شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۳

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۳

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

۳ دانشجوی دیگر از دانشگاه علامه، از تحصیل محروم شدند

در ادامه سیاست های انقباضی دولت دهم در برابر فعالیت دانشجویان منتقد، كمیته انضباطی دانشگاه علامه طباطبایی، سه دانشجوی دانشكده علوم اجتماعی و ارتباطات را از تحصیل محروم و به طور مكتوب ورود آنان را به دانشگاه ممنوع اعلام كرد

این گزارش برای روزنامه “سرمایه” تهیه شده بود که به دلیل محدودیت های جدید، امکان انتشار در این روزنامه را نیافت.

محرومیت ۳ دانشجوی دیگر از تحصیل، در دانشگاه علامه، در ادامه سیاست های انقباضی در دانشگاه ها

در ادامه سیاست های انقباضی دولت دهم در برابر فعالیت دانشجویان منتقد، کمیته انضباطی دانشگاه علامه طباطبایی، سه دانشجوی دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات را از تحصیل محروم و به طور مکتوب ورود آنان را به دانشگاه ممنوع اعلام کرد. این نخستین بار است که این دانشکده به طور مکتوب ورود دانشجویان به دانشگاه را ممنوع اعلام می کند. این کار پیش از این به طور شفاهی انجام می شد.

همزمان شنیده می شود ۳ دانشجوی دیگر نیز در دانشگاه تهران به همین ترتیب ضمن محرومیت از تحصیل، از ورود به دانشگاه و استفاده از امکانات علمی و پژوهشی مانند کتابخانه و تماس با اساتید محروم شدند.

هفته گذشته دانشگاه علامه طباطبایی با ریاست حجت الاسلام والمسلمین صدرالدین شریعتی، طی حکمی به سلیمان محمدی، امیر یعقوبعلی و پوریا پشتاره اعلام کرد که به مدت یک ترم از تحصیل محروم هستند و حق ورود به دانشگاه را ندارد.

این برای اولین بار است که در دانشگاه های کشور، دانشجویان به صورت رسمی و برای مدت یک ترم به دانشگاه ممنوع الورود می شوند.

دانشگاه علامه، به اتهام “اخلال در نظم دانشگاه” و “بر هم زدن امتحانات” ترم گذشته این دانشگاه، پس از انتخابات ریاست جمهوری، این دانشجویان را از تحصیل محروم کرده است درحالی که به گفته این دانشجویان در جلسه بررسی اتهام در کمیته انضباطی، اصلا این دانشجویان “تفهیم اتهام” نشدند چه برسد به اینکه از خود دفاع کنند. همین طور این دانشجویان محروم از تحصیل ادعا می کنند تنها مستند پرونده شان گزارش شخصی معاونت دانشکده شان است و هیچ سند مکتوب یا مستندی بر این مدعا وجود ندارد.

او ضمن رد این ادعاها گفت:” این ادعاها دروغ محض است و من هیچ نامه یا گزارشی با چنین مضمونی علیه دانشجویان ننوشته ام”.

برخی دانشجویان ادعا می کنند که اخیرا نیز این معاونت دانشکده، گزارشی علیه شعارنویسی یکی از دانشجویان به حراست دانشکده نوشته است و دانشجویان نسبت به این اقدام او اعتراض دارند زیرا این دانشجویان معتقدند که در محیط دانشگاه، تنها وظیفه “حراست” است که به امور اینچنینی رسیدگی کند نه یک مقام علمی.

پیش از این هم سلیمان محمدی، دبیر سابق شورای صنفی دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات به مدت ۳ ترم از تحصیل محروم و به صورت غیر رسمی _ غیر مکتوب_ به دانشگاه ممنوع الورود شده بود.

امیر یعقوبعلی هم به مدت ۳ ترم از تحصیل معلق شده بود. حکم صادره برای این دانشجویان قطعی است امکان تجدید نظر در آن وجود ندارد. اخبار رسیده مبنی بر این است که همزمان با این دانشجویان ۱۸ نفر دیگر هم به کمیته انضباطی دانشگاه علامه طباطبایی احضار شده بودند. برخی از دانشجویان محروم شده از تحصیل دانشگاه علامه طباطبایی تنها ۹ یا ۱۰ واحد از درسشان باقی مانده است.

اصلا به دانشگاه نیا اما امتحان بده

سلیمان محمدی، در مورد چگونگی شکل گیری این پرونده، اتهام و محکومیت نهایی خود می گوید:” در سال ۸۶ پس از آنکه چند بار به طور غیر قانونی از سوی دانشگاه “تعلیق و ممنوع الورود به دانشگاه” شدم، به دیوان عدالت اداری شکایت کردم و دیوان به نفع من رای داد و اما با وجود حکم مکتوب دیوان عدالت اداری، رییس دانشگاه همچنان به من اجازه ورود به دانشکده را نداد. دفعه بعد به همراه مامور اجرای احکام به دانشگاه رفتم اما باز هم از سوی رییس دانشکده، اجازه ورود نیافتم. طبق قانون، اگر فرد یا دستگاهی از اجرا یا تابعیت از حکم دیوان عدالت اداری، سر باز زند، باید ۲ سال از خدمت انفصال یابد اما می بینیم که آقای شریعتی هنوز بر کرسی خود تکیه زده است”.

سلیمان محمدی، این دانشجوی رشته ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی که تنها ۹ واحد از دروس او برای فارغ التحصیلی باقی مانده است، ادامه داد:” بعد از این رییس دانشگاه از من شکایتی به دیوان عدالت اداری کرد که مستندات این شکایت مبتنی بر نوشته هایی در وبلاگم بود. با این همه حکم نهایی دیوان عدالت، همسو با نظر رییس دانشگاه علامه طباطبایی و علیه من صادر شد. در نتیجه من بار دیگر برای ۳ ترم متوالی از تحصیل محروم و از ورود به دانشگاه، محروم شدم.”

این برای نخستین بار است که یک دانشجو به دلیل محتویات انتقادی وبلاگش، مورد اتهام قرار می گرفت.

امیر رئیسیان وکیل سلیمان محمدی نیز گفت:” ما نمی توانیم در مورد یک سیاست واحد که به نظر می رسد در دیوان عدالت اداری در مواجهه با پرونده های دانشجویان شاکی، وجود دارد، قضاوت کنیم. اما می توانیم بگوییم که طی ۴ سال گذشته تقریبا هیچ حکمی در این زمینه به نفع دانشجویان و علیه دانشگاه ها از سوی این دیوان صادر نشده است و یا بسیار انگشت شمار بوده است”.

این دانشجو که گویا بیشتر سال های تحصیل خود را ” ممنوع الورود” و “معلق از تحصیل” بوده است، در مورد حکم اخیر دانشگاه می گوید:” امسال و بعد از آنکه ۳ ترم تعلیقی خود را در بیرون از دانشگاه گذراندم، بالاخره به دانشگاه رفتم اما بار دیگر دانشگاه مرا احضار کرد و به من گفتند که” بهتر است اصلا به دانشگاه نیایی و لزومی ندارد سر کلاس حاضر شوی، برو و فقط سر امتحان ها به دانشگاه بیا”. من هم قبول کردم. تا اینکه حادثه حمله به کوی دانشگاه بعد از انتخابات دور دهم ریاست جمهوری، پیش آمد. عملا امتحان های دانشگاهی کنسل شده بود و من هم مثل بقیه امتحان ندادم. حدود یک ماه بعد، در تابستان احضار شدم و گفتند که متهم به ” اخلال در نظم دانشگاه و ایجاد وقفه در برنامه های دانشگاه” شده ای. نکته جالب اینکه استناد آنها به روزی است که من اصلا در آن روز در دانشگاه حضور نداشتم و رییس حراست هم بارها به این نکته تاکید و نظر مرا تایید کرده است که اصلا در روزی که آنها به من اتهام وارد کرده اند، من در دانشکده حضور نداشته ام. اما متاسفانه گوش کسی بدهکار نیست و من طبق حکمی که اخیرا دریافت کرده ام، برای باری دیگر از ادامه تحصیل محروم و ممنوع الورود به دانشگاه شده ام”.

در جلسه تفهیم اتهام، نه متهم شدیم و نه دفاع کردیم

اگرچه به نظر می رسد سوابق “تعلیقی” فردی چون سلیمان محمدی، در دریافت حکم اخیرش، بی تاثیر نباشد اما دریافت حکم مشابهی برای پوریا پشتاره، دانشجوی ترم ۴ “برنامه ریزی اجتماعی” همین دانشکده غیر منتظره به نظر می رسد زیرا او پیش از این “تعلیق” نشده بود اما به قول خودش بارها، ممنوع الورود شده بود.

او می گوید:” به نظر می رسد که دانشگاه علامه طباطبایی در “ممنوع الورود” کردن دانشجویان، از بقیه دانشگاه ها، فعال تر عمل می کند چون عموما دانشجویان فعال صنفی یا سیاسی نمی دانند که صبح به صبح که به دانشکده می روند، از سوی حراست، ممنوع الورود هستند یا نه؟! در اتاق حراست دانشکده علوم اجتماعی علامه، یک فهرست نصب شده که در آن هر روز اسامی افراد ممنوع الورود درج می شود. یک بار من و امیر یعقوبعلی خواستیم تا اداره آموزش دانشکده برویم، اداره حراست دانشکده، یک مامور همراه ما فرستاد که تا آخر ما را همراهی کند. انگار که ما خرابکار یا … هستیم. در حالی که دانشگاه، خانه ماست و هیچ مرجع قانونی طبق قوانین کمیته انضباطی حق ندارد با ما چنین رفتاری بکند”.

پشتاره ادامه داد:”حتی جلسه بررسی اتهامات ما در کمیته انضباطی که قرار بود طبق قانون، اتهامات به ما وارد و ما از خود دفاع کنیم، بیشتر به جلسه شوخی و خنده گذشت و رییس حراست، حتی یک سوال درباره اتهامات ما، از ما نپرسید و بیشتر در مورد سوابق ما و دانشجویان دیگر محروم از تحصیل سوال کرد. در نتیجه ما اصلا نفهمیدیم که متهم به چه و محکوم به چه هستیم؟!”

دانشجویان از حقوق قانونی خود دفاع می کنند

عبدالفتاح سلطانی، حقوقدان و وکیل دانشجویان، ضمن غیر قانونی خواندن برخی مفاد آیین نامه شورای عالی انقلاب و شیوه نامه کمیته انضباطی که شرایطی را برای “تعلیق” دانشجویان یا “ممنوع الورود” کردن دانشجویان فعال سیاسی و صنفی فراهم کرده است، گفت:” این دو منبع قانونی اجازه داده است که رییس دانشگاه در شرایطی خاص، دانشجویان را به دانشگاه ممنوع الورود کند که این دو مرجع قانونی، در تضاد با اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هستند که حق تحصیل را برای آحاد ایرانیان، مانند حق پوشاک و حق خوراک،از حقوق اولیه و حیاتی تلقی کرده اند”.

سلطانی در ادامه گفت:” اما همین دو مرجع قانونی، دارای مفادی به نفع دانشجویان فعال سیاسی و صنفی است که متاسفانه از سوی برخی دانشگاه ها رعایت نمی شود. این نوع نگاه، همان نگاه غلطی است که منجر به این می شود که در دانشگاه ها برخورد با دانشجویان فعال سیاسی و صنفی بسیار شدیدتر و سخت تر از برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر و معتادان در دانشگاه یا افراد خاطی در زمینه مسائل اخلاقی است. هم اکنون دانشجویان معتاد و قاچاقچی با درگیری بسیار کمتری در دانشگاه رفت و آمد و به افعال مجرمانه خود ادامه می دهند. در حالی که دانشجویان فعال سیاسی و صنفی، طبق قوانین اساسی جمهوری اسلامی، از حقوق سیاسی و صنفی و اجتماعی خود دفاع می کنند”.

امیر یعقوبعلی نیز از دیگر دانشجویان محروم از تحصیل و ممنوع الورود به دانشگاه است که از احکام صادر شده علیه خود، شکایت دارد اما نمی داند که این بار شکایتش را به کجا ببرد. امیر یعقوبعلی، دانشجویی که حدود ۴۰ واحد درسی او باقی مانده است، پیش از این ۳ بار حکم تعلیق دریافت کرده بود.

این ۳ دانشجو به احکام صادر شده از سوی کمیته انضباطی، اعتراض دارند و آن را احکامی غیر مستند و مبتنی بر حدسیات دانستند و گفتند:” ما تا به حال ماه ها و سال های زیادی را برای رسیدن به “حق تحصیل” خود تلاش کرده ایم و هر چند سال دیگر هم که لازم باشد برای رسیدن به این حق قانونی خود، تلاش خواهیم کرد و به این نحوه نگاه پلیسی به فضای دانشجویی اعتراض خواهیم کرد”.

تاریخ انتشار : ۴ آبان, ۱۳۸۸ ۱۰:۱۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک