نویسنده: علی الدیلمی
تسلیحات آلمانی برای اسراییل و ترکیه
بارش بمبها بر غزه، لبنان و مواضع کردها در سوریه و عراق؛ همه فقط در ۲۴ساعت – و دولت فدرال همچنان تصمین کنندۀ کسب سود سرشارِ شرکتهای تسلیحاتی آلمان از همۀ جنگهای خاورمیانه است.
صدراعظم شولتس پس از سفر اخیر خود به استانبول، از افزایش صادرات تسلیحات به ترکیه دفاع کرد و دریافت تسلیحات آلمانی را برای این کشور به عنوان یکی از شرکای پیمان ناتو «امری بدیهی» نامید. اجازۀ صدور تحویل ۱۰۳میلیون یورو تسلیحات نظامی به ترکیه تا اواسط اکتبر، پیشتر [از سوی پارلمان آلمان] صادر شده بود. از سال ۲۰۱۱ به بعد، این اولین بار است که حجم صادارت اسلحه سهرقمی میشود. همچنین گفته میشود که نخستوزیر برای تحویل ۴۰ فروند هواپیمای جنگندۀ «یوروفایتر» (Eurofighter) که اردوغان بسیار به آنها علاقه دارد، «ابراز آمادگی میکند».
آنچه نیروی هوایی ترکیه در حال انجام آن است را عصر چهارشنبه دیدیم. در تلافی حملۀ چند ساعت قبل به مقر بزرگترین سازندۀ تسلیحات ترکیه با هفت کشته و بیش از ۲۰ زخمی که دولت ترکیه (وزیر دفاع این کشور گولر) «پکک» را عامل آن نامید، جنگندههای ترکیه، نه برای اولین بار، محمولههای مرگبار خود را بر مناطق کردنشین سوریه و عراق فرو ریختند. ژنرالها در آنکارا ادعا میکنند که ۳۰ هدف در این حمله منهدم شدهاند. تداوم جنگ چندین دههای ترکیه بدون تسلیحات آلمانی به سختی قابل تصور است.
این حالت در مورد ماجراجوییهای نظامی اسراییل نیز صدق میکند. طی ۱۵ سال گذشته، تقریباً ۳۰درصد از کل تسلیحات اسراییل را آلمان تامین کرده است. روز چهارشنبه، نیروی هوایی اسراییل به «تایر» در جنوب لبنان، یکی از قدیمیترین شهرهای جهان حمله کرد و شش ساختمان را در آنجا با خاک یکسان کرد. حملات هوایی اسراییل به مدرسهای در غزه در روز پنجشنبه نیز دستکم ۱۷ کشته برجای گذاشت.
دولت فدرال شاید به دلیل نگرانی از اینکه روزی در دادگاه لاهه بر صندلی اتهام نشانده شود، تا ۱۳ اکتبر «فقط» صدور ۴۵ میلیون یورو تسلیحات را به اسراییل تایید کرده بود! اما پس از سخنان وزیر امور خارجه آنالنا بربوک،که از تسلیحات آلمانی تنها به شرط رعایت الزامات بشردوستانه و قوانین بینالمللی استفاده خواهد شد، در پاسخ به پرسش «اتحاد سارا واگنکنشت» در پارلمان، روشن شد که این مبلغ طی چند روز گذشته، بیش از دو برابر و به ۹۴ میلیون یورو رسیده است.
ما قبلاً حد انعطاف دولت فدرال را در تفسیر «لزوم عدم تحویل سلاح به مناطق جنگی» [مادۀ قانونی مندرج در قانون اساسی آلمان] دیدهایم؛ دولت ائتلافی [بر مبنای این تفسیر] در اکتبر ۲۰۲۲ آمادگی خود را برای ارسال مهمات به عربستان سعودی در جنگ وحشیانه علیه یمن نشان داد.
در ابتدای سال جاری اعلام شد که دولت دیگر نمیخواهد با تحویل جتهای «یوروفایتر» به ریاض «مخالفت» کند. دولت فدرال با سیاست غیرمسئولانۀ صادرات تسلیحات خود در حال مشروعیت بخشیدن و دامن زدن به همۀ جنگها در خاورمیانه است و اساساً مهم نیست که چه کسی، کجا و چرا بمباران میکند؛ راین متال (Rheinmetall)۱ و شرکا دستان خود را سرخوشانه به هم میسایند.
۱- شرکت آلمانی سازندۀ تسلیحات و تجهیزات نظامی
نویسنده: علی الدیلمی، نماینده پارلمان آلمان و عضو «اتحاد سارا واگنکنشت»
منبع: یونگه ولت juge Welt
2 Comments
پری رو تاب مستوری ندارد. آلمان که آغازگر دو جنگ خانمانسوز جهانی بوده است، طاقت نمی اورد که در آستانه فاجعه سوم جهانی بیکار بماند.
درود، ایکاش،درصد سهام فروش تسلیحات سایر کشورهای غربی،به ترکیه و اسراییل و…رانیز ،متذکر میشدید