هرچه به زمان برگزاری انتخابات مجلس شورا و مجلس خبرگان نزدیک تر می شویم، برمیزان تحرکات سیاسی و اقدامات نیروهای نظامی و امنیتی افزوده می شود. کمتر روزی است که فرماندهان سپاه در رابطه با انتخابات موضع نگیرند و یا اقدامی را سازمان ندهند. آخرین مورد اقدام سپاه، برگزاری همایش سراسری هادیان سیاسی در روز دوشنبه ۷ دی در تهران است. به گفته علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه، کارویژه هادیان سیاسی “بصیرتافزایی” و “جهتدهی به آرای عمومی” برای “انتخاب اصلح” است. هادیان سیاسی در پایگاههای بسیج٬ مساجد و ردههای مختلف سپاه به صراحت به نفع نامزدهای مورد نظر فرماندهان سپاه تبلیغ میکنند. اعضاء هادیان سیاسی در سال ٩٢ حدود ۱۴ هزار نفر بود. آنها در انتخابات سال ۱۳۸۴ و ۱۳۸۸ نقش موثری داشتند. هادیان گرچه در طول سال فعالند، اما چند ماه پیش از برگزاری هر انتخاباتی، فعالیتهای آنها دو چندان میشود. آن ها در آستانه انتخابات ٧ اسفند، دوباره فعال شده و همایش های منطقه ای و سراسری را برگزار می کنند.
قبل از نشست سراسری هادیان، “بسیج” در روزهای ٢۵ و ٢۶ آذر دومین مجمع عالی خود را در شهر مشهد برگزار کرد. در این مجمع هم فرماندهان سپاه شرکت داشتند و هم چهره های شاخص راست افراطی. “بسیج” حزب پادگانی سپاه است. حزبی که گسترده ترین تشکیلات و پرشمارترین عضو را دارا است. یکی از وظایف بسیج، رای سازی در انتخابات است. بسیج با امکاناتی که دارد، قادر است میلیونها رای سازمان یافته را وارد انتخابات کند. دومین مجمع عالی بسیج در قطعنامه خود از شورای نگهبان خواست که با توجه به اهمیت انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورا، در برخورد با بررسی صلاحیت نامزدها، با “شجاعت” و “قاطعیت” اقدام کند. مجمع عالی بسیج هم چنین تائید صلاحیت نامزدها را “حق الناس” دانست و از شورای نگهبان خواست که از تائید صلاحیت افراد فاقد صلاحیت، به هر “دلیل و مصلحتی” خودداری کند.
تحرکات در میان نیروهای امنیتی هم افزایش یافته است. از مدتی قبل مدیران میانی وزارت اطلاعات با خواست شورای نگهبان دست کم ١۵ هزار پرونده برای فعالین مدنی، اصلاح طلبان و اعتدالیون تشکیل داده اند. اخیرأ سخنگوی شورای نگهبان تشکیل پرونده برای کاندیداهای احتمالی را تائید کرد. فعالین مدنی و نیروهای اصلاح طلب، برای عبور از سد شورای نگهبان تصمیم گرفته بودند که با کاندیداهای پرشمار وارد عرصه انتخابات شوند تا حداقل عده ای از آن ها از غربال نظارت استصوابی بگذرند. شورای نگهبان و مدیران میانی وزارت اطلاعات در هماهنگی باهم با پرونده سازی قبلی، به مقابله با این تاکتیک برخاسته اند. سازمان اطلاعات سپاه هم همراه با وزارت اطلاعات به فعالین شناخته شده سیاسی و چهرههای شاخص اصلاح طلب مراجعه کرده و آنها را تهدید می کند که در انتخابات فعال نشوند.
هشدار
انتخابات در جمهوری اسلامی غیرآزاد و غیر دمکراتیک است. موضع گیری ها و اقدامات فرماندهان سپاه و ارگان های امنیتی، نشان می دهد که آن ها انتخابات غیرآزاد و غیردمکراتیک را می خواهند همانند انتخابات سه دوره اخیر مجلس، مهندسی کنند. فرماندهان سپاه و نیروهای امنیتی نگرانند که در دو مجلس شورا و خبرگان، نیروهای اصلاحطلب و اعتدالگرا جای پای قوی پیدا کنند. آن ها با رد صلاحیت کاندیداهای رقیب، با تهدید و ایجاد فضای رعب و با فعال کردن هادیان سیاسی و حزب پادگانی، قصد دارند برنامه خود را عملی کنند. لازم است برنامه و اقدامات سپاه و ارگان های امنیتی را به آگاهی عموم رساند، نسبت به دخالت آن ها در انتخابات و عواقب منفی آن هشدار داد و به اشکال مختلف به اعتراض برخاست.
ما بارها نسبت به دخالت سپاه و بسیج در انتخابات، در سیاست و اقتصاد، اطلاعات و امنیت، فرهنگ و ورزش، سیاست خارجی و سیاست های کلان کشور و پیآمدهای مخرب آن هشدار داده ایم. ما خواهان برگرداندن سپاه به پادگان ها و عدم دخالت سپاه و بسیج در امر انتخابات هستیم. لازم است فعالین سیاسی و مدنی برعدم دخالت سپاه و بسیج در انتخابات و بربازگشت سپاه به پادگان ها پای فشارند.
هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
١٠ دی ١٣٩۴ (٣١ دسامبر ٢٠١۵)