پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۴

پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۴

در دور دوم انتخابات، با رای " نه" به جلیلی شرکت می‌کنیم!
اگر در دور اول "نه" به شرکت در انتخابات، شاکله نظام ونظارت استصوابی را هدف قرار داد و در همه ارکان نظام و در دل و جان مردم تاثیر خود...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
نویسنده:  گروه خرداد هوادار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) - داخل کشور
حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!
در دور دوم انتخابات، دو نامزدی که در برابر هم قرار می‌گیرند، هر چند در وفاداری به نظام جمهوری اسلامی و ولی فقیه مشترک‌اند، اما به لحاظ اهداف، گرایشات، تعلق...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
نویسنده: حزب دمکراتیک مردم ایران
چرا به پزشکیان رأی می دهم!
در ارتباط با چرایی عدم استقبال توده‌ها در مشارکت انتخاباتی دلایل متعددی را می‌توان شمرد ولی بدون شک تمامیت‌طلبی، اقتدارگرایی و قشریت دخیل در هستۀ مرکزی قدرت سیاسی نقش مهمی...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود کرد
نویسنده: محمود کرد
باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!
عدم شرکت در این دوره می‌تواند تاکید مجددی باشد بر یک اقدام ثابت شده. اما اگر بپذیریم که چینش و مهندسی این‌چنینی انتخابات با همهٔ اهدافی که به دنبال داشته...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سهراب ایران
نویسنده: سهراب ایران
ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!
تا نظام جمهوری اسلامی پابرجا است وضع را نمی‌شود از این بهتر کرد اما می‌شود بسا بدتر کرد. براندازی نه فعلا ممکن است نه فعلا مطلوب. آیا انتخاب میان بد...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ياسر ميردامادی
نویسنده: ياسر ميردامادی
اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا
هستهٔ سخت قدرت، بر اساس منافع خود و بر پایهٔ یک خطای محاسباتی رضایت داده است که انتخابات را حداقل نیمه‌رقابتی کند. جامعه زخم‌های عمیقی از سیاست‌های حاکمیت بر روح...
۱۴ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران
دلایل فراخوان «ث ژ ت» برای دادن رأی به برنامه «جبههٔ نوین مردمی»
«ث ژ ت» هرگز خود را در پناهگاه مخفی نکرده است و همواره حتی به قیمت تحمل ضربات شدید مواضع شجاعانه‌ای که لازم بوده را اتخاذ کرده است؛ به عنوان...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان ف. دوردانی
نویسنده: برگردان ف. دوردانی

تجار مرگ!

اگر ما صد بار فریاد بزنیم که جنگ منفور است و ما از جنگ متنفر هستیم ، ما مدافع بی چون وچرای صلح هستیم و ... تا زمانی که برای بقا و " هستی" در زیر پرچم ناتو بایستایم، اثبات صلح طلبی و صلح دوستی دروغ بزرگی است که دامنگیرش هستیم و برای قطع زنجیر هایی که جامعه را به حصر نظم سرمایه داری در آورده نه تنها  کمکی نمی کند که چفت و قفل زنجیر ها را محکمتر هم ساخته ایم . این بزرگترین نشانه از نادقیق بودن شناخت اجتماعی ما از بافت و کارکرد سرمایه داری است .

تحلیل از سرمایه داری و تضاد های درونی آن تابع شرایط عینی و ذهنی ارگانیک نظام سرمایه داری است. شالوده نظام سرمایه داری بر نابرابری و بر اسثتثمار طبقه ضعیف استوار است. این رفتار سرمایه داری از ساختارو تخاصم علیه طبقه دیگر و سایر اقشار اجتماعی بهره می برد و از اسلوب ارگانیک روان شناختی تضاد درونی پیروی می کند. ساختار این نظام با هر نسبت و ویژگی های اجتماعی که خصلت بیرونی دارند، بیگانه است. این ویژگی اصلی پدیده ابتدایی نظامی و اقتصادی سرمایه داری است.

ویژگی نابرابر و نگاه اسثتمار گرایانه سرمایه داری با رشد سرمایه داری مالی وتبدیل به امپریالیسم نه تنها تغییر نیافته بلکه پیچیده تر و هارتر نیز عمل می کند. تقابل و نقد خصلت های سرکوبگرانه امپریالیسم از راه شناخت سلطه گری ساختار گرایانه اش میسر است و ما را به شناخت حقیقت هدف های بیرون از نظام سرمایه داری یاری می رساند. تأثیر مخرب اقتدارگری سرمایه داری نتیجه خردباوری سرمایه داری است. هسته درونی برتری طلبی نظم ساختاری و انتقال بحران هایش به هسته بیرون از خود، راه اقتدار سرمایه داری هموار می کند. انکار تاریخی نظریه هایی که در دل نظام سرمایه شکل گرفته است، دشواری فهم پروسه رشد ساختاری سرمایه داری را شدیدتر می کند تا به حقانیت و استقلال و رهایی سرمایه و برتری اش به خارج از نظم خویش هویت ببخشد.

اگر مردم کشور های اروپا، آسیا و آفریقا به این درک نرسند که سرمایه داری و امپریالیسم و خصلت ضد اجتماعی اش هرگز به سمت انسانی و عمومی شدن تغییر نمی کند ، هرگز نمی توانند با بحران های تزریقی و فشاری که بر آن ها وارد می شود به رهایی قانون مند برسند و هر جانبداری و تفکریی که در جامعه روز به یقین اجتماعی مردم تبدیل می شود به ضرورت سلطه گری نظام سرمایه داری دوام می بخشد.  اگر ما صد بار فریاد بزنیم که جنگ منفور است و ما از جنگ متنفر هستیم ، ما مدافع بی چون وچرای صلح هستیم و … تا زمانی که برای بقا و ” هستی” در زیر پرچم ناتو بایستایم، اثبات صلح طلبی و صلح دوستی دروغ بزرگی است که دامنگیرش هستیم و برای قطع زنجیر هایی که جامعه را به حصر نظم سرمایه داری در آورده نه تنها  کمکی نمی کند که چفت و قفل زنجیر ها را محکمتر هم ساخته ایم . این بزرگترین نشانه از نادقیق بودن شناخت اجتماعی ما از بافت و کارکرد سرمایه داری است .

اقتصاد سرمایه داری نابرابر و در هم تنیده است و سرمایه های ملی توسط حاکمان سرمایه داری تاراج می گردد. این سرمایه داری هنوز کار می کند و کعبه آمال بسیاری از کشور ها شده است. شیوه تولید سرمایه داری هنوز فعال است و در بند و بست مالی هر روز بحران تازه ای روی دست مردمان جهان می گذارد. در آغاز دهه پیش سوسیال دمکرات ها بارها و بارها نقد سرمایه داری را برنتافتند و با اتهام چپ روی مانع حل بحران های اجتماعی شدند و اکنون در منجلاب سرمایه داری دست و پا می زنند. آن ها اصول دفاع از طبقه کارگر را زیر پا گذاشتند و در آغوش سرمایه داری جا خوش کرده اند. آن ها به بهانه نوآوری هر بار مبارزات ضد سرمایه داری را به تعویق انداخته اند تا جاه جلال زندگیشان آسیب نبیند. واقعیت های زندگی در همه عرصه ها گواه بر تشدید تضاد ها و ناکارآمدی سیاسی سرمایه داری است و این ضعف هر روز بیشتر و بیشتر برای مردم جهان آشکار می شود. بحران های سال های ۱۹۷۳ تا ۱۹۷۵، و ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۲ از نظر زمانی و عمق بحران نظام سرمایه داری پیش از جنگ اوکرین قابل تعمق است. یکی از وجوه اوضاع کنونی اقتصاد سرمایه داری همراه بودن فراگرد های بحران ساختاری و دراز مدت بحران ادواری سرمایه داری است. آن ها تا همین چند ماه پیش ادعا می کردند که بحران ها را به زانو در آورده اند و با دروغ و وعده های توخالی از گسترش بحران های اقتصادی دور شده اند. اما تاریخ قضاوت دیگری در باره سرمایه داری به جهان نشان می دهد.

هر چند در آن سال ها ظهور سرمایه داری انحصاری کمرنگ بود و هنوز جای پای محکمی در مناسبات دولتی پیدا نکرده بود اما هدف سرمایه داری انحصاری با مسابقه تسلیحاتی آغاز شده بود . مجمع های نظامی و صنعتی ناتو، در مدت زمانی کوتاه بعنوان نیروهای تابع اتحادیه اروپا بشمار می رفت و اکنون نیروی مسلط سیاسی و نظامی اتحادیه اروپا است که دارای برنامه نتظیم شده و روش های خاص خویش است. نوسازی بی وقفه سلاح های کشتار دسته جمعی، افزایش تنش های بیشتر بین المللی، جنون نظامی گری و ارتقای جنگ های صلیبی از جمله هدف های ناتو است.

ناتو با شتاب در حال بین المللی شدن عرصه خویش است و نظامی گری و دامنه نفوذش در سیاست بیشتر و بیشتر می شود. اکنون همه کشور های اروپا و نظامیان در چارچوب ناتو متحد شده اند. این ائتلاف شوم نظامی- سیاسی سیاست مشترک تشنج زدایی را دنبال می کنند. تسلط این مجمع های نظامی عواقب اقتصادی برای مردم اروپا بهمراه دارد و سطح زندگی آن ها را تحت تأثیر جدی قرار می دهد. همزمان سرمایه داری هزینه های اجتماعی را کاهش می دهد و بر هزینه های نظامی می افزاید و خطر نابودی بیمه های اجتماعی از جمله آسیب های جدی است که بر جامعه اروپا وارد می شود.

در عرصه سیاسی نیز ارتجاعی ترین و راست ترین نیرو های سیاسی زمام قدرت در اروپا را بدست گرفته اند تا نقوذ این مجمع نظامی را به مجمع فراملی تبدیل کنند.

آن ها جهان را بین خود تقسیم کرده اند و الیگارشی  مالی نظامی در اروپا، آمریکا کاملا شکل گرفته است. ادغام قدرت های اقتصادی و با قدرت دولتی درجه نفوذ و به خدمت گرفتن قدرت سیاسی در اجرای الیگارشی نظامی تحقق یافته است. اکنون سرمایه انحصاری دولتی در حال تحول سوی شرکت های فراملیتی جهت یافته است. سرمایه داری دولتی و شرکت های فراملیتی مبارزه با اندیشه های سوسیالیسم، سرکوب جنبش های دمکراتیک و اسثتمار بیشتر کشور های آسیایی و آفریقایی را نشانه رفته اند. اجماع شرکت های فراملیتی و گسترش ناتو در روز های گذشته را باید از این زاویه بررسی و موشکافی قرار داد. .

 

تاریخ انتشار : ۲۳ تیر, ۱۴۰۲ ۱۱:۲۲ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. بهمن.آلایی زیولایی گفت:

    درود. البته نباید از تضاد و اختلافات ِ مابین کشورهای امپریالیستی و انحصارات بزرگ،غافل ماند.چونکه بحرانهای اقتصادی ادواری و مقطعی، در هر یک ازین کشورها،موجبِ تنشهای داخلی گشته،و سیستمهای حاکم را،زیر ضرب میبرد.ازینرو هر یک بطور جداگانه سعی میکنند،برای گریز از فروپاشی ،گاهاً برنامه های راهبردی خود را،بر اساس سطح فشارهاو اعتراضات ِ داخلی تنظیم و تعریف نمایند،و از الگوهاو پیمانهای جمعی،طفره رفته،و بقای حکومت خود را،منفرداًدر اولویت قرار دهند.ضعف و ناتوانیِ بازوی نظامی امپریالیسم جهانی(ناتو) در سالهای اخیر از یکسو، و توانمندی های بهینه و تعیین کننده ی نظامی -اقتصادیِ چین،دلیل مبرهنی بر گسست و ناهمترازیِ دول امپریالیستی در اتخاذ و همراهی با سیاستهای کلی ِ این قطب جهانی بوده ست،که قبلاً بطور یکجانبه و قدرتمدارانه،بر جهان حکم میرانده ست.اکنون روزبروز شاهد فزونی نضج و رشد و توانمندیِ جبهه ی سراسری “کار” علیه جبهه ی “سرمایه” هستیم، و یقین داشته باشیم ،با توجه به ارتقای سطح آگاهی و بینش اجتماعیِِ ملتها،همانگونه که ” مارکس کبیر” بشارت داده بود، زنجیره های پوشالی امپریالیسم جهانی ،از هم گسیخته، و به زوال خواهد رسید.اگرچه این ادعا کمی آرمانگرایانه و رمانتیک بنظر میرسد، اما با دقت و موشکافی در سیر ِ رخدادهای کنونی در جهان،امری ست محرز و عینی و اثبات پذیر.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در دور دوم انتخابات، با رای ” نه” به جلیلی شرکت می‌کنیم!

حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به جلیلی!

چرا به پزشکیان رأی می دهم!

باز هم انتخابات، باز هم دفاع از منافع ملی، هم استراتژی هم تاکتیک!

ترک تحریم می‌کنم، خطر جلیلی جدّی است!

اصلاح‌طلب اصول‌گرا، ادامه داره ماجرا