شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۸

شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۸

يک نیمه‌روز
بوق ماشین آتش‌نشانی در همه جا پیچیده بود اما معلوم نبود که ماشین برای رسیدن به شعله‌های آتش چگونه می‌تواند راه خود را باز کند. راننده تاکسی با مسافری بر...
۳ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزير؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد
دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا،...
۲ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
دادخواهی و صلح
روز يک‌شنبه گذشته، 27 آبان‌ماه سال 1403 خورشيدی با عنوان دادخواهی و صلح و به‌یاد هزاران فرزند جان‌باختۀ ميهن و با تاکيد بر دادخواهی، خشونت‌پرهيزی و صلح‌طلبی در سامانه زوم...
۱ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کارآنلاين
نویسنده: کارآنلاين
دنیایِ واژگون
کتاب در حافظه شهر فراموش شده‌ / و به انتها نزدیک / دنیا تعادلش را در نقطه لغزانی دنبال می‌کند / موریانه‌ها / به جانِ کتاب‌ها افتادند / شب است،...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟
کارنامه اقتصادی، ژئوپولتیکی، اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی فاجعه آمیز حکومت در برابر همگان قرار دارد. حکومت دینی حتا در ماموریت معنوی خود هم شکست بزرگی خورده و مناسک و...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید پیوندی
نویسنده: سعید پیوندی
تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما
امروز بیش از پیش لازم است که جریانات چپ، ملی و دموکرات صفوف خود را به هم نزدیک کرده و مانع گرایش به سمت راست و جریانات برانداز شوند. هیچ...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
وریشه مرادی
وريشه مرادی دوران دانشجویی از فعالان ان‌جی‌او های شهر سنندج و از قهرمانان رزمی‌کار استان کوردستان و یکی از بنیان‌گزاران انجمن مبارزه با اعتیاد شهر سنندج بود.
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه

در سال ٢٠٠۹ شاهد چه خواهیم بود؟

"انستيتو علوم و امنيت جهاني" در آمريکا معتقد است که اگر جمهوری اسلامی را آزاد بگذارند ميتواند تا سال ٢٠٠۹ به دانش چگونگی ساخت، و طرز ساختن بمب های هسته ای دست پيدا کند

“انستیتو علوم و امنیت جهانی” در آمریکا معتقد است که اگر جمهوری اسلامی را آزاد بگذارند میتواند تا سال ٢٠٠۹ به دانش چگونگی ساخت، و طرز ساختن بمب های هسته ای دست پیدا کند.
سال مذکور اهمیت بسزائی دارد و ممکن است در اتخاذ سیاست های آمریکا در قبال جمهوری اسلامی نقش قابل توجهی را بازی کند. ژانویه آن سال جورج بوش جای خودش را به رئیس جمهور دیگری خواهد داد که دو ماه و نیم قبل از آن طی یک رقابت انتخاباتی احتمالا بسیار سنگین به پیروزی دست یافته است.
دیوید آلبرایت و کوری هیندرستین از انستیتوی مذکور دست یابی جمهوری اسلامی به بمب اتمی را در دو سال و نیم آینده هر چند که جمهوری اسلامی هنوز قادر نخواهد بود آنرا بر موشک سوار بکند ممکن میدانند.
دیوید آلبرایت که قبلا از بازرسان سازمان ملل بوده است، باور دارد که جمهوری اسلامی قادر است تا پایان سال ٢٠٠۶ تعدادی بین ١٣٠٠ تا ١۶٠٠ دستگاه سانتریفوژ را در اختیار داشته باشد که برای شروع به تهیه سوخت لازم برای ساختن بمب اتمی کافی خواهد بود، بعد از آن ایران با صرف حداکثر یک سال و نیم دیگر برای حل مسائل باقیمانده تکنیکی میتواند بمب اتمی را در اختیار داشته باشد.
رئیس جمهور آینده آمریکا با دستور کار جدید و قول های انتخاباتی هر کسی باشد طبعا مایل نیست که وارث کارهای ناتمام رئیس جمهور قبل از خود باشد. نکته مهمی را که نباید از نظر دور داشت اینست که چند ماهی طول میکشد که نو آمدگان در جریان دقیق رویداد هایی که بسیاری از آنها مافوق سری هستند قرار بگیرند و اعضای جدید کابینه بر کار ها مسلط گردند. برای نمونه هری ترومن معاون فرانکلین روزولت زمانی از برنامه مافوق سری ساختن بمب های اتمی که در ژاپن بکار رفت آگاه شد که خود رئیس جمهور گردید و در زمان معاونت رئیس جمهوریش از آن بیخبر بود. این واقعیت بدین معناست که اگر جورج بوش در زمان باقیمانده موضوع دست یابی جمهوری اسلامی به سلاح اتمی را حل نکند، رئیس جمهور آینده آمریکا فرصت کافی برای حل این بحران را نخواهد داشت و ممکن است با عمل انجام شده روبرو گردد. این موضوع دلیل تلاش بیشتر آمریکا برای حل هرچه زودتر و بردن موضوع ایران به شورای امنیت است.
جمهوری اسلامی نباید در شکیبائی آمریکائی ها با امید به موانع چین و روسیه دچار توهماتی بشود که صدام حسین در مورد آلمان و فرانسه به آن دچار شده بود. در اینکه جمهوری اسلامی نباید به سلاح اتمی مجهز شود غرب هیچ تردیدی ندارد و آمریکا اگر لازم بشود منتظر موافقت چین یا روسیه نخواهد ماند. در خود آمریکا نیز هیچ اختلافی در این مورد بخصوص وجود ندارد. آمریکا به سادگی میتواند قرار داد یک میلیارد دلاری روسیه با جمهوری اسلامی را بخرد و با توجه به اینکه چین تنها ١٢ درصد از احتیاجات نفت خود را از جمهوری اسلامی تهیه میکند، قابل تصور است که با دادن امتیازاتی به این کشور به همراه کاهش واردات نفتی توسط این کشور، بتوان برای کوتاه مدت مشکلات احتمالی را جبران کرد.
بر خلاف تصور جمهوری اسلامی که بالا رفتن قیمت نفت را به ضرر سیاست آمریکا و اروپا و برگ برنده ای در دست خود میداند، واقعیت درست برعکس است. در آمریکا با طرح موضوع خطر جمهوری اسلامی اتمی مسائل مربوط به جنگ عراق از صدر اخبار حذف شده است و تمامی جناح های سیاسی در آمریکا از جمهوریخواه تا دموکرات و مستقل ها مواضع مشابهی میگیرند. حتی تلویحا شرط موفقیت آمریکا در عراق را مهار جمهوری اسلامی ذکر میکنند. 
اگر جمهوری اسلامی عقب نشینی نکند، آمریکا میتواند موضوع را به شورای امنیت رجوع دهد و در اولین قطعنامه نیز به نظر نمی رسد که اصراری بر اعمال تحریم های اقتصادی داشته باشد و به محکومیت تنها رضایت میدهد و این را بعنوان بده بستان با چین و روسیه به آنها اهدا خواهد کرد. چین و روسیه بعید است که در مقابل چنین قطعنامه ای رای مخالف بدهند. چنین قطعنامه ای، قطعنامه های دیگری را به دنبال خواهد داشت و ابتکار عمل خواه ناخواه بدست آمریکا خواهد افتاد. سازمان ملل که ٢۵ در صد از بودجه آن توسط آمریکا تامین میشود تکیه گاه مناسبی برای حکومتی ضد مردمی و طرد شده در جهان، مانند جمهوری اسلامی نیست. حتا در آژانس بین المللی انرژی اتمی هم جمهوری اسلامی پایگاه وسیعی ندارد و سوریه، کوبا، ونزوئلا که ممکن هست با رژیم ایران همسویی نشان دهند، هیچکدام وزنه ای در سازمان ملل نیستند و خود روی لبه تیغ راه میروند.
در تداوم هماهنگی بین اروپا و آمریکا، روز چهارشنبه ١٨ ژانویه خاویر سولانا رئیس و نماینده سیاست های خارجی اتحادیه اروپا رسیدن نامه ای از ایران را در مورد علاقه به ادامه مذاکرات تائید کرد ولی همزمان افزود که ادامه مذاکرات با ایران اگر چیز جدیدی در مواضع آنها وجود نداشته باشد بی معنی است. سولانا اضافه کرد که تلاش ما فعلا متوجه جلسه پیش روی سازمان انرژی اتمی متمرکز است. سولانا که در واشنگتن به سر میبرد در ملاقاتی با کاندالیزا رایس به رایزنی پرداخت. خانم رایس در همین ملاقات گفت: ایران از این مذاکرات بیرون رفته است و من فکر میکنم که اروپائیها به این نتیجه رسیده اند که چیزی برای گفتگو با ایران وجود ندارد.
دیک چینی معاون رئیس جمهور آمریکا نیز که به قصد آگاهی از مواضع رهبران منطقه در سفر خاورمیانه بسر میبرد روز سه شنبه گذشته در همین رابطه با رهبران مصر و عربستان سعودی ملاقات و گفتگو کرد. پادشاه عربستان در ملاقات با دیک چینی تقاضا کرد که آمریکا در مورد ارجاع پرونده جمهوری اسلامی به شورای امنیت سازمان ملل خویشتنداری بیشتری را از خود نشان بدهد. تحلیلگر خبرگزاری فاکس در تحلیلی ایران مجهز به سلاح اتمی را به حال منطقه بسیار مضر دانست و اظهار داشت:” ایران کشوری حامی تروریست است و شما نمیخواهید که با خطر تروریسم زیر چتر حمایتی اتمی روبرو شوید.” روسیه و چین همزمان با مخالفت تحریم اقتصادی بر علیه ایران بر فشار خود بر حکومت اسلامی افزوده اند ولی اهمیت اشتراک مواضع اروپا با آمریکا در اینکه با زبان خوش نمیشود با ایران مذاکره کرد البته بیشتر است تا تردیدهای روسیه و چین در مورد اعمال تحریم های اقتصادی. در محافل تصمیم گیری غرب این نظر که هر چه زمان بگذرد هزینه های ممانعت از اتمی شدن حکومت اسلامی افزایش مییابند، میتواند با سیاستهای نابخردانه ای که جمهوری اسلامی تا امروز اتخاذ کرده است، به نظریه عمومی تبدیل گردد.

تاریخ انتشار : ۲۹ دی, ۱۳۸۴ ۱۱:۴۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

یک نیمه‌روز

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادخواهی و صلح

دنیایِ واژگون

مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟

تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما