به نام روشنی بخش دلها و آ شکارکننده حقایق
آقای دکتر مصطفی معین در جمع دانشجویان دانشکده فنی در روز یکشنبه مورخ ۲۵/۲/۸۴ در اظهاراتی عجیب ، طرح فراخوان رفراندوم را قلابی خواندند وآن را منتسب به سلطنت طلبها کردند. اگر ایشان فرصت نکرده اند اکثر برنامه های تلویزیونی و رسانه ای سلطنت طلبها را هنگام طرح فراخوان رفراندوم مشاهده کنند، شایسته بود به خود زحمت پرس و جو در این زمینه را می دادند تا اینگونه شتابزده و بدون تحقیق به نارواگویی و اتهام زنی نپردازند. هر ناظر منصف و با وجدانی تصدیق خواهد کرد که بیشترین حمله به طرح فراخوان رفراندوم ، از اردوگاه سلطنت طلبان برخاست و آنها بشدت از انتقال مرکز ثقل پویش تغییرات بنیادین به داخل کشور و نقش برآب شدن آمال و آرزوهایشان احساس خطر کردند. اما اگر آقای دکتر معین به منابع خاصی دور از حوزه عمومی دسترسی دارند بهتر است منابع و استنادات خود را برای روشن شدن حقیقت ماجرا ارائه نمایند . همانگونه که بارها و بارها اعلام شد، هدف امضا کنندگان فراخوان رفراندوم تنها گسترش بعد گفتمانی ایده رفراندوم بود که راهکاری مشروع، مدنی، جامع، دموکراتیک ، اخلاقی و مسالمت آمیز برای برون رفت کشور و جامعه از بن بست کنونی داخلی، حفظ منافع ملی و سرزمینی و ممانعت از دخالتهای ناروای بیگانگان با امکان مشارکت و نقش آفرینی تمامی کنشگران سیاست ایران اعم از پوزیسیون و اپوزیسیون می باشد.
دعوت کنندگان به فراخوان رفراندوم را به شهادت سابقه و عملکرد، سنخیت و تناسبی با اندیشه سیاسی سلطنت طلبی نیست و از بیخ و بن با آن سر مخالفت و ستیز دارند و مخالفت آنها به شکل مبنایی و ساختاری است و از جنس مخالفت سازمانهای حامی آقای دکتر معین در انتخابات ریاست جمهوری نیست که مشکلشان با سلطنت طلیها تنها در جنبه مصداقی خلاصه شود و با طرح رویکرد مشروطه خواهی، در شیوه حکمرانی و منطق اداره امور با آنها در یک صفبندی مشترک قرار گرفته و همسو شود .
از آقای دکتر معین به اعتبار تحصیلات دانشگاهی انتظار می رود در بیان مسائل خارج از ملاحظات سیاسی، مسئولانه و علمی برخورد کنند. بعد گفتمانی رفراندوم یک امر کلی است که قضاوت در مورد آن در فراسوی اعلام حمایت یا مخالفت افراد و گروهها قرار دارد.
بانیا ن فراخوان رفراندوم برای جلب حمایت و همراهی جریانات سیاسی و اجتماعی گوناگون و بعضاً متعارض که در سپهر دموکراسی می گنجند، صرفاً در ساحت ” وحدت در روش ” اعتبار قائل هستند. بدیهی است پس از فراهم شدن مقدمات و تحقق پیشنیازهای منطقی، آنگاه میدان رفراندوم آوردگاه رقابت شرافتمندانه و دموکراتیک متاع های گوناگون ارائه شده به بازار افکار عمومی خواهد بود و در این میان همانگونه که به صراحت بارها اعلام شده است، جمهوریخواهی مدل مطلوب امضاکنندگان فراخوان رفراندوم می باشد.
آقای دکتر معین تفسیر و تلقی شما از رفراندوم که اجرای آن را محدود به قانون اساسی و حاکمیت موجود می کنید؛ بیشتر شایسته اطلاق ” قلابی بودن ” می باشد. همانگونه که گرم کننده بازار انتخاباتی هستید که عاریه های گوناگون سیاست بازان تاکنون نتوانسته است، ماهیت قلابی و نمایشی آن را بپوشاند !
آقای دکتر معین دیگر بیان خالی از ضمانت اجرایی برنامه ها و شعارهای خوب و کلی گوئیهای کلیشه ای در عرصه افکار عمومی خریداری ندارد، و بیان صدباره دموکراسی خواهی ، انتخابات آزاد، مطالبه حق و صرف تشکیل سخت افزاری نهادهای پیگیر حقوق بشر یا منافع صنفی اقشار اجتماعی بدون ارائه روشهای عملی شفاف و چشم اندازهای روشن امید وار کننده و در غیاب دستگاه فکری سازگار و منسجم، سرابی بیش نیست و ملت ایران را آنقدر فراست هست که پس از تجربه یک دوره ٨ ساله پر فراز و نشیب، آزموده را مجدداً نیازماید .
اما کلام آخر، آقای دکتر معین نوع مواجهه و واکنشهای شما با دیدگاههای مخالف، آزمون محکم و استواری برای سنجش صحت دعاوی مردمسالارانه و آزادیخواهانه شما و تفاوت مبنایی با دیدگاههای جریانات اقتدارگرا می باشد.
با اعتقاد به فضائل شخصیتی برجسته شما، امیدوارم عوامل و دستهایی که دکتر سید محمد خاتمی را با آن خصوصیات ممتاز اخلاقی، به ورطه ناکامی سوق داد ودیگر گونه سازیهای حیرت آفرین میدان سیاست و قدرت ، شما را از جاده انصاف، عدالت و مردم مداری منحرف نسازد .
اردیبهشت سال ۱۳۸۴