جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲

جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۲

حقوق ما: سال هشتم، شماره ۲۳۰
در این شماره: مجازات‌های جایگزین حبس، خدمات عامالمنفعه در مجازاتهای جایگزین حبس و امکان استثمار زندانیان، کاهش جمعیت کیفری زندان در پرتو مجازاتهای جایگزین حبس، تاثیر اجتماعی مجازات جایگزین حبس...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
روزای خونین: میان نامه های زندان و تئوری انقلاب
روزا رویزیونیسم را اندیشه ای مکانیکی و غیردیالکتیکی میدانست...او در کنار کارل لیبکنشت پایه گذار سازمان اسپارتاکوس بود که نطفه اصلی تشکیل حزب کمونیست آلمان در سال 1918 میلادی گردید....
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری
یگانه چارهٔ ما
در جهان مدرنی که به جای نزدیکی، دیوارهایی بلندتر میان انسان‌ها ساخته‌اند، چگونه می‌توان به آینده امید داشت؟
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا
کارگر یک ماه کار می‌کند اما کل حقوقی که می‌گیرد، کمی بیشتر از قیمت یک گرم طلا در بازار و کمتر از ۱۵۰ دلار آمریکاست؛ حال قدرت خرید چنین دستمزدی...
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
نویسنده: نسرین هزاره مقدم
در چشم انداز سبزِ نگاه تو
می دانم، چه بیهوده می گذرد، روزگار سخت و دلگیر، در دالانی تنگ و سیاه، اما امید در شریانهای زندگی جاریست
۲۰ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
دوستان و رفقای گرامی مطالبی که در این دفتر ملاحظه میکنید، بخشی از اسناد مصوب کنگره بیستم سازمان، به اضافه پیام ها و سخنرانی های مهمانان آن است که آماده...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
تأثیرات سیاست‌های ترامپ بر حقوق زنان و اقلیت‌ها
در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، بودجه ایالات متحده برای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، که از برنامه‌ریزی خانواده در سراسر جهان حمایت می‌کند، قطع شد. چنین تغییراتی در سیاست...
۱۹ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو

شصت درصد مردم هویزه زیر خط فقر زندگی می کنند

رئیس شورای شهر رفیع عنوان کرد: بعد از رها سازی آب به دنبال خشک شدن تالاب هورالعظیم باز هم هر روز از میزان این آب در محل رهاسازی کاسته می شود که در حال حاضر نیز به شدت آب تالاب کاهش یافته است. علاوه بر آب تالاب مدام اعلام می شود برای آب شرب هم ممکن است با کمبود روبه رو شویم.

ناجی والی پور در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، اظهار داشت: بعد از خشک شدن آب تالاب هورالعظیم و تلفات گاومیش های مردم شهر رفیع با برگزاری جلسه‌ای برای برآورد میزان خسارت ها با مسئولان شهری و ریاست فرماندار تشکیل شد و حدودا ۹۰ پرونده ای که در این باره تشکیل شده بود را مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم دامداران حداقل ۸۰ درصد از خسارت های شان را دریافت کنند. مسئولان وعده داده اند و قرار است به زودی این میزان خسارت ها پرداخت شود.

وی ادامه داد: اهالی شهر رفیع تلفات دامی سنگینی در پی خشک شدن رودخانه نیسان دادند و آمار گیری این تلفات تا ۳ روز گذشته ادامه داشت و به همین دلیل مسئولان نتوانستند تاکنون به مردم خسارت دیده هزینه پرداخت کنند.

آب رهاسازی شده به شدت کاهش یافته است

والی پور افزود: متاسفانه باز هم میزان آب تالاب هور العظیم به شدت کاهش یافته است به شکلی که هنوز گاو میش ها در این مناطق به دلیل کاهش آب  در داخل گل گیر کرده و تلف می شوند.

رئیس شورای شهر رفیع عنوان کرد: بعد از رها سازی آب به دنبال خشک شدن تالاب هورالعظیم باز هم هر روز از میزان این آب در محل رهاسازی کاسته می شود که در حال حاضر نیز به شدت آب تالاب کاهش یافته است. علاوه بر آب تالاب مدام اعلام می شود برای آب شرب هم ممکن است با کمبود روبه رو شویم.

وی گفت: البته ناگفته نماند بسیاری از مردم در طول مسیر رودخانه به سمت شهرستان هویزه زمین‌هایشان را به زیر کشت برده اند که این موضوع نیز بیشتر باعث تنش کم آبی در منطقه شده که کلا آب دوباره دارد قطع می شود. فعلا برای آب شرب در شهرستان هویزه مشکلی جدی نداریم ولی با پیش بینی های که شده و اگر میزان آب ورودی به همین منوال پیش کاهش یابد برای آب شرب هم با مشکل روبه رو خواهیم شد.

صیادان حتی هزینه بنزین قایق های شان را هم نمی توانند بپردازند

والی پور در بخش دیگری از صحبت های خود تصریح کرد: صیادان رفیع نیز با خشک شدن آب تالاب هورالعظیم با مشکل معیشتی روبه رو شده اند و در شرایط سختی به سر می برند. با خشک شدن این تالاب ماهیان فراوانی تلف شدند.  به گونه ای که یک شبه چند هزار تن ماهی تلف شد. اهالی منطقه قبلا می توانست زندگی شان را با صید بچرخانند ولی در حال حاضر حتی هزینه بنزین قایق های شان را هم نمی توانند بپردازند.

کشاورزان هم از وضعیت موجود ناراضی اند

رئیس شورای شهر رفیع ادامه داد: کشاورزان هم از وضعیت موجود ناراضی‌اند. چرا که برخی به دستورات مقامات عالی کشوری عمل کرده و به دلیل کمبود آب امسال کشت نکردند ولی از لحاظ معیشتی شرایط سختی را دارند سپری می کنند و شاکی اند که چرا ما به وعده های مان عمل کرده و برای مشکل بی آبی کشت نکرده ایم اما مسئولان به فکر ما نیستند.

والی پور بیان کرد: مسئولان به این کشاورزان قول داده بودند که به آنها تسهیلات کم بهره و بلاعوض بدهند و برای پرداخت تسهیلات که در گذشته دریافت کرده اند مهلت پرداخت بدهند.ولی متاسفانه تاکنون به هیچ کدام از وعده‌ها عمل نشده است و کشاورزان هم به دلیل عدم کشاورزی در سال‌جاری پولی برای پراخت تسهیلات شان ندارند.

وی گفت: شهر رفیع در سال ۱۳۴۹  جمعیتی بالغ بر ۹ هزار نفر داشت و  در سال ۵۷ این میزان جمعیت به 12 هزار نفر افزایش یافت. هم اکنون جمعیت این شهر می بایست به بالای ۵۰ هزار نفر برسید ولی با توجه به مشکلات معیشتی مردم منطقه و مهاجرت های فراوانی که شکل می گیرد در حال حاضر شاید جمعیت این شهر به ۵ الی ۶ هزار نفر هم نرسد.

مهاجرت از رفیع به حاشیه شهرهای بزرگ برای دستفروشی و کارگری

والی پور ادامه داد: ۳ سال پیش یک شبه  82 خانواده از شهر رفیع مهاجرت کردند و در حال حاضر نیز هر روز یکی دو خانواده مهاجرت می کنند و به حاشیه شهرهای دیگر می روند و در آنجا به دست فروشی و کارگری مشغول می شوند این در حالی دارد اتفاق می افتد که شرکت های نفتی دور تا دور شهرستان هویزه را احاطه کرده اند ولی بومی ها را برای کار استخدام نمی کنند. مسئولان فقط به مردم این شهرستان وعده های بدون عمل می دهند. شهر رفیع با مرکزیت بخش نیسان  دارای ۴ میدان نفتی است و هر میدانی ۲۰۰ تا ۲۸۰ چاه نفتی دارد که می توانند جوابگوی نیاز کاری بسیاری از جوانان این منطقه باشد ولی با این حال تنها  20 نفر از جوانان بومی در شرکت های نفتی به عنوان کارگر یا نیروهای حراستی کار می کنند

وی گفت: بیشتر جوانان تحصیل کرده با مهارت های حوزه نفتی در این شهرستان بیکارند. از نمایندگان مجلس تا مسئولان برای شغل این جوانان فقط وعده های بدون عمل می دهند و هیچ کاری برای اشتغال آنها انجام نمی دهند.

رئیس شورای شهر رفیع عنوان کرد: مسئولان به داد مردم اینجا برسند چرا که تحت فشارهای معیشتی هستند. ۴۰ سال از انقلاب می گذرد پس کی مردم زجر کشیده استان خوزستان می خواهند به حق و حقوق شان برسند. باورش سخت است اما ۶۰ درصد مردم شهرستان هویزه زیر خط فقر زندگی می کنند. اکثرا تحت پوشش ارگان هایی مانند کمیته امداد و بهزیستی اند. کلی زمین مستعد کشاورزی و شرکت های نفتی در مناطق مرزی استان خوزستان وجود دارد و مردمش در فقر و تنگدستی به سر می برند.

 

تاریخ انتشار : ۵ شهریور, ۱۴۰۰ ۹:۵۲ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حقوق ما: سال هشتم، شماره ۲۳۰

روزای خونین: میان نامه های زندان و تئوری انقلاب

یگانه چارهٔ ما

سقوط تاریخی دستمزد در مقابل طلا

در چشم انداز سبزِ نگاه تو

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)