شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۹

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۹

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

عفو بین الملل به جمهوری اسلامی: آزار و اذیت خانواده‌های قربانیان کشته شده اعتراضات ١۴٠١ باید پایان یابد!

سازمان عفو بین‌الملل، در تازه‌ترین گزارش خود، ضمن هشدار نسبت به افزایش فشارها بر خانواده‌های قربانیان اعتراضات جنبش «زن، زندگی، آزادی» در ایران، از «ارعاب خانواده‌ها برای ساکت کردن آنها و مصون ساختن عاملان این جنایات از مجازات» انتقاد کرده و تاکید کرد: خانواده‌ها باید فرصت داشته باشند تا ...

سازمان عفو بین‌الملل، در تازه‌ترین گزارش خود، ضمن هشدار نسبت به افزایش فشارها بر خانواده‌های قربانیان اعتراضات جنبش «زن، زندگی، آزادی» در ایران، از «ارعاب خانواده‌ها برای ساکت کردن آنها و مصون ساختن عاملان این جنایات از مجازات» انتقاد کرده و تاکید کرد: خانواده‌ها باید فرصت داشته باشند تا مراسم سالمرگ عزیزان خود را، که در جریان این اعتراضات جان خود را از دست دادند، بدون تحمل فشار برگزار کنند. در هفته‌های اخیر، گزارش‌های زیادی مبنی بر فشار بر خانواده‌های جانباختگان از جمله خانواده مهسا امینی درباره ایجاد محدودیت برای برگزاری مراسم نخستین سال کشته شدن آنان، منتشر شده است.

عفو بین‌الملل، در بیانیه‌ای که روز دوشنبه ۲۱ اوت منتشر کرد، با اشاره به تشدید فشارهای حکومتی بر خانواده‌های افرادی که «به‌طور غیرقانونی» توسط نیروهای امنیتی ایران در جریان خیزش  سال ۲۰۲۲، «زن، زندگی، آزادی»، کشته شده‌اند، تصریح کرد: خانواده‌ها باید بتوانند اولین سالگرد مرگ عزیزان خود را برگزار کنند، اما حکومت ایران فشارها برای آزار و اذیت و ارعاب مردم را افزایش داده است.

در بیانیه این نهاد بین‌المللی حقوق بشری، با بیان اینکه «خانواده‌های قربانیان به سکوت برای عدم تحمل مجازات» وادار شده‌اند، آمده است: «عفو بین‌الملل در تحقیق جدید خود یافته است که مقامات ایرانی خانواده‌های قربانیان را به صورت خودسرانه دستگیر و بازداشت می‌کنند، تجمعات مسالمت‌آمیز را در محل دفن‌ کشته‌شدگان محدود می‌کنند و سنگ قبرها را تخریب می‌کنند».

بر اساس تازه‌ترین گزارش عفو بین‌الملل، «هیچ مقام مسئولی برای کشتار غیرقانونی صدها مرد، زن و کودک توسط نیروهای امنیتی در جریان سرکوب وحشیانه خیزش مردمی که پس از مرگ مهسا/ژینا امینی در ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۲ ایران را فرا گرفت، پاسخگو نبوده است».

این نهاد مدافع حقوق بشر تاکید کرد: «عفو بین‌الملل بر این باور است که رنج روانی ناشی از این اعمال توهین‌آمیز بر خانواده‌های سوگوار، ناقض اصل ممنوعیت مطلق شکنجه و سایر رفتارهای ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز طبق قوانین بین‌المللی است».

عفو بین‌الملل در تازه‌ترین بیانیه خود، گزارش‌ها درباره ۳۶ خانواده از قربانیان از ۱۰ استان ایران را که طی ماه‌ها مورد آزار حکومتی قرار گرفتند، مورد بررسی قرار داده است. بنا بر اعلام این نهاد بین‌المللی، در میان این خانواده‌ها، دو خانواده در ارتباط با دو نفر از اعدام‌شدگان اعتراضات اخیر، مجید کاظمی و محسن شکاری، همچنین، خانواده یلدا آقافضلی،‌قربانی شکنجه که پس از آزادی خودکشی کرد، مورد بررسی قرار گرفتند.

دیانا التاوی، معاون مدیر خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان عفو بین‌الملل، همزمان با انتشار تازه‌ترین گزارش این نهاد مدافع حقوق بشری، تاکید کرد: «آزار مقامات ایرانی حد و مرزی ندارد. آنها به دلیل تلاش برای پنهان نگاه‌داشتن جنایات خود، خانواده‌ها را از مطالبه عدالت، حقیقت و غرامت، یا حتی آراستن قبور عزیزانشان، محدود کرده و موجب افزایش آزار و رنج خانواده‌های قربانیان می‌شوند».

به گفته این مسئول در سازمان عفو بین‌الملل، «با نزدیک شدن به سالگرد خیزش مردمی، خانواده‌ها در هراس هستند که حکومت با روش‌های سرکوبگر خود مانع از برگزاری مراسم‌های سالگرد شود».

سازمان عفو بین‌الملل در این بیانیه، به شواهد خود مبنی بر تصاویری از تخریب مزار کشته‌شدگان جنبش «زن،زندگی، آزادی» پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد اشاره کرده و نوشته است: این نهاد، تصاویری از مزارهای تخریب‌شده‌ی دست‌کم ۲۲ جان‌باخته از ۱۷ شهر ایران، از جمله مهسا/ژینا امینی، به دست آورده است که بر أساس این تصاویر،‌ سنگ مزارها آتش زده شده، یا با رنگ و قیر آسیب دیده‌اند؛ همچنین سنگ‌نگاره‌ها و کتیبه‌های ادای احترام به این جانباختگان در راه آزادی شکسته شدند.

عفو بین‌الملل:‌ عاملان جنایات، از برقراری عدالت مصون ماندند

سازمان عفو بین‌الملل، در بخش دیگری از بیانیه اخیر خود، تاکید کرد: تاکنون، نه تنها «هیچ تحقیقی برای شناسایی عاملان این جنایات و محاکمه آنها انجام نشده، بلکه هیچ اقدامی برای جلوگیری از تخریب مکرر مزار کشته‌شدگان نیز صورت نگرفته است».

این نهاد مدافع حقوق بشر،‌ ضمن تاکید بر «دستگیری‌ها و بازداشت‌های خودسرانه، تعقیب ناعادلانه به اتهامات مبهم و واهی علیه امنیت ملی که گاه منجر به احکام زندان و شلاق می شود، احضار قهری و بازجویی توسط دادستان‌ها یا نیروهای امنیتی، تحت نظر قرار گرفتن غیرقانونی خانواده‌ها و تخریب کامل یا جزئی مزار کشته‌شدگان»، تصریح کرد: «پس از تهدید مکرر مقامات به تخریب سنگ قبرهایی که آثار هنری در حمایت از جنبش “زن، زندگی، آزادی” را به تصویر می‌کشیدند، برخی از مزارها توسط نیروهای امنیتی در مقابل دیدگان خانواده‌ها آسیب دیدند، برخی دیگر نیز در طول شب یا زمانی که مکان‌ها خلوت بودند، تخریب شدند».

در تازه‌‌ترین گزارش عفو بین‌الملل به اسامی شماری از قربانیان جنبش «زن، زندگی، آزادی» که خانواده‌های آنان مورد آزار و اذیت قرار گرفتند، از جمله آرتین رحمانی، ۱۶ ساله، زانیار ابوبکری، ۲۱ ساله، میلاد سعیدیان‌جو، عبدالسلام قادرگلوان،‌ ابوالفضل آدینه زاده، آزاد حسین پوری،‌ کومار درافتاده،‌ مهسا موگویی،‌ مجید کاظمی،‌ حمیدرضا روحی،‌ هومن عبداللهی،‌ آرام حبیبی، جواد حیدری، کمال احمدپور،‌ کیان پیرفلک،‌ رضا لطفی، سارینا ساعدی،‌ شاهو بهمنی،‌ مهران بصیر توانا،‌ محمد امینی،‌ شیرین علیزاده و یحیی رحیمی اشاره شده است.

به گزارش عفو بین‌الملل، خانواده مهسا/ژینا امینی نیز بارها از تعرض و تخریب مزار فرزند خود خبر دادند.

تاریخ انتشار : ۱ شهریور, ۱۴۰۲ ۰:۳۴ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک