چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۴:۴۴

چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۴:۴۴

اعلام رهبری دوران گذار با تکیه به قدرت های خارجی منافی آزادی و حاکمیت ملی ایرانیان است
با انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئيس جمهور آمریکا و سرکارآمدن دولت وی، سرنگونی رژيم مستبد بشار اسد و تضعیف نيروهای نیابتی جمهوری اسلامی ایران در غزه و لبنان و...
۳ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حاکمیت و اسلام رساله ای دستگاه قضایی
نفی استقلال قوه قضاییه و نیز اعمال نفوذ و دخالت مستمر این قوه در امر قانونگذاری و بطور کلی تمرکز قوای سه گانه در دست یک فرد بر پایه اصل...
۳ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: عباد عموزاد
نویسنده: عباد عموزاد
شناختها و تجارب بالقوه و بالفعل ما چگونه رشد می کنند
ما انسانها از طرفی با واقعیات درونی خود و از طرفی دیگر با واقعیات بیرونی از خود که به اجتماع و محیط زیست تعلق دارند سر و کار داریم...چرا تجارب...
۳ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: اکبر دهقانی ناژوانی
نویسنده: اکبر دهقانی ناژوانی
حماس به اهداف خود نرسیده است، اما حقوق و تسلط اسرائیل تقویت شده است
خانم امیرا هاس، خبرنگار هاآرتص، توافق آتش بس میان اسرائیل و حماس، سیاست داخلی اسرائیل و چشم انداز آینده مردم غزه را تحلیل می کند
۲ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
ترامپیسم ایرانی
پیش از ترامپ، سلطنت‌طلبان در میان گروه‌های مخالف رژیم جمهوری اسلامی چندان به حساب نمی‌آمدند. اکنون ممکن است با نیروگیری دوباره‌ی ترامپ، سلطنت‌طلبان دوباره بیش‌فعال شوند. ایضاً از همین رو...
۲ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: محمدرضا نیکفر
نویسنده: محمدرضا نیکفر
یک دیدار
فریده صلواتی، یکی از دختران جسور و برخوردار از آگاهی سیاسی و اجتماعی، یک انساندوست  و از آسیب‌دیده گان انقلاب زن،زندگی،آزادی است. مزدوران حکومت اسلامی با شلیک بیش از ده...
۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: شمی صلواتی
نویسنده: شمی صلواتی
سهیل نام دیگر تو هست
بر بال خیال تو سر گذاشتم، آسمان و دریا را آبی دیدم، زلال همچون چشمان تو. پاک و روشن مثل سپیدی قلبت. در خود ویران شدم. از بی مهری روزگار...
۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

 

بیانیهٔ پساانتخاباتی هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

در دور اول انتخابات زود‌رس ریاست جمهوری ۱۴۰۳ نزدیک به چهل‌درصد صاحبان حق رای شرکت داشتند و در دور دوم نزدیک به پنجاه‌درصد. کم‌ترین حد از مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری مهر تایید دیگری بود ‏بر شکاف عمیق موجود میان مطالبات مردم و نظام متحجر حاکم. شکافی که خود را در کوچک‌تر شدن هرروزۀ پایه‌های اجتماعی هستۀ سخت قدرت نشان داده و می‌دهد. هرچند رساندن حاکمیت به مرحلۀ وادار شدن به تایید صلاحیت نامزدی ‏غیروابسته به لایه‌های پیچیدۀ قدرت برای مقام ریاست جمهوری، برای مردم ما با هزینه‌های بسیار سنگینی همراه بود، اما پایداری و ایستادگی مردم در برابر استبداد و سرکوب، چه در خیابان چه در زندان؛ چه با نافرمانی‌های ‏مدنی با پیشگامی زنان، چه با مبارزات طبقاتی و صنفی با پیشگامی کارگران؛ تا این حد ثمر داد که حاکمیت شکست سیاست خالص‌سازی را بپذیرد و انتخاباتی نسبتاً رقابتی برگزار کند. نهایتاً در چالش و مصافی آشکار میان مسعود پزشکیان، با حمایت نیروهای اصلاح‌طلب و میانه از یک سو، و سعید جلیلی به نمایندگی جبهۀ پایداری و مرتجع‌ترین نیروی‌های حاکم، از سوی دیگر، آقای پزشکیان. به ریاست جمهوری برگزیده شد.

دکتر مسعود پزشکیان در دورۀ پیش از انتخابات بر آگاهی از خواست‌های به‌حق مردم برای تغییر سخن گفت. او ضمن تاکید بر متکثر بودن جامعۀ ایران در همۀ ابعاد، بر لزوم رویکرد تعاملی در درون جامعه، از جمله میان گروه‌های قومی- ملی، و در روابط با سایر کشورها تاکید کرد و مبارزه با فساد ریشه‌دوانده در همۀ ارکان حاکمیت و رسیدگی به وضعیت معیشتی زحمت‌کشان را از اولویت‌های دولت‌اش نامید. او بر باور خود به ایجاد نظام‌ آموزش رایگان و بهبود  نظام بهداشت، رفع فیلترینگ، کنار گذاشتن طرح نور، رفع برخی تبعیض‌های روا شده در حقّ زنان انگشت گذاشت.

آقای پزشکیان پس از انتخابات بر دشواری راه تاکید کرد و گفت هم‌چنان می‌خواهد صدای بی‌صدایان و طردشدگان جامعه باشد. وی از مردم خواست در این راه کمک‌اش کنند. او تا جایی پیش رفت که دفتر ستاد انتخاباتی او طی نامه‌ای از نهاد هاى مدنى ، انجمن‌های علمی، احزاب، جریان ها و شخصیت‌هاى سیاسى خواست پیشنهاد‌های خود را براى انتخاب اعضاى دولت چهاردهم ارائه کنند.

به‌ویژه شیوۀ مدیریت گزینش اعضای دولت، که روشی‌ تازه و مثبت در تاریخ جمهوری اسلامی بود، این پرسش را مطرح کرد که آیا شاهد مسیری شفاف، سامان‌مند و سازمان‌یافته در رابطه با تشکیل کابینه و در راه خدمت به مردم و میهن  خواهیم بود؟

اظهرمن‌الشمس بود که عوامل اصلی شرایط امروز ایران که از فسادِ ریشه‌دار قدرت پنهان و بی‌کنترل، نهادهای موازی و مؤلفه‌هایی از این دست سرچشمه می‌گیرد، با این ابتکار پزشکیان-ظریف به ستیز برخیزند. روشن است که این عوامل نه با توصیه‌های اخلاقی از بین می‌روند و نه با اقدامات پراکنده و غیر جدی. نهادهای کنترلی تعبیه شده در ساختار حکومت جمهوری اسلامی نیز ناکارآمدی خود را در برخورد با فساد نشان داده‌اند. فراتر از آن، این نهادها خود یکی از مراکز اشاعۀ فسادند. برای مبارزه با این فساد نهادینه شده، نیاز به شفافیت و اتکا بر نهادهای مدنی مستقل، قدرت‌مند و دارای اختیار و در تمام عرصه‌ها خواهد بود. آیا آقای پزشکیان عزم و اراده و پشتیبانی کافی برای مبارزه با فساد خواهد داشت؟

مجموعۀ رویدادهای این چندماهه بازتابی است از آن‌چه در عمق جامعۀ ایران جریان دارد. ایران امروز، چه به لحاظ نسلی و چه به لحاظ اندیشه و تفکر، متنوع‌تر، متحول‌تر وآگاه‌تر از دهه‌های پیشین است. تجاربی مانند خرداد ۷۶، جنبش سبز در سال ۸۸ و دولت روحانی، برآمدهای سال‌های ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و گفتمان برآمده از دل جنبش «زن، زندگی، آزادی» جامعه را چه به لحاظ تشکل‌یابی و چه از نظر سطح مطالبات بسیار فراتر از پیش است. امروز ساختار نظام سیاسی در مقابل خواست تحولات اساسی نسل‌های تازه صلب و فرتوت شده است. وجود و حضور نیرو‌ی‌های سیاسی بسیاری که خواستار گذار مسالمت‌آمیز به آزادی، عدالت و مردم‌سالاری (دموکراسی) می‌باشند، در جامعۀ امروز ایران غیرقابل چشم‌پوشی است.

مافیای بزرگ اقتصادی – امنیتی – نظامی که در نهادهای اصلی قدرت مسلط است، در کنار تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانۀ تحمیل‌شده از سوی امپریالیسم جهانی، و میراث به جا مانده از دولت به غایت ناکارآمد سیزدهم، سه گره عمده‌ا‌ندکه شرایط زندگی مردم زحمتکش در ایران را در تنگنا قرار داده و به تبع آن، جامعه را معترض و ملتهب ساخته‌اند.

یکی از زمینه‌های رای‌آوری آقای پزشکیان، عدم وابستگی به مافیای بزرگ قدرت فاسد و تاکید بر «پاک‌دستی» و «ساده‌زیستی» ایشان بود. این خود نشان از رنجی دارد که طی این چند دهه از رانت‌خواری و فساد دولت‌مردان نظام نصیب زحمت‌کشان جامعۀ ما شده است. هم از این روی هر گامی که دولت پزشکیان برای گره گشایی از این سه معضل بردارد، در وضع فعلی مورد استقبال مردم، تشکل‌های مدنی و نیروهای میهن‌دوست قرار خواهد گرفت.

روند گره‌گشایی از معضلات کشور و روند تقویت و گسترش نهادهاى مستقل دو روند هم‌سو می‌باشند. تقویت و گسترش نهادهای مستقل صنفى کارگرى، معلمان، زنان، بازنشستگان، وکلا، نویسندگان و هنرمندان، اقشار دیگر اجتماعى و نیز دانشجویان، نشانۀ بارز نیاز به تحول ساختار سیاسی جامعۀ متحول شدۀ ماست. تقویت نهادها و انجمن‌های حفاظت از محیط زیست، نهادها و انجمن‌های ویژۀ مناطق محروم، کودکان، مهاجران، فعالان عرصهٔ تأمین حقوق گروه‌های ملی- قومی و … پویایی، مسئولیت‌پذیری و مطالبه‌محوری جامعه را بالا می‌برد.‌‌ در حالی که تا کنون حکومت با این نهادها به شدت امنیتی برخورد کرده است.

در چارچوب سیاست خارجی، برداشتن تحریم‌های ظالمانه و فراتر از آن، تعامل با دنیا و بهبود رابطه‌های منطقه‌ای و جهانی نیاز مبرم کشور ماست. مبنا و اساس سیاست دولت در این زمینه، باید منافع مردم ما باشد. در جهان متنوع و پیچیدۀ کنونی، برای هر کشوری از جمله و به‌ویژه کشور ما امکان سیاست‌ورزی و ایجاد ارتباط‌های دیپلماتیک و وارد شدن به پیمان‌های اقتصادی در جهت منافع ملی بیش از پیش فراهم است. وعده‌های رئیس‌جمهور و نامزد پیش‌نهادی برای وزارت امور خارجه انتظار کوشش‌های دیپلماتیک تازه‌ای در جهت تنش‌زدایی، دستیابی به توافقات بین‌المللی و برداشتن تحریم‌ها را در جامعه ایجاد کرده است. از سوی دیگر وضعیت بحرانی منطقه و جنگ اسراییل علیه مردم فلسطین در غزه میهن ما را نیز با چالش‌های بزرگی رو به رو می‌کند و ضرورت تقویت ابتکارها و تلاش‌های دیپلماتیک برای راه‌حلی صلح‌آمیز و بلندمدت برای این معضل تاریخی را دو چندان می‌نماید.

بنیان قانون اساسی جمهوری اسلامی مبتنی بر ولایت مطلقهٔ فقیه است و بر پایهٔ آن رییس‌جمهور اسلامی مقام اول نظام نیست. آقای پزشکیان در سخنان خود در دورهٔ پیش و پس از انتخابات بارها بر این نکتهٔ مضمونی تأکید کرده است که مبنای عملکرد او سیاست‌های راهبردی رهبر نظام خواهد بود. آقای پزشکیان باید به این پرسش مهم پاسخ بدهد که همان‌طور که وعده داده و می‌دهد، نیمۀ بزرگتر مردم ایران که رای نداده‌اند، که نه قانون اساسی را قبول دارند و نه امیدی به تحول در نظام سیاسی موجود دارند، را هم می‌بیند و مطالبات، انتقادات و اعتراضات آنها را هم مورد توجه قرار می‌دهد یا نه؟

بازتاب سخنان پیشین آقای پزشکیان در مجلس شورای اسلامی و اعتراض‌های گسترده‌ای که در پی داشت، آزمون بسیار خوبی برای شناخت سطح هشیاری اکثریت ناراضی جامعه و نظارت هوشمندانه‌ای است که بر کار ایشان وجود دارد

به گفته جواد ظریف از مجموع ۱۹ وزیر پیشنهادی آقای پزشکیان به مجلس شورای اسلامی، سه تن انتخاب اول شورای راهبری و شش نفر انتخاب دوم و سوم بودند. در مجموع، کمتر از نیم معرفی‌شدگان از میان حامیان پزشکیان انتخاب و اکثریت تحت فشار هستۀ سخت قدرت در لیست جای گرفته‌اند. به‌خصوص کنترل وزارت‌خانه‌های امنیتی، انتظامی و اطلاعاتی به کسانی سپرده خواهد شد که در انتخابات از پزشکیان اعلام حمایت نکرده و یا به رقبای او رای داده‌اند.

لیست با استقبال نیروهای وابسته به جناح‌های میانه‌رو، اما با اعتراض طیف‌هایی از نیروهای اصلاح‌طلب و تحول‌طلب روبه‌رو شده است. سه تن از وزیران کابینه سابقۀ حضور در دولت رییسی را دارند. تنها یک وزیر زن، خانم فرزانه صادق برای پست وزارت راه وشهرسازی پیشنهاد شده.

اسماعیل خطیب، وزیر پیشنهادی برای وزارت اطلاعات، نه تنها در دورۀ سه سالۀ دولت ابراهیم رئیسی جز پرونده‌سازی برای فعالین جنبش «زن، زندگی، آزادی» هیچ پیشینه‌ای در پرونده وزارت خود ندارد، بلکه در انجام وظیفۀ قانونی‌اش در پیش‌گیری از ترور و نفوذهای امنیتی و تروریستی طی این سه سال نیز نمرۀ ردی گرفته است. ترور اسماعیل هنیه در تهران مهم‌ترین نمونۀ ناتوانی او در این زمینه است.

لیست پیشنهادی به طور کلی به سایر پارامترهایی که شورای راهبری پیشنهاد داده بود از جمله حضور اقلیت‌های مذهبی به ویژه اهل سنت و درصد ویژه برای زنان و نمایندگان گروه‌های ملی-قومی نیز بی‌اعتنا بوده و به انتظارات ایجاد شده پاسخ نداده است.

علاوه بر دیگر موارد مطرح در مورد وزرای پیشنهادی پزشکیان، برخی از وزرا در زمینهٔ پیشینه، عملکرد سیاسی و تخصص نیز مورد تردیدند. برخی نامزدها جز سابقهٔ عضویت در سپاه و خدمت در بسیج تخصص دیگری ندارند و یا برخی از آنان دارای کارنامۀ مثبتی در برخورد با طبقات، اقشار و گروه‌های اجتماعی که باید مورد حمایت‌شان باشند، نیستند.

پزشکیان به زبان خود از همان آغاز تاکید داشت که او قرار نیست و تمایل هم ندارد که در مقابل خواست خامنه‌ای بایستد. این تاکید گرچه نشانۀ وجود مشکل ساختاری در نظام است، اما به این معنا نیست که او نمی‌تواند برای رفع فیلترینگ اینترنت، لغو طرح نور، رفع برخی محدودیت‌های اجتماعی، تلاش برای کاهش تحریم‌ها، رفع انسداد اقتصادی به واسطۀ عضویت در گروه ویژۀ مالی (FATF) برای بازگرداندن استادان اخراجی، و بسیاری مواعید انتخاباتی او قاطعانه و به فوریت اقدام کند.

لیست وزرای پیشنهادی پزشکیان تاییدی بر موضع ما، پیش از دور اول و دوم انتخابات است که شکاف عمیق مابین ملت و دولت ناشی از ناکارآمدی و فرتوت بودن ساختار حکومت در جمهوری اسلامی و رهبری آن است. مشکلات و معایب این نظام جدی‌تر از آن است که با کنار گذاشتن سیاست خالص‌سازی و سه جناحی شدن ترکیب دولت، مشکلات بنیادین نظام حکمرانی و شکاف میان جامعه و حکومت مرتفع شود. به‌ویژه که شرایط بسیار خطرناک منطقه و جهان به دولتی تحت حمایت جمهور مردم در ایران نیاز دارد و برون‌برد کشور از این مهلکه و بحران‌های عمیق داخلی، نه فقط به تغییر رفتار، یا تغییر برخی مهره‌های درون دیوان‌سالاری موجود، که به تغییر مستمر و پیگیرانه ساختار نظام سیاسی، نیاز خواهد داشت.

آقای پزشکیان در سخنان خود در نشست روز شنبه، ۲۷ مرداد مجلس با دستور بررسی صلاحیت وزرای پیش‌نهادیش، کابینهٔ خود را «کابینهٔ وفاق ملی» خواند. قدر مسلم این است که این کابینه، نه تنها کابینهٔ وفاق ملی نیست، بلکه در عمل و در بهترین حالت توافقی‌ست میان آقای پزشکیان و رهبر نظام جمهوری اسلامی. کابینهٔ پیش‌نهادی پزشکیان، کابینهٔ مورد نیاز و خواست مردم نیست. هرچند بسیاری از کسانی که رأی خود را به نام آقای پزشکیان به صندوق ریختند، صرفاً در پی پیشگیری از جلوس جلیلی بر کرسی ریاست جمهوری بودند.

از سوی دیگر آقای پزشکیان در نشست هیئت دولت در روز یک‌شنبه، ۲۸ مرداد این نکته را عنوان کرد که «مهم‌ترین دغدغهٔ دولت کاستن از فاصلهٔ جامعه و حاکمیت با تأمین رضایتمندی مردم است.» این دوگفتهٔ پزشکیان، نماد چالشی‌ست که او در دورهٔ ریاست جمهوری خود در مرکز آن قرار دارد.

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) سازمانی مردمی، میهن‌دوست و باورمند به سوسیالیسم دموکراتیک است و در راه آرمان‌های والای استقلال، آزادی، عدالت اجتماعی و تامین منافع مردم و کشور (منافع ملی) مبارزه می‌کند. سازمان ما با پایبندی به برنامهٔ مصوب خود در راه تحقق جمهوری عرفیِ غیردینی (سکولار) و متعهّد به مبانی حقوق بشر و اصول دموکراسی و مبتنی بر اراده و آرای آزاد، برابرحقوق و دموکراتیک مردم میهن‌مان مبارزه می‌کند و قاطعانه مخالف حکومت‌های غیرانتخابی، دینی و موروثی است. بر این مبنا ما همراه دیگر نیروهای آزادی‌خواه، عدالت‌جو، خواهان دموکراسی، تحول‌طلب و انقلابی بر خواست مردم برای تغییر و تحول اساسی و گذار از شرایط کنونی از راه مسالمت‌آمیز تاکید داشته و از هر گامی در راه رسیدن به این خواست استقبال می‌کنیم.

سازمان ما نیز وظیفۀ خود می‌داند، مبتنی بر برنامۀ خود و در چارچوب وظیفه‌ای که در سند مصوب کنگرۀ نوزدهم آمده، در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع و رویکرد سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

 

 

دوشنبه، ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ (۱۹ اوت ۲۰۲۴ میلادی)

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد, ۱۴۰۳ ۱۱:۱۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

2 Comments

  1. بیانیه‌ای مبتنی بر تحلیلی متوازن و واقع بین و به لحاظ راهبردی در راستای برنامه و دیگر مصوبات کنگره های سازمان. بیانیه به درستی تصریح می‌کند که رویکرد سازمان در قبال دولت پزشکیان مبتنی است بر عملکرد آن در قبال مطالبات جامعه مدنی و جنبش‌های مطالباتی گروه های اجتماعی.
    بیانیه هم چنین تصریح می‌کند ساختار نظام سیاسی مستقر کهنه و فرسوده است و برای پاسخگویی به اعتراضات و مطالبات اکثریت بزرگ شهروندان تغییر ساختار نظام سیاسی الزامی است.
    عنوان بیانیه هم به درستی بر این ضرورت اشاره دارد.
    در عنوان بیانیه به علاوه به «چالش میان پزشکیان و هسته سخت قدرت» اشاره شده است. به نظرم به داشت توضیح داده می‌شد که منظور بیانیه از «چالش پزشکیان با هسته سخت قدرت»، چالش او با دستگاه رهبری جمهوری اسلامی نیست. چون در متن بیانیه از پزشکیان مکرر نقل می‌شود که او با آقای خامنه‌ای و نهاد رهبری وارد چالش نخواهد داشت.

  2. سعید سعادت گفت:

    بنظر من همانقدر که در این مقطع با شرکت مردم در انتخابات و درک خطری که میتواند از جانب جبهه پایداری بر کشور حادث شود دارای اهمیت ویژه ای است ، سه موضوع مهم از این انتخابات بوقوع پیوست که بسیار دستاورد های مهمی هستند
    ۱-ناکام گذاشتن جبهه پایداری در دست یابی به دولت و منابع مالی و انسانی آن
    ۲- دست برداشتن حکومت از سیاست یکدست سازی و بازگشت به سیاستی که نقش دیگر جناح ها را میپذیرد
    ۳- تسخیر دولت بدست نیروهای میانه رو و غیر افراطی که میتواند در صورت فوت رهبر از جانشین شدن نیرویی افراطی از طرف جبهه پایداری جلو گیری کرده و آمادگی لازم در مقابله با آنها را بوجود آورد
    درست است که حواسته ها و مطالبات مردم اهمیت فراوانی دارند ولی نباید فکر کرد که با وجود جناح های افراطی و عناصر آنها در مجلس و دیگر نهادها این کار بسادگی میتواتد صورت گیرد ، آنچه که نقش اساسی در عقب نشینی حکومت و دست برداشتن از خالص سازی داشت همانا جنبش مر قدرت زن ، زندگی ، آزادی بود ، هنوز هم ما باسد ردی جنبشهای اجتناعی و اعاراضی حساب ویژه ای باز کرده تا بتوانیم دولت و حکونت را بیش از پیش وادار به عقب نشینی کرده و به اهداف مرحله ای خود که همانا خواسته های مردم در وعده های داده شده مزشکیان است برسیم ، بنظر من بیانیه بلید ضمن توجه به آن سه مورد مطلب یاد شده نقش جنبش های اجتناعی را بیشتر مطرح میکرد و آنرا بعنوان عامل اصلی تغییر و تحولات نطرح مینمود

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

به بهانه قتل علی رازینی و محمد مقیسه (ناصریان)، قضات بیدادگاه های جمهوری اسلامی

جنایت کاران و متجاوزان به حقوق اساسی مردم، فارغ از مقام و درجه‌ای که دارند، باید در دادگاه‌های علنی و با رعایت کامل قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی و داخلی محاکمه و پاسخگو شوند. از همین منظر، هرگونه ترور و قتل‌های اراده‌گرایانه نیز باید به‌طور قاطع محکوم شود.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اعلام رهبری دوران گذار با تکیه به قدرت های خارجی منافی آزادی و حاکمیت ملی ایرانیان است

حاکمیت و اسلام رساله ای دستگاه قضایی

شناختها و تجارب بالقوه و بالفعل ما چگونه رشد می کنند

حماس به اهداف خود نرسیده است، اما حقوق و تسلط اسرائیل تقویت شده است

ترامپیسم ایرانی

یک دیدار