در غم از دست دادن هموطنان عزیزمان در فاجعهٔ سیل شریکایم!
خطر هنوز از سرنگذشته است! موارد ایمنی را رعایت کنید!
هممیهنان عزیز!
از یک هفته پیش جاری شدن سیل در نقاط بسیاری از میهنمان موجب آن شده است که دهها تن از مردم ما جان خود را از دست دادهاند و بسیاری هنوز مفقودالاثر اند. در این لحظات دشوار، ما غم، اندوه و تأثر عمیق خود را با شما هممیهنان عزیز در میان میگذاریم، به بازماندگان این فاجعهٔ سراسری تسلیت میگوییم و مراتب همدردی خود را اعلام میداریم. ما فداییان خلق ایران دوشادوش همهٔ ایرانیان میهندوست در یاری به سیلزدگان و در مواجهه با عواقب این بلیهٔ طبیعی با تمام توان حضور خواهیم داشت.
بر پایهٔ اخبار و گزارشهای رسیده، تا کنون در بخشهای بسیار بزرگی از ۳۱ استان کشور به شمول بیش از ۱۱۰ شهر و ۳۰۰ روستا جاری شدن سیل خسارات بسیاری به مردم و شهرها و روستاها و زیرساختهای اقتصادی و مراسلاتی ایران وارد کرده است. بر پایهٔ برآوردهای رسمی خسارات اقتصادی تنها در زمینهٔ کشاوری بالغ بر هزار میلیارد تومان است.
با توجه به این که بر پایهٔ پیشبینی کارشناسان مناطق مختلفی از کشور ما در روزهای آینده کماکان در معرض خطر ورود سامانههای بارشی بارانهای موسمیاند و از بروز فجایع مشابه مصون و در امان نیستند، از شما هممیهنان عزیز درخواست رعایت اکید موارد ایمنی ضرور را داریم.
بارشهای تابستانی موسمی در سراسر میهن ما امری عادی نیست و در برخی از مناطق سیلزدهٔ کنونی وقوع آن به بیش از ۶۰ سال پیش برمیگردد. این واقعیت از جمله موجب وجود سطح پایین آمادگی برای رویارویی با این وضعیت و مدیریت متناسب عواقب آن است.
خسارات ناشی از وقوع این بلیهٔ طبیعی با توجه به پسزمینهٔ عواقب سیاستهای فاجعهبار و نابخردانهٔ اقتصادی حاکمان کشور و نتایج مهلک تحریمهای غیرانسانی و ظالمانهٔ تحمیل شده از سوی ایالات متحدهٔ آمریکا به میهن ما، مصایبی با ابعادی بسیار گستردهتر از معمول بر میهن ما تحمیل خواهد کرد.
بروز سیل و سنگینی عواقب آن دلایل عدیدهای دارد که همهٔ جوانب هر یک از آنها نیازمند بررسی کارشناسانه به منظور پیشگیری از بروز حوادث و سوانح مشابه در روزها، هفتهها، ماهها و سالهای آینده است. این امر، یعنی مدیریت کلان سوانح و فجایع طبیعی در پرتو تغییرات اقلیمی از اهمیتی حیاتی برخوردار است و عدم توجه به آن در کشور ما میتواند خطرات مرتبط با نابودی تمدنی سرزمین ما در پرتو این تغییرات زبانبار را تشدید کند.
اما آنچه از این میان مهمترین نقش را ایفاء میکند، اهمال و سوءمدیریت حاکمیت جمهوری اسلامی در پیشگیری از وسعت یافتن ابعاد فجایع این چنینی است. هر چند جلوگیری از وقوع بلایای طبیعی همواره و در همهٔ موارد امکانپذیر نیست، اما سیاستها و راهکارهای آزموده شده و موفق متعدد و بسیاری در مهار این فجایع و مقابه با آنها در دسترس و میسر است. از این منظر حاکمیت جمهوری اسلامی در گسترش و تعمیق ابعاد این فاجعه مسئولیت مستقیم و غیر قابل انکاری دارد. این انتظار عمومی و بر حقّ جامعهٔ ایران از حاکمیت جمهوری اسلامی است که به جای اشاعهٔ فساد و باندبازی و غارت دار و ندار ایران و ایرانی، به جای تعدی به جان و مال و شأن و حیثیت شهروندان ایران، به جای پرداختن به نقض جاری حقوق بنیادی و جهانشمول بشر از جمله در مورد آزادی انتخاب پوشش، به وظایف بنیادین یک حکومت در تأمین امنیت جانی و مالی مردم عمل کند.
و در این روزهای دشوار حاکمیت جمهوری اسلامی موظف است هر چه سریعتر همهٔ امکانات موجود و مورد نیاز را برای تحت پوشش قرار دادن آسیبدیدگان سیل در اختیار آنان بگذارد و بودجهٔ مورد نیاز برای جبران خسارات و بازسازی امکانات و زیرساختهای ویران شده را اختصاص دهد. تأکید بر این امر با توجه به سوءسابقهٔ نظام در برخورد با فجایع طبیعی پیشین و رفع عواقب آن اهمیت ویژهای دارد.
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به عنوان سازمانی میهندوست و مردمی سوگوار غم بزرگ از دست دادن هممیهنانمان در جریان مصیبت وارده است. ما، با تأثری عمیق از وارد شدن خسارات جانی و مالی به مردم و میهن عزیزمان، امیدواریم با بهرهگیری از دانش و توانایی عظیم مردم و کارشناسان میهندوست همه با هم بتوانیم هر چه زودتر کشورمان را از تقبل و تحمل عواقبی چنین سنگین از بلایابی قابل پیشبینی مصون داریم.
یکشنبه، ۹ مرداد ۱۴۰۱ (۳۱ ژوئیهٔ ۲۰۲۲ میلادی)
هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)