چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲

چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲

سهیلا درویش کهن همه ما را سوزاند و رفت⁩!
بغضی غریب گلویم را می‌فشارد. آنقدر صمیمی و نازنین بود. حکم من و او با هم تمام می‌شد. یادم نمیره شبی که بهم گفت: من خیلی از شما خجالت می‌کشم....
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: هم‌بند زنده‌یاد سهیلا درویش‌کهن
نویسنده: هم‌بند زنده‌یاد سهیلا درویش‌کهن
طلسم سکوت
امروز، / سرایش شعر / پس از آشویتس و غزه، / ناممکن ترین امکان، درجهان واژه هاست. / چکاد سرخ فام تمدن غرب، / و چنگال خون چکان آن، /...
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: م ـ نوید
نویسنده: م ـ نوید
The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations
The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations The Women’s...
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران( اکثریت)
IPFOM in the course of history! تاریخچه سازمان به انگلیسی
Iranian People's Fadaian Organization (Majority), is a democratic-socialist political organization defending peace, freedom, democracy, human rights, social justice, and equality. The organization struggles for equal rights for men and women,...
۷ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: «گروه کار امور بین‌الملل سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)»
نویسنده: «گروه کار امور بین‌الملل سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)»
مطالبه دانشجویان از وزیر علوم؛ بازگشت اساتید اخراج‌شده به دانشگاه‌ها!
حاصل این روند تهی شدن کشور از متخصصان است. از جنابعالی به عنوان فردی برآمده از دانشگاه که خود را فرزند نهاد علم می‌دانید و بازگشت کرامت به دانشگاه را...
۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف
نویسنده: انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف
‍ مطالبات پرستاران معترض چیست؟
مطالبات ما عبارتند از: ۱-افزایش حقوقها متناسب با میزان واقعی نرخ تورم و رشد روز افزون آن . با توجه به خط فقر سی میلیونی، دریافتی هیچ پرستاری نباید از...
۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: مطالبات پرستاران
نویسنده: مطالبات پرستاران
سخنرانی تابستانی رهبر حزب چپ سوئد، نوشی دادگستر، در آلمدالن سوئد
حزب چپ در انتخابات بر اساس موضوعات مشخص و پیشنهادی که بهبود زندگی را هدف قرار می‌دادند، به میدان آمد. پیشنهاداتی مانند قیمت‌های ملی برای برق، قراردادهای جمعی برای همه...
۶ شهریور, ۱۴۰۳
نویسنده: نوشی دادگستر، رهبر حزب چپ سوئد
نویسنده: نوشی دادگستر، رهبر حزب چپ سوئد

یام من به بازجویان جمهوری اسلامی: حتی با اعدام خانواده من، مرا از ادای شهادت بازنخواهید داشت

به تصور من تمام کسانی که به نوعی سرو کارشان به بازجو های اطلاعاتی - امنیتی جمهوری اسلامی افتاده است، میدانند برای آنکه به سرنوشت زهرا کاظمی دچار نشوند باید آنچه بازجو از آنها میخواهد، تکرار کنند.

رادیو آزادگان – خسرو شمیرانی

تراژدی شکنجه، تجاوز و قتل زهرا کاظمی، عکاس – روزنامه نگار ایرانی – کانادایی ، تقریبا سه ماه پیش با ورود شهرام اعظم به کانادا دوباره به تیتر اول اخبار حقوق بشر ایران و کانادا تبدیل شد. 
شهرام اعظم که به عنوان پزشک اورژانس در پیمارستان بقیه الله تهران مشغول به کار بوده است، طی ارائه مدارکی به جزئیات وضعیت جسمی زهرا کاظمی، در بدو ورود به بیمارستان نظامی بقیه الله پرداخته و جهانیان را با عمق فاجعه قتل این روزنامه نگار زن روبرو ساخت. 
واکنش های اولیه مسئولین جمهوری اسلامی ایران از تایید محتوی گفته های دکتر اعظم تا کتمان هویت وی را شامل میشد. 
در روزهای اخیر نامه ای از قول فرشته و جلال الدین اعظم، خواهر و برادر شهرام اعظم بر روی سایت های خبری منتشر شد که خطاب به سفارت کانادا نوشته شده و با نسبت دادن ناراحتی روانی به برادر خود شهرام اعظم، خواستار استرداد وی به خانواده شده بودند. 
شهرام اعظم در اولین واکنش نسبت به نامه مذکور در یک گفتگو با رادیو آزادگان به مسایل مطروحه در آن نامه پاسخ گفت.
خ – ش

آقای اعظم لطفا بگوئید آیا با اعضای خانواده خود در تماس هستید؟
خیر. من با این برادرم که این مسایل را مطرح کرده ۴ سال است که در رابطه نبوده ام و از وقتی که به کانادا آمدم با هیچیک از اعضای خانواده در ایران تماس ندارم.

یعنی آخرین بار تماس شما با خواهر و برادرتان خانم فرشته و جلال اعظم به زمان اقامتتان در ایران بازمیگردد؟
حتی پیشتر. الان یک سال است که از ایران خارج شده ام در این مدت تماسی نبوده و بعلاوه تقریبا از چهار سال پیش به این سو با این برادرم تماس نداشته ام.

در نامه مورد نظر عنوان شده است که شما به ناراحتی های روحی دچار هستید، آیا این مساله درست است؟
بگذارید در این رابطه مقدمه ای را عرض کنم. به تصور من تمام کسانی که به نوعی سرو کارشان به بازجو های اطلاعاتی – امنیتی جمهوری اسلامی افتاده است، میدانند برای آنکه به سرنوشت زهرا کاظمی دچار نشوند باید آنچه بازجو از آنها میخواهد، تکرار کنند.
از سوی دیگر مطمین هستم تما م هموطنان من و تمام آگاهان به مسایل ایران سابقه جمهوری اسلامی در اعتراف گیری از افراد علیه خودشان را میشناسند. موارد وبلاگنویسان، هنرمندان و افراد با سابقه سیاسی را هنوز فراموش نکرده ایم.
اکنون از نشر عمومی شهادت های من بیش از سه ماه میگذرد. این فرصت مناسبی برای بازجو ها بوده است تا با خانواده ، خواهر و برادر من کار کرده و ذهن آنها را برای نوشتن چنین چیزی آماده بکنند. 

یعنی شما ادعای مذکور را تکذیب میکنید؟
اصلا نیازی به تکذیب شخصی من نیست. برای اثبات و یا رد مورد مطرح شده امروزه تست های دقیق و علمی وجود دارد. از سوی دیگر من از ابتدا گفته ام که قصد من ارائه شهادت در یک دادگاه صالح است. من معتقدم دادگاه مذکوربا استفاده از کارشناسان قادر به تشخیص خواهد بود که آیا من دارای ثبات روانی هستم یا خیر.

برادر شما همچنین در مصاحبه ای مطرح کرده بود که شما دچار بیماری صرع هستید. آیا این صحت دارد؟
من هیچگاه سابقه چنین بیماری را نداشته ام. دارای گواهی نامه رانندگی ملی و بین المللی هستم که با بیماری صرع ممکن نیست. در ضمن این بیماری نیز با آزمایش ساده الکتروانسفالو گرام قابل تشخیص است.
نکته اینجاست که اینها حرفهای بازجو ها ست و به این ترتیب تایید و تکذب آنها فاقد موضوعیت میشود. پس بگذارید از فرصتی که به من داده اید، استفاده کرده و پیامی به بازجویان بدهم؛ این آقایان مطمین باشند که هیچ حرکتی از سوی آنها موجب تاثیر بر تصمیم من نخواهد شد. دلیل آن نیز این است که من قادر نیستم از وظیفه ای که وجدان و سوگند پزشکی به عهده من گذاشته است فرو گذار کنم. من شهادت خود را ارائه خواهم داد. میدانم که مسئولیت شکنجه سیستماتیک و سازمان یافته که به قتل زهرا کاظمی منتهی شد به عهده تمامی نظام است. حتی اعدام خانواده من مرا از ادای شهادت بازنخواهد داشت.

در نامه خواهر و برادر شما به سفارت کانادا یکی از دلایل خروج شما از کشور تقاضای پناهندگی به دلایل مشکلات مالی عنوان شده است. 
مشکلات در ایران؟

بله.
ببینید خانه ای که من مجبور شدم سند آنرا برای کسب گذرنامه به رهن سازمان قضایی نیروهای مسلح بسپارم، 
پانصد میلیون ریال ارزشیابی شده است. من تمام مخارج سفرم از ایران به سوئد و از آنجا به کانادا و همچنین هزینه های اقات در سوئد و کانادا را از پس انداز های خود پرداخته ام. کسی در این شرایط یقینا با مشکل مالی روبرو نیست. اما بحث من این است که پرداختن به این مسایل در حقیقت پاک کردن صورت مساله است. اگر اینها سندی در رد مدارک و یا هویت من دارند ارایه دهند. چرا این کار را نمیکنند.
ببینید اگر این روزنامه نگارانی که با برادر من مصاحبه کردند، بازوی تبلیغاتی رژیم نبودند، کافی بود در مقابل ادعای برادرم که در روزهای ماجرای خانم زهرا کاظمی در منزل من بوده است، آدرس منزل مرا میپرسیدند. یقین بدانید او نمیدانست و برای بازجویان نیز مقدور نبود به سرعت جوابی آماده کنند. زیرا من در مدت کوتاه چند آدرس عوض کرده بودم و محاسبه و تطبیق آن برای بازجویان نیز ساده نمیبود. 
نکته دیگر اینکه دختر دوازده ساله من آخرین بار دو ساله بود که عموی خود را ملاقات کرد. من خود نیز ۴ سال پیش در مسافرتی به کرمانشاه، محل سکونت برادرم، در هتل اقامت کردم و او را تنها در خیابان دیدم.
به هر حال برای من خنده آور است که حکومت جمهوری اسلامی همچنان از روشهای اینچنینی نخ نما شده بهره میگیرد.

آیا در مدتی که در کانادا به سر میبرید رابطه یا تلفن مشکوکی ایجاد شده است؟
آدرس و شماره مرا افراد معدودی میدانند. نه به خاطر ترس، بلکه من وظیفه خود میدانم تا سالم بمانم و در دادگاه شهادت بدهم. در عین حال از طریق خانواده خود در سوئد مطلع شدم که خانواده ام در ایران تحت فشار قرار گرفته اند تا آدرس و یا نشانی از من به ماموران بدهند. به نظر میاید جمهوری اسلامی به محل اقامت من علاقه مند است. 
آقای اعظم از شما سپاسگزاریم

گفت و گو: ۱ جولای ۲۰۰۵

* این گفت و گوی رادیویی برای انتشار ویرایش شده است. 

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۱ تیر, ۱۳۸۴ ۳:۴۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفتاد و یک سال پس از روز تاریخی ٢٨ مرداد!

روزی که از آن تاریخ تا پایان حکومت پهلوی اگر بخواهیم در مورد حکومت محمد رضا شاه پهلوی فقط یک عبارت بکار ببریم که دوست و دشمنِ منصف بر آن بیشترین اتفاق نظر را داشته باشند، آن عبارت چنین است:

محمد رضا شاه پهلوی از عصر روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا روزی که بختیار را به نخست‌وزیری گمارد، بطور پی در پی قانون اساسی مشروطیت را زیر پا می‌گذاشت و آن را رعایت نمی کرد.

شاید هیچ واقعه ای در تاریخ معاصر ایران به اندازه واقعه بیست وهشتم مردادماه ۱۳۳۲ مورد …

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سهیلا درویش کهن همه ما را سوزاند و رفت⁩!

طلسم سکوت

The situation of women in Iran and their struggle against different kinds of discriminations

IPFOM in the course of history! تاریخچه سازمان به انگلیسی

مطالبه دانشجویان از وزیر علوم؛ بازگشت اساتید اخراج‌شده به دانشگاه‌ها!

‍ مطالبات پرستاران معترض چیست؟