سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

شاعر دهقانی؛ مخالف مدرنیته و جهان وطنی!

فروست را سالها صداي آمريك يا شاعر ملي عصر نو در آمريكا ناميدند. اشعار او همچون سقراط طنزگوي، بخشي ازكتابخانه هاي خصوصي و خانوادگي عصر كندي گرديدند. دفاع از برابري و دمكراسي باعث شد كه اقشاري از مردم آمريكا او را سخنگوي ايده آلهاي خود بشمار آورند. امروزه تاثير او را ميتوان روي شاعراني مانند آدريانه ريچ و دونالد هال مشاهده كرد.

در عکسی ازسال۱۹۶۲، در حالیکه روبرت فروست، شاعر دهقانی یا شاعر مزرعه داران(؟) آمریکایی، درحال شعرخوانی است، جان اف کندی، رئیس جمهور تازه منتخب شده آن زمان، هم در پای تریبون در میان سایر نمایندگان دمکرات نشسته و افتخار می کند که در مراسم سوگندخوری ریاست جمهوری اش، شاعر ملی قرن بیستم آمریکا شرکت دارد. روبرت فروست، خلاف دو شاعر دیگر یعنی عذرا پوند و الیوت، نه تنها مخالف جهان وطنی شاعر، بلکه ضدمدرنیته نیز بود و می گفت که شعر مدرن سرودن، مانند بازی تنیس روی زمین بدون تور است و برای اینکه منتقدین ادبی او را به حال خود بگذارند و دست از سرش بردارند، پیرامون اشعارش گفته بود که: طنز، مناسب ترین نوع بزدلی است و شعر، لحظه ای در جنون، توقف کردن است. به این دلیل شعر او هیچگاه موضوعی برای کار منتقدین نشد و نظر آنها را جلب نکرد یا تحریک ننمود. پرای شلی، شاعر انگلیسی گفته بود که شاعران، قانون گذاران به رسمیت شناخته نشده زمان خود هستند. فروست تنها شاعر آمریکایی است که تیراژ فروش کتاب های شعرش حتا بیش از تیراژ رمان های بفروش رفته سرگرم کننده آن زمان شد. او خود را شاعر تمام اقشار مردم آمریکا می دانست. وی ۴ بار جایزه پولیتسر را از آن خود نمود و ۴۴ بار دکترای افتخاری از دانشگاه های مختلف گرفت. اشعار او ده ها سال است که به صورت جملات قصار بین مردم، دهن به دهن و یا سینه به سینه می گردند. 
در پاسخ به دیگران که شعر او را رئالیست نامیدند، نوشت که: دو نوع رئالیسم وجود دارد: یکی اینکه انسان سیب زمینی را تمیز نشده و با پوست و گل به مهمان ها تعارف کند تا دیگران ببینند که آنها واقعی و اصیل هستند و دیگری آنها را تمیز می کند و سپس به مردم تعارف می نماید. در نظر من، هنر باید موجب نظافت و ناپاکی های زندگی گردد تا فرم و ظاهر آن آشکار شود. او خود را نیمی شاعر، نیمی کشاورز، و نیمی معلم، می دانست. منتقدی پیرامون او نوشت که اشعارش انقلابی هستند، چون او از شعار دادن و سخن سرایی های پرمدعا، پرهیز می کند، یعنی آنها آتش و شدت آرام و خموش احساسات انسانی را نشان می دهند. فروست کوشید تا زبان عامیانه دوستان و همسایگان را وارد شعر نماید. امروزه اشعار او را آثاری مردمی و رئالیستی در جامعه کشاورزان شرق آمریکا به شمار می آورند. شاعر در نظر فروست یعنی کسی که زندگی را شرح دهد، چون شعر خوب را باید در خود زندگی جستجو نمود. اهل ادب اشعار او را، پیشنهاداتی می دانند که تجربیات زندگی را منتقل می کنند و نه شرح و تفسیرهایی کامل از آن. درباره فروست گفته می شود که او توانست روح و فرهنگ ملت خود را به شکل عمیقی به صورت شعر بیان نماید. فروست با اشعار ساده عامیانه اش یکی از محبوب ترین شاعران آمریکایی زمان خود گردید. او به موضوعات دهقانی و چوپانی زمان خود با کمک زبانی جدید و ساده، شکل نویی بخشید. ازجمله آرزوهای ادبی اش این بود که آهنگ و تن صدای سخنگو را وارد شعر نماید. 
گرچه فروست در آغاز با اشعاری اکسپریمنتل ( تجربی، آزمایشی؟) آغاز کرد، مدرنیست ها او را آخرین بازمانده شعر سنتی قرن ۱۹ آمریکا و یکی از شاعران پیش از مدرن محلی – ولایتی نامیدند. او گرچه ضدمدرن، ولی یک سنت گرای نوخواه است. گرچه ظاهر اشعارش سنتی هستند، ولی او اهمیت خاصی به فرم در شعر می داد. در تاریخ ادبیات غرب، او را در کنار ماریا ریلکه و پاول والری، از جمله شاعران فیلسوف منش قرن بیستم می دانند. از جمله صفات هر سه آنها، اهمیت به مسئولیت شاعر و نقش شعر در جامعه بود. آنها خلاف شاعران آغاز قرن گذشته، شعر را بالاترین فرم بیان روشنفکری، روشنگری و مسئولیت اجتماعی می دانستند. بخش مهم اشعار فروست پیرامون فعالیت های کشاورزان و امور خانگی است؛ یعنی دیوار و حصار و پرچین ساختن دور باغ و خانه و طویله و چراگاه، پیرامون تیزی اره های درخت بری، صدای خش خش برگ های چنار و افراها، بانگ خروس صبحگاهی همسایه، عوعو شبانه سگ ها، ترتر تراکتورهای گازوئیلی، شیهه عصرانه اسب ها و مادیان ها و غیره. در اشعار فکری-عارفانه اش خواننده شاهد مونولوگ و دیالوگ، روایت دراماتیک، و شرح متل های کلیله و دمنه ای می شود. او به سبک نویسندگان ادبیات چوپانی دوران باستان یعنی به تقلید از: تئوکریت، ورژیل و یا به سبک تورئو به سرودن اشعار گله داران و چوپانان شرق امریکا پرداخت. تمایل به شرح جزئیات، ظرافت ها و واضحات زندگی، موجب محبوبیت مردمی او گردید، گرچه او مهمترین ابزار شعر را، استعاره می دانست. فروست می گفت که شاعر باید حداقل چند شعر سروده باشد که به جایی مناسبی برای همیشه بچسبند و ابدی شوند. در نظر مورخین ادبیات، او به این هدف خود رسید، چون غالب اشعارش در حافظه مردم روستایی آنزمان آمریکا جا گرفتند. خلاف ظاهر درخشش ظاهری و بشاشیت زندگی، فروست اعتراف کرد که سال ها دچار غم و یأس و تیره گی در زندگی بود و دائم به جنون و خودکشی فکر می کرد. گرچه در شعرش خواننده شاهد تنهایی، طنز سیاه و بدبینی است، ولی آنها سخن از عشق به زندگی و مبارزه درآن می دهند. گروه دیگری اشعار او را شیپور پیام ترس نامیدند که وحشت و خطر را در گوش خواننده زمزمه می کنند. 
روبرت فروست، شاعر آمریکایی در سال ۱۸۷۳ به دنیا آمد و در سال ۱۹۶۳ در سن ۸۸ سالگی درگذشت. پدر و مادرش هر دو معلم روستایی بودند، ولی او در ۱۱ سالگی پدر را از دست داد و دچار فقر و گرسنگی گردید و مجبور شد به شغل های: کفاشی، مرغداری، کشاورزی، معلمی و روزنامه نگاری بپردازد. سرانجام بعد از موفقیت در امر نویسندگی، با کمک سرمایه ی به دست آمده، او فارمر شد و مزرعه ای خرید. محبوبیت و مشهوریت او باعث شد که کندی او را در سال ۱۹۶۲ جهت دیداری دوستانه و فرهنگی به شوروی بفرستد. 
فروست را سال ها صدای آمریکا یا شاعر ملی عصر نو در آمریکا نامیدند. اشعار او همچون سقراط طنزگوی، بخشی از کتابخانه های خصوصی و خانوادگی عصر کندی گردیدند. گرچه عذرا پاوند نخستین بار به معرفی او پرداخت و او را شاعری باوجدان نامید و موجب معروفیتش شد، ولی فروست غیر از کشورهای انگلیسی زبان، در سایر کشورهای اروپایی، توجهی را به خود جلب نکرد. فروست از ادعاهای جهان وطن بودن الیوت و پاوند تعجب می کرد. او با تحسین از ساده گی انسان و دهقانان خالق ارزش ها، به تحقیر تحصیلات آکادمیک و تئوریک پرداخت. دفاع از برابری و دمکراسی باعث شد که اقشاری از مردم آمریکا او را سخنگوی ایده آل های خود به شمار آورند. امروزه تأثیر او را می توان روی شاعرانی مانند آدریانه ریچ و دونالد هال مشاهده کرد. صاحب نظری نوشت که فروست و هاردی دو شاعری هستند که نسل نویسنده جوان آمریکا باید حتماً مطالعه کند. فروست با تکیه بر شکاکی زبان، ولی خوشبینانه، به عمل گرایی امرسن انتقاد کرد و وحدت انسان با طبیعت را آرزویی رمانتیک نامید و می گفت طبیعت باید وسیله و رسانه ای برای تحقیق پیرامون انسان شود. 
از جمله آثار او: درخت شاهد، فاصله بین کوه ها، پروانه من، دو مجموعه شعر، از جمله عواقب دیگر، آنچه یک جوان می خواهد، و غیره هستند. اولین شعر منتشر شده ی او «پروانه من» بود و اولین کتاب چاپ شده اش «آنچه یک جوان می خواهد» نام داشت. کتاب «فاصله بین کوه ها» شامل مشهورترین اشعار اوست. بعد از معرفی و نقد جلد دوم اشعارش یعنی «شمال شهر بستون» او در آمریکا مشهور شد و این کتاب یکی از آثار پرفروش سال گردید. یکی از اشعارش پیرامون دیوار و حصار بین انسان ها است و معتقد است که حصارهای زیبا و عادلانه باعث همسایگی های نیکومنش بین انسان ها می شوند. اشاره فروست به دو کتاب مورد علاقه اش: دریاچه والدن و روبینسون کروزه، نشان می دهند که او چگونه با کمک جزئیات و مسایل روزمره، می خواهد به بی نهایت و ابدیت در افکار و هدف خود برسد.

تماس با نویسنده: 
asar@noavar com

تاریخ انتشار : ۲۰ دی, ۱۳۸۴ ۱۱:۴۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴