شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۷

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۷

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

جنگ دارد همچنان همگانی می شود!

این تصاویر شنیع,  چه بازمانده از جنگ و چه بازمانده از دنیای سهمگین سیاستمداران زندانبان !, ما را هم به اشکال مختلف در گیر و تماشاگر چنین صحنه هایی می نماید. یعنی کشتن و یا اعدام شهروندان، به امری معمولی و سرگرم کننده بدل می شود و در روزمرگی جامعه کم کم جا باز می کند.

ما مردم این جهان نا متعادل و نا برابر, شاهد قتل عام و نسل کشی دولت آپارتاید اسرائیل درغزه می باشیم, که  به همراه و همکاری کشور های غربی انجام می گیرد و در این ویرانگری بی سابقه, کودکان بیشترین آمار کشته شدگان را تشکیل می دهند. تصاویری  که هر ساعت و هردقیقه  توسط  خبر گذاری ها مخابره می شوند, نشانگر وضعیت دردناک قربانیان می باشد. ” سوزان سانتاگ” روزنامه نگار پر آوازه آمریکایی, تصویر کشته شدگان و اجساد مثله شده ویتنامی ها را که در صفحات روزنامه ها دیده می شد را” شنیع ” گزارش می کند و تشریح می نماید که چگونه با تکرار جنگ و کشتار, مردمانی که هیچ نقشی درپیدایش چنین صحنه هایی که نشانگر میزان سبعیت و جنون عامل های آن هستند ندارند, آرام آرام خود نیز به تماشگران روزانه چنان صحنه هایی بدل میگردند. دکترعباس میلانی جامعه  شناس و پژوهشگر تاریخ  معاصرایران , تصاویر کشته شده و خون آلود سران و مسولان حکومت گذشته را که چند روز پس از انقلاب بهمن سال ۱۳۵۷ به دستور آیت الله خمینی بر پشت بام محل سکونت اواعدام شده بودند و روزنامه ها و کانال های تلویزیونی در سراسر کشور پخش کرده بودند را عملی” شنیع ” نام  برده  بود. حال با توجه به شرایط کاملا متفاوت زمانه و تغییرات و پیشرفت شگرف  ابزار مجازی و دیجیتالی, میدان های جنگ در همسایگی ما و یا در اتاق های نشیمن و در گفتگو های ما, در تلفن های  همراه ما و حتی در اتاق های بازی کودکان و نوجوانان هم کشیده می شود. علاوه بر این عدم نظارت دقیق و نبود برنامه های آموزشی مناسب، در حمایت از صلح و محکومیت جنگ افروزی دولت ها، کمبود حضور روانشناسان در مدارس و مکان های آموزشی و برای خانواده ها و بزرگسالان، بر دشواری شرایط می افزاید. در شرایط توسعه و تکثر مراکز قدرت سیاسی و اقتصادی، دامن زدن به نا آرامی ها و هراس افکنی و چنگ و دندان نشان دادن برای استفاده از سهم  بیشتر, منافع عمومی جوامع بشری در گرو ایجاد نظام بندی های مسولانه تری است که بتواند امکان همکاری های منسجم و آینده روشنی را پدیدار کند.

تصویرهای این فجایع و تولید و بازتولید خشونت چه در میدان های جنگ و چه در زندان ها علیه زندانیان , ما را به این امر توجه می دهد که خشونت های بی حد  و مرز, می تواند از نگاه نژاد پرستی و خود بزرگ بینی نشات  گرفته باشند. حالا دیگر تصاویر مثله شدن کودکان و دانش آموزان مدارس را به نام اخبار جنگی تحویل بینندگان می دهند. کانال های تلویزیون خودشان را به کوچه علی چپ می زنند: هیچ مجری و مدیری حاضر به پرداختن به علل یک جنگ و تجاوز بیش از ۷۰ ساله اسرائیل علیه فلسطینی ها نیست و اصولا از پرداختن به آن خودداری می نمایند. جنگ دارد همگانی می شود, از در و دیوار دارد جنگ می بارد. در بینابین صحنه های خون وکشتار, تبلیغات لوازم آرایش و سود و زیان شرکت های بورس را هم پخش می کنند.

بیش از ۴ ماه است که مردم غزه از داشتن آب آشامیدنی و یک وعده  غذای گرم محروم مانده اند. همه امورات زندگی نزدیک به بیش از دو میلیون نفر فلسطینی توسط  اسرائیل  به گروگان گرفته شده است. در حتلی که بیمارستان ها بمباران می شوند, محل های به اصطلاح امن, مورد اصابت راکت های اسراییلی قرار می گیرند, تبلیغات شکلات سوییسی هم پخش می شود! از دید و بازدید های بشر دوستانه هم صحبت می شود!.روس ها دارند اکرایین را شخم می زنند, اشتهای پوتین سیری ناپذیر است. تا پیش از این از نگرانی شرکت اکرایین در ” ناتو” صحبت می کرد, اما حالا دیگر همه ی اکراین را می خواهد! او برای تثبیت موقعیت خود,با تکیه بر ناسیونالیسم روسی, آخرین نهاد های دموکراتیک کشور را هم از هم  پاشیده است: هر گونه انتقاد از او و سیاست جنگی او ممنوع شده است.

 جنگ دارد همچنان همگانی تر می شود، یعنی آنقدر در دسترس و نزدیک است که خون و گوشت تن کودکان فلسطینی را که بر در و دیوار مغازه ها  شتک زده است می بینینم . تلویزیون آلمان,در گزارشی از هجوم ارتش اسرائیل به غزه, سربازانی را نشان می دهد  که مردی فلسطینی را که لخت است و لباسش را از او گرفته  و دستانش را از پشت بسته اند، با قنداق تفنگ به سر و روی او می کوبند و او را با ریسمانی به دنبال خود می کشند و مورد تحقیرقرار می دهند و همزمان از اعمال وقیح خود فیلم می گیرند. ما چنین تصاویری را هم در جنگ ایالات متحده آمریکا علیه کشور عراق در زندان ابو غریب دیده ایم که چگونه سربازان آمریکایی، اسرای عراقی را لخت کرده وبر سر و صورتشان ادرار می کردند و سوار بر سر و کول آنها، از آنان عکس می گرفتند.

 باید توجه داشت که وقتی تکرار چنین اعمالی شدت می گیرند و تکرار می شوند, دقت و حساسیت جامعه  را کم می کند. این امر، خطر سوء استفاده قدرت ها و عوامل آن ها را در جوامع نا پایدار و نا آشنا به قواعد دموکراسی و حقوق شهروندی افزایش داده و هرج و مرج و خشونت را جا نشین قواعد و مناسبات عرفی می نماید. در کشور ما ایران, پس از تاسیس حکومت جمهوری اسلامی و به ویژه پس از تصویب متمم قانون اساسی و قانون مجازات های اسلامی, ما, بارها شاهد اجرای حد  شرعی, مانند زدن شلاق در ملع عام و اجرای حکم اعدام در حضور تعداد زیادی از مردم که مشتاقانه برای تماشا شرکت می کنند بوده ایم. تماشاگران در برخی تصاویر, با نیش باز, شوخ و شنگ, در مراسمی که برای تولید ترس و وحشت  در جامعه توسط  حکومت جمهوری اسلامی تدارک دیده شده, شرکت کرده وصحنه  اعدام را در کمال وقاحت, با  شادمانی تماشا می کنند. برخی از آن ها, فرزندانشان را هم همراه می برند. در حکومت پیشین هم، در تهران میدانی به نام ” اعدام” وجود داشت  که محکومین را در ملع  عام  دار می زدند و مردم هم تماشا می کردند!

این تصاویر شنیع,  چه بازمانده از جنگ و چه بازمانده از دنیای سهمگین سیاستمداران زندانبان !, ما را هم به اشکال مختلف در گیر و تماشاگر چنین صحنه هایی می نماید. یعنی کشتن و یا اعدام شهروندان، به امری معمولی و سرگرم کننده بدل می شود و در روزمرگی جامعه کم کم جا باز می کند. در واقع باید توجه نمود و اذعان داشت که تا چه اندازه از درد و رنج جهانی که با دیگران در آن سهیم هستیم، حاصل شرارت افراد و حکومت هایی است که از هیچ گونه جنایتی رویگردان نیستند  و با اعمال  شنیع خود,  نوع  بشررا به پرتگاه نیستی و نابودی می کشانند. و به همین دلیل, هر چقدر تصویرهای شنیع را دیده و یا اعمال شرورانه را به هر شکلی تجربه کرده باشیم, نباید با بستن چشم ها,  از مسولیت مقابله با تکرار ان ها شانه خالی کنیم. ما نباید هرگز آن را امری واقع شده و پیش آمده ای که دیگر اتفاق افتاده تلقی نماییم و با آن کنار بیاییم و یا عملا  آن را به بوته فراموشی بسپاریم.

تاریخ: جمعه ۴ ۱سفند ماه ۱۴۰۲

تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند, ۱۴۰۲ ۷:۵۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک