هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی و کشورهای ۵+١ پس از سال ها مذاکره و بدنبال گفتگوهای فشرده چند ماه و چند روز گذشته، در رابطه با برنامه هسته ای جمهوری اسلامی بر سر “راه حل ها” به تفاهم رسیدند و فرصت زمانی تا ١٠ تیر را برای توافق جامع تعیین کردند. نگارش متن توافق جامع از امروز شروع خواهد شد.
این تفاهم، لازم ولی کافی نیست. تلاش برای رسیدن به توافق جامع ادامه خواهد داشت. ما تلاش بی وقفه هیئت نمایندگی دو طرف برای رسیدن به تفاهم را ارج می گذاریم و امیدواریم با امضاء توافق جامع ، تحریم های اقتصادی که بار آن بردوش مردم و به ویژه کارگران و زحمتکشان و بخش تولیدی کشور سنگینی می کند، برداشته شود و از فشارهای اقتصادی بر روی مردم کاسته شود.
توافق برسر پروژه هسته ای برای مردم ایران و برای تامین منافع ملی کشور، امری سرنوشت ساز است. پروژه هسته ای با تهدیدات نظامی، تحریم های اقتصادی و با تامین معاش گروه هائی از مردم ما گره خورده بود. با حصول این توافق، خطر حمله نظامی به مراکز هسته ای رفع و راه برای بهبود شاخص های کلان اقتصادی و وارد شدن ایران به جامعه جهانی باز خواهد شد.
در یک سال و نیم گذشته، دولت دست راستی اسرائیل، اکثریت جمهوری خواهان امریکا، تعدادی از سناتورهای دمکرات و برخی از کشورهای عربی از یکسو و از سوی دیگر فرماندهان سپاه و نیروهای راست افراطی در داخل کشور و گروه هائی که از تحریم اقتصادی بیشترین بهره را گرفته اند، در امر مذاکرات کارشکنی کردند. تفاهم به دست آمده، نشانگر ناکامی تلاش مخالفین توافق هسته ای است که منافع خود را در شکست مذاکرات می دیدند.
پیشبرد پروژه هسته ای توسط جمهوری اسلامی و تاخیر در تصمیم گیری برای حل این معضل، هزینه سنگینی بر کشور ما تحمیل نمود. در این مدت صدها میلیارد دلار تلف شد، فرصت های طلائی برای ساختن کشور و رشد اقتصادی از دست رفت و براثر تحریم های بین المللی، خسارت جبران ناپذیری بر کشور وارد شد. تفاهم صورت گرفته فرصتی برای جمهوری اسلامی فراهم ساخته است که در برنامه تولید انرژی هسته ای تجدیدنظر کند. برنامه انرژی هسته ای جمهوری اسلامی غیراقتصادی، سرمایه سوز، ناایمن و بی چشم انداز است. ایران دارای منابع سرشار فسیلی است. لازم است که حکومت ایران یک برنامه تولید انرژی برپایه تحقق تدریجی انرژی های تجدیدپذیر و پاک به جای انرژی های فسیلی و هسته ای برای آینده طراحی کند.
با تفاهم حاصل شده، فضای جدیدی برای ایران در سطح بین المللی فراهم خواهد شد. لازم است که حکومت به خصومت دیرینه با دولت امریکا خاتمه دهد، وارد گفتگوی مستقیم با دولت اوباما برای برقراری مناسبات عادی بین دو کشور شود، دو دولت فلسطین و اسرائیل را به رسمیت شناسد، به سیاست توسعه طلبانه در منطقه پر تنش ما پایان دهد و از برقراری مناسبات دوستانه و سیاست همکاری در منطقه پیروی کند.
تفاهم بین جمهوری اسلامی و کشورهای ۵+١، در شرایطی صورت گرفته است که در داخل کشور فضا به شدت امنیتی است. این نگرانی وجود دارد که جمهوری اسلامی برای حفظ موجودیت خود با غرب به تفاهم و توافق برسد. ولی با کاهش فشار بین المللی، به جای باز کردن فضای سیاسی، فضا را بیش از این تنگ تر کند.
ما ضمن همراهی با شادی مردم، نسبت به خطر بسته تر شدن فضای سیاسی و اجتماعی، هشدار می دهیم و از نیروهای سیاسی و فعالین جنبش های مدنی می خواهیم که از فرصت فراهم آمده بهره گرفته و مبارزه برای به دست آوردن خواسته ها، باز شدن فضای سیاسی و تامین آزادی های سیاسی و اجتماعی را منطبق با شرایط جدید سازماندهی کنند.
هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) تفاهم حاصله را به مردم ایران و نیروهای آزادیخواه و صلح دوست جهان شادباش می گوید و امیدوار است که دو طرف مذاکرات بر تعهدات خود پای بند بمانند، به فشار نیروهای افراطی برای برهم زدن تفاهم تن ندهند، برای سایر موضوعات مورد اختلاف راه حل پیدا کنند، بر سر جزئیات به توافق برسند و در زمان تعیین شده توافق جامع را امضاء کنند.
هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
١۴ فروردین ٢٠١۵ (٣ آوریل ٢٠١۵)