دیروز دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) صلاحیت خود برای رسیدگی به اقامۀ دعوای آفریقای جنوبی علیه اسرائیل، در مورد ارتکاب نسلکشی و نقض کنوانسیون مربوطه، را تایید و درخواست اسرائیل برای کنار گذاشتن پرونده را رد کرد. سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) رای دیوان بینالمللی دادگستری را پیروزی بزرگی برای نیروهای عدالتخواه جهان و شکستی بزرگ برای اسرائیل میداند و اقدام انسانی و بسیار کارساز آفریقای جنوبی در اقامۀ دعوا در این دیوان علیه اسرائیل، با استناد به کنوانسیون نسلکشی، را مورد ستایش قرار میدهد.
جوآن داناهیو، رئیس دیوان بینالمللی دادگستری با قرائت حکم اولیه این دادگاه گفت ما صلاحیت دیوان برای بررسی پروندۀ نسلکشی اسرائیل را رد نمیکنیم و اختیار داریم دربارۀ اقدامات اضطراری حکم بدهیم. اسرائیل باید فوراً اقدامات لازم را برای ممانعت از نسلکشی اعمال نماید و تدابیری را برای ممانعت از ویرانی و تخریب در غزه اتخاذ کرده و گزارشی را به دادگاه درباره تمام تدابیر موقت ظرف یک ماه ارائه کند.
رئیس دیوان بینالمللی دادگستری تاکید کرد ما گزارش “آنروا” (آژانس امداد و کار سازمان ملل برای فلسطین) در ۱۳ ژانویه را داریم که در آن تأکید شده از این جنگ ویرانگر بیش از ۱۰۰ روز گذشته و بمباران غزه همچنان ادامه دارد و موجب آوارگی تعداد زیادی از ساکنان شده است. بیش از دومیلیون نفر از نظر جسمی و روانی آسیب دیدهاند و کودکان در رعب و وحشت بهسرمیبرند. سازمان جهانی بهداشت ۲۱ دسامبر اعلام کرد ۹۳ درصد ساکنان غزه با سطح بیسابقهای از گرسنگی و سوءتغذیه مواجه هستند.
رئیس دیوان بینالمللی دادگستری گفت بر مبنای درخواست ارائه شده از سوی آفریقای جنوبی دامنۀ اختیارات دادگاه محدود است. دادگاه در حال حاضر تصمیمی درخصوص اینکه آیا کشتار جمعی اتفاق افتاده یا نه، نخواهد گرفت، اما دربارۀ امکان وقوع کشتار جمعی حکم خواهد داد.
آفریقای جنوبی از دادگاه خواسته بود در نخستین گام دستور توقف عملیات نظامی در غزه را صادر کرده و برای جلوگیری از نسلکشی، در جهت ارائۀ گزارشهای منظم در مورد چنین اقداماتی به دیوان دادگستری بینالمللی، اقدام کند. دادگاه از صدور دستور آتشبس و توقف عملیات نظامی در غزه خودداری کرد ولی حکم به برآورده شدن دو خواستۀ دیگر، یعنی جلوگیری از نسلکشی و ارائۀ گزارشهای منظم در مورد چنین اقداماتی، داد.
شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) رای دیوان بینالمللی دادگستری(ICJ) را یک پیروزی برای مبارزۀ مردم جهان علیه نسلکشی اسرائیل در سرزمین فلسطین میداند و ضمن ابراز خوشنودی از آن امیدوار است این رای نیروی جهانی را در راستای تحمیل توقف نسلکشی در فلسطین و پایان دادن به جنایت علیه مردم فلسطین تقویت کند.
شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۲ (۲۷ ژانویه ۲۰۲۴ میلادی)
شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)