چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۲۸

چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۲۸

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون
حمید احمدزاده: بیانیه موسوی، مطالبات ابتدایی و فوری مردم از حاکمیت را در قالب اقداماتی نمادین و عملی مانند آزادی زندانیان سیاسی و تغییر در سیاست‌های رسانه‌ی ملی مطرح می‌کند....
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید احمدزاده
نویسنده: حمید احمدزاده
عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی

زلزله‌ها مى‌آیند، مردم بى‌پناهند

بررسى‌های علمى که اغلب دشوار هم نيستند، مى‌توانند از دامنه فاجعه‌هاى طبيعی کشور بکاهند. در آن صورت ديگر کسی برسروصورت خود نخواهد کوبيد و در بيابان برهوت رها نخواهد شد. اگر مردم کشور ما ازشانس حکومتى مسئول برخورداربودند، آيا هرسيل و زلزله‌ای که درايران روى داده‌است، اين قدر فاجعه‌بار بود؟

زلزله و رویدادهاى طبیعى همواره وجود داشته‌اند. این رویداد‌هاى طبیعى بنا به سرشت خود اکثرا بدون اطلاع قبلى روى مى‌دهند. بشر دربرابر رخ داد این‌ها تقریبا نمى‌تواند کارى ازپیش ببرد. انسانها مجبورند در برابر رویدادهاى طبیعى که گاه به شدت منطقه‌اى را نابود مى‌کند، با صبورى برخورد کنند. این رویدادها درشکل‌هاى مختلف درهمه نقاط کرهء زمین روى مى‌دهند. سیل‌ها، تندبادها و طوفان‌ها، آتش‌فشان و زلزله‌ها مختص به یک نقطه جغرافیایى نیستند.
. به عنوان مثال ایالات متحدهء امریکا هرساله شاهد طوفان‌هایى است که سواحلش را مورد هجوم قرار مى‌دهد.
در آغاز سال ۲۰۰۵ میلادى سونامى سواحل کشورهاى تایلند و سریلانکا و هند را در برگرفت که به مرگ هزاران نفر انجامید. از ذکر اینها مى‌توان نتیجه‌گیرى کرد که کشور ایران تنها کشوری نیست که بلاى طبیعى در آن روى مى‌دهد. در زیر نگاهى به آمارهاى ارائه شده به این امر کمک مى‌کند که ایران یکى از نقاط زلزله خیز دنیاست، که آمار کشته‌هاى بالایى دارد.

شدیدترین زلزله‌ها درجهان به این ترتیب روى داده است: سال ۱۵۵۶میلادى درسنس چین ۸۳۰۰۰۰ کشته، درسال ۱۶۹۳ میلادى درسیسیل ایتالیا ۶۰۰۰۰ کشته، درسال ۱۷۳۰ درهایکدو ژاپن ۱۳۷۰۰۰ کشته، درسال ۱۹۰۶ درسانفرانسیکو ۷۰۰ نفرکشته، در۱۹۰۸ مسینا ایتالیا ۸۳۰۰۰ کشته، درسال ۱۹۲۰ گانسو چین قدرت ریشتر۸.۶ تعداد کشته ۱۸۰۰۰۰، سال ۱۹۲۳ توکیو و یوکوهاما در ژاپن قدرت ۳.۸ ریشتر، ۹۹۰۰۰ کشته، سال ۱۹۷۰ شمال پرو، قدرت ریشتر۷.۷، کشتگان ۶۶۰۰۰، سال ۱۹۷۶ تانگشاین چین، قدرت ریشتر۸.۷، تعداد کشته ۵۰۰۰۰۰، ۱۹۷۶ گواتمالا، ۷.۵ ریشتر۲۳۰۰۰، سال ۱۹۸۸ اسپیتاک ارمنستان، ۷ ریشتر، ۲۵۰۰۰ کشته شدند.

زلزله هاى ایران درسال ۱۷۸۰ میلادى قدرت ۸.۷ درجه ریشتر ۲۰۰۰۰۰ کشته، ۱۹۶۲ درشهر قزوین شدت ریشتر۳.۷، ۱۲۲۳۰ کشته، درسال ۱۹۶۸ قدرت ریشتر ۳.۷، ۱۲ تا ۲۰۰۰۰ کشته و سال ۱۹۷۸ در شهر طبس زلزله ۹.۷ ریشتر ۱۵ تا ۲۵۰۰۰ کشته، ۱۹۹۰ شمال ایران ۵.۷ ریشتر، ۳۶۰۰۰ نفر کشته شدند.
درسال ۲۰۰۳ درشهربم زلزله ۷.۶ ریشترى ۳۰۰۰۰ تا ۴۵۰۰۰ کشته برجاى گذاشت.

بعد از بم زلزله در سال ۲۰۰۴ در سوماترا در اقیانوس هند با ریشتر۹ درجه ریشتر ۲۹۵۰۰۰ کشته، درسال ۲۰۰۵ در سوماترا در اقیانوس هند با ریشتر ۷.۸ درجه ریشتر۱۳۰۰ کشته، درسال ۲۰۰۵ درتراپاکاى شیلى باقدرت ۹.۷ درجه، آمارکشتگان معلوم نیست و درکشمیرپاکستان سال ۲۰۰۵ زلزله ۶.۷ ریشترى ۷۳ تا ۷۹۰۰۰ کشته گرفته است.

قرار گرفتن ایران برروى گسل‌هاى زلزله و حرکت‌ این لایه‌ها، سطح زمین را که شهرها و روستاها را در برمى گیرد، مى‌لرزاند. شهرها و روستاهاى ایران که ازنظر ساختمان‌سازى بیشتربافتى سنتى دارند، آسیب پذیرهستند. بیشتر خانه‌هاى روستایى و قدیمى شهرها از خشت وگل خام هستند که در برابر زلزله مقاوم نیستند. تراکم و نزدیکى ساختمانها با جمعیت زیاد بر خسارات ناشى ازاین رویداد طبیعى مى‌افزاید. زلزله به تناوب هر چند سال یکبار در نقاطى ازایران روى مى‌دهد.
اخیرا استان لرستان دراوایل سال نو ۱۳۸۵ طعمه زلزله شد و جان ومال بسیارى ازمردم زیر آوار مهیب دفن گردید. چهره‌هاى زلزله‌دیدگان که درمرگ عزیزان بر سر و صورت خود کوبیده و یا چنگ کشیده‌اند، حکایت از دامنه و اثر دردناک زلزله دارد. دامنهء نابود کننده و بى پناهى مردم زلزله‌دیده را نمى توان دید و آه برنکشید. از این بابت در ایران هربار زلزله‌اى که روى مى‌دهد، انسان‌های بسیاری را داغ‌دارمى‌کند. در حالی که خسارات این زلزله‌ها درکشورهاى پیشرفته به مراتب کمتراست. درایران بعد ازرویدادها هم مردم از کمکهاى فورى که مى‌تواند دامنه فاجعه را کمتر کنند، بى بهره‌اند. اگر نگاهی به گزارش مطبوعات ایران پس از وقوع زلزله‌ها و از جمله زلزله اخیر بیفکنیم، به خطراتى که مردم ایران را هرباره تهدبد مى‌کند، بهتر پی می‌بریم.

روزنامه شرق مى‌نویسد:
“بروجردى‌ها خوش اقبال بودند که زلزله خبر کرده بود و گرنه باید انتظار قربانى شدن بیش از ۶۸ نفرى را داشت که تا به حال تلفات این زلزله اعلام شده است. گرچه شب بروجرد و روستاهاى اطرافش و شهر دورود سرد بود اما بیشتر مردم ترجیح دادند تا شب را در خیابان و ماشین سپرى کنند. در این شرایط چادرهاى تفریحى که ۲۰ هزار تومان بیشتر قیمت نداشتند به بهاى ۵۰ هزار تومان فروخته شد و براى همین چادرهاى گران نیز مردم در صف ایستاده بودند. 
با اینکه تلفات جانى زلزله لرستان در مقایسه با زلزله هاى مشابه اندک بود، اما خسارات مالى این زلزله فراوان بود و چندین روستا در اطراف بروجرد صد درصد ویران شد. قسمت شرقى شهر بروجرد که دومین شهر بزرگ استان لرستان است خسارات جدى دیده است. “

پس از زلزله‌ای دربم روى داد و این شهر را درهم کوبید، هنوز هم مردم باید درانتظارکمک بنشینند. در لرستان هم مردم بیش ازمردم بم به کمک‌ها نخواهند رسید. مردمى که کشورشان ثروتهاى طبیعى فراوان دارد. بررسى‌های علمى که اغلب دشوار هم نیستند، مى‌توانند از دامنه فاجعه‌هاى طبیعی کشور بکاهند. در آن صورت دیگر مردم زیادی برسروصورت خود نخواهند کوبید و کسی در بیابان برهوت به امان خدا رها نخواهد شد. اگر مردم کشور ما ازشانس حکومتى مسئول برخورداربودند، آیا هرسیل و زلزله‌ای که درایران روى داده‌است، این قدر فاجعه‌بار بود؟.
علم پیش بینى درجهان کم پیش رفت نکرده است. دانشمندان و ایستگاه‌ها ى هوا شناسى قبل ازاینکه به‌عنوان مثال طوفان به سواحل امریکا وکانادا برسد، خطر راپیش بینى کرده و مردم را ازصحنه دورمیکنند. هر چند که در مورد زلزله سرعت وقوع طوری است که پیش‌بینی‌ها با دشواری همراه است، ولی پیش‌لرزه‌ها گاه میتواند نشان از زلزله بزرگ در آستانه وقوعی باشد. اما متاسفانه درایران مردم به حال خود رها می‌گردند و حتا بعد ازوقوع فاجعه هم کارى براى آنها نمى‌شود. سوداگران و متقلبان ازدرون و بیرون حکومت، حتا به کمک‌هاى کمى هم که به مردم مى شود، طمع کرده و چنگ‌اندازى مى‌کنند. دراین میان مردم مى‌مانند و کوهى ازخسارت و حسرت ازدست رفتن بستگانشان. مردم لرستان هم ازطبیعت ضربه دیده‌اند و هم ازعدم کمک‌رسانی‌هاى لازم دست اندرکاران حکومتى. این درحالى است که رژیم دردعواى اتمیش گوش جهان را کرکرده است. رژیمى که مى‌خواهد به تکنولوژى هسته‌اى دست یاید، مردمش در میان خروارها خاک و خشت مدفون مى‌شوند. تنها با بر سروصورت زدن، خود را تسکین می‌دهند. مردم ایران در برابر فاجعه‌هاى طبیعى بى‌پناه شده‌اند. رژیم جمهورى اسلامى که باید امنیت طبیعى مردم را تامین کند، کارى نمى‌کند.

تاریخ انتشار : ۱۵ اردیبهشت, ۱۳۸۵ ۶:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!

بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون