Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۴

چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۴

موج دستگیری های جدید در ترکیه
عایشه بریم در پشت صحنه دنیای سینما و تلویزیون ترکیه تلاش می کند تا نا شناخته ها  و مسائل پشت پرده را به جامعه نشان دهد. می شود گفت که او...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی
اصولاً تشکل‌یافتن لازمه‌ی یک جامعه‌ی مدنی پیشرفته و قوی است. جامعه‌ی مدنی اساساً با تشکل‌یابی تعریف می‌شود. در ادبیات سیاسی، جامعه‌ی مدنی را به‌طور عام انجمن و متشکل‌شدن زندگی افراد...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: آصف بیات
نویسنده: آصف بیات
مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!
روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری...
۱۷ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
"انقلاب 57 بن بست ، يا استمرار انقلاب مشروطه"
...تجلیل ما از انقلاب57 در واقع تجلیل از تلاش آن بخش از نیروهای اجتماعی و سیاسی است که با هدف تکمیل مدرنیته و استقرار یک نظام دموکراتیک به پا خاستند...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
سوگنامه سکوت
به کجا داریم می‌رویم؟ \ تا وقتی که دادگاه‌ها، دست‌های خون‌آلود را به نام پدر و برادر تبرئه کنند،\ تا وقتی که مرگِ یک زن، حلِ اختلاف خانوادگی نام بگیرد،\ تا وقتی که...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
جنایتکاری در لباس وکالت
صدور پروانه وکالت به جنایتکاران، نقض آشکار مصوبه استقلال کانون و لکه ننگی بر پیشانی جامعه وکلاست. "این تنها یک نمایش شرم‌آور دیگر از فساد سیستماتیک در دستگاه قضایی  اسلامی...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
خالده جرار: مبارزه، اسارت و ایستادگی در راه آزادی فلسطین
بخش عمده‌ای از فعالیت‌های خالده جرار به دفاع از زندانیان سیاسی فلسطینی و ترویج حقوق زنان اختصاص داشت. او در کنفرانس‌ها و رویدادهای بین‌المللی بسیاری شرکت کرده و صدای زندانیان...
۱۶ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)

« سهام کارخانه های ورشکسته برای کارگران»

تاکنون پنج نشست میان نمایندگان تشکل های رسمی کارگری، نمایندگان کارفرمایان و دولت در شورای عالی کار برای تعیین حداقل دستمزد ماهانه کارگران در سال آینده، بدون دستیابی به نتیجه خاصی برگزار شده است. در حال حاضر، حداقل دستمزد ماهانه کارگران ۳۰۳ هزار تومان است، در حالی که خط فقر یک میلیون تومان است

سیامک طاهری، روزنامه نگار در تهران، در گفت و گو با رادیو فردا در خصوص حداقل دستمزد ماهانه کارگران در سال جاری می گوید: « این دستمزد به هیچ وجه تکافوی نیازهای زندگی یک خانواده را نمی دهد و حتی برای یک فرد مجرد هم کافی نیست. این دستمزد به مراتب پایین تر از حداقل های لازم است.»

در این حال، افزایش ۱۵ درصدی در حداقل دستمزد ماهانه کارگران که در رسانه های رسمی ایران گزارش می شود، به این معنا خواهد بود که حداقل دستمزد کارگران به حدود۳۵۰ هزار تومان در ماه افزایش خواهد یافت.

بحث حداقل دستمزد ماهانه کارگران در شرایطی مطرح شده است که وزیر کار و امور اجتماعی و وزیر اقتصاد در روزهای اخیر با اشاره به اجرای قانون هدفمند شدن یارانه ها، از احتمال تغییر نکردن میزان کنونی حداقل دستمزد کارگران، یعنی ۳۰۳ هزار تومان در ماه سخن گفته بودند.

به گزارش خبرگزاری مهر، احتمالا نرخ تورم در بحث حداقل دستمزد ماهانه کارگران برای سال آینده مورد توجه قرار می گیرد.

علی دهقان کیا، عضو هیئت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران، در این باره گفته است: با این حساب دستمزد سال آینده کارگران بین ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.

احمد علوی، استاد دانشگاه و اقتصاددان در سوئد، به این پرسش که آیا نرخ تورم اعلام شده از سوی دستگاه های دولتی می تواند ملاک تعیین حداقل دستمزد کارگران قرار بگیرد، پاسخ می دهد: « نرخ های تورمی که اکنون گفته می شود، نه دقیق است و نه شفاف. وقتی ما نمی دانیم نرخ تورم واقعی چقدر است، هر چه در مورد دستمزدها بگوییم درست نخواهد بود.»

تشکل های مستقل کارگری در ایران با توجه به گرانی روزافزون و پیامدهای ناشی از حذف یارانه ها، خواستار افزایش حداقل دستمزد کارگران به گونه ای شده اند که هزینه های یک زندگی شرافتمندانه را برای آنان تامین کند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه و اتحادیه آزاد کارگران ایران از جمله این تشکل ها هستند.

در خواست این تشکل ها با اشاره به بند دوم ماده ۴۱ قانون کار عنوان شده که در آن بر توجه به هزینههای واقعی یک خانواده کارگری تاکید شده است.

اما آیا این افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی، با توجه به بند دوم ماده ۴۱ قانون کار می تواند پاسخگوی نیازهای یک خانوار کارگری باشد؟

پاسخ این پرسش را می توان از داود جوانی، دبیرکل کانون کارفرمایان شرکتهای خدماتی شنید که به خبرگزاری مهر گفته است: با کمتر از یک میلیون تومان در ماه امکان اداره زندگی وجود نخواهد داشت.

در این میان، به نظر می رسد دولت محمود احمدی نژاد می خواهد مشکل حقوق کارگران را با توزیع سهام عدالت میان کارگران حل کند.

اما صادق کارگر، فعال سندیکایی در نروژ، در مورد این گزارش ها خوشبین نیست و می گوید: « سهام عدالت ترفندی است مانند دیگر ترفندهای آقای احمدی نژاد که برای فریب و سرکار گذاشتن مردم و کارگران استفاده می شود.

بارها گفته شده می خواهند این سهام را بدهند و می خواهند کارخانه ها را واگذار کنند، اما تا به حال هیچ اقدامی عملی به جز روی کاغذ صورت نگرفته است.»

وی با طرح این پرسش ها که قرار است کدام سهام عدالت به کارگران داده شوند و سهام کدام کارخانه ها را به آنها می خواهند بدهند، می افزاید: دولت می خواهد سهام کارخانه های ورشکسته و مواجه با بحران عمیق اقتصادی را به کارگران بدهند. آقای کارگر بر این باور است که این سهام ها ارزشی ندارند که دولت وعده اش را می دهد.

احمد علوی، استاد دانشگاه و اقتصاددان در سوئد، نیز در این ارزیابی با صادق کارگر موافق است و می گوید: « بیشتر شرکت های تولیدی ایران به خصوص شرکت های دولتی ورشکسته اند که با تزریق رانت روی پای خود ایستاده اند و سهامشان سهام ورشکستگی است، یعنی کسی که آن سهام را می خرد زیان دریافت می کند و نه سودی را.»

در همین حال، بحث تعیین حداقل دستمزد ماهانه کارگران درحالی مطرح شده است که بیش از ۸۰ درصد از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار کارگر ایرانی قراردادی هستند و به عبارت دیگر، این گروه بزرگ از کارگران حتی از حداقل دستمزد ماهانه ۳۰۳ هزار تومانی در سال جاری برخوردار نبوده اند.

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند, ۱۳۸۹ ۹:۵۲ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

کارزار رفع حصرِ پیشگامان جنبش سبز، گامی مثبت و تقویت کنندۀ جامعۀ‌ مدنی

ما خوشحالیم که اراده‌ای مستحکم در داخل کشور شکل گرفته است که با برشمردن مشکلات معیشتی، سیاسی و اجتماعی، برخورداری از زندگی‌ای بهتر، حقوق اولیه و اعتراض را حق شهروندی مردم ایران دانسته و در اولین گام برای پایان دادن به ستم پانزده‌سالۀ حصر، با عزمی جدی به میدان آمده است

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

موج دستگیری های جدید در ترکیه

اتحادیه‌های صنفی و جنبش‌های اجتماعی

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

“انقلاب ۵۷ بن بست ، یا استمرار انقلاب مشروطه”

سوگنامه سکوت

جنایتکاری در لباس وکالت

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!