بە گزارش کردپرس، اخیرا در نشستی با حضور نمایندگان استان کردستان و مدیرعامل شرکت آب منطقەای کردستان طرح ها و پروژه ها، اقدامات صورت گرفته و چالش های بخش آب استان و همچنین طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب، مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتە است.
یک سری اطلاعات در این نشست مطرح شدەاند کە می توانند جالب توجە باشند:
ـ هم اکنون هشت سد در کردستان در حال بهرهبرداری، یازدە سد در دست احداث و شانزدە سد در حال مطالعه است (این سدها عمدتا توسط سپاە ساختە و ادارە می شوند)،
ـ نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان گفتە کە از محل سدهای موجود استان کردستان آب شرب و کشاورزی برخی استانها تامین میشود که نیاز است سهم واقعی خود استان هم از محل این سدها تخصیص پیدا کند (یعنی اینکە هم اکنون تخصیص پیدا نمی کند!)
ـ یکی از شرکت کنندگان گفتە کە روانابهای استان کردستان حدود دو برابر میانگین کشور است که اگر مهار شود میزان بیشتری از اراضی کشاورزی را پوشش خواهد داد و در نهایت منجر به تقویت منابع آب زیرزمینی میشود.
ـ جالب است کە در همین نشست نمایندگان استان کردستان در مجلس شورای اسلامی، خواستار تخصیص عادلانه آب به استان کردستان از سوی وزارت نیرو شدەاند!
بدین ترتیب با توجە بە اطلاعات و واقعیات مطرح شدە، می توان گفت با توجە بە بحران آب و کم آبی در کشور، و وسعت سدهای احداث شدە و در دست احداث در کردستان، کردستان بە قطب مهمی در تامین آب کشور تبدیل شدە است. امری کە در بعد سیاسی می توان مابەازاهای معین خود را داشتە باشد.
اما آیا کردستان تنها بە یک منبع تامین آب تبدیل خواهد شد؟ (همانگونە کە خوزستان تنها بە منبعی برای نفت تبدیل شد). آیا نگاە پیرامون نگرانە مرکز بە این منطقە متحول خواهد شد؟ از یاد نبریم کە در همین نشست گفتە شدە کە تنها یک درصد آب این منطقە در صنعت کردستان مصرف می شود!