یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۴

یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۳۴

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
امروز بیش از هر زمان جامعه ما نیاز به گفت‌وگو دارد؛ o گفت‌وگوی میان خودمان، o گفت‌وگو با دیگرانی که در عرصه هستند، o گفت‌وگو با جهان، o گفت‌وگو با...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌میهن
نویسنده: هم‌میهن
سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه 1403
• درسال ۹۶ حاکمیت یکدست با توهم حل مشکلات کشور شکل گرفت • آنچه ما اصلاح طلبان تحت عنوان راهبرد انتخاباتی خود در انتخابات ۱۴۰۳ اعلام کردیم، تلاش بر تحقق...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آذر منصوری
نویسنده: آذر منصوری
مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش
کیهان از زمانِ مِهبانگ مدام در حال گسترش است. آیا این روند هم‌چنان ادامه خواهد داشت؟ در این‌صورت آیا زمانی خواهد رسید که بخشِ عمدهٔ کیهان برای همیشه غیرقابل مشاهده...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: دکتر حسن بلوری
نویسنده: دکتر حسن بلوری
2025 سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!
سال گذشته سال انتخابات بود. بیش از یک میلیارد بزرگسال در سال ۲۰۲۴ از جمله در ایالات متحده، هند، برزیل، بریتانیا و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به پای صندوق...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آلن فراشون
نویسنده: آلن فراشون
مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی...
سال 2025 امروز در شرایطی آغاز شده است که موضوعات مهم و پیچیده‌ای در حوزه سیاست خارجی پیش روی ایران قرار دارد. پرونده‌های حل نشده قبلی در کنار مسائل جدید...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران...
پویایی درونی دیکتاتوری ها به دلیل ماهیت شدیدا سرکوبگر چنین رژیم هایی اغلب در سیستم های زندان آنها آشکار می شود. به همین دلیل است که ژانر خاطرات زندان برای...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ژان پیر فیلیو
نویسنده: ژان پیر فیلیو
بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ
سخنان الکساندر دوگین، استراتژیست روس، در باره تحولات خاور میانه پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در سوریه.
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: الکساندر دوگین
نویسنده: الکساندر دوگین

مذاکرات هسته ‏ای درنقطه‏ سرنوشت ‏ساز با حضور ظریف و با هدف تدوین توافقنامه نهایی در وین آغاز شد

نمایندگان و کارشناسان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم به موازات گفت‌و‌گوهای سیاسی مذاکره‌کنندگان هسته‌ای، جلسات فشرده‌ای را برای انجام توافق‌های صورت گرفته برگزار می‌کنند. آژانس در پایان دور تازه مذاکرات با نمایندگان ایران، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد گفت‌و‌گوها برای تعیین گام‌های عملی ای که ایران باید در آینده بردارد، ادامه خواهد یافت.

 
تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران به سرپرستی محمد جواد ظریف دیروز راهی وین شد تا دور جدید گفت‌و‌گوهای هسته‌ای با نمایندگان شش کشور ۱+۵ را از سر گیرد این مذاکرات قرار است ماحصل رایزنی‌ها و توافق‌های شفاهی سه ماه گذشته مدیران سیاسی، کارشناسان و صاحبنظران فنی و حقوقی دو طرف را به شکل سندی مکتوب درآورد ظریف در فرودگاه وین: ما با اراده قاطع برای حل و فصل موضوع به وین آمده‌ایم و اگر طرف مقابل هم این اراده را داشته باشد، روند کار رو به جلو خواهد بود مذاکرات را با حوصله و متانت و خودباوری و برخورداری از پشتیبانی مردم و رهبر معظم انقلاب اسلامی پیش خواهیم برد هر توافقی که شود حتماً باید در آن لغو تمام تحریم‌ها یک قسمت جدا نشدنی توافق نهایی باشد کارشناسان دو طرف رایزنی‌های فشرده‌ای را در خصوص موضوع‌های مورد اختلاف داشته‌اند. از جمله این اختلاف‌ها می‌توان به راکتور آب سنگین اراک و میزان سانتریفیوژهای غنی‌سازی ایران اشاره کرد مقام‌های امریکا، آلمان و فرانسه در روزهای اخیر از روند حاکم بر مذاکرات ابراز رضایت کرده‌اند سوزان رایس، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در تل‏آویو: ما همگی وظیفه داریم تا برای به موفقیت رسیدن دیپلماسی یک فرصت بدهیم.

تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان به سرپرستی محمد جواد ظریف دیروز راهی وین شد تا دور جدید گفت‌و‌گوهای هسته‌ای با نمایندگان شش کشور ۱+۵ را از سر گیرد. مذاکراتی که قرار است ماحصل رایزنی‌ها و توافق‌های شفاهی سه ماه گذشته مدیران سیاسی، کارشناسان و صاحبنظران فنی و حقوقی دو طرف را به شکل سندی مکتوب درآورد. سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان ظریف که به همراه امیر حسین زمانی‌نیا مشاور حقوقی وزیر خارجه و حمید بعیدی‌نژاد، ظریف را در این دور جدید مذاکرات همراهی می‌کنند ابراز امیدواری کرده‌اند که در صورت ادامه روند کنونی حاکم بر گفت‌و‌گوها، می‌توان به کسب نتیجه در مدت زمان کوتاهی امیدوار بود.
ظریف روز گذشته  در فرودگاه وین به خبرنگاران گفت که «مذاکرات هسته‌ای ایران با ۱+۵ تا آخر تیرماه برای سه دور دیگر پیش‌بینی شده است و با توجه به حجم کار نباید توقع داشته باشیم که در این دور از مذاکرات به نتیجه مشخصی برای نهایی کردن متن برسیم.»
به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه افزود: «نگارش متن که روند بسیار پرتلاشی خواهد بود، در این دور شروع می‌شود و اگر نکات مورد اختلافی باشد که حتماً هست، نیازمند زمان خواهد بود و زمان می‌برد.» رئیس تیم مذاکره‌کننده ایرانی تصریح کرد: «ما با اراده قاطع برای حل و فصل موضوع به وین آمده‌ایم و اگر طرف مقابل هم این اراده را داشته باشد، روند کار رو به جلو خواهد بود.» وزیر امور خارجه تأکید کرد: «هیچ عجله‌ای نداریم. مذاکرات را با حوصله و متانت و خودباوری و برخورداری از پشتیبانی مردم و رهبر معظم انقلاب اسلامی پیش خواهیم برد.» ظریف گفت: «صدها ساعت بحث کارشناسی توسط متخصصان هسته‌ای و حقوقی ما صورت گرفته و حتماً در طرف مقابل هم این‌گونه بوده است. لذا این مذاکرات را با حفظ حقوق ملت پیش خواهیم برد.»
ایسنا هم به نقل از ظریف گزارش داد: «هیچ پیش‌نویسی وجود ندارد اما هر توافقی که شود حتماً باید در آن لغو تمام تحریم‌ها یک قسمت جدا نشدنی توافق نهایی باشد.»
در همین رابطه سیدعباس عراقچی با بیان این‌که همه موضوع‌های مربوط به مذاکرات گام نهایی قبلاً مورد بحث قرار گرفته است، به ایسنا گفت: تلاش می‌کنیم در مذاکرات دور جدید وین، دیدگاه‌هایمان را به یکدیگر نزدیک کنیم و در مذاکرات دوجانبه‌ای که بین آقای ظریف و خانم اشتون برگزار می‌شود این دیدگاه‌ها به هم نزدیک‌تر و در نهایت روی کاغذ بیاید و مکتوب شود.
آغاز نگارش پیش‌نویس متن مذاکرات نهایی در حالی صورت می‌گیرد که کارشناسان دو طرف رایزنی‌های فشرده‌ای را در خصوص موضوع‌های مورد اختلاف داشته‌اند. از جمله این اختلاف‌ها می‌توان به راکتور آب سنگین اراک و میزان سانتریفیوژهای غنی‌سازی ایران اشاره کرد.
در همین حال نماینده روسیه در ۱+۵ ابراز امیدواری کرده پیشرفت‌هایی درباره توافق بر سر مسأله راکتور آب سنگین اراک و شفافیت در مورد برنامه هسته‌ای ایران در مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ حاصل شود. سرگئی ریابکوف، در آستانه برگزاری دور جدید مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در وین پایتخت اتریش تأکید کرد که برای رسیدن به نتیجه در موعد مقرر در توافق قبلی، لازم است که موضوع رآکتور آب سنگین اراک زودتر حل و فصل شود.
وظیفه داریم به دیپلماسی فرصت دهیم
امیدواری مقام‌های کشورمان برای رسیدن به توافق در موعد تعیین شده در توافق ژنو ۲۰ جولای (۲۹ تیر ماه) در حالی است که آن طرف هم مقام‌های غربی و اروپایی گفته‌اند احتمال زیادی برای توافق با ایران وجود دارد. مقام‌های امریکا، آلمان و فرانسه در روزهای اخیر از روند حاکم بر مذاکرات ابراز رضایت کرده‌اند. وزیر امور خارجه فرانسه با تأکید بر ادامه تلاش‌ها برای رسیدن به توافق تأکید کرده که مذاکرات هسته‌ای به مراحل دشوار خود رسیده است.  
در همین حال سوزان رایس، مشاور امنیت ملی کاخ سفید که کمی پیش از آغاز دور جدید گفت‌و‌گوهای هسته‌ای به تل آویو سفر کرده و مقام‌های اسرائیلی را در جریان آخرین توافق‌های ایران و ۱+۵ قرار داده، یک بار دیگر گفته که ما همگی وظیفه داریم تا برای به موفقیت رسیدن دیپلماسی یک فرصت بدهیم اما امریکا صرفاً اظهارات بدون عمل را مبنای توافق قرار نمی‌دهد. این اظهارات در حالی است که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل در سفری که اخیراً به ژاپن داشته بار دیگر با تکرار ادعاهای بی‌اساس خود گفت که برنامه هسته‌ای ایران یک خطر واضح و روشن است و تهران نباید اجازه داشته باشد ظرفیت تولید سلاح‌های هسته‌ای‌اش را حفظ کند.
ادامه همکاری‌های تنگاتنگ ایران و آژانس
نمایندگان و کارشناسان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم به موازات گفت‌و‌گوهای سیاسی مذاکره‌کنندگان هسته‌ای، جلسات فشرده‌ای را برای انجام توافق‌های صورت گرفته برگزار می‌کنند.   آژانس در پایان دور تازه مذاکرات با نمایندگان ایران، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد گفت‌و‌گوها برای تعیین گام‌های عملی ای که ایران باید در آینده بردارد، ادامه خواهد یافت.

تاریخ انتشار : ۲۴ اردیبهشت, ۱۳۹۳ ۸:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه ۱۴۰۳

مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش

۲۰۲۵ سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!

مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی…

زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران…