رئیس بازنشستگان ارتش ‘امیر سرتیپ اسداللە حیدری’ در مصاحبەی در روزنامە آرمان امروز بە موارد مهمی در رابطە با وضعیت بازنشستگان ارتش اشارە نمودە است کە قابل توجەاند. او در این مصاحبە از جملە از موارد زیر می گوید:
ـ وضعیت بد بازنشستگان ارتش و شرایط سخت زندگی آنان. وضعیت بد معیشتی، حتی شاغلین ارتشی را هم دربر می گیرد. کار بە جائی رسیدە است کە بیشتر این افراد دارای شغل دوم اند،
ـ عدم استفادە از نیروهای بازنشستە ارتش همچون بازنشستەگان سپاە در مناصب مختلف (اشارە بە رانت سپاە)،
ـ عدم اجازە ارتش برای حضور در فعالیتهای اقتصادی (این در حالیست کە سپاە خود یکەتاز میدان است).
ظاهرا اسداللە حیدری در پی آن است کە با بازکردن راە فعالیتهای ارتش در اقتصاد کشور، وضعیت نامناسبت زندگی ارتشیان را تغییر دهد و برای آنان همچون سپاە پاسداران رانت بگیرد. در شرایطی کە بحث اساسی جامعە ما بە عقب راندن نقش سپاە در اقتصاد کشور و سپردن آن بە نیروهای عرفی ـ مدنی است، طرح چنین ادعا و خواستەای می تواند بیشتر بە پیچیدەکردن وضعیت بیانجامد.
از زمان انقلاب تا حال، با تشکیل سپاە پاسداران و بسیج، ارتش و نقش آن بعنوان یک نیروی عرفی و غیر ایدەئولوژیک بە حاشیە رفت و تا بە امروز نقش جانبی بدان محول شدە است. جمهوری اسلامی با تشکیل ارگانهای نظامی ـ ایدەئولوژیک موازی و دادن نقش و قدرت مرکزی بدانان، بە ارتش تنها بە عنوان یک نیروی تحمیلی کە میراث تشکیل دولت نیمە مدرن پهلوی است، می نگرد.
راە بهتر کردن زندگی ارتشیان، همچون مردم ایران از دالان یک رشد اقتصادی عرفی می گذرد کە متکی بر عادی کردن رابطە با خارج، سرمایەگذاری، کوتاەکردن دست نظامیان و درپیش گرفتن طرحهائی است کە بە گسترش عدالت اجتماعی می انجامد.
از خواستە نظامی کردن بیشتر اقتصاد ایران دست بکشید. این راە حل نیست.