سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۵

سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۵

توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک
«وضع خوب نیست، اما ایده‌های خوبی برای مقاومت و مبارزه وجود دارند که آنها را می‌توانیم از تجربه‌های مردم آزادی‌خواه در ایران و جهان بیاموزیم. مجموعه‌ای از اصول ساده و...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: محمدرضا نیکفر
نویسنده: محمدرضا نیکفر
آیه‌های زمینی
چه روزگار تلخ و سیاهی، نان، نیروی شگفت رسالت را، مغلوب کرده بود، پیغمبران گرسنه و مفلوک، از وعده‌گاههای الهی گریختند، و بره‌های گمشدهٔ عیسی، دیگر صدای هی‌هی چوپانی را،...
۱۸ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: فروغ فرخزاد
نویسنده: فروغ فرخزاد
گرامی باد یاد جهان پهلوان تختی
هفدهم دی سالگرد درگذشت شخصیت ملی ما، جهان پهلوان، جوانمرد روزگار، غلامرضا تختی است. سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران-اروپا ضمن گرامیداشت یاد او...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور
نویسنده: سازمان‌های جبهه ملی ایران در خارج از کشور
کشتی شکستگانی بی باد شرطه و دیدار آشنا
تنها امید مردم در بدتر نشدن اوضاع و نابود نشدن حداقل های زیستی کشور و همچنین امید حکومت به غرق نشدن کشتی شکسته نظام، ویژگی های ترامپ و دولت او...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: برديا سياوش
نویسنده: برديا سياوش
تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند
یک مطالعه و نظر سنجی جدید, تأثیر روانی عظیم جنگ بر کودکان و جوانان در نوار غزه را این گونه بر آورد کرده است:  ۴۴ درصد از کشته شدگان کودک...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی
نویسنده: جولیان بورگر، برگردان رضا کاویانی
رودررو با فرهنگ کشی: یادی از غلامحسین ساعدی
غلامحسین ساعدی ریشه در آب و خاک فرهنگ، زبان و تاریخ ایران و مردم ایران داشت. این ریشه در او چنان قوی و محکم بود که درد غربت تا آخرین...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: عباد عموزاد
نویسنده: عباد عموزاد
جلوگیری از ملاقات به خاطر عدم رعایت حجاب
... وقتی از ملاقات مهراوه بابت حجابش جلوگیری کردند، شرایط برای او که بارها از ملاقات مادر و پدرش، طی سال های گذشته، با موضوعیت حجاب محروم شده بود، غیرقابل...
۱۷ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده
نویسنده: نسرین ستوده

گزارش عفو بین الملل درباره اعدامها در سال ۲۰۰۹

با وجود این، ارقام نشان می دهند که جهان در سال ۲۰۰۹ به حرکت خود به سوی الغای مجازات اعدام ادامه داده است. با الغای مجازات اعدام برای تمام جرایم در بروندی و توگو، تعداد کشورهایی که مجازات اعدام را کاملا از قوانین خود حذف کردند به ۹۵ عدد رسید

 

بیانیه مطبوعاتی عفو بین الملل

مجازات اعدام در سال ۲۰۰۹: عفو بین الملل پنهان کاری چین را به چالش می طلبد.

امروز عفو بین الملل با انتشار گزارش عمومی خود در باره مجازات اعدام در سال ۲۰۰۹ مقامات چینی را به چالش طلبید که تعداد افرادی را که به اعدام محکوم و اعدام می کنند، اعلام نمایند.

این گزارش با عنوان «حکم های صادر و اجرا شده اعدام در سال ۲۰۰۹» آشکار می سازد که در سال گذشته حداقل ۷۱۴ نفر در ۱۸ کشور اعدام و ۲۰۰۱ نفر در ۵۶ کشور به اعدام محکوم شدند.

این تعداد به جز اعدام هایی است که احتمالا در چین اعدام شده اند چون در این کشور اطلاعات مربوط به مجازات اعدام از اسرار دولتی است.

در مقابله با نبود شفافیت در چین، عفو بین الملل تصمیم گرفته ارقام حداقل خود در مورد حکم های صادر و اجرا شده در چین در سال ۲۰۰۹ را منتشر نکند. برآوردهای مبتنی بر اطلاعات موجود علنی به شدت کمتراز تعدادی است که دولت کشته یا به مرگ محکوم کرده است.

کلادیو کُردونه، دبیرکل موقت عفو بین الملل، گفت: «مجازات اعدام بی رحمانه و تحقیرآمیز و توهینی به عزت انسانی است.»

«مقامات چینی ادعا می کنند که اعدام های کمتری انجام می شود. اگر این موضوع حقیقت دارد، چرا به جهانیان نمی گویند دولت چند نفر را می کشد؟»

تحقیقات عفو بین الملل نشان می دهد که کشورهایی که هنوز مجازات اعدام را انجام می دهند استثنا هستند و نه قاعده. علاوه بر چین، ایران با حداقل ۳۸۸ اعدام، عراق با حداقل ۱۲۰ اعدام، عربستان سعودی با حداقل ۶۹ اعدام و ایالات متحده امریکا با ۵۲ اعدام بدترین کارنامه را در این زمینه دارند.

بنا به گزارش عفو بین الملل، در سال گذشته مجازات اعدام در حد گسترده ای برای ارسال پیام سیاسی، خاموش کردن مخالفان یا پیشبرد اهداف سیاسی در چین، ایران و سودان به کار گرفته شد.

در ایران، ۱۱۲ اعدام در فاصله هشت هفته بین انتخابات ریاست جمهوری در ۲۲ خرداد و روز تحلیف دوره دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد در روز ۱۴ مرداد انجام گرفت.

این گزارش به روش تبعیض آمیزی می پردازد که مجازات اعدام در سال ۲۰۰۹ اغلب پس از محاکمه های به شدت ناعادلانه اجرا شد و بدون تناسب علیه تهی دستان، اقلیت ها و اعضای گروه های نژادی، قومی و مذهبی به کار گرفته شد.

با وجود این، ارقام نشان می دهند که جهان در سال ۲۰۰۹ به حرکت خود به سوی الغای مجازات اعدام ادامه داده است. با الغای مجازات اعدام برای تمام جرایم در بروندی و توگو، تعداد کشورهایی که مجازات اعدام را کاملا از قوانین خود حذف کردند به ۹۵ عدد رسید.

برای اولین سال از زمانی که عفو بین الملل شروع به ثبت ارقام کرده است، در اروپا هیچ اعدامی انجام نشده است. بلا روس تنها کشوری در این منطقه است که به اجرای مجازات اعدام ادامه می دهد. درسراسر قاره امریکا، ایالات متحده امریکا تنها کشوری است که مجازات اعدام را اجرا می کند.

کلادیو کُردونه گفت: «کشورهای کمتری از پیش مجازات اعدام را اجرا می کنند. همچون برده داری و آپارتاید، جهان اینک این مجازات را برای انسانیت شرم آور می داند. ما به جهانی عاری از مجازات اعدام نزدیک می شویم، اما تا آن روز تمام اعدام ها باید متوقف شود.»

خلاصه گزارش در باره مناطق:

– در آسیا، هزاران اعدام احتمالا در چین انجام شده است که در آنجا اطلاعات مربوط به مجازات اعدام کماکان یک راز دولتی است. تنها هفت کشور دیگر گویا مجازات اعدام را اجرا کرده اند ـ بنگلادش، ژاپن، کره شمالی، مالزی، سنگاپور، تایلند و ویتنام ـ که تعداد اعدام ها در آنها ۲۶ مورد بوده است.

افغانستان، اندونزی، مغولستان و پاکستان در سال ۲۰۰۹ کسی را اعدام نکردند و در دوران های اخیر این اولین سال بدون اعدام در آن کشورها بوده است.

– در خاورمیانه و آفریقای شمالی، اطلاعاتی از انجام حداقل ۶۲۴ اعدام در دست است: مصر، ایران، عراق، لیبی، عربستان سعودی، سوریه و یمن.

عربستان سعودی و ایران با نقض حقوق بین الملل، هفت نفر را اعدام کردند که در زمان جرم ادعایی کمتر از ۱۸ سال داشتند.

چندین کشور ـ الجزایر، لبنان، مراکش/صحرای غربی و تونس ـ به تعلیق طولانی مجازات اعدام ادامه دادند.

– در سال ۲۰۰۹ در اروپا هیچ اعدامی صورت نگرفت. بلاروس تنها کشوری در منطقه است که به انجام مجازات اعدام ادامه می دهد. گرچه در این کشور سابق اتحاد شوروی هیچ کس در سال گذشته اعدام نشد، دو نفر در مارس ۲۰۱۰ به دست دولت کشته شدند.

– در آفریقای جنوب صحرا، تنها دو کشور زندانیان را اعدام کردند: بوتسوانا و سودان. بنا به اطلاع عفو بین الملل، بزرگترین تخفیف گروهی در مجازات اعدام در کنیا صورت گرفت که دولت اعلام کرد مجازات بیش از ۴۰۰۰ نفر از زندانیان به زندان تبدیل می شود.

– پایان

یادداشت برای سردبیران:

کارشناسان عفو بین الملل آماده مصاحبه به عربی، انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی و اسپانیایی هستند.

برای درخواست یک نسخه از گزارش «حکم های صادر و اجرا شده اعدام در سال ۲۰۰۹» یا قرار مصاحبه لطفا با:

تام مک کی، دفتر مطبوعاتی عفو بین الملل:

۵۸۱۰ ۴۱۳ ۲۰۷ ۴۴+ یا ۲۸۵ ۳۹۸ ۷۹۰۴ ۴۴+

tom.mackey@amnesty.org

تماس بگیرید

اعدام های گزارش شده در سال ۲۰۰۹:

بنگلادش (۳)، بوتسوانا (۱)، چین (+)، مصر (حداقل ۵)، ایران (حداقل ۳۸۸)، عراق (حداقل ۱۲۰)، ژاپن (۷)، لیبی (حداقل ۴)، مالزی (+)، کره شمالی (+)، عربستان سعودی (حداقل ۶۹)، سنگاپور (۱)، سودان (حداقل ۹)، سوریه (حداقل ۸)، تایلند (۲)، ایالات متحده امریکا (۵۲)، ویتنام (حداقل ۹)، یمن (حداقل ۳۰).

روش های یه کار رفته شامل دار زدن، تیرباران، گردن زنی، سنگسار، صندلی الکتریکی و تزریق مهلک بوده است.

حکم های اعدام در سال ۲۰۰۹:

در سال ۲۰۰۹ حداقل ۲۰۰۱ نفر در ۵۶ کشوربه اعدام محکوم شدند.

تعداد واقعی بسیاربیشتر است: افغانستان (حداقل ۱۳۳)، الجزایر (حداقل ۱۰۰)، باهاما (حداقل ۲)، بنگلادش (حداقل ۶۴)، بلاروس (۲)، بنین (حداقل ۵)، بوتسوانا (۲)، بورکینا فاسو (حداقل ۶)، چاد (+)، چین (+)، جمهوری دمکراتیک کنگو (+)، مصر (حداقل ۲۶۹)، اتیوپی (حداقل ۱۱)، گامبیا (حداقل ۱)، غنا (حداقل ۷)، گویان (۳)، هند (حداقل ۵۰)، اندونزی (۱)، ایران (+)، عراق (حداقل ۳۶۶)، جامائیکا (۲)، ژاپن (۳۴)، اردن (حداقل ۱۲)، کنیا (+)، کویت (حداقل ۳)، لیبریا (۳)، لیبی (+)، مالزی (حداقل ۶۸)، مالی (حداقل ۱۰)، موریتانی (حداقل ۱)، مراکش/صحرای غربی (۱۳)، میانمار (حداقل ۲)، نیجریه (۵۸)، کره شمالی (+)، پاکستان (۲۷۶)، حکومت فلسطین (۱۷)، قطر (حداقل ۳)، عربستان سعودی (حداقل ۱۱)، سیرا لئون (حداقل ۱)، سنگاپور(حداقل ۶)، سومالی (۱۲، شش نفر در پونتلاند و شش نفر در حیطه دولت گذار فدرال)، کره جنوبی (حداقل ۵)، سری لانکا (۱۰۸)، سودان (حداقل ۶۰)، سوریه (حداقل ۷)، تایوان (۷)، تانزانیا (+)، تایلند (+)، ترینیداد و توباگو (حداقل ۱۱)، تونس (حداقل ۲)، اوگاندا (+)، امارات متحده عربی (حداقل ۳)، ایالات متحده امریکا (حداقل ۱۰۵)، ویتنام (حداقل ۵۹)، یمن (حداقل ۵۳)، زیمبابوه (حداقل ۷)

«+» به این معناست که ما می دانیم در آن کشور در سال ۲۰۰۹ (حداقل بیش از ۱) اعدام انجام شده یا حکم اعدام صادر شده است، اما نمی دانیم چند مورد. منبع عفو بین الملل، «حکم های صادر و اجرا شده اعدام در سال ۲۰۰۹»

تاریخ انتشار : ۱۱ فروردین, ۱۳۸۹ ۸:۴۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

توصیه‌هایی برای مقاومت در دوره‌‌ای تاریک

آیه‌های زمینی

گرامی باد یاد جهان پهلوان تختی

کشتی شکستگانی بی باد شرطه و دیدار آشنا

تأثیر روانی جنگ: نیمی از کودکان غزه آرزوی مرگ دارند

رودررو با فرهنگ کشی: یادی از غلامحسین ساعدی