٢٢ تیر ماه ١٣۶٨ (١٣ ژوئیه ١٩٨٩) مصادف است با بیست و پنجمین سالگرد ترور زنده یاد دکتر عبدالرحمان قاسملو دبیر اول حزب دمکرات کردستان ایران، عبداله قادری آذر قائم مقام حزب و فاضل رسول که توسط مزدوران جمهوری اسلامی ایران در وین کشته شدند. این ترور زمانی صورت گرفت که هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور و علی فلاحیان وزیر اطلاعات بود. دکتر قاسملو و همراهانش در حالی قربانی تروریسم دولتی شدند که با حسن نیت و با هدف یافتن راه حلی مسالمت آمیز برای تامین مطالبه بر حق مردم کردستان ایران به مذاکره با نمایندگان جمهوری اسلامی نشسته بودند. سران جمهوری اسلامی به جای استقبال از اقدام دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران برای مذاکره، طبق برنامه از پیش طراحی شده با گلوله به مطالبات ملی هم میهنان کرد ما پاسخ گفتند. زنده یاد دکتر قاسملو رهبری فرهیخته و مبتکر شعار دموکراسی برای ایران و خودمختاری برای کردستان بود. مذاکره با مخالفان سیاسی و رسیدن به زبان مشترک و کوشش در ایجاد اتحادها و ائتلافهای بزرگ سیاسی از خصلتهای برجسته زنده یاد دکتر قاسملو بود.
او شخصیت فراملی بود، در بین اپوریسیون محبوبیت داشت و می توانست در حل مسئله کردستان از طریق گفتگو و مذاکره نقش تعیین کننده داشته باشد. اما رژیم ایران نه تنها از وجود چنین شخصیتی برای حلی مسئله کرد بهره نگرفت، بلکه به جنایت دیگری دست یازید. رژیم بعد از چند سال صادق شرفکندی و همرزمان او را در رستوران میکونوس ترور کرد. اما ترور رهبران حزب دمکرات کردستان ایران، خللی در اراده مردم کردستان برای دستیابی به حقوق حقه خود در چارچوب ایرانی دمکراتیک وارد نکرد و امروز ایده ها و آرمان های زنده یاد دکتر قاسملو راهنمای مردم کردستان ایران است. ترور قاسملو، صرفا قتل و حذف فیزیکی رهبر حزب دموکرات کردستان ایران در مقطع معینی از دوران حکومت جمهوری اسلامی نیست، بلکه سمبل حذف فیزیکی مخالفین در مبارزه سیاسی و ترور آزادی، است. چنین جنایتی را نمی توان فراموش کرد و از پیگیری آمران و عاملان آن دست برداشت. هیچ انسان آزاده و هیچ دادگاه عادلانه ای نمی پذیرد که پرونده این ترور دولتی پیش از محاکمه متهمان شناخته شده آن بایگانی شود. پیگیری محاکمه آمران و عاملان قتل دکتر قاسملو یک وظیفه انسانی، اجتماعی و عدالتخواهانه است. سازمان ما از هرگونه اقدامی که در این راستا انجام شود پشتیبانی می کند.
ما در بیست و پنجمین سال ترور دکتر قاسملو یاد او را گرامی می داریم و امیدواریم نگاه او به کردستان و ایران، راهنمای جریان های سیاسی کرد در تدوین برنامه و سیاست قرار گیرد.
سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) ـ تورنتو
بیست جولای ۲۰۱۴