چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۸

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۸

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی

سایه سنگین خشونت دولتی بر زنان ایران

در سال گذشته جنبش زنان خیزش چشمگیری برای مبارزه در راه حقوق زنان داشته، مبارزه با خشونت عليه زنان را پيش برده و دستاوردهای ارزنده ای داشته است. بايد کوشيد خشونت عليه زنان را به يک مسئله اجتماعی تيديل کرد که هیچ نهاد سیاسی و مدنی قادر نباشد از کنار اآن بی تفاوت بگذرد. بايد روز 25 نوامبر را بعنوان روز جهانی مبارزه با خشونت عليه زنان گرامی داشت و از مبارزه مبارزه فعالين جنبش زنان در اين زمينه پشتيبانی کرد.

روز ۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان است. سازمان ملل متحد در اجلاس خود در ۲۰ دسامبر ۱۹۹۳ بعد از تصویب بیانیه جهانی “رفع هرگونه خشونت علیه زنان”، روز ۲۵ نوامبر را روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان اعلام نمود. بیانیه خشونت علیه زنان را این گونه تعریف کرده است: “هرعمل خشونت آمیز علیه زنان که بر مبنای جنسیت آنان صورت گرفته باشد و زنان در پی آن آسیب جسمی، جنسی و یا روانی ببینند و یا رنجی را تحمل کنند. هم چنین تهدید به چنین عملی که به سلب آزادی زن بینجامد چه در حوزه اجتماعی و چه در حوزه خصوصی.” 
تعیین روزی جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، این امکان را برای فعالین مدنی و زنان در کشورهای مختلف فراهم کرد که به شکل گسترده تری حساسیت اجتماعی را نسبت به این مسئله جلب کرده و آگاهی عمومی نسبت به این امر را بالا ببرند. در کشورهای پیشرفته همه ساله بودجه ای را به این موضوع اختصاص می دهند که از جمله در راه یاری رساندن به زنان مورد خشونت واقع شده و کمک به توانمند سازی آنان و مقابله با خشونت صرف می شود. 
خشونت به اشکال مختلف بر زنان اعمال می شود. خشونت در عرصه خانواده، خشونت در عرصه اجتماعی و خشونت دولتی از جمله اشکال بروز آن هستند. 
در کشور ما قوانین تبعیض آمیز از نمودهای بارز خشونت دولتی هستند. از این رو کمپین یک میلیون امضا با نیروی زنان فعال در چارسوی کشور در پی آن است که توجه زنان و مردان را به قوانین نابرابر جلب کرده و مبارزه مدنی و مسالمت آمیزی را برای تغییر قوانین پیش ببرد. این فعالین علیه خشونت، در هر جمع کوچک و یا در کوچه و خیابان با زنان رو در رو شده و با توضیح قوانین در پی جلب حمایت آنان هستند و هم اینان خود قربانی خشونت شده، دستگیر و به زندان افکنده می شوند. در همین یکسال گذشته بسیاری از این فعالین به این سرنوشت دچار شدند.
هم اکنون در تهران مریم حسین خواه از فعالین کمپین در زندان است و در سنندج روناک صفارزاده. دلارام علی که به ۲ سال حبس محکوم شده است و حکمش فعلا متوقف شده نمی داند تا کی آزاد است. بیش از ۳۰ تن از فعالین در طی سال گذشته دستگیر شدند و پس از آزادی نیز به طور پی در پی فراخوانده می شوند . کارگاه های آموزشی کمپین یک میلیون امضا، که با شرکت علاقمندان و با کمترین امکانات در شهرها برگزار می شود، مورد هجوم ماموران قرار می گیرد. تا کنون در شهرهای مختلف از جمله در سنندج، خرم آباد و رشت به این کلاس ها حمله شده و فعالین دستگیر شده اند.
حکومت می خواهد هنجارهای خود تعیین کرده را به همه زنان تحمیل کند و آنگاه که زنان از آن تن می زنند مورد خشونت در کوچه و خیابان قرار می گیرند. در بهار و تابستان گذشته ده ها هزار زن به بهانه مبارزه با مفاسد اجتماعی به جرم نوع پوشش و ظاهر مورد تعرض و خشونت مامورین قرار گرفتند. در ماه پیش ماموران زهرا بنی یعقوب پزشک جوان را در همدان در خیابان دستگیر کردند و دو روز بعد جنازه اش را به خانواده اش تحویل دادند و هیچ جوابگوی این خشونت آشکار و جنایت نیستند. حکومت ظاهر زنان را مصداق مفاسد اجتماعی می داند و زنان از این نظر خشونت روانی سنگینی را تحمل می کنند. مبارزه زنان با این تحمیلات همچنان ادامه دارد.
خشونت دولتی چنان سایه سنگین خود را بر زندگی زنان افکنده که در زیر آن، خشونت در عرصه خصوصی و خشونتی که به سبب سنت و فرهنگ به زنان روا داشته می شود کمتر پژواک می یابد. زنان زیادی در عرصه خصوصی عمدتا توسط مردان خانواده، پدر و برادر و همسر مورد اذیت و آزار قرار می گیرند. آزادی های اجتماعی از آنان سلب می شود و روابط شخصی آنها مورد کنترل قرار می گیرد. در این موارد مردان خانواده برای استمرار قدرت خود در خانواده به ضرب و شتم زنان می پردازند. هیچ نهاد اجتماعی وجود ندارد که امدادگر زنان در این موارد باشد. معدود مراکزی که مدافعین حقوق زنان برای مشاوره دادن دائر کرده بودند، به بهانه های واهی از جمله تحت عنوان رابطه با سازمان های خارجی و تلاش برای راه انداختن انقلاب مخملی، مهر و موم شده اند. 
خشونت در عرصه خصوصی امری خصوصی نیست و زنان در محیط خانواده گروگان مردان خشونت جو نیستند. افزون بر آن، قربانیان خشونت های عرصه خصوصی، نیاز به یاری دارند. آن ها باید بتوانند آسیب های جسمانی را رایگان درمان کنند، برای غلبه بر آسیب های روانی امکان مشاوره داشته باشند و برای کسب استقلال اقتصادی یاری شوند. باید به کودکانی که در چنان محیطی پرورش می یابند کمک شود تا از عوارض آن در امان بمانند و به این طریق چرخه خشونت را متوقف کرد. مبارزه با خشونت در عرصه خصوصی خود امری اجتماعی است و نهادهای مدد رسانی به خشونت دیده ها، باید از کمک های دولتی بهره مند شوند.
در سال گذشته جنبش زنان خیزش چشمگیری برای مبارزه در راه حقوق زنان داشته، مبارزه با خشونت علیه زنان را پیش برده و دستاوردهای ارزنده ای داشته است. باید کوشید خشونت علیه زنان را به یک مسئله اجتماعی تیدیل کرد که هیچ نهاد سیاسی و مدنی قادر نباشد از کنار اآن بی تفاوت بگذرد. باید روز ۲۵ نوامبر را بعنوان روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان گرامی داشت و از مبارزه مبارزه فعالین جنبش زنان در این زمینه پشتیبانی کرد.

گروه کار زنان سازمان فدائیان خلق ایران(اکثریت)
۲۵ نوامبر ۲۰۰۷
 

تاریخ انتشار : ۴ آذر, ۱۳۸۶ ۱:۱۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!