چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۴

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۴

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی
جرون
جرون، ای سیلی خورده ی زمان، ای معامله های پشت پرده ی آن زمان، ای تاریخ دیروز و امروز من، از رنگ و شرنگ، تا کیسه های زر ...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
تحلیل مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران...
در این مقاله، میزان مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال‌های 1400 و 1403 را مقایسه کرده و همچنین به تحلیل اختلاف بین نتایج نظرسنجی‌ها و نتایج واقعی انتخابات...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: م. آذری
نویسنده: م. آذری

در همبستگی با اعتراضات مردم آمریکا علیه بی‌عدالتی و تبعیض،قتل جرج فلوید به دست پلیس را محکوم می‌کنیم!

حزب چپ ایران (فدائیان خلق) با اعلام انزجار از تبعیض و جنایت علیه سیاه‌پوستان و دیگر رنگین پوستان در جامعه‌ی آمریکا، از خواست اجرای عدالت در مورد جرج فلوید و قتل‌های نژادپرستانه‌ی مشابه ‌‌آن پشتیبانی می کند. خیزش علیه نژادپرستی و تبعیض، حق و نیاز مردم آمریکاست، ما از مبارزات مدنی مردم آمریکا حمایت می کنیم و آن را گامی در جهت رسیدن به یک جامعه‌ی انسانی و عادلانه می‌دانیم و با جنبش برابری‌طلبانه و ضد تبعیض در آمریکا همدل و همراه هستیم.

قتل جرج فلوید شهروندسیاهپوست آمریکا در حین بازداشت، بار دیگر اعتراضات وسیعی را علیه تبعیض و نژادپرستی در این کشور برانگیخته‌‌است. انتشار فیلمی از این قتل طوفانی از خشم و انزجار را موجب شده‌است. در این فیلم، جرج فلوید به مدت ۸ دقیقه و ۴۶ ثانیه، به پلیس سفید پوستی که زانویش را روی گردن او گذاشته، می‌گوید: «نمی‌توانم نفس بکشم». انتشار این فیلم، نه تنها موجب خشم و عصیان و شورش بسیاری از مردم آمریکا شده است، خشم و تاثر و حیرت همگان را از این همه خشونت علیه شهروندان رنگین‌پوست آمریکا در سراسر جهان برانگیخته‌است. پزشکی قانونی رسما علت مرگ جورج فلوید را در اثر فشار به گردن او تایید کرده است.

از ۲۵ مه (۵خرداد۱۳۹۹(تاکنون، هر روزه میلیون‌ها تن در سراسر آمریکا و در بیش از ۷۵ شهر به خیابان‌ها آمده‌اند و با محکوم کردن نژادپرستی و تبعیض، خواهان اجرای عدالت و مجازات ماموران خاطی شده‌اند. مردمی که فریاد خود را علیه راسیسم بلند کرده‌اند، از ادامه‌ی کشتار شهروندان توسط افرادی که مسئولیت مراقبت و تامین امنیت آنان را دارند، خشمگین هستند و سرخوردگی خود از شکست تلاش‌ها برای اصلاح عملکرد پلیس، دستگاه قضایی و تحمل‌ناپذیری شرایط حاکم را فریاد می‌زنند. دامنه‌ی اعتراضات بسیار گسترده است. ابعاد اعتراضات و حضور وسیع سفید پوستان و دیگر اهالی آمریکا به‌خصوص نسل جوان در آن، نشاندهنده‌ی آن است که بخش‌های بزرگی از جامعه‌ی مدنی آمریکا علیه خشونت و بی‌عدالتی متحد عمل می‌کنند.

دولت ترامپ سیاست مقابله با تظاهرات مردم و بازگرداندن آن‌ها به خانه‌های خود حتی با استفاده از ارتش را در پیش گرفته‌است. حضور ترامپ در کاخ سفید پشتیبانان دست راستی و نژادپرست او را به اعمال خشونت تشویق کرده‌است. طی این روزها نیز خود ترامپ لحظه‌ای از تشدید خشونت علیه معترضان غافل نشده‌است. او آشکارا نشان داده است که سیاست او برای پایان دادن به اعتراضات با توسل به قهر و خشونت است. در این میان، تظاهرات و تجمعات در برخی نقاط گاه با خشونت میان پلیس و بخشی از تظاهرکنندگان همراه بوده است. اما تلاش مسلط تظاهرکنندگان، هدایت اعتراضات در مجرای مسالمت است. تاکنون هزاران تن بازداشت شده‌اند و صدها تن دیگر زخمی و چند تن نیز کشته شده‌اند. همین درگیری‌های محدود نیز مورد سوءاستفاده‌ی دولت ترامپ و تهدید به اعمال حکومت نظامی قرار گرفته‌است. در برخی مناطق پلیس برای جلوگیری از تظاهرات اقدام به جلوگیری از تجمع جمعیت کرده‌است. در واشنگتن، پلیس و گارد ملی با استفاده از گاز اشک آور،‌ گلوله‌ی پلاستیکی و نارنجک صوتی سعی کرده‌اند، تظاهرات مسالمت آمیز در برابر پارک کاخ سفید را متفرق نمایند. در مقابل اما، در برخی از شهرها و مناطق دیگر آمریکا، پلیس در همدلی با مردم در برابر شهروندان معترض زانو زده و ادای احترام نموده‌است. بسیاری از فرمانداران، دستورات کاخ سفید و رئیس جمهور را نادیده گرفته‌اند و تن به تهدیدات راسیستی و تبلیغات پوپولیستی ترامپ نداده‌اند و وزیر دفاع با اعزام ارتش برای فرونشاندن اعتراضات مخالفت کرده‌است.

خیزش برحق و عمومی مردم آمریکا علیه تبعیض و بی‌عدالتی با جرقه‌ی اعتراض به قتل جرج فلوید آغاز شده‌است، اما یادآور خیزش‌های مدنی بزرگ در تاریخ آمریکا از مخالفت با جنگ ویتنام تا جنبش مدنی دهه‌ی ۶۰ و دوران مارتین لوترکینگ است. همه‌ی شواهد حاکی از آن است که بعد از دهه‌ها، سیاست در آمریکا هر چه بیشتر به خیابان نیز کشیده‌ می‌شود. طلیعه‌های آن با جنبش اشغال وال استریت و ده‌ها نمونه‌ی دیگر از جمله حضور قدرتمند کسانی مثل سندرز در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و نیز افرادی در میان نمایندگان منتخب کنگره که رسما خود را سوسیالیست و چپ می دانند، آغاز شده‌است. خیزش اخیر تکان دیگری بر دنیای سیاست در آمریکای کنسرن‌ها و میلیادرها و در جهت تغییر وضعیت به نفع اکثریت عظیم مردم است. به چالش کشیدن «اول آمریکا»ی ترامپ در ستیز با نهادهای بین المللی و تمامی دستاوردهای بشری از تلاش برای مقابله با تخریب محیط زیست تا آزادی و امنیت عمومی مردم است، که طی نزدیک به چهار سال گذشته در دگرستیزی، تشدید تضادهای بین المللی، رقابت‌های امپریالیستی و سلطه‌گرانه دولت آمریکا نمود بارز یافته‌است. با این حال، اگر مخالفت با جنگ ویتنام، مضمون یکپارچۀ مخالفت با این جنگ را داشت، اگر جنبش لوترکینگ مبارزه برای حقوق مدنی سیاهان بود، اگر «اشغال وال استریت» جهت گیری مشخص علیه نابرابری را داشت، هنوز نمی توان مضمون یک‌پارچه ای برای خیزش اخیر قائل شد. این خیزش همۀ این‌ها و بیشتر از این‌ها و در عین حال، هیچ کدام از آن‌ها نیست، در عین حال مجموعه‌ای از اهداف را درون خود حمل می‌کند.

ادامه‌ی اعتراضات سراسری مردم آمریکا از ۲۵ مه تاکنون نشان‌دهنده‌ی عمق نفرت و انزجار از راسیسم و تبعیض ساختاری موجود در جامعه‌ی آمریکا و نگاه و اعتقادات جان سخت نژادپرستانه در دستگاه پلیس این کشور است که با روی کار آمدن دولت دست راستی و پوپولیست دونالد ترامپ بال و پر بیشتری یافته‌است. آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین قدرت نظامی و اقتصادی جهان در کنار وجود آزادی‌ها و امکانات علمی و فنی، از تبعیضات و نابرابری هائی رنج می برد که به دلیل حاکمیت سرمایه داری نئولیبرال عمق و شدت کم نظیری یافته، همواره آبستن چنین فجایعی است. گسترش اعتراضات و سازمان‌یابی آن در تداوم خود می تواند با گذر از یک خیزش موضعی به یک جنبش پایدارِ مدافع حقوق شهروندی، جامعه‌ی آمریکا را یک گام بیشتر به پیش برده و عرصه را برای گرایش نژادپرست در صحنه‌ی سیاسی این کشور تنگ‌تر نماید.

اتحادیه‌ی اروپا انزجار خود را از قتل جرج فلوید اعلام کرده‌است و با محکوم‌کردن «هر نوع از خشونت و نژادپرستی»، ضمن حمایت از حق تظاهرات و اعتراض‌های مسالمت‌آمیز مردم، ضرورت لحظه را کاستن از دامنه‌ی تنش‌ها در جامعه‌ی آمریکا دانسته‌است. مردم در تعدادی از شهرهای اروپا به خیابان آمده، همراهی خود را با معترضان در آمریکا اعلام کرده اند.

جمهوری اسلامی دم را غنیمت شمرده، در حالی که بر دریای خون مردم ایران نشسته‌است، به دنبال بهره‌برداری ریاکارانه از خشونت پلیس آمریکا علیه مردم خود، به ریختن «اشک تمساح» برای مردم آمریکا دست زده‌است و خامنه‌ای طالب عذرخواهی هیئت حاکمه‌ی آمریکاست، اما خود حاضر نیست حداقل نام و تعداد قربانیان آخرین کشتاری را که در آبان‌ماه به دستور شخص او انجام شده‌است، اعلام کند یا دادخواهی خانواده‌های داغداری که عزیزانشان با شلیک پاسداران تحت فرمان او به هواپیمای مسافربری به قتل رسیده‌اند، پاسخگو باشد.

حزب چپ ایران (فدائیان خلق) با اعلام انزجار از تبعیض و جنایت علیه سیاه‌پوستان و دیگر رنگین پوستان در جامعه‌ی آمریکا، از خواست اجرای عدالت در مورد جرج فلوید و قتل‌های نژادپرستانه‌ی مشابه ‌‌آن پشتیبانی می کند. خیزش علیه نژادپرستی و تبعیض، حق و نیاز مردم آمریکاست، ما از مبارزات مدنی مردم آمریکا حمایت می کنیم و آن را گامی در جهت رسیدن به یک جامعه‌ی انسانی و عادلانه می‌دانیم و با جنبش برابری‌طلبانه و ضد تبعیض در آمریکا همدل و همراه هستیم.

هیئت سیاسی اجرائی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

۱۴ خرداد ۱۳۹۹ – ۳ ژوئن ۲۰۲۰

تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد, ۱۳۹۹ ۱۱:۱۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به یاد هماره‌سبز رفیق حمید اشرف و یکایک فداییان جان‌باختهٔ خلق!

در روز جان‌باختگان فدایی، یاد تمامی دیگر جان‌باختگان راه آزادی، برابری و عدالت را نیز گرامی می‌داریم و باور داریم که دادخواهان کشتارهای خونین این چهاردهه راهی را که تاکنون با پایداری خستگی‌ناپذیری رفته‌اند، تا روشن شدن همۀ حقایق و محاکمه آمرین و عاملین قتل عزیزان‌شان ادامه خواهند داد.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

به یاد هماره‌سبز رفیق حمید اشرف و یکایک فداییان جان‌باختهٔ خلق!

در روز جان‌باختگان فدایی، یاد تمامی دیگر جان‌باختگان راه آزادی، برابری و عدالت را نیز گرامی می‌داریم و باور داریم که دادخواهان کشتارهای خونین این چهاردهه راهی را که تاکنون با پایداری خستگی‌ناپذیری رفته‌اند، تا روشن شدن همۀ حقایق و محاکمه آمرین و عاملین قتل عزیزان‌شان ادامه خواهند داد.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

به یاد هماره‌سبز رفیق حمید اشرف و یکایک فداییان جان‌باختهٔ خلق!

در روز جان‌باختگان فدایی، یاد تمامی دیگر جان‌باختگان راه آزادی، برابری و عدالت را نیز گرامی می‌داریم و باور داریم که دادخواهان کشتارهای خونین این چهاردهه راهی را که تاکنون با پایداری خستگی‌ناپذیری رفته‌اند، تا روشن شدن همۀ حقایق و محاکمه آمرین و عاملین قتل عزیزان‌شان ادامه خواهند داد.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!

انتخابات مهندسی شده، راه یا بی‌راهه؟