روز سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۳۴۰ حرکت حق طلبانه معلمان در میدان بهارستان تهران به خون کشیده شد و معلم شریفی به نام دکتر ابوالحسن خانعلی دبیر دبیرستان جامی که در راه پیمائی اعتراضی معلمان نسبت به سختی معیشت وناکافی بودن حقوق شرکت نموده بود به ضرب گلوله دژخیمی تبه کار، از دست پروردگان کودتاچیان ۲۸ مردادی به خاک افتاد و به شهادت رسید. و از آن هنگام روز ۱۲ اردیبهشت به نام روز معلم به ثبت تاریخ رسید.
این یک واقعیت است که میزان توسعه علم و بالارفتن سطح دانش و آگاهی های افراد جامعه با ارتقاء فرهنگ و توسعه اقتصادی و افزایش تولید و تامین رفاه و آسایش جامعه نسبت مستقیم دارد و با توجه به این واقعیت، نقش و اهمیت معلمان، این مربیان فداکار که چون شمعی فروزان میسوزند تا راه پر پیچ و خم تحصیل علم و دانش را برای نسل جوان کشور روشن نموده و مسیر رفاه و سعادت جامعه را هموار کنند بیشتر و بهتر نمایان میگردد. ولی دریغ و افسوس که چه در رژیم گذشته و چه در حال حاضر معلمان با مصائب و مشکلات عدیده زندگی دست وپنجه نرم میکنند و همواره فشارهای معیشتی برگرده آنان سنگینی مینماید. امروز که گرانی افسارگسیخته و تورم سرسام آور زندگی اکثریت قاطع ملت ایران به ویژه آنان که حقوق تقریبا ثابت و یا با افزایش ناکافی دارند دچار تلاطم و از هم گسیختگی نموده است، معلمان هم مثل سایر حقوق بگیران دچار مضیقه شدید و شرایط زندگی غیر قابل قبولی هستند. علاوه بر این،این قشر فرهیخته و زحمتکش، امکان ایجاد تشکل صنفی واقعی و داشتن محلی برای اتحادیه خود و انتشارنشریه ای که افکار و خواسته های آنان را به آگاهی مردم برساند، ندارند.
بدیهیست که تشکل های حکومت ساخته به نام معلمان که همیشه وجود داشته اند ازهیچگونه اقبال و توجه و مشروعیتی در بین معلمان برخوردار نیستند.
جبهه ملی ایران روز معلم را گرامی میدارد و به معلمان شرافتمند ومیهن دوست ایران درود میفرستد و خواستار تامین نیازهای معنوی و مادی این فرهیختگان ارجمند و احترام به جایگاه رفیع آنان میباشد.
تهران – ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۲