دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۷

دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۷

تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند
یک مطالعه و نظر سنجی جدید, تأثیر روانی عظیم جنگ بر کودکان و جوانان در نوار غزه را این گونه بر آورد کرده است:  ۴۴ درصد از کشته شدگان کودک...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی
رودررو با فرهنگ کشی: یادی از غلامحسین ساعدی
غلامحسین ساعدی ریشه در آب و خاک فرهنگ، زبان و تاریخ ایران و مردم ایران داشت. این ریشه در او چنان قوی و محکم بود که درد غربت تا آخرین...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: عباد عموزاد
نویسنده: عباد عموزاد
جلوگیری از ملاقات به خاطر عدم رعایت حجاب
... وقتی از ملاقات مهراوه بابت حجابش جلوگیری کردند، شرایط برای او که بارها از ملاقات مادر و پدرش، طی سال های گذشته، با موضوعیت حجاب محروم شده بود، غیرقابل...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده
نویسنده: نسرین ستوده
در سومین سالگرد «جنایت عمدی» حکومتی یاد بکتاش آبتین را گرامی می‌داریم
پرونده‌ی «جنایت عمدی»، جنایت آشکاری که به مرگ بکتاش آبتین انجامید، همچنان گشوده است و هرگز مشمول مرور زمان نخواهد شد مگر آن که آمران و عاملان این جنایت و...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
امروز بیش از هر زمان جامعه ما نیاز به گفت‌وگو دارد؛ o گفت‌وگوی میان خودمان، o گفت‌وگو با دیگرانی که در عرصه هستند، o گفت‌وگو با جهان، o گفت‌وگو با...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌میهن
نویسنده: هم‌میهن
سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه 1403
• درسال ۹۶ حاکمیت یکدست با توهم حل مشکلات کشور شکل گرفت • آنچه ما اصلاح طلبان تحت عنوان راهبرد انتخاباتی خود در انتخابات ۱۴۰۳ اعلام کردیم، تلاش بر تحقق...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آذر منصوری
نویسنده: آذر منصوری
مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش
کیهان از زمانِ مِهبانگ مدام در حال گسترش است. آیا این روند هم‌چنان ادامه خواهد داشت؟ در این‌صورت آیا زمانی خواهد رسید که بخشِ عمدهٔ کیهان برای همیشه غیرقابل مشاهده...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: دکتر حسن بلوری
نویسنده: دکتر حسن بلوری

ما با هم می توانیم!

ما به زودی، با گزینش هیت موسس، اساسنامۀ موقّتِ بنياد را تدوين و منتشر می کنيم و به استقبال هم ميهنان آزاده ای خواهيم رفت که به ندای ما پاسخ مثبت دهند تا عضو گيری بر مبنای اساسنامه موقّت آغاز گردد.

پیشنهاد «چه باید کرد؟» (۱) که با انگیزه آغاز گفتگوئی برای تشکیل یک بنیاد جمهوریخواهیِ دمکرات و ائتلافی در جمع جمهوریخواهان مقیم خارج کشور ارائه شد، مشوّق افراد و گروه هائی در آمریکا و اروپا شده است که علاقمند به بحث و بررسی در باره امکان عملی کردن آن هستند. ما معتقدیم که زمینه سازی برای حرکت بسوی اٌئتلاف فراگیر جمهوریخواهان نیاز به تاٌسیس بنیادی برای برقراری پیوند با همدیگر و ارتباط میان خود و شهروندان ایران دارد. برقرارکردن ارتباط از بستر ایجاد فرصت های هماندیشی، سمینارها، اندیشکده ها و رسانەهای گوناگون به ویژه یک ایستگاه تلویزیون جمهوریخواه در خارج از کشور می گذرد که تاٌکید برنامه های آن ها بر روی رشد بینش و رفتار ائتلافی و ترویج فرهنگ حقوق بشری و رفتار مدارا جویانه و لذا محملی برای تفاهم و همکاری جمهوریخواهان باشد. 

بیش از یک قرن است که عناصر و گروهای خواهان آزادی، عدالت اجتماعی، توسعۀ اقتصادی و تجدّد فرهنگی در صحنه سیاسی ایران حضور داشته اند، ولی فعّالیتهای آنان چنان پراکنده بوده که از مستبدّین شکست خورده اند. ما بر این باوریم که کارآیی تقابل با استبداد و مطلق اندیشی در ایران نیازی مبرم به گسترش بینش و رفتار ائتلافی در جمع جمهوریخواهانی دارد که به حقوق بشر، حکومت قانون، دمکراسی مبتنی بر برابری، آزادی، همبستگی، صلح، حفظ محیط زیست، تعامل سازنده و صلح آمیز با جهان، جدایی دین از حکومت، تعلق ایران به همه ایرانیان، همبستگی ملی از جمله در دفاع از آب، خاک، فضا و مرز های کشور و احترام به بینشها و اولویّتهای رقبای پیرو دمکراسی و نهایتأ پیکار خشونت پرهیز با جمهوری اسلامی، متعهّد باشند. تاسیس بنیادی با مشارکت فعال همه ایرانیان جمهوریخواه دموکرات وسکولار در خارج از کشور، می تواند در خدمت تحقق این ارزش ها قرار بگیرد.
مهمترین هدفِ ایجادِ این بنیاد فراهم آوردنِ سکّو یا تریبونی مشترک برای جمهوریخوهان علاقمند به ائتلاف است. کوششی در این سوی است که آن ها، بویژه زنان و جوانان، بتوانند با بهره بردن از این ابزار، در عین تاکید بر ارزشهای مشترک جمهوریخواهیِ نامبرده در بالا، در برخورد با مسائل و چالشهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی اولویّتهای گوناگون خود را در معرض داوری مخاطبین قرار دهند. لذا یکی از مباحث مورد نظر در بنیاد و سکّوهای رسانه ای و تلویزیونی اش پیرامون این سوآل خواهد گشت که چگونه می توان با انعطاف و سازش از مواضع حدّاکثری چشم پوشیده به توافقهائی دست یافت که ائتلاف را ممکن و برخوردار از اعتماد متقابل و واقعگرائی کند.
در چهار دهۀ گذشته فعّالیّتها و تحلیلهای ضد استبدادِ ولایت فقیه در خارج کشور بیشتر جنبه سلبی داشته تا ایجابی، بدین معنی که تاٌکید روی افشای ناکارآمدی، ستمگری، فجایع و فساد رژیم بوده و کمتر به آنچه می خواهیم و چگونگی رسیدن به آن توجّه شده است. هدف بنیاد پیشنهادیِ ما گسترش بحث و تحلیلِ ایجابی است، یعنی تاٌکید روی آنچه میخواهیم و چگونه می توانیم بخت و امید دستیابی به آن را تقویت کنیم. اگر امید و اعتماد کافی برای آغاز کار بوجود آید، جمع آوری منابع مالی لازم برای هزینه های آن نیز آسان تر خواهد بود.
استقلال عمل این بنیاد ملّی دریافت کمک مادّی از هر دولتی را نفی می کند.

ما امیدواریم که تاٌسیس بنیادی با شرکت ایرانیان جمهوریخواهِ دمکرات بتواند پشتوانه مالی لازم برای فعّالیّت های موٌثر گفتمان سازی و رسانه ای، بویژه صدا و سیمای جمهوریخواهان را تاٌمین و تداوم فعالیت آنرا تضمین کند. چنین بنیادی که تحت نظر هیٌت امنای منتخب اعضای بنیاد و با مدیریّت حرفه ای مطابق استانداردهای حقوقی رایج در کشوری که بنیاد ثبت رسمی می شود، اداره می گردد. این مهم باگرد آوری حق عضویّت و کمکهای بزرگ و کوچک ایرانیانی که دل در گرو آزادی و آبادی میهن دارند، زمینه ساز تحقّق آرزوی دیرینه آزادیخواهان خارج از کشور در داشتن صدا و سیمای مستقل، دمکراتیک و مردمی خواهد بود. ما امضا کنندگان این فراخوان، با وقوف به اهمّیّت همبستگی مبتنی بر اعتماد و پیکار مشترک در راه عبور خشونت پرهیزِمیهن از بحران موجود و استقرار جمهوری سکولار و دمکرات، امیدواریم که شایسته اعتماد هم میهنان قرار بگیریم.
ما به زودی، با گزینش هیت موسس، اساسنامۀ موقّتِ بنیاد را تدوین و منتشر میکنیم و به استقبال هم میهنان آزاده ای خواهیم رفت که به ندای ما پاسخ مثبت دهند تا عضو گیری بر مبنای اساسنامه موقّت آغاز گردد.
گفتن ندارد که برپایی نهادی دموکراتیک و جمهوریخواه چالش مبارزین داخل کشور است، اما ولایت فقیه این امکان را به آنها نمی‌دهد. ما همچون مبارزین داخل کشور خواهان گذار خشونت پرهیز از جمهوری اسلامی به یک جمهوری دمکرات و لائیک هستیم. فعالین خارج کشور می‌توانند با نهادینه کردن نمادی از ائتلاف مورد نظر، یاری ‌رسان هممیهنانی باشند که حتی در زندان‌های ظلمتکده ‌ جمهوری اسلامی از آزادی‌های مدنی و حقوق بشر وتبلیغ و ترویج گفتمان جمهوری دمکراتیک دفاع می‌کنند. ارزش جوهریِ موفقیّت چنین بنیاد پیشنهادی این خواهد بود که ائتلاف میان حمهوریخواهان امکان پذیر است. برای ما ایرانیان که از تجربه زیستن در دمکراسی محروم بوده ایم، قابل فهم است که تلاش برای ایجاد یک بنیاد دمکراتیک حتی وقتی از آزادی و امنیت برخورداریم با چالش‌های سیاسی، اعتقادی و رفتاری روبرو است. تعهد به دموکراسی وقتی اصالت پیدا می‌کند که در رفتار و کردارمان تبلور داشته باشد. به‌راستی اگر ایرانیان متعهد، مطلع و با تجربه مقیم خارج کشور توانائی یا اراده حرکت در این مسیر را نداشته باشند، چگونه می‌توان انتظار داشت که در درون کشوربا حضوراختناق و سرکوب دمکراسی خواهان جمهورایخواه گردهم آیند و سرزمین مادری و میهن مشترک ما از استبداد ریشه‌دار تاریخی رهائی یابد؟ تاٌسیس بنیاد و رسانه جمهوری گامی است به سوی غلبه بر پراکندگی، نهادینه کردن فرهنک مدارا، همبستگی و نماد این اراده که: ما با هم می توانیم!

دوستانی که مایل به پر کردن پرسشنامه هستید، لطفا توجه داشته باشید:

الف) پاسخ به دو سوال اول و دوم اجباری است و بدون پاسخ به آنها، سیستم اجازه پاسخ به سوالات دیگر را نخواهد داد
ب) در پاسخ به سوال اول لطفا نام، نام خانوادگی و آدرس میل یا شماره تلفن خود را حتما قید کنید.
ج) به رغم درج نام، پاسخ شما به بقیه سوالات مخفی است و برای هیچ کس قابل رویت نیست. 
د) ما تهیه کنندگان و بررسی کنندگان پاسخ های این پرسشنامه (منصور فرهنگ، بهروز بیات، کوروش پارسا و احمد پورمندی) تضمین می دهیم که از اطلاعات شخصی مندرج در پرسشنامه جز برای تماس با شما در چهارچوب پرسشنامه، هیچ استفاده دیگری صورت نمی دهیم و این اطلاعات تحت هیچ عنوانی، بدون رضایت کتبی شما، در اختیار هیچ شخص حقیقی یا حقوقی ثالثی قرار نمی گیرد .

د‌وستان، تا بحال هشتاد و هفت نفر  این پرسشنامه را پر‌کرده اند، آخرین مهلت زمانی ۱۵ ژانویه است، امیدوارم که دوسنانی که مردد هستند، به محتوی پرسشنامه نکاه کنند، شاید نظرشان عوض بشه و‌ مشارکت کنند، مشارکت به معنای عضویت نیست. 

با کلیک‌کردن روی این لینک می توانید متن اولیه و توضیحی  را ببینید و بعد با کلیک بعدی میتوانید پرسشنامه را پر کنید:

تاریخ انتشار : ۲۲ دی, ۱۳۹۹ ۱۰:۵۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند

رودررو با فرهنگ کشی: یادی از غلامحسین ساعدی

جلوگیری از ملاقات به خاطر عدم رعایت حجاب

در سومین سالگرد «جنایت عمدی» حکومتی یاد بکتاش آبتین را گرامی می‌داریم

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه ۱۴۰۳