یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۵۷

یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۵۷

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
امروز بیش از هر زمان جامعه ما نیاز به گفت‌وگو دارد؛ o گفت‌وگوی میان خودمان، o گفت‌وگو با دیگرانی که در عرصه هستند، o گفت‌وگو با جهان، o گفت‌وگو با...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌میهن
نویسنده: هم‌میهن
سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه 1403
• درسال ۹۶ حاکمیت یکدست با توهم حل مشکلات کشور شکل گرفت • آنچه ما اصلاح طلبان تحت عنوان راهبرد انتخاباتی خود در انتخابات ۱۴۰۳ اعلام کردیم، تلاش بر تحقق...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آذر منصوری
نویسنده: آذر منصوری
مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش
کیهان از زمانِ مِهبانگ مدام در حال گسترش است. آیا این روند هم‌چنان ادامه خواهد داشت؟ در این‌صورت آیا زمانی خواهد رسید که بخشِ عمدهٔ کیهان برای همیشه غیرقابل مشاهده...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: دکتر حسن بلوری
نویسنده: دکتر حسن بلوری
2025 سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!
سال گذشته سال انتخابات بود. بیش از یک میلیارد بزرگسال در سال ۲۰۲۴ از جمله در ایالات متحده، هند، برزیل، بریتانیا و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به پای صندوق...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آلن فراشون
نویسنده: آلن فراشون
مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی...
سال 2025 امروز در شرایطی آغاز شده است که موضوعات مهم و پیچیده‌ای در حوزه سیاست خارجی پیش روی ایران قرار دارد. پرونده‌های حل نشده قبلی در کنار مسائل جدید...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران...
پویایی درونی دیکتاتوری ها به دلیل ماهیت شدیدا سرکوبگر چنین رژیم هایی اغلب در سیستم های زندان آنها آشکار می شود. به همین دلیل است که ژانر خاطرات زندان برای...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ژان پیر فیلیو
نویسنده: ژان پیر فیلیو
بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ
سخنان الکساندر دوگین، استراتژیست روس، در باره تحولات خاور میانه پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در سوریه.
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: الکساندر دوگین
نویسنده: الکساندر دوگین

پیام کمیته مرکزی اتحاد فدائیان خلق ایران به کنگره سیزدهم سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)

ما باید هنر استفاده از امکانات و توان موجود چپ را بیاموزیم و راه غلبه بر پراکندگی نیروی عظیم چپ ایران و استفاده از توان بالقوه آن در جهت تحولات پیش روی کشورمان را باز کنیم. چپ متحد خود پاسخ بسیاری از سوالات امروز نیروی چپ برای «چه باید کرد؟» آن، و پادزهری برای پراکندگی ها و شکست های تاکنونی آن است. برای کنگره سیزدهم شما آرزوی موفقیت می کنیم. امیدواریم که تصمیمات شما در این کنگره بتواند راه شکل دهی به تشکل بزرگ چپ را هموارتر نماید.

رفقای گرامی

تلاش های مشترک ما  برای شکل دادن به یک تشکل بزرگ چپ  در مرحله عمل قرار دارد و راه  برای رسیدن به هدفی که سال هاست درباره آن بحث می کنیم، هموار شده است.

همه ما به این حقیقت اذعان داریم که جامعه ما امروز بیش از هر زمان دیگری به یک چپ تاثیر گذار در صحنه سیاسی کشور نیازمند است.  ایران ما امروز بیش از همیشه آبستن حوادث غیر قابل پیش بینی است. حکومت جمهوری اسلامی با بستن همه منافذ تنفس جامعه، تشدید بحران اقتصادی و اجتماعی، ادامه سیاست خارجی تنش زا، کشور را به مرحله خطرناکی سوق داده است. در نتیجه بیش از سی سال حاکمیت جمهوری اسلامی شکاف طبقانی عمیق تر و نابسامانی های اجتماعی گسترده تر شده است. فقر، اعتیاد و بیکاری تا اعماق جامعه گسترش یافته است و  زندگی اکثریتی عظیم را در معرض خطر قرار داده است. اکنون دیگر کاملا آشکار و عیان است که  بخش مهم و بیشتری از مردم ایران زیر خط فقر زندگی می کنند. دستمزها و حقوق ماهیانه کارگران و کارمندان از جمله معلمان، دانشگاهیان و کارکنان دولت دیگر کفاف زندگی روزمره خود و خانواده شان را نمی دهد.

امروز در جامعه مساله “نان” بیش از همیشه به مشکل  فقدان آزادی ها و حقوق اولیه  انسانی گره خورده است. ترکیب این دو قادر است تنش ها در جامعه را به خیزش های غیر قابل پیش بینی سوق دهد. حکومت جمهوری اسلامی هم به این واقعیت اگاه است. به همین دلیل مدت هاست که از «فتنه اقتصادی» که در راه است، دم می زند و با اعزام یگان های سرکوب به میادین و خیابان ها در صدد است به شیوه خود، علاج واقعه را قبل از وقوع کند.  از سوی دیگر، بخش مهمی از نیروهائی که تا دیروز مسیر تغییرات را عمدتا از طریق تاثیرگذاری بر شکاف های درون حکومت و در چارچوب همین نظام پی می گرفتند، با سرکوب خشن جنبش اعتراضی بعد از انتخابات خرداد ۱۳۸۸ امید به موفقیت  از این طریق را از دست داده اند و به دنبال آلترناتیو ها و چشم اندازهای دیگری هستند. ما که همواره بر گذر از نظام حاکم به عنوان عمده ترین مانع تحول دمکراتیک جامعه تاکید کرده ایم، می توانیم و باید پیشتاز گشودن چنین چشم اندازهایی باشیم.

نیروئی که می تواند با شعار نان و آزادی جامعه را در جهت یک تغییر واقعی رهنمون شود، یا حداقل این خواست بخش اعظم نیروی کار و زحمت را عملی کند، نیروی چپ دمکرات و آزادیخواه ایران است.  شکل دادن به یک چپ متحد و موثر در سیاست ایران، جدا از تلاش برای گشودن چشم انداز رسیدن به عدالت اجتماعی و سوسیالیسم، نیاز روز جنبش های اجتماعی کارگران، زنان و جوانان و ملیت های ایران، مدافعان محیط زیست و فعالان حقوق بشر، در یک کلام جامعه مدنی ایران نیز هست.

اهمیت یک چپ متحد تنها در بازتاب خواست و اراده نیروی اجتماعی چپ و جنبش های مدنی مطالبه محور نیست. یک چپ متحد می تواند توازن جدیدی را در سپهر اتحاد ها و ائتلاف ها در میان نیروهای جمهوریخواه دمکرات ایران دامن زده، ثقل جدیدی را ایجاد نماید و هدف ایجاد یک جامعه آزاد را با شعار جدائی دین از حکومت، جمهوری دمکراتیک، رفع هر گونه تبعیض بر اساس جنسیت، مذهب، عقیده ، ملیت و مبتنی بر حقوق بشر به خواست اکثریت مردم تبدیل کند و بدیل واقعی برای شرائط امروز ارائه دهد. اهمیت و ضرورت شکل دادن به یک ائتلاف از نیروهائی که به جدائی دین از حکومت در یک جمهوری متکی به آرای مردم باور دارند، بیش از هر زمانی به چشم می خورد. میل به رهائی از شر استبداد حاکم و نیاز به استقرار دموکراسی در ایران ممکن است به کمرنگ کردن توجه به جمهوری و یا بی توجهی به جدائی دین از حکومت بیانجامد، که در هر دو حالت نیروی چپ بیشترین آسیب را متحمل خواهد شد و باید با چنین گرایشاتی که روند استقرار دمکراسی در ایران را منحرف می کنند، خط و مرز روشن داشت.

رفقای عزیز

امروز چهارمین بار است که وحدت چپ و تاکید بر ضرورت آن موضوع اصلی پیام ما به کنگره شماست. سال های زیادی را در جهت رسیدن به توافقاتی که لازمه گام های عملی آغاز پروسه برای وحدت بود، پشت سر گذاشته ایم و چه بسا فرصت های زیادی را هم از دست داده ایم. اما روند وحدت نباید به سرنوشت سال های صحبت بر سر آن دچار شود. برای آن که وحدت عملی شود لازمه اش وجود اراده جمعی ما و همه سازمان ها و فعالان دخیل در این وحدت و جدیت در پیشبرد آن در یک مهلت زمانی منطقی  است.

سازمان های ما و فعالان مستقل لازم نیست حتما در تمامی اجزاء و زمینه های سیاسی، تشکیلاتی و برنامه ای به توافق برسند تا وحدت کنند.  همان طور که نه در سازمان شما و نه در سازمان ما و نه در دیگر جریانات چنین امری محال است و اعضا در عین اختلاف در این یا آن عرصه سیاسی  و برنامه ای در چارچوب یک توافق عمومی در کنار هم فعالیت می کنند. آن چه که برای تسریع وحدت ضروری است، حل همه معضلات نظری و برنامه ای چپ نیست، بلکه توافق بر سر محورها و مولفه های مشترکی  است که ایجاد سازمان اینده را ممکن کنند، تا در عین پیشبرد یک پروژه و خط مشی سیاسی معین و مشترک، نیروی ما را در پاسخ به معضلات برنامه ای، سیاسی و تشکیلاتی چپ متحد نمایند. نیروی متحد ما در مواجهه با معضلات پیش روی چپ و در پیگیری اهداف و برنامه عمل آن به مراتب تواناتر از تشکیلات های کنونی هر کدام از ما و تحرک آن به مراتب کاراتر از نشست و برخاست های کنونی ما در چارچوب ۳ جریان و فعالان منفرد است. تردید نباید داشت که سازمان واحد آینده با داشتن سیاستی روشن و ضوابطی دموکراتیک و برپایه جهت گیری نظری مشترک، توان زیادی برای برخورد با مسائل نظری و برنامه ای خواهد داشت.

ما باید هنر استفاده از امکانات و توان موجود چپ را بیاموزیم و راه غلبه بر پراکندگی نیروی عظیم چپ ایران و استفاده از توان بالقوه  آن در جهت تحولات پیش روی کشورمان را باز کنیم. چپ متحد خود پاسخ بسیاری از سوالات امروز نیروی چپ برای «چه باید کرد؟» آن، و پادزهری برای پراکندگی ها و شکست های تاکنونی آن است.

برای کنگره سیزدهم شما آرزوی موفقیت می کنیم. امیدواریم که تصمیمات شما در این کنگره بتواند راه شکل دهی به تشکل بزرگ چپ را هموارتر نماید.

 

 

۲۹ فروردین ۱۳۹۲ – ۱۸ آوریل ۲۰۱۳

 

تاریخ انتشار : ۴ اردیبهشت, ۱۳۹۲ ۸:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گزارش سخنان سیدمحمد خاتمی در کنگره حزب اتحاد ملت ایران اسلامی

سخنرانی آذر منصوری دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در دهمین کنگره حزب – ۵ دیماه ۱۴۰۳

مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش

۲۰۲۵ سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!

مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی…

زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران…