چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۱

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۱

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

نباید به “حداقل خواهی” تحمیل شده، تن داد!

برای سازمان ما شکل گيری اقليتی در مجلس که با بلوک حاکم همراه نشود، با فساد مبارزه کند، برای آزادی زندانيان سياسی و برداشتن حصر بکوشد، برای لغو قوانين ضدزن گام بردارد، از آزادی بيان و رسانه ها و حقوق شهروندی دفاع نمايد و ار حقوق و مطالبات کارگران، زحمتکشان، معلمان و پرستاران حمايت کند، حائز اهميت است. ولی ليستی که به پيشبرد چنين برنامه ای متعهد شود، ديده نمی شود.

سازمان ما با وقوف به اهمیت انتخابات ٧ اسفند، از چند ماه پیش سیاست گذاری نسبت به آن را در دستور کار خود گذاشت و برای شرکت فعال در روند انتخابات برنامه ریزی کرد. اولین بیانیه هیئت سیاسی ـ اجرائی در شهریور ماه امسال با عنوان “دعوت به مشارکت فعال در کارزار انتخاباتی” انتشار یافت. ما در اولین بیانیه نوشتیم که برای خنثی و کم  اثر کردن کارکرد نظارت استصوابی، برای تامین حضور نیروهای آزادیخواه و دمکرات در مجلس، لازم است که احزاب و سازمان های سیاسی و فعالین جنبش های اجتماعی وارد میدان شوند و از هم اکنون برای معرفی کاندیداهای خود تدارک بینند و حق انتخاب کردن و انتخاب شدن، حق داشتن نماینده در مجلس را با اعلام کاندیداتوری پی گیرند. در بیانیه های بعدی هم بر پیشبرد این دعوت پای فشردیم. همین دعوت هم از جانب فعالین جنبش زنان انجام گرفت. در هنگام ثبت نام کاندیداها، اعلامیه دادیم و باز همان دعوت را تکرار کردیم.

در بیانیه دوم هیئت سیاسی ـ اجرائی، ما انتخابات برنامه محوری را برجسته نمودیم و نوشتیم که جریان انتخابات هنوز به مجرائی که حزبیت و برنامه نیروها، تعیین کننده نتیجه آن باید باشد، راه نیافته است. نه در میان نیروهای درون حکومت و نه در نیروهای بیرون از حکومت. ما در همان بیانیه برحزبیت و رقابت برنامه ها در انتخابات تاکید کردیم و برنامه انتخاباتی سازمان را تدوین و اعلام نمودیم.

دعوت به کاندیدا شدن، پاسخ مثبت گرفت و میزان نامزدها در انتخابات به طور محسوسی افزایش یافت و تاثیر خود را بر روند انتخابات گذاشت. اما شورای نگهبان کاندیداهای زن، نیروهای مستقل، اصلاح طلبان، اعتدال گرایان و عده قابل توجهی از اصول گرایان میانه رو را وسیعأ رد صلاحیت نمود. جریان حاکم با رد گسترده صلاحیت ها، تصمیم گرفت که انتخابات را در این دوره به مراتب مهندسی شده تر از دوره های قبل برگزار کند.

با این وجود اصلاح طلبان کوشیدند در ائتلاف با اعتدال گرایان، لیست خود را با کاندیداهای ناشناس و اصول گرایان میانه رو پر کنند. اما فراخواندن کاندیداهای ناشناس نه برپایه برنامه صورت گرفت و نه از جانب اصلاح طلبان برنامه انتخاباتی ارائه گردید. در بین لیست اصلاح طلبان افراد شاخصی که فردا در مجلس چهره نمایند، علیه اقدامات سرکوب گرانه جریان حاکم زبان به اعتراض بگشایند، طرح های اصلاح طلبی در امر توسعه سیاسی را در مجلس طرح کنند و در مقابل لوایح ارتجاعی بیایستند، مشاهده نمی شود. کارنامه نمایندگان اصلاح طلب در سه دوره قبلی مجلس شورای اسلامی در این زمینه ها، منفی است.

ما در این دوره با انتخابات غیرآزاد، غیردمکراتیک و مهندسی شده، لیست  انتخاباتی ائتلاف اصلاح طلبان ـ اعتدال گرایان با چهره های اصلاح طلبان محافظه کار، اعتدال گرایان، چهره های ناشناس و اصول گرایان و با لیست بدون برنامه روبرو هستیم.

برای سازمان ما شکل گیری اقلیتی در مجلس که با بلوک حاکم همراه نشود، با فساد مبارزه کند، برای آزادی زندانیان سیاسی و برداشتن حصر بکوشد، برای لغو قوانین ضدزن گام بردارد، از آزادی بیان و رسانه ها و حقوق شهروندی دفاع نماید و ار حقوق و مطالبات کارگران، زحمتکشان، معلمان و پرستاران حمایت کند، حائز اهمیت است. ولی لیستی که به پیشبرد چنین برنامه ای متعهد شود، دیده نمی شود.

شورای مرکزی سازمان با توجه به آنچه گفته شد، با انتخابات مجلس شورا تماس گرفت و اعلام کرد که لیست های موجود، تامین کننده نظر ما نیستند و ما از هیچ لیست انتخاباتی حمایت نمی کنیم. اما سازمان سیاست تحریم انتخابات را در پیش نگرفت و از شرکت کنندگان در انتخابات خواست که به لیست شورای ائتلاف اصول گرایان، ذوب شدگان در ولایت و مخالفان برجام رای ندهند.

در این دوره بخشی از نیروهای دمکرات و سکولار پذیرفتند که در حداقل های تعیین شده توسط جریان حاکم حرکت کنند، در انتخابات مهندسی شده مشارکت ورزند و به لیست “ائتلاف” رای دهند. سازمان ما به عنوان نیروی اپوزیسیون و تحول طلب موافق همراهی با گرایش “حداقل طلبی” نیست. “حداقل خواهی” توسط بلوک حاکم تحمیل شده است. مطلوب بلوک حاکم این است که منتقدین “حداقل خواهی” را پذیرا شوند و در زیر خط قرمزها فعالیت کنند. ما حاضر نیستیم که به “حداقل خواهی” تحمیل شده تن دهیم. “حداقل خواهی” اگر برای اصلاح طلبان محافظه کار، قابل قبول باشد، نمی تواند و نباید به سیاست جریان تحول طلب تبدیل شود.

 

تاریخ انتشار : ۶ اسفند, ۱۳۹۴ ۳:۰۳ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم