پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۵

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۰۱:۵۵

ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!
تا نظام جمهوری اسلامی پابرجا است وضع را نمی‌شود از این بهتر کرد اما می‌شود بسا بدتر کرد. براندازی نه فعلا ممکن است نه فعلا مطلوب. آیا انتخاب میان بد...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ياسر ميردامادی
نویسنده: ياسر ميردامادی
اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا
هستهٔ سخت قدرت، بر اساس منافع خود و بر پایهٔ یک خطای محاسباتی رضایت داده است که انتخابات را حداقل نیمه‌رقابتی کند. جامعه زخم‌های عمیقی از سیاست‌های حاکمیت بر روح...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران
دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»
«ث ژ ت» هرگز خود را در پناهگاه مخفی نکرده است و همواره حتی به قیمت تحمل ضربات شدید مواضع شجاعانه‌ای که لازم بوده را اتخاذ کرده است؛ به عنوان...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!
برای رهایی ایران از اقتدارگرایی و تمامیت‌خواهی، با رنج و اندوه خون ریخته‌شدهٔ جوانان در این چند دهه در جان، بر خلاف دور اول، در دور دوم انتخابات شرکت می‌کنم...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی
جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی

نگرانی سران اتحادیه اروپا از الگو شدن مقاومت مردم یونان علیه سیاست های نئولیبرالی

مقاومت مردم يونان در مقابل سياست رياضت اقتصادی، می تواند به الگوئی در سطح اروپا تبديل شود، به اسپانيا امتداد يابد و زمينه را برای قدرت گيری پودوموس فراهم آورد. سران اتحادیه به خوبی براين آگاهند و می خواهند که اسپانيا راه يونان را در پيش نگيرد. به همين خاطر آن ها نسخه ای را که از یونان دریع می کنند در اسپانیا به اجرا گذاشته اند. نسخه رشد اقتصادی به بهای افزایش بدهی دولت. گروه ايورو در آستانه انتخابات این کشور، می خواهد موقعيت محافظه کاران اسپانیا را در مقابل پودوموس تقویت کند.

مردم یونان دومین بار است که از زمان سرنگونی دولت سرهنگان در سال ١٩٧۴ در همه پرسی شرکت می کنند. آن ها در اولین همه پرسی به نظام سلطنتی “نه” گفتند و جمهوری را جایگزین آن کردند. در دومین همه پرسی اکثریت مردم یونان به برنامه ریاضتی تحمیلی توسط گروه تروئیکا جواب “نه” دادند و دمکراسی را تعمیق بخشیدند. تبلیغات گسترده رسانه های غربی و یونان، بسیج توان سیاسی سران اتحادیه اروپا و دخالت های غیرقانونی برای اعمال فشار به یونان، قادر نشد که مانع “نه” مردم به سیاست ریاضت اقتصادی شود.  “الکسیس سیپراس” بدرستی نتایج این همه پرسی را جشن دمکراسی و پیروزی تاریخی ملت یونان در قبال زیاده خواهی وام دهندگان قلمداد کرد. 

برنامه ریاضتی تحمیلی به یونان طی شش سال توسط تروئیکا (صندوق بین المللی پول، بانک مرکزی اروپا و اتحادیه اروپا)، موجب افت ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی کشور ، بیکار شدن صدها هزار یونانی، کاهش ۴٨ درصدی دستمزدها و زیر خط فقر رفتن میلیون ها شهروند یونانی گردید. آمار خودکشی در یونان از ۳۰۰ نفر در سال ۲۰۰۸ به حدود ۳ هزار نفر در در سال کنونی رسیده، ٣٠ درصد مردم از بیمه درمانی محروم شده و مراجعان به مراکز توزیع غذا به طور فاحشی افزایش یافته است. ظاهرا قرار بود که برنامه ریاضت اقتصادی تحمیلی، به بهبود اقتصاد یونان، کاهش بیکاری و رفع کسری بودجه بیانجامد. ولی برای اقتصاد و مردم یونان فلاکت آفرید. شدت فلاکت مردم یونان، جائی برای اعمال سیاست‌های ریاضتی بیشتر باقی نگذاشته است. 

گروه تروئیکا می خواهد دولت یونان با پیشبرد سیاست ریاضت اقتصادی آنچه را از تامین اجتماعی مانده، بازستاند، گروه های آسیب پذیر را به فلاکت بیشتر سوق دهد، از میزان پرداخت حق بازنشستگان بکاهد و واحدهای تولیدی دولتی را به صاحبان سرمایه واگذار کند. در حالی که طی شش سال، سیاست ریاضت اقتصادی ناکارائی خود را در یونان نشان داد. حتی صندوق بین‌المللی پول براین امر اذعان دارد. در گزارش صندوق بین‌المللی پول که قبل از برگزاری همه پرسی انتشار یافت، گفته شده است بدون تغییر در سیاست‌های شدیدا ریاضتی و صرفه‌جویانه تا کنونی که فقر و فاقه را کمرشکن کرده و نیز بدون بخشودگی بخشی از بدهی‌ها یا تغییر مهلت بازپرداخت‌ آنها، اقتصاد یونان از بحران بیرون نمی‌آید.  

در میان کشورهای اتحادیه اروپا، آلمان سرسختی بیشتری نشان می دهد. متاسفانه حزب سوسیال دمکرات آلمان هم با آنگلا مرکل همراه و همزبان شده است. در حالی که آلمان کشوری است که  بدهی های خارجی خود را نه پس از جنگ جهانی اول و نه پس از جنگ جهانی دوم پس نداده، اما ملت های دیگر را وادار کرده است که بدهی خود را تا آخر بپردازند.

مقاومت مردم یونان در مقابل سیاست ریاضت اقتصادی، می تواند به الگوئی در سطح اروپا تبدیل شود، به اسپانیا امتداد یابد و زمینه را برای قدرت گیری پودوموس فراهم آورد. سران اتحادیه به خوبی براین آگاهند و می خواهند که اسپانیا راه یونان را در پیش نگیرد. به همین خاطر آن ها نسخه ای را که از یونان دریع می کنند در اسپانیا به اجرا گذاشته اند. نسخه رشد اقتصادی به بهای افزایش بدهی دولت. گروه ایورو در آستانه انتخابات این کشور، می خواهد موقعیت محافظه کاران اسپانیا را در مقابل پودوموس تقویت کند.

ساختار اتحادیه اروپا و گروه ایورو به گونه ای است که عملا کشورهای به جهت اقتصادی ضعیف اروپا را ضعیف تر و کشورهای قوی را قوی تر می کند، بر فقر و فلاکت گروه های آسیب پذیر در کشورهای ضعیف می افزاید و ثروتمندان را ثروتمندتر می کند. تا زمانی که ساختار گروه ایورو تغییر پیدا نکند، روند تضعیف کشورهای ضعیف و افزایش بدهی آن ها تداوم خواهد یافت. اتحادیه اروپا واحد پولی را واحد کرده، ولی فاقد مکانیسم سیاست گذاری مالی هماهنگ و مرکز واحد برای نظارت بر سیاست های مالی است. در گروه ایورو کشورهای ضعیف به حال خود رها شده اند تا مشکلاتشان را به تنهائی حل کنند. مشکلات آن ها به تنهائی قابل حل نیست و نیازمند مشارکت تمام اعضاء گروه ایورو است. اگر اروپا در ساختار و روش های خود تجدیدنظر نکند، خواه ناخواه بحران یونان دامن دیگر کشورهای ضعیف را خواهد گرفت.

تروئیکا به جای ارائه برنامه راه گشا، قصد دارد با اتخاذ موضع سرسختانه در مذاکرات، یونان و حزب سیریزا را به زانو درآورد. در حالی که حزب سیریزا می خواهد یونان در گروه ایورو بماند و به مذاکره برای یافتن راه حل ادامه دهد. ما به عنوان نیروی چپ دمکرات و سوسیالیست، مخالف سیاست ریاضت اقتصادی و اعمال فشار به یونان و حزب سیریزا هستیم و رای مردم یونان علیه سیاست های نئولیبرالی را به سود روندهای دمکراتیک در اروپا می دانیم. امیدواریم مقاومت مردم یونان گروه تروئیکا را به عقب به نشاند، بخشی از بدهی ها بخشوده شود، مهلت پرداخت بدهی ها عقب بیافتد و فرصت و امکان برای دولت یونان فراهم آید تا اقتصاد کشور را از بحران بیرون آورده، زندگی مردم را بهبود بخشد و هم زمان با رشد اقتصادی، بدهی ها را پرداخت کند.

هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

١۶ تیر ١٣٩۴ (٧ ژوئیه ٢٠١۵)

تاریخ انتشار : ۱۸ تیر, ۱۳۹۴ ۷:۴۳ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!

اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا

دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»

بر خلاف مرحله‌ی اول، در مرحله‌ی دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت می‌کنم و به آقای پزشکیان رأی می‌دهم!

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!