پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۳

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۳

هشدار سازمان حقوق بشر ایران در مورد موج جدید اعدام‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری
تجربه دوره‌های قبل نشان می‌دهد که بلافاصله پس از انتخابات حکومت با افزایش شدید آمار اعدام، واقعیت خود را به مردم گوشزد می‌کند. مردم ایران و جامعه جهانی  باید از...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
بازی ادامه دارد...
شاعرِ شب زندهِ دارِ بی تکلف! صبور باش وُ...نگاه کن، در این شبِ طولانی، هنوز چراغِی روشن است، تحمل کن.
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
با یاد و نام ماندگار مادر ستاره پورجعفر!
مادر عماری از نسل مادران خاوران بود با چهره ای آرام و دوست داشتنی. نام‌اش ستاره بود؛ ستاره‌ای که در آسمان زندگی فرزندانش درخشید و رفت، فرزندانی که جملگی به...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
ناک‌دان شدن سه‌شنبه، ناک‌اوت شدن جمعه!
حال پیش‌بینی می‌شود که جلیلی گل خورده در مناظره‌ی اول و ناک‌دان شده در مناظره‌ی دوم، و در عمل شکست خورده در منظر افکار عمومی، در انتخابات روز جمعه عاقبتی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: عیسی سحرخیز
نویسنده: عیسی سحرخیز
در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده و نمی‌کنیم!
این انتخابات به مانند هر انتخابات دیگر در نظام‌های سرمایه‌داری به این معناست که تنها زمانی به مردم «حق انتخاب» داده می‌شود که از میان ستمگران یکی را «انتخاب» کنند...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ۹ زن چپ محبوس در اوین
نویسنده: ۹ زن چپ محبوس در اوین
بیانیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات» پیرامون نتایج انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
«همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات در ایران» که انتخابات در مرحله نخست را تحریم کرده بود، کماکان معتقد است که حل مشکلات کشور در ارتقاء حرکت‌های اعتراضی به سطح ابرجنبش سراسری...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور

چند جانبه گرائی سیاسی از نوع اقتدارگرایان وطنی

... در دفاع از این سیاست در صورت لزوم از کوبیدن قایقهای تندرو به ناوهای دشمن برای دادن بهانه به "دوستان دشمن نما" در اسرائیل و امریکا غافل نمی مانند. این گونه سیاست ورزی از نوع چند جانبه گرائی از طرفی آقای متکی را در راهروهای سازمان ملل برای منت کشیدن از دیپلماتهای امریکائی و دعوت آنان به صرف شام جهت تشویق آنان به گفتگو روانه می کند و از طرف دیگر سیاست "جنگ را هم عشق است" را از خاطر دور نمی دارد

هر چند کاربرد چنین واژه ای برای اقتدارگرایان حاکم از نظر همه کسانی که کمترین اگاهی از سیاست و سیاست ورزی دارند بسیار بعید و قابل تامل است ولی بر اساس مستندات و مصداقهای فراوان می توان اثبات کرد که اقتدارگرایان نیز دارای سیاست چندجانبه گرایانه از نوع خود- برای بودن بر سر قدرت به هر قیمتی هستند.

نقطه تراژیک سیاست انان این است که چنین سیاستی برای انان نه بعنوان یک روش برای جناحهای درون قدرت برای حفظ منافع نظام مورد نظر خود در قبال بقول خود دشمنان، بلکه وجه غالب این گونه سیاستها برای تحکیم مواضع هر کدام از باندهای قدرت در کنار زدن “خودیهای ناخودی شده” صورت می گیرد.

نگاهی به سیاستها و روشهای اتخاذ شده توسط باند حاکم در قبال سیاستهای نیروی رقیب درون قدرت (جناح لاریجانی و…) به وضوع نشان دهنده وضع موجود می باشد.

از مدتها قبل شاهد سیاست چندجانبه گرایانه احمدی نژاد در قبال غرب و استراتژی بسیار “اساسی” یا پیروزی یا سازش برای استفاده از امکان مذاکره با غرب و عقب نشینی از مواضع اتخاذ شده تا حد پیشنهادات “سازنده” بودیم.

ایشان در وین برای امتیازگیری نه درجهت منافع مردم بلکه برای خواستن نوعی تضمین امنیتی برای حفظ جناح خود با این پیش شرط که غربیها در مورد عقب نشینیهای ایشان دست به افشاگری نزده و مفاد مذاکره و مضمون گفتگوها همانند مذاکرات با پاکستان بر سر خط لوله گاز که مفاد آن در دل سفارتخانه های “دوستان دشمن نمای” غربی مدفون بماند، دستاوردهای فراوانی را برای سیاستهای خود متصور بودند.

مشکلات احمدی نژاد و هسته فکری رهبری کننده اقدامات او از زمانی افزایش یافت که آقای لاریجانی توسط این تفکر، به این بهانه که لاریجانی دارد با غرب در مورد مسائل هسته ای بدون در نظر گرفتن سهم ما کوتاه میاید، به زیر کشیده شد. پس از آن که اقای لاریجانی در ستاد رهبری کودتای انتخاباتی دعوتنامه رسمی دریافت نکرد با وجود مخالفتهای ضمنی در روزهای آغازین انتخابات با روشهای انان نهایتا گوشه چشمی بر غنیمتهای حاصل از سرکوب مخالفین داشته اما به خاطرعقب نماندن از سیاستهای احمدی نژاد خود نیز از این نوع سیاست چندجانبه گرایانه پیروی نموده و این گونه وانمود می کرد که “ما در ستاد اصلی دعوت رسمی نداشته ایم، پس در صورت لزوم می توانیم از این سیاستها تبری جوئیم.

حال اگر جبهه احمدی نژاد در مواجهه با هاشمی و هم چنین جنبش دموکراسی خواهی در موضع پیشروی قرار گیرد سیاست جناب لاریجانی و دوستان دیگرشان مانند آقایان توکلی، مطهری، نادران و … این است که می توانند با شاهد قرار دادن حمایتها و کوتاه آمدنهایشان در مقابل مسائلی چون انتخاب وزیران، لایحه بودجه، قانون تفریق بودجه، خصوصی سازیه، مورد یارانه ها، تخلفات فاحش دولت از قوانین مصوب مجلس … همراهی خود را در تثبیت موقعیت آقایان اثبات نموده و سهم خود را مطالبه نمایند.

این گونه سیاستهای چندجانبه گرایانه از جانب طرفین زمانی به نقطه اوج می رسد که آقای احمدی نژاد در انجام تعهدات خود در مورد پرداخت بخشی از منابع بدست آمده به دوستان در مقابل کوتاه امدن انها، طبق روال معمول جر می زند. این جر زدنها عمدتآ بعد از مراجعه به مقامات و گرفتن چراغ سبز صورت می گیرد که البته آقای لاریجانی را وا می دارد بر اساس قواعد بازی فیمابین برگ زرین سیاست چندجانبه کرایانه خود را طبق نظریه چانه زنی در بیت و فشار از طریق آرا دوستان در حال نومیدشدن از احمدی نژاد در مجلس به رخ رئیس جمهور بکشد و به ایشان یادآور شود اگر شما مانع شدید که افتخار و غنائم گفتگو در مورد مسائل هسته ای (در زمان ریاست ما بر شورای امنیت ملی) با غرب به ما برسد در این شرایط نیز در صورت عدم پرداخت سهم ما (نه آن گونه که شما و یارانتان تعیین می کنید) با تصویب لوایحی مانند میزان درآمد دولت از یارانه ها، موظف کردن دولت به رعایت قوانین، تآئید قانون وقف دانشگاه آزاد، تصویب قانون موظف کردن دولت به ادامه غنی سازی ۲۰% و… حقوق خود را به چنگ خواهیم آورد.

بر بستر چنین شرایطی آقای رئیس جمهور و یاران او بیکار ننشسته بر صفحه تلویزیون ظاهر شده خواهان برگزاری رفراندم جهت افزایش اختیارات رئیس جمهور می گردند و همچنین برای فشار و مقابله با سیاستهای کارشکنانه و “منافقانه” مخالفین منحرف شده خودی برخوردهای نیروی انتظامی با بدحجابی را محکوم می کنند و با اعلام “اعتقاد عمیق به اصل تفکیک قوا”، عدم دخالت خود در سرکوبها، دستگیریها و اعدامهای بعد از ۲۲ خرداد را اعلام می نمایند.

ایشان در اقدامی فریبکارانه رحیم مشائی را به مراسم سالگرد شاعر محبوب مردم ترکمن صحرا اعزام داشته تا اقای رحیم مشائی در این مراسم با دفاع از حقوق مردم این گونه القاء نمایند که سردار احمدی نزاد با فشارها و سرکوبهای امنیتش بر ضد ملیتهای ایران هماهنگی ندارد! آقای رئیس جمهور و یاران ایشان این گونه تبلیغ می نمایند که منحرفین از سیاستهای اصولگرایانه به خصوص سران دو قوه برای تسخیر قوه مجریه توسط اردشیر لاریجانی لاری در حال توطئه هستند.

“مظلوم واقع شدن رئیس جمهور” طرفداران میلیونی ایشان را بطور “خودجوش” وامی دارد از طرف خود ۴۰۰ یا ۵۰۰ نفر را به عنوان نماینده به مجلس اعزام دارند تا به خاطر اینهمه بی اختیاری و تحت ستم قرار گرفتن این بزرگترین مظلوم تاریخ سیاسی ایران و جهان با تهدید به توپ بستن مجلس حق مسلم رئیش جمهور مظلوم را از مجلسیان دارای کیف انگلیسی و نوکر امپریالیسم و خائن و مزدور و عوامل اجنبی و … بستانند و صد البته “مجلسیان مبارز” بخاطر رفع اتهامات فوق از ارای خود صرفنظر نمایند.

این کش و قوسها و فشارهای وارد به آقای لاریجانی ایشان را وامی دارد بعد از مدتها نصیحت عقلای اصولگرا که خواهان همراهی و اتحاد او و یارانش با هاشمی بودن را بپذیرد و در کنار هاشمی در مجلس تشخیص مصلحت عکس تاریخی بیادگار بگیرد، تا به آقای احمدی نژاد بفهماند که دست بالای دست بسیار است و مشاهده می کنیم که مدافعان تشکیل خط میانه در بین اصولگرایان که از مدتها پیش با کوچکترین نهیبی از طرح خواسته خود برای ایجاد جبهه اعدتدالگرایان عقب می نشستند، همهمه می کنند که آش احمدی نژاد و یاران در حد خودکشی شور شده و برای بقا و ماندن چاره ای جز خوردن ازدیگ آش هاشمی، هر چند که نمکش چندان رضایتبخش نیست، نمانده است.

آقای رئیس جمهور در کنار سیاستهای مدیریت جهانی، تشکیل جبهه با روسیه و چین و … از دیگر سیاستهای “مدبرانه” مبتنی بر نظریه “دیگی که برای من نجوشد بگذار کله سگ در آن بجوشد” هم غافل نیستند. در دفاع از این سیاست در صورت لزوم از کوبیدن قایقهای تندرو به ناوهای دشمن برای دادن بهانه به “دوستان دشمن نما” در اسرائیل و امریکا غافل نمی مانند. این گونه سیاست ورزی از نوع چند جانبه گرائی از طرفی آقای متکی را در راهروهای سازمان ملل برای منت کشیدن از دیپلماتهای امریکائی و دعوت آنان به صرف شام جهت تشویق آنان به گفتگو روانه می کند و از طرف دیگر سیاست “جنگ را هم عشق است” را از خاطر دور نمی دارد.

تداوم این سیاستها عملا موجب تضعیف هرچه بیشتر مشروعیت تمامیتخواهان و امید روزافزون مردم در پیشبرد خواست آنان در امر دموکراسی و حقوق بشر خواهد بود.

تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد, ۱۳۸۹ ۹:۱۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

هشدار سازمان حقوق بشر ایران در مورد موج جدید اعدام‌ها پس از انتخابات ریاست جمهوری

بازی ادامه دارد…

با یاد و نام ماندگار مادر ستاره پورجعفر!

ناک‌دان شدن سه‌شنبه، ناک‌اوت شدن جمعه!

در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده و نمی‌کنیم!

بیانیه «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات» پیرامون نتایج انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم