اگر رشد و توسعه چپن جای فخرو افتخار داشته باشد این هوادران نظام سرمایەداری هستندکه باید به آن افتخار کنند نه چپ، زیرا تمام دستاوردهای چپن در چهار چوپ یک نظام سرمایەداری مدیریت شده بدست امده است. چین یک نظام سرمایەداری نوظهور است، مانند ژاپن یا کره و… که با مدیریت حزب کمونیست به رشد و توسعه بی نظیر نایل شده است .
برخورد بعضی از چپها به تفاهم نامه ایران و چپن برای من واقعا شگفت آور بود. هنوز هستند کسانیکه مسائل پیچیده امروز را در دوگانه تضاد شرق و غرب تحلیل کنند. در جهان امروز نمی توان با دوگانه های ساده موضوعات پیچیده را تحلیل کرد.جنس اختلاف امریکا و چین سرمایەدرانه است نه طبقاتی؛ صورت ویرانگرانه این رقابت را ما در دو جنگ جهانی شاهد بودیم.
به نظر من در ایران معاصر هیچ جریان سیاسی به اندازه چپها در راه عدالت و آزادی کوشش نه کرده است و در این راه دستاوردهای بزرگی هم داشته اند. زندانها و شکنجه گاهها شاهد این ادعا است. چپ بخاطر مردم و جامعه هزینەهای عظیمی پرداخت کرده است.
چرا چپ ها با این همه سعی و کوشش هنوز جایگاه واقعی خود را بین مردم نتواسته است پیدا کند؟
اشتباه تحلیلی بخشی از چپ از اتحاد شوروی ضربات جبران ناپدیری به حیثیت چپ زده است. هنوز هم در افکار عمومی چپ را به عنوان یک نیروی ملی نمی شناسند .
امروز دقیقا بخشی از چپ همان اشتباه تاریخی را در مورد چین تکرا رمی کنند، و شیفته وار حامی او شده اند. رشد و توسعه را در چین می بینند ولی یک کلمه از استثمار میلیونها کارگر چینی توسط سرمایەدران جهانی نمی نویسند، نگاه منتقد به حکومت اقتدارگرای چپن ندارند.
به نظر من برای شناخت جهان امروز هنوز نظریه ارزش اضافه مارکس راه گشاست. هرکس کوچکترین شناختی از مارکس داشته باشد به راحتی می تواند نظام سرمایەداری را بشناسد. برای شناخت تحولات اقتصادی چپن باید به مارکس مراجعه کنیم
از نظر مارکس شاخصه اصلی نظام سرمایداری تولید کالایی است. تولید نه بخاطر نیاز انسان بلکه در نظام سرمایداری برای فروش تولید می شود. وقتی تولید به شیوه کالایی باشد به دنبال ان ارزش اضافه مطرح می شود جامعه طبقاتی می شود و دهها موضوع دیگر. و در نهایت به تعریف دولت می رسیم. چین هم از این قاعده مستثنا نیست، با هیچ منطقی نمی توان این شاخصه اصلی سرمایداری را لاپوشانی کرد .
هم اکنون چین هم با همین قاعده و قانون مدیریت می شود، و نمی توان مسائل فرعی را بجای اصل نشاند. چین یک نظام سرمایەداری نوظهور است با تمام مشخصه های نظام سرمایەداری. اینکه در اینده به چه مسیری خواهد افتاد، موضوع فردا است .