شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۲

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۲

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

آنچه در هفته ۱۵ تا ۲۱ اردیبهشت گذشت …

بابک پاک‌نیا، وکیل محمد رسول‌اف روز چهارشنبه از صدور حکم هشت سال حبس که پنج سال آن قابل اجرا است برای این فیلسماز شناخته شده ایرانی خبر داد.  "درخت انجير معابد" جدیدترین فیلم ساخته او قرار است در هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم «کن» در فرانسه به نمایش در آید.  حکومت اسلامی در ایران اما از آقای رسول‌اف اجازه کار در ایران و خروج از کشور را گرفته است.

بابک پاک‌نیا، وکیل محمد رسول‌اف روز چهارشنبه از صدور حکم هشت سال حبس که پنج سال آن قابل اجرا است برای این فیلسماز شناخته شده ایرانی خبر داد.  “درخت انجیر معابد” جدیدترین فیلم ساخته او قرار است در هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم «کن» در فرانسه به نمایش در آید.  حکومت اسلامی در ایران اما از آقای رسول‌اف اجازه کار در ایران و خروج از کشور را گرفته است.

***

سه‌شنبه هفتم ماه مه؛ اُمری بوهم فیلسوف اسرائیلی – آلمانی که در نیویورک استاد دانشگاه ا‌ست، به دعوت جشنواره وین(هفته‌های جشن وین) در میدان یهودیان این شهر سخنرانی کرد.

اروپا و قربانیان آن: فراتر از اسطوره حاکمیت ملی، عنوان سخنرانی آقای بوهم بود.

معمولاً پس از سخنرانی‌ها به سخنران و سخنرانی، اگر جا داشته باشد؛ انتقاد می‌شود. اما، این‌بار از پیش انتقاد و یقه‌درانی‌ها انجام گرفته است.  جامعه دینی یهودیان اتریش به‌شدت به برگزارکنندکان جشنواره و دعوت از آقای بوهم اعتراض کرده و آن‌را نشانه یهودی‌ستیزی دانست.

آقای بوهم معتقد است که اسرائیل یک رژیم آپارتاید است. و، جامعه دینی یهودیان اتریش از همین‌رو کفن پوشیدند. آقای بوهم در مصاحبه با تله‌ویزیون اتریش نیز که به انگلیسی سخن می‌گفت، بر کاربرد استفاده از آپارتاید برای سیستم دولتی اسرائیل تاکید کرد. او از مصاحبه‌گر خواست، اگر بتواند واژه‌ی مناسب‌تری برای سیستم حکومتی اسرائیل بیابد، با او هم‌آوا خواهد بود.

بوهم گفت، دموکرات خواندن سیستم حکومتی اسرائیل درست نیست. نظامیان حاکم بر اسرائیل هستند. آقای بوهم در آغاز سخنرانی خود از آنان که تخم ‌مرغ گندیده به‌همراه داشتند، خواست که تخم مرغ‌ها را در کیسه نگهدارند. نوشته‌های فلسفی و تفسیرهای سیاسی آقای بوهم در رابطه با سیاست‌های اسرائیل و خاورمیانه در هاآرتص، دی تسایت و نیویورک تایمز منتشر می‌شوند. اُمری بوهم به راه حل دو کشور اسرائیل – فلسطین باور ندارد و بر‌این باور است که یک کشور، دو ملت تنها راه حل مسأله است. آقای بوهم در سخنرانی خود در وین در این باره گفت:

“کرامت انسانی فراتر از مرزهای یک دولت-ملت است. تعلق به یک ملت-کشور نباید به خون یا نژاد وابسته باشد. و حقوق بشر پایه است و نه ملیت”.

فراتر از هویت، جهان گرایی به عنوان یک جایگزین نجات دهنده، و آسمان پر ستاره بالای سرم: گفتگو در باره کانت، از کتاب‌های او هستند.

***

آقای چیروان بارزانی، پسر مسعود و نوه مصطفا بارزانی و رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران سفر کرد. او در تهران با آقایان خامنه‌ای و رئیسی دیدار کرد. گفته شده است که این سفر برای پایان دادن به کدورت دو طرف (تهران و اربیل) در پی حمله موشکی به اقلیم کردستان عراق، و بازسازی روابط دوجانبه بوده است.

توافقات امنیتی ایران و عراق و موضوع کردهای مخالف ایران، بخش مهمی از محور مذاکرات دو طرف را تشکیل داده است.  در اسفندماه سال ۱۴۰۲ دفتر نخست‌وزیر عراق و شورای‌عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که دو کشور توافقی را باهدف تأمین «امنیت مرزی» امضا کرده‌اند. گفته شده است که آقای بارزانی در این سفر تعهداتی برای پیشگیری از فعالیت‌های گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی در کردستان به ایران داده است.

***

با توجه به حمله رژیم اسراییل به رفح در جنوب نوار غزه، آفریقای جنوبی بار دیگر به دیوان بین‌المللی دادگستری  (ICJ) در لاهه شکایت برده، خواسته است تا برای برای پیش‌گیری از «نسل‌کشی» علیه فلسطینیان اقدام کند و هم، اسرائیل را وادارد که هرچه زودتر از رفح بیرون برود.

دانشگاه‌های جهان در پی اعتراض دانشجویان دانشگاه‌های امریکایی، صحنه اعتراض دانشجویان و استادان و دانشگاهیان علیه کشتار فلسطینی‌ها توسط دولت و ارتش اسراییل شده‌اند. و اما در آلمان، بتینا اشتارک واتسینگر، وزیر آموزش عالی آلمان از حزب دموکرات‌های آزاد (لیبرال‌ها)، در واکنش به نامه سرگشاده ۲۰۰ مدرس دانشگاهی آلمان در حمایت از تظاهرکنندگان طرفدار فلسطین، به روزنامه “بیلد” آلمان گفت: «این بیانیه مدرسان دانشگاه‌های برلین تکان‌دهنده است. به جای موضع‌گیری روشن علیه نفرت‌پراکنی اسرائیل‌ستیزانه و یهودستیزانه، اشغالگران دانشگاه به عنوان قربانی معرفی می‌شوند و خشونت‌ورزی بی‌اهمیت جلوه داده می‌شود.»

***

رسانه‌های ایرانی از یاشار سلطانی بازگفته‌اند که در مرداد ۱۴۰۰ بیش از ۹۱ هزار تن روغن مایع توسط «شرکت مادر تخصصی بازرگانی ایران» از دو کشور ترکیه و آرژانتین وارد ایران شد که بنا به گزارش‌های سازمان غذا و دارو مسموم به سموم کشاورزی و آفت‌کش‌ها بودند. این محموله از مرداد ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۲ در گمرک شهید رجایی نگهداری می‌شد و طی ۴ مرحله نمونه‌برداری و آزمایش نمونه‌ها در آزمایشگاه‌های مختلف «غیر قابل ترخیص» و «غیر قابل مصرف انسانی» شناخته شد.

پس‌تر اما یک “کمیته فنی” نتایج به‌دست آمده در نمونه‌گیری‌ها را «غیر قطعی» دانست و دستور به ترخیص ۴۷ هزار تن از این روغن‌ها را صادر کرد که اکنون وارد بازار ایران شده‌اند. در زمانی که روغن‌ها در گمرک بود، تاریخ مصرف این روغن‌ها به‌پایان رسیده بود اما، با یک صورتجلسه تاریخ مصرف آن‌ها برای ۶ ماه دیگر تمدید وبار ترخیص شد.

***

و جنگ خیابانی حکومت اسلامی در ایران علیه زنان ادامه داشت …

تاریخ انتشار : ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ ۹:۲۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک