اساتید و دانشجویان سراسر کشور در اعتصاب
دانشجویان بیش از ۱۰۰ دانشگاه در سراسر ایران در واکنش به قتل حکومتی مهسا امینی و سرکوب معترضان در خیابان، از دوشنبه چهارم مهر اعتصاب کردهاند و گفتهاند تا زمانی که دانشجویان بازداشت شده آزاد نشوند، در کلاسهای درس حاضر نخواهند شد.
منابع نزدیک به فعالان دانشجویی و شوراهای صنفی دانشگاهها تا کنون هویت ۴۳ تن از دانشجویان بازداشت شده را احراز کردهاند.
بیانیهای با امضا بسیاری از گروههای دانشجویی و دانشجویان دانشگه صنعتی شریف، خطاب به اساتید منتشر شده که از آنها خواستهاند که سکوت خود را بشکنند. دانشجویان در این بیانیه گفتهاند «از شما انتظار داریم اولا به عنوان یک انسان آزاده و ثانیا به عنوان استاد و معلم ما و ثالثا به عنوان افرادی که در محلی روزگار میگذارنند که کباده علم و فرهنگ و شرافت و ظلمستیزی و مسئولیتپذیری نسبت به جامعه را میکشد، به ما نشان دهید کلاسهای دانشگاه باید چیزی فراتر از کتابهای درسی را به دانشجوهایشان بیاموزند. از نظر ما سکوت در برابر ظلمی که در خیابان و در دانشگاه به مردم میرود، در شأن جایگاه رفیع استادی و معلمی نیست و چون لکه ننگی بر دامن دانشگاه میماند».
در این میان برخی از استادان دانشگاه به فراخوان دانشجویان پاسخ مثبت داده و همراه با آنها اعتصاب کردهاند.
شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، اساتید دانشگاه فردوسی مشهد، استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه هنرو انجمن علمی علوم سیاسی دانشگاه تبریز اعلام کردهاند که در کلاسهای درس حاضر نمیشوند و از دانشجویان نیز دعوت کرده تا از حضور در کلاسها خودداری کنند.
بیش از ۲۰۰ نفر از اساتید دانشگاههای ایران نیز در بیانیهای از همۀ همکاران خود خواستند که «در دفاع از ظلمستیزی و عدالتخواهی و آزادیخواهی» موضع خود را ابراز کنند.
در این بیانیه آمده است که «شنیدهنشدن صدای بخش بزرگی از جامعه در ساختار حاکمیت و تداوم رویهها و تصمیمهای نادرست منجر به جریحهدار شدن وجدان جمعی، ریختهشدنِ خون افراد بیگناه و عزادار شدن ملتِ ایران شده است».
امضاکنندگان بیانیه «اعتراضِ دانشجویان به ظلم و رویههای غلط ساختاری» را «نشاندهندۀ تعهد اخلاقی، پویایی فضای دانشگاه و وفاداری دانشجویان به آرمانهای گرانقدری چون ظلمستیزی و عدالتخواهی و آزادیخواهی» دانستهاند و گفتهاند در برابر کنشگری اخلاقی و انسانی دانشجویان معترض «سرِ تعظیم» فرود میآورند.
آنها همچنین خواهان آزادی این دانشجویان بازداشت شده و «حضور آنها سرِ کلاسهای درس در اسرع وقت» شدهاند.
در میان امضاکنندگان این بیانیه اسامی اساتید شناختهشدهای همچون صدیقه شکوریراد، مقصود فراستخواه، بشیر معتمدی،نهال نفیسی، سیمین فصیحی، مریم عادل، علیرضا حسین بهشتی، امیرحسین خداپرست، یوسف اباذری، فرهاد اردلان، حسن امیریآرا، مهدی تکیه، مینو حجت، فرشاد مومنی، اشرف بروجردی، علیاصغر خدایاری و محمد ستاریفر به چشم میخورد.
از طرفی دیگر جمعی از دانشگاهیان و پژوهشگران ایرانی خارج از کشور نیز با اعلام حمایت از «بیانیه ۲۰۰ نفر از اساتید داخل کشور» ، «خواهان آزادی فوری همه دستگیر شدگان اعتراضات مدنی و سیاسی و تضمین راهپیماییهای عاری از خشونت و توقف سرکوب معترضین» و تعقیب قانونی «عاملان و آمران کشتار مردم معترض» شدند.
@MostafaTajzadeh
@tahkimmelat