شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۳

شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۳

فلسطین، و ناخودآگاه استعماری نظریه انتقادی آلمانی
مطمئناً، آنچه که سعید و دوسل از آن به‌عنوان غفلت اروپا‌محورانه مکتب فرانکفورت نسبت به قربانیان استعمار یاد می‌‌کنند، ناشی از ناآگاهی از اهمیت استعمار یا وجود نگاه اروپا‌محورانه نیست....
۳ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: آزاده شعبانی و سیاوش صفاری
نویسنده: آزاده شعبانی و سیاوش صفاری
مانیفستی برای غزه...
آرون بوشنل و دیگران جان خود را به امید توقف قتل عام فدا کردند و دولت تلاش می‌کند تا ما احساس کنیم فداکاری آنها بیهوده بوده است، که هیچ امیدی...
۳ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: کن کلیپن‌ستاین
نویسنده: کن کلیپن‌ستاین
وقتی پروژه می‌ماند، اما آدم‌ها نمی‌مانند..
پروژه‌های زیادی دیده‌ایم: در گرمای کوره‌های جنوب، در سکوت مبدل‌هایی که دیگر کار نمی‌کنند، در دل تاورهایی که از ما بلندترند اما دل‌شان کمتر جا دارد برای داغِ آدم‌هایی که...
۳ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: نویسنده: یک کارگر پروژه ای
نویسنده: نویسنده: یک کارگر پروژه ای
در بارۀ حضور نظامی ترکیه در عراق و سوریه در بحبوحۀ تصمیم «پ ک ک» برای انحلال!
منابع سیاسی آگاه عراقی تأیید کرده‌اند که با وجود اعلام انحلال و زمین گذاشتن سلاح توسط حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، حداقل امسال هیچ کاهش یا حتی تضعیفی در حضور نظامی...
۲ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: سیامک سلطانی
نویسنده: برگردان: سیامک سلطانی
فقر، حذف مکمل‌های دارویی و فرزندآوری اجباری
شهناز قراگزلو: در شرایطی که زنان باردار از ابتدایی‌ترین خدمات و اقلام دارویی محروم‌اند، و سقط جنین ایمن نیز غیرقانونی تلقی می‌شود، سخن گفتن از «جوانی جمعیت» صرفاً شعاری فریبنده...
۲ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
قطعنامه سیاسی مصوب اجلاس شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): مهم‌تر از همه، ما معتقدیم که نتیجه موفقیت‌آمیز مذاکرات ایران و آمریکا زمانی پایدار می‌ماند که به تقویت جامعه مدنی و افزایش فضا...
۲ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
جستاری درباره توان اندیشه
امروز، بخش عمده‌ای از جهان زیر سلطه یک ایدئولوژی واحد قرار دارد. نافرمانی و مقاومت هنوز، هرچند پراکنده و اغلب آشتی‌جویانه، زنده‌اند. این نبرد – که مسیری طولانی در پیش...
۱ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: په ری آندرسون
نویسنده: په ری آندرسون

شیلی و دو آزمون نو

آلنده در سال۱۹۷۱ از محقق انگلیسی استافورد بیر Stafford Beer که از دو دهه پیش بر روی یک سیستم سایبرنتیکی به نام "مدل سیستم با بقا" با پنج سطح کنترل کار می کرد، دعوت کرد که به شیلی آمده تا در مدیریت اولین «انقلاب سوسیالیستی انفورماتیکی» به او کمک کند.

تهیه قانون اساسی جدید

در تاریخ ۴ جولای خانم الیزا لونکونElisa Loncón  حقوقدان و از فعالین سیاسی خلق ماپوکه Mapuche با اکثریت قاطع ۹۶ درصدی به مدیریت مجلس موسسان شیلی انتخاب شد‌، و مسئولیت ارشد بازنویسی قانون اساسی شیلی را به عهده گرفت.

در سال ۱۹۹۰ مردم شیلی توانستند برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه را به پینوشه تحمیل کرده و با توسل به چنین ابزار دمکراتیکی بطور خشونت پرهیز این دیکتاتور نظامی را مجبور به ترک قدرت بکنند.

علارغم برقراری حکومتی دمکراتیک در شیلی مردم این کشور هرگز فکر نمی کردند که باید برای دهها سال شدیدترین نابرابری اقتصادی نئولیبرالیستی جهان سرمایه داری، این بازمانده حکومت پینوشه را تحمل کنند! 

خلاصه طی مبارزاتی سخت و طولانی به پرچم داری جنبش چپ و سندیکایی و حمایت دیگر اقشار اجتماعی در تاریخ ۲۵ اکتبر ۲۰۲۰ طی یک همه پرسی  مردم در پای صندوق ها با ۷۸ درصد آرای خود به طرح اصلاح قانون اساسی “ آری “ گفتند.

خانم الیزا لونکون بعد از انتخاب شدن به ریاست مجلس موسسان در سخنرانی خود به همه «زنانی که بر علیه هر گونه تبعیض» مبارزه کرده اند، درود فرستاده و از آنها تشکر کرد. وی در ادامه قول داد که قانون اساسی جدید، شیلی را به یک کشور “چند ملیتی و چند فرهنگی” تبدیل خواهد کرد.

مجلس موسسان از ۹ تا دوازده ماه وقت دارد تا قانون اساسی جدید را تهیه  کرده تا برای تائید عمومی به رفراندم گذاشته شود.

اولین شهردار کمونیست شهر سانتیاگو

در ۲۸ ماه جون خانم ایراسی هاسلر Iraci Hassler، جوان سی ساله، اقتصاددان کمونیست، کار خود را به عنوان شهردار شهر سانتیاگو پایتخت شیلی شروع می کند.

او علاوه بر عضویتش در حزب کمونیست، دارای سابقه مبارزات دانشجویی و فمینیستی نیز است. پیروزی او در انتخابات شهرداری نشان از در جریان بودن تحولات بزرگی در جامعه شیلی دارد.  

آلنده اگر زنده بود از این خبر خیلی خوشحال می شد. شیلی اولین ‌کشوری بود که یک کمونیست، دقیق تر اگر بگوئیم یک  “سوسیالیست دمکراتیک” موفق می شد که توسط شرکت در رقابت های انتخاباتی پیروز شده و به عنوان رئیس جمهور بەسمت پایه ریزی اولین کشور سوسیالیستی دمکراتیک پیش رود. او شاید  چند گام جلو تر از زمانه خود ، معتقد بود که توسط علم و فلسفه نو ظهور زمانه خود یعنی “سایبرنتیک” می تواند جامعه ای سوسیالیستیی مدرن و دمکراتیک بر پا کند.

آلنده در سال۱۹۷۱ از محقق انگلیسی استافورد بیر Stafford Beer که از دو دهه پیش بر روی یک سیستم سایبرنتیکی به نام “مدل سیستم با بقا” با پنج سطح کنترل کار می کرد، دعوت کرد که به شیلی آمده تا در مدیریت اولین «انقلاب سوسیالیستی انفورماتیکی» به او کمک کند.

بعد ها “بیر” تعریف می کرد که چگونه رئیس جمهور آلنده مداوما بر تشدید جنبه های «غیر متمرکز و ضد بوروکراتیک که شرکت وسیع حقوق بگیران را میسر سازد» تاکید داشت.

وقتی “بیر” به آلنده جایگاه مرکزی این سیستم را می نمایاند که به نظر وی متعلق به رئیس جمهور بود، آلنده سوال می کند: «پس مردم چه می شوند!»

در سال ۷ ژانویه ۱۹۷۳ نشریه بریتیش ابزرور The British Observer در تیتر اصلی اش می نویسد: «شیلی توسط رایانه ها اداره می شود»

در ۱۱سپتامبر همان سال هواپیماهای جنگی نیروی هوایی کاخ “لاموندا” را بمب باران می کنند و سالوادور آلنده خودکشی می کند.

 

بیوگرافی شهردار جدید کمونیست شهر سانتیاگو:

• در تاریخ ۶ نوامبر ۱۹۹۰ از مادری برزیلی و پدری شیلیایی سوئیسی تبار با گرایشان سیاسی راست متولد می شود. با اتمام دبیرستان سوئیسی در دانشکده اقتصاد نام نویسی می کند.

• در تاریخ ۲۰۱۱ در تظاهرات دانشجویی برای اصلاحات بر علیه رئیس جمهور دست راستی وقت “سباستین پینه”  شرکت کرده و در ادامه در سازمان جوانان حزب کمونیست شیلی نام نویسی می کند.

•در اکتبر ۲۰۱۶ به عنوان عضو شورای شهر سانتیاگو انتخاب می شود. دو سال بعد نام خود را در حزب کمونیست شیلی می نویسد.

•در دسامبر ۲۰۲۰ در انتخابات داخل حزبی پیروز شده و به عنوان کاندیدای حزب کمونیست شیلی برای انتخابات شهرداری شهر سانتیاگو معرفی می شود.

• ماه مه ۲۰۲۱ در انتخابات شهردار  دست راستی شهر سانتیاگو آقای “فلیپ الساندری” را شکست می دهد، و تبدیل به اولین شهردار زن کمونیست تاریخ شیلی می شود.

برای چپ دمکراتیک شیلی بیرون آوردن شهرداری پایتخت از دستان احزاب راست فقط یک پیروزی محدود در یک منطقه کشوری محسوب نمی شود.

امکان این بوجود آمده است که بتوان امیدوار بود که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۱ نوامبر  نیز پیروز شد. امسال آقای دانیل جادو Daniel Jadue  کمونیست و شهردار فعلی شهر رکولتا Recoleta که در حزب کمونیست بخاطر موفقیتش به عنوان شهردار محبوبیت دارد بتواند در رقابت های درون حزبی پیروز شده و به عنوان کاندیدای حزب کمونیست برای رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری معرفی شود.

 آقای “جادو“ در شهرش مبتکر اقدامات مثبتی بوده که مورد استفاده دیگر شهرداری ها دیگر قرار گرفته اند .

از جمله این اقدامات  رایگان کردن داروخانه و عینک طبی و اجرای پروژه های مسکن مردمی برای نیازمندان بی بضاعت بوده است.

اخیرا ایراسی هاسلر شهردار جدید سانتیاگو در مصاحبه ای گفته است: «پیشداوری ها در مورد کمونیست ها کم تر شده اند و آنها هر روز بیشتر در بحث های سیاسی در جامعه حضور دارند… یک مدیریت شهرداری توسط کمونیست ها می تواند زندگی انسان ها را متحول کند»

——–

الیزا  لونکون
رئیس مجلس موسسان شیلی

 ایراسی هاسلر
شهردار شهر سانتیاگو، پایتخت شیلی

تاریخ انتشار : ۲۱ تیر, ۱۴۰۰ ۹:۰۶ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

پیام به مناسبت سالگرد بنیان‌گذاری نهضت آزادی ایران!

ما، به عنوان یک نیروی چپ، عدالت‌خواه، دموکرات و مردمیِ خواهان آزادی و دموکراسی و برپایی جمهوری‌ِ متکی به آرای ملت در کشور، هرچند در بنیان‌های نظری و تحلیل اجتماعی و سیاسی تفاوت‌هایی با دیدگاه نهضت آزادی ایران داریم، اما در عین حال باور داریم که در مسیر دفاع از آزادی‌های سیاسی، حقوق بشر، برابر حقوقی زنان، رفع هرگونه تبعیض،گردش متوازن قدرت و پاسداری از حق حاکمیت مردم ایران، همسو و همراهیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

قالیباف و موضوع “حجاب و عفاف”: تاکتیک یا تحول؟

در شرایط کنونی، نشانه‌هایی چون پیروزی چهره‌ای چون پزشکیان در انتخابات ریاست‌جمهوری، افزایش تمایل به مذاکره، و تغییر نسبی در لحن مقامات، توجه‌برانگیز است. با این‌حال، این تغییرات، اگر با اصلاحات بنیادین همراه نباشند، از جمله بازنگری در قانون‌گذاری به‌ویژه در حوزه‌هایی چون حجاب، توقف برخوردهای سلیقه‌ای و امنیتی با جامعه مدنی، گشایش در عرصه‌های فرهنگی، احترام به آزادی‌های دموکراتیک و اصلاح رویه‌های پلیسی، نمی‌توان از آن‌ها به‌عنوان نشانه‌ای از بلوغ سیاسی یا اجتماعی یاد کرد.

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

پیام به مناسبت سالگرد بنیان‌گذاری نهضت آزادی ایران!

ما، به عنوان یک نیروی چپ، عدالت‌خواه، دموکرات و مردمیِ خواهان آزادی و دموکراسی و برپایی جمهوری‌ِ متکی به آرای ملت در کشور، هرچند در بنیان‌های نظری و تحلیل اجتماعی و سیاسی تفاوت‌هایی با دیدگاه نهضت آزادی ایران داریم، اما در عین حال باور داریم که در مسیر دفاع از آزادی‌های سیاسی، حقوق بشر، برابر حقوقی زنان، رفع هرگونه تبعیض،گردش متوازن قدرت و پاسداری از حق حاکمیت مردم ایران، همسو و همراهیم.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

فلسطین، و ناخودآگاه استعماری نظریه انتقادی آلمانی

مانیفستی برای غزه…

وقتی پروژه می‌ماند، اما آدم‌ها نمی‌مانند..

در بارۀ حضور نظامی ترکیه در عراق و سوریه در بحبوحۀ تصمیم «پ ک ک» برای انحلال!

فقر، حذف مکمل‌های دارویی و فرزندآوری اجباری

قطعنامه سیاسی مصوب اجلاس شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)