جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۹

جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۲۹

چگونه مذاکره ای، با کدام چشم انداز
آمریکا و ایران کشورهای همسایه نیستند. از این رو، نه مشکل مرزی با هم دارند نه ادعای ارضی. طرفه اینکه ایران بر خلاف آمریکا هیچ پایگاه نظامی-تروریستی در مناطق اطراف...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: ابراهیم شیری (ا. م. شیری - شیزلی)
نویسنده: ابراهیم شیری (ا. م. شیری - شیزلی)
یادمان، پنجاهمین سالگرد ترور بیژن جزنی و یارانش در تپه‌های اوین؛ پرونده‌ای همچنان باز از جنایت حکومت شاه
بیژن جزنی، از برجسته‌ترین چهره‌های فکری و مبارزان انقلابی ایران، در ۲۹ فروردین ۱۳۵۴، همراه با هشت تن دیگر از زندانیان سیاسی، در حالی‌که در بند زندان اوین بود، به...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: کمیته برگزاری یادمان پنجاهمین سال ترور تپه های اوین - سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کمیته برگزاری یادمان پنجاهمین سال ترور تپه های اوین - سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
هریت تابمن، زنی که خود را از بردگی رهانید و راه آزادی را هموار کرد!
هریت تابمن به‌خوبی می‌دانست که آزادی فقط به معنای فرار از زنجیرهای فیزیکی نیست. او گفته بود: «من صدها برده را آزاد کردم و می‌توانستم صدها نفر دیگر را نجات...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها
در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
آموزش، قربانی خصوصی‌سازی و بی‌عدالتی اجتماعی در ایران
طبق قانون اساسی، دولت مکلف به تأمین امکانات آموزشی است. آموزش باید پیوند دهنده طبقات، فرهنگ‌ها و مناطق مختلف باشد، نه ابزار جداسازی و انحصار. مدارس نباید تجاری شوند؛ بلکه...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
جنگ تعرفه ای دونالد ترامپ, احیای سیاست های مرکا نتیلیستی در سده ۲۱
سیاست‌های تعرفه‌ای دولت ترامپ، علی‌رغم ظاهر محاسباتی و فنی، بر پایه ساده‌سازی بیش از حد یک مسئله پیچیده و بهره‌ برداری تبلیغاتی از مفاهیم اقتصادی طراحی شده‌اند. این رویکرد، بیش...
۲۰ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
«علیه جنگ واتحادحداکثری برای دموکراسی»
صحنه سیاسی کشورمادراین لحظه سیاسی صف بندی خاص خودرادارد.صف بندی که همیشه ثابت نیست و به اقتضای موردوشرایط تغییر می‌کند.بخش های رادیکال و بنیادگرایان حکومتی غیرمسئولانه وجاهلانه برطبل جنگ می‌کوبند...
۲۰ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران

درباره اسرائیل، لبنان و فلسطین

آتش بس فورى و مبادله زندانيان، بازپس فرستادن نيروهاى اشغالگر، ادامه "گفتگوى ملى“ در داخل لبنان، و قبول وسيع توافق جهانى براى همزيستى دو کشور اسرائيل و فلسطين که بصورت يکجانبه از طرف اسرائيل و آمريکا در ٣٠ سال گذشته بلوکه شده است. مثل هميشه چيزهاى زيادى براى گفتن هست، اما اينها ضرورياتند.

آیا شما با این استدلال موافقید که حمله نظامى اسرائیل در لبنان قانونا و اخلاقا توجیه‌پذیر است؟

نفس حمله نظامى نقض اکید قوانین بین‌المللى است، و جنایات جنگى بزرگى در روند آن روی می‌دهند. هیچ توجیه اخلاقی‌یى وجود ندارد.

به عنوان “توجیه اخلاقى“ فرض می‌کنند که دستگیرى سربازان را در یک حمله در نوارمرزى عنوان میکنند. در حالی‌که کشتن دیگران یک جرم ظالمانه است. ما قطعاً میدانیم که اسرائیل، ایالات متحده و سایر دولت‌هاى غربى و طبعا عمده جریانات دارای نظرات مردمى، یک کلمه از این حرف‌ها را باور ندارند. دلایل قاطع براى این ادعا اینست که آنها جنایات اسرائیل به پشتیبانى ایالات متحده در لبنان، بعلاوه ۴ حملهء پیش از این حمله، اشغال نظامى بر خلاف نظر شوراى امنیت سازمان ملل در عرض ۲۲ سال و همچنین کشتار و گروگان گیرى سیستماتیک را تحمل میکنند. و فقط براى نمونه، سوالى که هر روزنامه اى باید بدان جواب دهد این است که چه موقع نصرالله نقش رهبرى گرفت؟ پاسخ: وقتى که دولت رابین جنایات خود را در لبنان بدتر کرد، وقتى که شیخ عباس موسوى و زن و بچه اش را بوسیله موشکى که از هلیکوپترى آمریکائى شلیک شد کشت و نصرالله بعنوان جانشین وى انتخاب شد.این را فقط بعنوان یکى از دلایل بیشمارمى آورم. از همه چیز گذشته بى دلیل نیست که ۷۰ درصد از لبنانیها در فوریه گذشته خواستارگروگان گرفتن سربازان اسرائیلى براى مبادله بودند.
نتیجه متاسفانه بوسیله یک جریان خشونت صعودى تاکید شد که با دستگیرى “جیلاد شلیت” در ۲۵ ژوئن آغاز شد. همه روزنامه هاى چاپ غرب آن را به عنوان آغاز “خط زمان” خود انتخاب کردند. در حالى که ۲ روز قبل از آن نیروهاى اسرائیلى دو غیر نظامى، یک پزشک و برادرش را ربوده و به زندانهاى اسرائیلى فرستادند که به بیشمار فلسطینیهاى دیگر بپیوندند. بسیارى از زندانیان بدون اتهام ربوده شده اند. گروگان گرفتن غیر نظامیان جنایتى بدتر از ربودن نظامیان است. واکنش غرب بسیار افشا کننده است: تعداد کمى توضیحات اتفاقى و دیگر سکوت. بسیارى از رساناها حتا زحمت گزارش آن را هم به خود ندادند. این حقیقت بتنهائى با وضوح کامل نشان میدهد که هیچ توجیه اخلاقیى براى تشدید حمله به غزه و تخریت لبنان وجود ندارد و آنچه را غرب بعنوان تقبیح ربودن سربازان نشان میدهد یک فریبکارى بهانه جویانه است.

خیلى چیزها در مورد حق اسرائیل در دفاع از خود در مقابل دشمنانش گفته شده است،دشمنانى که از باز پس دادن نوار غزه استفاده کرده و اینچنین فصل تازه اى را در مخاصمات اسرائیل و اعراب بوجود آورده اند. آیا شما موافقید؟

مطمئنا اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند، اما هیج کشورى حق ندارد از مناطق تحت اشغال “دفاع” کند. دادگاه بین الملل “دیوار جداسازى“ اسرائیل را محکوم کرد و حتى یک قاضى ایالات متحده، قاضى بورگنتال، گفت که ساخت هر گونه بنائى براى دفاع از کولونیهاى اسرائیلى “در نفس خود خلاف قوانین بین المللى انسانیست”. چون خود کولونیها غیر قانونیند.
انتقال چند هزار مهاجر غیر قانونى از نوار غزه جزئى ازبرنامه گسترش سازمان بانک جهانى بود. این اکنون بعنوان برنامه الحاق سرزمینهاى اشغالى و منابع وسیع (مخصوصا آب) و تشریع اشغال توسط نخست وزیر اسرائیل اهود المرت و پشتیبانى آمریکا اعلام شده و بعد هم اراضى باقیمانده و مصنوعا جدا شده از همدیگر و منطقه رقت بار ارشلیم به فلسطینیها هدیه میشود. همه اینها براى محبوس کردن فلسطینیهاست، در زمانى که اسرائیل در حال گرفتن دره لبنان است. در نوار غزه هم حبس شدگان و اسرائیل میمانند که هر زمان بخواهد بدانجا حمله میکند.
نوار غزه و بانک جهانى از طرف اسرائیل و ایالات متحده به عنوان یک واحد شناخته شده اند. بهمین خاطر است که اسرائیل هنوز نوار غزه را تحت اشغال دارد و نمیتواند ادعاى دفاع از خود را در هیج یک از دو قسمت فلسطین داشته باشد. این اسرائیل و ایالات متحده هستند که ریشه تجاوز به قوانین بین الملل هستند. آنها در حال حاضر در سدد پایان دادن به برنامه قدیمى محو فلسطین بصورت قطعى هستند.

ایالات متحده درخواست آتش بس فورى را به دلیل اینکه این بمعناى بازگشت به وضع سابق است رد کرده است، در عین حال ما شاهد “باز گشت به زمان گذشته” و اشغال دوباره قسمتهائى از لبنان و انحطاط سریع لبنان به هرج ومرج بوسیله کشمکش هاى سیاسى هستیم. آیا سیاست ایالات متحده درست است؟

(بلى)، از زاویه دید آنهائى که میخواهند ازهم اکنون مطمئن شوند که اسرائیل بوسیله پایگاههاى نیروى نظامى و فراتکنیکى ایالات متحده بدون هیچ نیروى رقیبى، براى نابودى فلسطین، بر منطقه تسلط داشته باشد. مزیت هاى دیگرى هم از جمله زدودن پایگاههاى لبنانى مانع، در صورت میل نیروهاى اسرائیلى- آمریکائى به حمله به ایران، وجود دارد.
آنها همچنین میل دارند دولتى دست نشانده در لبنان سر کار بیاورند، دولتى از همان قماش که آریل شارون در زمان اشغال لبنان در سال ۸۲ در سدد بوجود آوردنش بود، نابود کردن قسمت زیادى از کشور و کشتن ۱۵-۲۰۰۰۰ تن از مردم.

چه نتایج احتمالیى میتواند در کوتاه و دراز مدت از این بحران “دوچنگاله” در سرزمینهاى اشغالى و لبنان حاصل شود؟ 

ما نمیتوانیم پیش بینى زیادى بکنیم. فاکتورهاى نامعلوم زیادى وجود دارد. یک نتیجه بسیار محتمل که ایالات متحده و اسرائیل حتما پیش بینى کرده اند توسعه معنوى تروریسم جهادمانندى است که تبلور خشم و نفرت هدایت داده شده بسوى ایالات متحده، اسرائیل و بریتانیا در سطح دنیاى عرب و مسلمان است. نکته دیگر اینکه نصرالله، صرف نظر از اینکه زنده بماند یا کشته شود، تبدیل به سمبل مهمترى در مبارزه با تجاوز امریکائى-اسرائیلى میشود. خود حزب الله پیش از این پشتیبانى فوق العاده ۸۷ درصدى در لبنان دارد و مقاومت آنها نظرات مردم را تا آن حد تحریک کرده است که حتا قدیمى ترین و نزدیکترین متحد آمریکا را وادار کرده است که بگوید: “اگر انتخاب صلح بخاطر گستاخى اسرائیل پذیرفته نیست، پس فقط انتخاب جنگ باقى میماند و هیچ کس انعکاس این واقعه را در منطقه نمیداند. هیچ کس از عواقب آن جنگ و منازعه در امان نیست، حتا آنانى که قدرت نظامى وسوسه شان کرده که با آتش بازى کنند.” این گفته هاى ملک عبدالله عربستان سعودى است که میداند اینگونه سخنان بهتر از این است که ایالات متحده را مستقیما محکوم کند.

چه قدمهائى را توصیه میکنید که جریان خشونت ها بپایان برسد و صلحى پایدار برقرار شود؟

همه قدمهاى اساسى را میدانند: آتش بس فورى و مبادله زندانیان، بازپس فرستادن نیروهاى اشغالگر، ادامه “گفتگوى ملى“ در داخل لبنان، و قبول وسیع توافق جهانى براى همزیستى دو کشور اسرائیل و فلسطین که بصورت یکجانبه از طرف اسرائیل و آمزیکا در ۳۰ سال گذشته بلوکه شده است. مثل همیشه چیزهاى زیادى براى گفتن هست، اما اینها ضروریاتند.

۷ اوت ۲۰۰۶

برگرفته از سایت: http://www.chomsky.info/ 

تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد, ۱۳۸۵ ۴:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به جنگ و دامن زدن به ناامنی و درگیری‌های منطقه‌‌‌‌ای، به جمهوری اسلامی نیز هشدار می‌دهیم که نیاز ژئوپولیتیک ایران و منطقه ورود هرچه صریح‌تر و مسئولانه‌تر به روند مذاکره برای دستیابی به صلحی پایدار است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به جنگ و دامن زدن به ناامنی و درگیری‌های منطقه‌‌‌‌ای، به جمهوری اسلامی نیز هشدار می‌دهیم که نیاز ژئوپولیتیک ایران و منطقه ورود هرچه صریح‌تر و مسئولانه‌تر به روند مذاکره برای دستیابی به صلحی پایدار است.

مطالعه »
پيام ها

پیام تبریک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به‌مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در صعود به جام جهانی!

با کمال تاسف روی‌کرد سیاسی مقابله با ایران از سوی برخی کشورهای ذی‌نفوذ در جهان در کنار تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه کشور ما، مانعی عمده در برابر برگزاری دیدارهای دوستانه در مقابل تیم‌های قوی جهان، حتی امکان برگزاری اردوهای آمادگی، و وجود تجربهٔ بازی در این سطح برای ملّی‌پوشان ایران است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چگونه مذاکره ای، با کدام چشم انداز

یادمان، پنجاهمین سالگرد ترور بیژن جزنی و یارانش در تپه‌های اوین؛ پرونده‌ای همچنان باز از جنایت حکومت شاه

هریت تابمن، زنی که خود را از بردگی رهانید و راه آزادی را هموار کرد!

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

آموزش، قربانی خصوصی‌سازی و بی‌عدالتی اجتماعی در ایران

جنگ تعرفه ای دونالد ترامپ, احیای سیاست های مرکا نتیلیستی در سده ۲۱