چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۷

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۷

دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»
«ث ژ ت» هرکز خود را در پناهگاه مخفی نکرده است و همواره حتی به قیمت تحمل ضربات شدید مواضع شجاعانه‌ای که لازم بوده را اتخاذ کرده است؛ به عنوان...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران

زلزله‌ها مى‌آیند، مردم بى‌پناهند

بررسى‌های علمى که اغلب دشوار هم نيستند، مى‌توانند از دامنه فاجعه‌هاى طبيعی کشور بکاهند. در آن صورت ديگر کسی برسروصورت خود نخواهد کوبيد و در بيابان برهوت رها نخواهد شد. اگر مردم کشور ما ازشانس حکومتى مسئول برخورداربودند، آيا هرسيل و زلزله‌ای که درايران روى داده‌است، اين قدر فاجعه‌بار بود؟

زلزله و رویدادهاى طبیعى همواره وجود داشته‌اند. این رویداد‌هاى طبیعى بنا به سرشت خود اکثرا بدون اطلاع قبلى روى مى‌دهند. بشر دربرابر رخ داد این‌ها تقریبا نمى‌تواند کارى ازپیش ببرد. انسانها مجبورند در برابر رویدادهاى طبیعى که گاه به شدت منطقه‌اى را نابود مى‌کند، با صبورى برخورد کنند. این رویدادها درشکل‌هاى مختلف درهمه نقاط کرهء زمین روى مى‌دهند. سیل‌ها، تندبادها و طوفان‌ها، آتش‌فشان و زلزله‌ها مختص به یک نقطه جغرافیایى نیستند.
. به عنوان مثال ایالات متحدهء امریکا هرساله شاهد طوفان‌هایى است که سواحلش را مورد هجوم قرار مى‌دهد.
در آغاز سال ٢٠٠۵ میلادى سونامى سواحل کشورهاى تایلند و سریلانکا و هند را در برگرفت که به مرگ هزاران نفر انجامید. از ذکر اینها مى‌توان نتیجه‌گیرى کرد که کشور ایران تنها کشوری نیست که بلاى طبیعى در آن روى مى‌دهد. در زیر نگاهى به آمارهاى ارائه شده به این امر کمک مى‌کند که ایران یکى از نقاط زلزله خیز دنیاست، که آمار کشته‌هاى بالایى دارد.

شدیدترین زلزله‌ها درجهان به این ترتیب روى داده است: سال ١۵۵۶میلادى درسنس چین ٨٣٠٠٠٠ کشته، درسال ١۶۹٣ میلادى درسیسیل ایتالیا ۶٠٠٠٠ کشته، درسال ١۷٣٠ درهایکدو ژاپن ١٣۷٠٠٠ کشته، درسال ١۹٠۶ درسانفرانسیکو ۷٠٠ نفرکشته، در١۹٠٨ مسینا ایتالیا ٨٣٠٠٠ کشته، درسال ١۹٢٠ گانسو چین قدرت ریشتر٨.۶ تعداد کشته ١٨٠٠٠٠، سال ١۹٢٣ توکیو و یوکوهاما در ژاپن قدرت ۳.۸ ریشتر، ۹۹٠٠٠ کشته، سال ١۹۷٠ شمال پرو، قدرت ریشتر۷.۷، کشتگان ۶۶٠٠٠، سال ١۹۷۶ تانگشاین چین، قدرت ریشتر۸.۷، تعداد کشته ۵٠٠٠٠٠، ١۹۷۶ گواتمالا، ۷.۵ ریشتر٢٣٠٠٠، سال ١۹٨٨ اسپیتاک ارمنستان، ۷ ریشتر، ٢۵٠٠٠ کشته شدند.

زلزله هاى ایران درسال ١۷٨٠ میلادى قدرت ۸.۷ درجه ریشتر ٢٠٠٠٠٠ کشته، ١۹۶٢ درشهر قزوین شدت ریشتر۳.۷، ١٢٢٣٠ کشته، درسال ١۹۶٨ قدرت ریشتر ۳.۷، ١٢ تا ٢٠٠۰٠ کشته و سال ١۹۷٨ در شهر طبس زلزله ۹.۷ ریشتر ١۵ تا ٢۵٠٠٠ کشته، ١۹۹٠ شمال ایران ۵.۷ ریشتر، ٣۶٠٠٠ نفر کشته شدند.
درسال ٢٠٠٣ درشهربم زلزله ۷.۶ ریشترى ٣٠٠٠٠ تا ۴۵٠٠٠ کشته برجاى گذاشت.

بعد از بم زلزله در سال ٢٠٠۴ در سوماترا در اقیانوس هند با ریشتر۹ درجه ریشتر ٢۹۵٠٠٠ کشته، درسال ٢٠٠۵ در سوماترا در اقیانوس هند با ریشتر ۷.۸ درجه ریشتر١٣٠٠ کشته، درسال ٢٠٠۵ درتراپاکاى شیلى باقدرت ۹.۷ درجه، آمارکشتگان معلوم نیست و درکشمیرپاکستان سال ٢٠٠۵ زلزله ۶.۷ ریشترى ۷٣ تا ۷۹٠٠٠ کشته گرفته است.

قرار گرفتن ایران برروى گسل‌هاى زلزله و حرکت‌ این لایه‌ها، سطح زمین را که شهرها و روستاها را در برمى گیرد، مى‌لرزاند. شهرها و روستاهاى ایران که ازنظر ساختمان‌سازى بیشتربافتى سنتى دارند، آسیب پذیرهستند. بیشتر خانه‌هاى روستایى و قدیمى شهرها از خشت وگل خام هستند که در برابر زلزله مقاوم نیستند. تراکم و نزدیکى ساختمانها با جمعیت زیاد بر خسارات ناشى ازاین رویداد طبیعى مى‌افزاید. زلزله به تناوب هر چند سال یکبار در نقاطى ازایران روى مى‌دهد.
اخیرا استان لرستان دراوایل سال نو ١٣٨۵ طعمه زلزله شد و جان ومال بسیارى ازمردم زیر آوار مهیب دفن گردید. چهره‌هاى زلزله‌دیدگان که درمرگ عزیزان بر سر و صورت خود کوبیده و یا چنگ کشیده‌اند، حکایت از دامنه و اثر دردناک زلزله دارد. دامنهء نابود کننده و بى پناهى مردم زلزله‌دیده را نمى توان دید و آه برنکشید. از این بابت در ایران هربار زلزله‌اى که روى مى‌دهد، انسان‌های بسیاری را داغ‌دارمى‌کند. در حالی که خسارات این زلزله‌ها درکشورهاى پیشرفته به مراتب کمتراست. درایران بعد ازرویدادها هم مردم از کمکهاى فورى که مى‌تواند دامنه فاجعه را کمتر کنند، بى بهره‌اند. اگر نگاهی به گزارش مطبوعات ایران پس از وقوع زلزله‌ها و از جمله زلزله اخیر بیفکنیم، به خطراتى که مردم ایران را هرباره تهدبد مى‌کند، بهتر پی می‌بریم.

روزنامه شرق مى‌نویسد:
“بروجردى‌ها خوش اقبال بودند که زلزله خبر کرده بود و گرنه باید انتظار قربانى شدن بیش از ۶۸ نفرى را داشت که تا به حال تلفات این زلزله اعلام شده است. گرچه شب بروجرد و روستاهاى اطرافش و شهر دورود سرد بود اما بیشتر مردم ترجیح دادند تا شب را در خیابان و ماشین سپرى کنند. در این شرایط چادرهاى تفریحى که ۲۰ هزار تومان بیشتر قیمت نداشتند به بهاى ۵۰ هزار تومان فروخته شد و براى همین چادرهاى گران نیز مردم در صف ایستاده بودند. 
با اینکه تلفات جانى زلزله لرستان در مقایسه با زلزله هاى مشابه اندک بود، اما خسارات مالى این زلزله فراوان بود و چندین روستا در اطراف بروجرد صد درصد ویران شد. قسمت شرقى شهر بروجرد که دومین شهر بزرگ استان لرستان است خسارات جدى دیده است. “

پس از زلزله‌ای دربم روى داد و این شهر را درهم کوبید، هنوز هم مردم باید درانتظارکمک بنشینند. در لرستان هم مردم بیش ازمردم بم به کمک‌ها نخواهند رسید. مردمى که کشورشان ثروتهاى طبیعى فراوان دارد. بررسى‌های علمى که اغلب دشوار هم نیستند، مى‌توانند از دامنه فاجعه‌هاى طبیعی کشور بکاهند. در آن صورت دیگر مردم زیادی برسروصورت خود نخواهند کوبید و کسی در بیابان برهوت به امان خدا رها نخواهد شد. اگر مردم کشور ما ازشانس حکومتى مسئول برخورداربودند، آیا هرسیل و زلزله‌ای که درایران روى داده‌است، این قدر فاجعه‌بار بود؟.
علم پیش بینى درجهان کم پیش رفت نکرده است. دانشمندان و ایستگاه‌ها ى هوا شناسى قبل ازاینکه به‌عنوان مثال طوفان به سواحل امریکا وکانادا برسد، خطر راپیش بینى کرده و مردم را ازصحنه دورمیکنند. هر چند که در مورد زلزله سرعت وقوع طوری است که پیش‌بینی‌ها با دشواری همراه است، ولی پیش‌لرزه‌ها گاه میتواند نشان از زلزله بزرگ در آستانه وقوعی باشد. اما متاسفانه درایران مردم به حال خود رها می‌گردند و حتا بعد ازوقوع فاجعه هم کارى براى آنها نمى‌شود. سوداگران و متقلبان ازدرون و بیرون حکومت، حتا به کمک‌هاى کمى هم که به مردم مى شود، طمع کرده و چنگ‌اندازى مى‌کنند. دراین میان مردم مى‌مانند و کوهى ازخسارت و حسرت ازدست رفتن بستگانشان. مردم لرستان هم ازطبیعت ضربه دیده‌اند و هم ازعدم کمک‌رسانی‌هاى لازم دست اندرکاران حکومتى. این درحالى است که رژیم دردعواى اتمیش گوش جهان را کرکرده است. رژیمى که مى‌خواهد به تکنولوژى هسته‌اى دست یاید، مردمش در میان خروارها خاک و خشت مدفون مى‌شوند. تنها با بر سروصورت زدن، خود را تسکین می‌دهند. مردم ایران در برابر فاجعه‌هاى طبیعى بى‌پناه شده‌اند. رژیم جمهورى اسلامى که باید امنیت طبیعى مردم را تامین کند، کارى نمى‌کند.

تاریخ انتشار : ۱۵ اردیبهشت, ۱۳۸۵ ۶:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!