یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۵۶

یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۵۶

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
امروز بیش از هر زمان جامعه ما نیاز به گفت‌وگو دارد؛ o گفت‌وگوی میان خودمان، o گفت‌وگو با دیگرانی که در عرصه هستند، o گفت‌وگو با جهان، o گفت‌وگو با...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌میهن
نویسنده: هم‌میهن
سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه 1403
• درسال ۹۶ حاکمیت یکدست با توهم حل مشکلات کشور شکل گرفت • آنچه ما اصلاح طلبان تحت عنوان راهبرد انتخاباتی خود در انتخابات ۱۴۰۳ اعلام کردیم، تلاش بر تحقق...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آذر منصوری
نویسنده: آذر منصوری
مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش
کیهان از زمانِ مِهبانگ مدام در حال گسترش است. آیا این روند هم‌چنان ادامه خواهد داشت؟ در این‌صورت آیا زمانی خواهد رسید که بخشِ عمدهٔ کیهان برای همیشه غیرقابل مشاهده...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: دکتر حسن بلوری
نویسنده: دکتر حسن بلوری
2025 سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!
سال گذشته سال انتخابات بود. بیش از یک میلیارد بزرگسال در سال ۲۰۲۴ از جمله در ایالات متحده، هند، برزیل، بریتانیا و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به پای صندوق...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آلن فراشون
نویسنده: آلن فراشون
مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی...
سال 2025 امروز در شرایطی آغاز شده است که موضوعات مهم و پیچیده‌ای در حوزه سیاست خارجی پیش روی ایران قرار دارد. پرونده‌های حل نشده قبلی در کنار مسائل جدید...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران...
پویایی درونی دیکتاتوری ها به دلیل ماهیت شدیدا سرکوبگر چنین رژیم هایی اغلب در سیستم های زندان آنها آشکار می شود. به همین دلیل است که ژانر خاطرات زندان برای...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ژان پیر فیلیو
نویسنده: ژان پیر فیلیو
بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ
سخنان الکساندر دوگین، استراتژیست روس، در باره تحولات خاور میانه پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در سوریه.
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: الکساندر دوگین
نویسنده: الکساندر دوگین

رفراندوم قلابی یا انتخابات قلابی

دعوت كنندگان به فراخوان رفراندوم را به شهادت سابقه و عملكرد، سنخيت و تناسبي با انديشه سياسي سلطنت طلبي نيست و از بيخ و بن با آن سر مخالفت و ستيز دارند و مخالفت آنها به شكل مبنايي و ساختاري است و از جنس مخالفت سازمانهاي حامي آقاي دكتر معين در انتخابات رياست جمهوري نيست كه مشكلشان با سلطنت طليها تنها در جنبه مصداقي خلاصه شود.

به نام روشنی بخش دلها و آ شکارکننده حقایق
آقای دکتر مصطفی معین در جمع دانشجویان دانشکده فنی در روز یکشنبه مورخ ۲۵/۲/۸۴ در اظهاراتی عجیب ‏، طرح فراخوان رفراندوم را قلابی خواندند وآن را منتسب به سلطنت طلبها کردند. اگر ایشان فرصت نکرده اند اکثر برنامه های تلویزیونی و رسانه ای سلطنت طلبها را هنگام طرح فراخوان رفراندوم مشاهده کنند، شایسته بود به خود زحمت پرس و جو در این زمینه را می دادند تا اینگونه شتابزده و بدون تحقیق به نارواگویی و اتهام زنی نپردازند. هر ناظر منصف و با وجدانی تصدیق خواهد کرد که بیشترین حمله به طرح فراخوان رفراندوم ، از اردوگاه سلطنت طلبان برخاست و آنها بشدت از انتقال مرکز ثقل پویش تغییرات بنیادین به داخل کشور و نقش برآب شدن آمال و آرزوهایشان احساس خطر کردند. اما اگر آقای دکتر معین به منابع خاصی دور از حوزه عمومی دسترسی دارند ‏ بهتر است منابع و استنادات خود را برای روشن شدن حقیقت ماجرا ارائه نمایند . همانگونه که بارها و بارها اعلام شد، ‏هدف امضا کنندگان فراخوان رفراندوم تنها گسترش بعد گفتمانی ایده رفراندوم بود که راهکاری مشروع، مدنی، جامع‏، دموکراتیک ، اخلاقی و مسالمت آمیز برای برون رفت کشور و جامعه از بن بست کنونی داخلی‏‏، ‏حفظ منافع ملی و سرزمینی و ممانعت از دخالتهای ناروای بیگانگان با امکان مشارکت و نقش آفرینی تمامی کنشگران سیاست ایران اعم از پوزیسیون و اپوزیسیون می باشد.
دعوت کنندگان به فراخوان رفراندوم را به شهادت سابقه و عملکرد، سنخیت و تناسبی با اندیشه سیاسی سلطنت طلبی نیست و از بیخ و بن با آن سر مخالفت و ستیز دارند و مخالفت آنها به شکل مبنایی و ساختاری است و از جنس مخالفت سازمانهای حامی آقای دکتر معین در انتخابات ریاست جمهوری نیست که مشکلشان با سلطنت طلیها تنها در جنبه مصداقی خلاصه شود و با طرح رویکرد مشروطه خواهی، در شیوه حکمرانی و منطق اداره امور با آنها در یک صفبندی مشترک قرار گرفته و همسو شود .
از آقای دکتر معین به اعتبار تحصیلات دانشگاهی انتظار می رود در بیان مسائل خارج از ملاحظات سیاسی، مسئولانه و علمی برخورد کنند. بعد گفتمانی رفراندوم یک امر کلی است که قضاوت در مورد آن در فراسوی اعلام حمایت یا مخالفت افراد و گروهها قرار دارد.
بانیا ن فراخوان رفراندوم برای جلب حمایت و همراهی جریانات سیاسی و اجتماعی گوناگون و بعضاً متعارض که در سپهر دموکراسی می گنجند، صرفاً در ساحت ” وحدت در روش ” اعتبار قائل هستند. بدیهی است پس از فراهم شدن مقدمات و تحقق پیشنیازهای منطقی، آنگاه میدان رفراندوم آوردگاه رقابت شرافتمندانه و دموکراتیک متاع های گوناگون ارائه شده به بازار افکار عمومی خواهد بود و در این میان همانگونه که به صراحت بارها اعلام شده است، جمهوریخواهی مدل مطلوب امضاکنندگان فراخوان رفراندوم می باشد.
آقای دکتر معین تفسیر و تلقی شما از رفراندوم که اجرای آن را محدود به قانون اساسی و حاکمیت موجود می کنید؛ بیشتر شایسته اطلاق ” قلابی بودن ” می باشد. همانگونه که گرم کننده بازار انتخاباتی هستید که عاریه های گوناگون سیاست بازان تاکنون نتوانسته است، ماهیت قلابی و نمایشی آن را بپوشاند ! 
آقای دکتر معین دیگر بیان خالی از ضمانت اجرایی برنامه ها و شعارهای خوب و کلی گوئیهای کلیشه ای در عرصه افکار عمومی خریداری ندارد، و بیان صدباره دموکراسی خواهی ، انتخابات آزاد، مطالبه حق و صرف تشکیل سخت افزاری نهادهای پیگیر حقوق بشر یا منافع صنفی اقشار اجتماعی بدون ارائه روشهای عملی شفاف و چشم اندازهای روشن امید وار کننده و در غیاب دستگاه فکری سازگار و منسجم، سرابی بیش نیست و ملت ایران را آنقدر فراست هست که پس از تجربه یک دوره ٨ ساله پر فراز و نشیب، آزموده را مجدداً نیازماید .
اما کلام آخر، آقای دکتر معین نوع مواجهه و واکنشهای شما با دیدگاههای مخالف، آزمون محکم و استواری برای سنجش صحت دعاوی مردمسالارانه و آزادیخواهانه شما و تفاوت مبنایی با دیدگاههای جریانات اقتدارگرا می باشد. 
با اعتقاد به فضائل شخصیتی برجسته شما، امیدوارم عوامل و دستهایی که دکتر سید محمد خاتمی را با آن خصوصیات ممتاز اخلاقی، به ورطه ناکامی سوق داد ودیگر گونه سازیهای حیرت آفرین میدان سیاست و قدرت ، شما را از جاده انصاف، عدالت و مردم مداری منحرف نسازد .
اردیبهشت سال ۱۳۸۴ 

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۲۲ اردیبهشت, ۱۳۸۴ ۲:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه ۱۴۰۳

مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش

۲۰۲۵ سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!

مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی…

زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران…