینکه نمیتوان در بسیاری از موارد کشورهای سرمایه داری دیگر دنیا را با ایران مقایسه کرد درست است ؛ ولی اتفاقا سیستم تعاونی اگر درست اداره شود و سیستم شورایی به نظر میرسد که با  معضلاتی که ما داریم از سایر راه حلهایی که ارائه داده می شود عملی تر است نمیتوان این ایده را چون اسپانیا مثل ایران نیست در مورد ایران رد کرد . شما اینطور فکر نمیکنید؟
  • ·      با درود و عرض خسته نباشید به آقای طاهری و ادمین های گرامی، پرسش من این است که با وجود چنین حاکمیتی که بودجه ی کشور را به سوی بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه های علمیه، سپاه و … هدایت می کند، ملی کردن بانک ها چه سودی برای ملت دارد؟
  • ·      چرا  نحوه اداره حتما باید منوط به روشن شدن نوع مالکیت باشد ؟ خوب  روشن است که هفت تپه یا خودروسازی و صنا یع بزرگ متعلق به همه مردم هستند ولی آیا مردم نمیدانند که اداره شورایی هفت تپه بیشتر به نفع آنها خواهد بود تا اداره به دست اسدبیگی یا دولت رانتخوار و …
  • ·      اقتصاد ایران بعد از  بیش چهل  و اندی سال به جایی رسیده است که نیاز به جراحی اساسی  دارد. یارانه ها  و کوپنی کردن کالاها راه حل حکومت است برای فرار از فقر و فلاکت مردم . لطفا  بی پرده بفرمایید نظم  اقتصاد کنونی در ایران  نیاز به جراحی دارد و یا نماز میت بر جسد  این  اقتصاد و دگرگونی های ساختاری و بنیادی؟
  • ·      اصولا” یک نگاه  افراطی ماکرو به اقتصاد برای ما نتیجه مثبتی نداشته – فکر نمیکنید باید کمی هم نگاه میکرو داشت و مردم همراه تلاش برای تغییر سیستم در شکل کلی آن به  ایجاد تغییر در محیطهای کاری خودشان هم بیشتر بها دهند ؟
  • ·      بله سرمایه داران علیرغم اینکه دولت ادعای دولت مستضعفان داشت آرام آرام و به قول شما به شکل میکرو و جزیره ای همه چیز را در دست گرفتند و مردمی که فکر کردند میشود دوباره انقلاب ۵۷ را به زودی تکرار کرد همه چیز را منوط به انقلاب ( و البته در مواردی براندازی) دیدند – بحث بر سر این است که در ضمن تلاش برای ایجاد یک تغییر ساختاری انقلابی باید پایه های اجتماعی اداره توسط مردم و فرهنگ دمکراسی را از پایین هم تقویت کرد -باید برای ایجاد دمکراسی و حق در محیط های کاری هم تلاش کرد – شما اینطور فکر نمیکنید ؟

 

تاریخ انتشار : ۳ خرداد, ۱۴۰۱ ۶:۵۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سلطنت‌طلبان: نیروی نیابتی اسراییل در لباس اپوزیسیون؟

سازش در پایان مبارزه به دست می آید، نه در آغاز

حضور پادشاه اسپانیا در مراسم یادبود ماوت‌هاوزن توهین به قربانیان است

زنان در معرض ۱۲۰ نوع آسیب اجتماعی

شیوا ارسطویی درگذشت!

اتحادیه سراسری کارگری ال-او (LO) تحریم اقتصادی اسرائیل را تصویب کرد