دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰

دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰

مثل یک باد
مثل یک باد وزان شد بر من، همچون رنگین کمان، پس از باران ...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
تایید حکم مصادره اموال مرضیه محبی، وکیل دادگستری، توسط دادگاه تجدیدنظر تهران
استناد این دادگاه به «قاعده استیمان» در حالی است که نه تنها اساسا این قاعده فقهی ناظر به وضعیت این وکیل دادگستری نیست، بلکه سلب حقوق شهروندی حتی در قالب...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: دادبان
نویسنده: دادبان
ولودیمیر ایشچنکو: بار جنگ در اوکراین بر دوش فقرا است!
بسیج جمعیت روستایی و کارگران فقیرتر به خدمت نظامی آسان‌تر است، زیرا پنهان‌شدن آنها دشوارتر و بیشتر در دسترس مقامات هستند. آنها حتی فرصت های کمتری برای اجتناب از استخدام...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: جرکو باکوتین
نویسنده: جرکو باکوتین
سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ "تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!"
تاریخی که با خون دل نوشتیم، اکنون در معرض تهدید جدی قرار دارد. آیا باز هم شاهد تکرار فجایع گذشته خواهیم بود؟ یا اینکه این بار، با آگاهی و مسئولیت‌پذیری...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
فرخنده باد روز زبان مادری؛ روز زبان‌های مردم ایران!
به‌جاست بر این نکته انگشت تاکید بگذاریم که علی‌العموم هیچ زبانی در تضاد و تعارض با زبان عمومی و رسمی یا همان زبان میانجی و مشترک ِ زبان‌های گوناگون در...
۶ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
زمستان
بیدارم مکن, با قلبِ سردم, در کنار ستاره ها, خاموش بخواب می روم, ستاره سرخی از میان کهکشانها, خطی بر آسمان انداخت, پایان زمستان نزدیک است,
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان-ا
نویسنده: رحمان-ا
روایتگری بس است ، باید راهی جست
فرض کنیم تمامی مطالب مطرح‌شده در نوشته‌ی آقای بهزاد کریمی با عنوان «در مونیخ چه گذشت»، که در سایت به پیش متعلق به حزب چپ ایران منتشر شده، با تمام...
۵ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران

نامه تشکر میلاد درویش پس از آزادی

اما عدالت و آگاهی، سیال است و به عنوانِ یکی از بازداشت شدگان، با هزاران پیامِ محبت آمیز که دریافت کردم به خوبی آموختم که سانسور و سرکوب هرگز راهی برای انسدادِ مطالباتِ مردمی نیست و مانع از آگاهیِ توده ها نمی شود بلکه صرفا بی اعتمادیِ شهروندان از کسانی را فراهم می آورد که به نامِ مأمورِ قانون، قوانینِ مملکت را زیر پا می گذارند

معلمانِ رنجبر و حامیانِ دگراندیشِ معلمان

به عنوان یک شاگردِ کوچک به آزادگی و عدالتخواهیِ شما رفقای عزیزم درود می فرستم و مهرتان را که هر لحظه پیگیرِ وضعیتمان بودید می ستایم.

محبتی که شما معلمان، حامیان معلمان، مستندسازان، روزنامه نگاران، فعالین مدنی، فعالین کارگری، سندیکاهای کارگری و به ویژه رفقای کانون صنفی معلمان ایران به من داشته اید، بر جان و قلبم نشست؛ گرچه کاری نکرده ام ولی باز هم ادامه می دهم و به به عنوان کسی که خانواده ام شهدای بسیاری را تقدیم به انقلاب و دفاع هشت ساله کرده, پایبندی خود را به اهداف ضد سرمایه داری انقلاب بزرگ ایران اعلام میدارم و تا سرحد جان, پای آرمانهای عدالتخواهانه انقلابمان ایستاده ام.

از نوجوانی افتخار داشته ام شاگردِ معلمی دانشمند و رنجدیده باشم که زندگی اش را برای آموزشِ فراگیر به کارگران و احقاقِ حقِ زحمتکشان وقف کرده بود و برای مردمی شدنِ دانش، تلاش می کرد و هزینه ها داد … معلم مهربانم، استاد پرویز شهریاری (ریاضیدان عدالتخواه) که هر روز درسهایش را مرور می کنم و از او یاد گرفته ام که جامعه، متشکل از اصنافی است که همگی باید از یکدیگر حمایت کنند تا حقی ضایع نگردد و خاصه چنانچه حقِ معلمان ادا نشود جامعه، محروم از آموزشِ صحیح خواهد شد. می دانستم که اگر آقای شهریاری در میانِ ما بود حتما دهم اسفند می آمد پس، رفتم تا درسش را به درستی پس داده باشم و به عنوان فرزندِ یک کارگر شرکت واحد اتوبوسرانی از حقوقِ حقۀ معلمانم دفاع کنم تا بلکه جای معلم فقیدم که از کارگران دفاع می کرد خالی نماند. ضمنِ اینکه بر اساس مادۀ دومِ قانون کار ایران، معلم نیز کارگر محسوب می شود.

در تجمعِ سکوتِ دهمِ اسفند، چهارده نفر، زن و مرد، از جمله چند معلم، به طور غیرقانونی بازداشت شدیم؛ البته همگی از حضورمان و حمایتمان کاملا راضی هستیم و علیرغم برخوردهای غیراخلاقی که با ما  شد اندوهی به دل، راه ندادیم و کارمان را وظیفه ای اجتماعی و مدنی دانستیم. تجمعی که توانست میزانِ انتقاد پذیریِ حاکمیت را بسنجد.

هرچند هیچیک از رسانه های ایران اجازه نیافتند که خبرِ بازداشتِ معلمین و حامیانِ آنها را منتشر کنند و حتی نمایندگان مجلس _که در محلِ کارِ همانها دستگیر شدیم_ شهامتِ سخن گفتن نداشتند اما عدالت و آگاهی، سیال است و به عنوانِ یکی از بازداشت شدگان، با هزاران پیامِ محبت آمیز که دریافت کردم به خوبی آموختم که سانسور و سرکوب هرگز راهی برای انسدادِ مطالباتِ مردمی نیست و مانع از آگاهیِ توده ها نمی شود بلکه صرفا بی اعتمادیِ شهروندان از کسانی را فراهم می آورد که به نامِ مأمورِ قانون، قوانینِ مملکت را زیر پا می گذارند.

حضورمان، بر اساسِ اصول بیست و ششم و بیست و هفتمِ قانون اساسی کاملا قانونی بود که به خصوص از لزومِ اجرای اصل سی امِ همین قانون دفاع کردیم ولی مغایر با اصل سی و هشتمِ قانون اساسی و متضاد با مادۀ یکصد و پنجاه و نهمِ آیین دادرسی با ما برخورد شد که نقض آشکار منشور حقوق شهروندی است.

هفت نفرمان از جمله یک معلم، با ورود به بندِ دهمِ زندان رجائی شهر، «کارت عکس» شدیم و در آغازِ جوانی، سوءسابقه گرفتیم!… و بنده در طولِ بازداشت، به علتِ عدمِ رعایتِ حقوقِ متهمین از سوی مسئولین، در اعتصابِ غذا بودم.

در هشتمین سالروزِ حماسۀ بیست و سومِ اسفندِ معلمان، جا دارد که فرصت را مغتنم شمرده و کودکانی را یادآوری کنم که به دلایلِ گوناگون از جمله بخاطر نداشتنِ شناسنامه، محروم از حقِ تحصیل هستند.

بعد از دستگیریِ غیرقانونی و غیرانسانی توسط لباس شخصیها در روبروی مجلس شورای اسلامی که در برابرِ دیدگانِ هزاران معلمِ مهربان و دلسوز، مورد ضرب و شتم قرار گرفتم، ساعتی بعد در عصر روز دهم اسفند، در خودروی قفسیِ حمل به زندان، از جلوی مجلس می گذشتیم که تماشای جمعیتِ شش هزار نفریِ معلمان و حامیانِ آنها، خستگی از تنم به در کرد.

حتی در تاریخِ کشورهایی که تا همین چند دهۀ اخیر با گیوتین، اعدام میکردند و امروز ملقب به کشورِ سندیکاها شده اند و نیز در تاریخِ هیچ کدام از کشورهای استبدادی ، چنین نافرمانیِ مدنیِ عظیمی ثبت نشده بود.

هرگز گمان نمی کردم که در طول عمرم شاهدِ صحنۀ باشکوهِ اتحادِ فراگیرِ صنفی باشم…

در حماسۀ دهم اسفند یقین آوردم که حتما روزی عدالت و آزادی را خواهیم دید…

دست مریزاد رفقا…

با آرزوی آزادیِ معلمان و سایرِ کارگرانِ زندانی

میلاد درویش

مستند ساز، فعال مدنی و عضو افتخاریِ کانون صنفی معلمان ایران

بیست و سوم اسفند ماه هزار و سیصد و نود و سه

 

تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند, ۱۳۹۳ ۳:۵۶ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

اروپا قربانی کیست؟

به‌عنوان یک اروپایی، من فقط می‌توانم از بی‌کفایتی و ساده‌دلی رهبرانمان گله کنم که این اتفاق را ندیدند و با وجود همه فرصت‌ها و انگیزه‌هایی که برای انجام این کار وجود داشت، ابتدا خود را با آن سازگار نکردند. آنها احمقانه ترجیح دادند به نقش خود به عنوان شریک کوچک آمریکا بچسبند، حتی در شرایطی که این مشارکت به طور فزاینده ای علیه منافع آنها بود!

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

مثل یک باد

تایید حکم مصادره اموال مرضیه محبی، وکیل دادگستری، توسط دادگاه تجدیدنظر تهران

ولودیمیر ایشچنکو: بار جنگ در اوکراین بر دوش فقرا است!

سلطنت‌طلبان در گذر تاریخ “تاریخ در حال نگارش است؛ امروز و همین حالا!”

فرخنده باد روز زبان مادری؛ روز زبان‌های مردم ایران!