سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۹

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۹

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

کدام غنی سازی بیشتر بکار ما می آید؟

در شرایط مناسباتی بی تنش با جهان خارج، جنبش دموکراتیک مردم ما در موقعیت مناسبتری برای رشد و بالندگی قرار می گیرد. این را تجربۀ ماه های گذشته بخوبی نشان داده است. از این رو به قوت می توان گفت که امروزه، با توجه به شرایط دشواری که مردم و کشو ما در آن قرار دارند، غنی سازی مناسبات با کشورهای همسایه و جهان بمراتب برای آنها اهمیت بیشری از غنی سازی اورانیوم دارد.

سر انجام پس از ۴ سال رجز خوانی، ماجراجویی و تحمیل آسیبهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و حیثیتی زیادی که به بهانه دفاع از منافع ملی و حقوق مسلم ایران بر مردم و کشور ما وارد آمد، مقامات دولت کودتا بر خلاف رفتار و ڵحن سرسختانهای که در برخورد با مردم و رهبران و فعالین جنبش دارند، لحن و رفتار خود در رابطه با خارج را بطور محسوسی نرم و تعدیل کرده و با شتاب و علاقه برای حل مناقشه هستهای و سایر اختلافاتی که با غرب دارند، اعلام آمادگی کردند.

غربی ها نیز که از مدتها پیش با دقت تحولات پر شتاب ایران را دنبال و از موقعیت لرزان دولت کودتا بخوبی مطلع بودند، موقعیت را مناسب تشخیص داده و با آمادگی و تدارک لازم از این فرصت نهایت استفاده را کردند و با گرفتن ابتکار عمل مذاکراتی را با فرستادگان دولت کودتا انجام دادند. به گفته طرفهای درگیر در مذاکرات، آنان در این مذاکرات به پیشرفتهایی دست یافتهاند.

گر چه در مورد کم و کیف پیشرفتهای بدست آمده اطلاعات اندکی منتشر شده، اما توافق در مورد ادامه مذاکرات و تعیین زمان دور دوم مذاکرات، موافقت دولت کودتا با بازرسی بازرسان سازمان انرژی هستهای از مرکز تازه تاسیس ایران در قم و توافق بر سر غنی سازی صنعتی اورانیوم تولیدی ایران در روسیه و فرانسه ، دیدار و مذاکره ویلیام برنز با جلیلی در ژنو، ملاقات و مصاحبههای وزیر امور خارجه دولت کودتا در واشنگتن و بالاخره مفید و سازنده خوانده شدن نتایج مذاکرات توسط سولانا، کلینتون و اوباما، سفر البرادعی به ایران و توافق بر سر زمان بازرسی از تأسیسات اتمی قم، همگی اینها نشانههای پیشرفت سیاست، ورزیدگی دیپلماسی و فرادستی غرب در این دور از مذاکرات و ضعف و ناکارایی و عقب نشینی دولت کودتا از موضع پیشین آن می باشد. با نظرداشت همین مقدار از اطلاعات و فاکتها , صرف نظر از افت و خیزهایی که ممکن است این فرآیند داشته باشد، بر خلاف آنچه محافل وابسته به طیفهای محافظه کاران در این روزها تبلیغ می کنند، آنچه که تحت عنوان “مشوقها” در نتیجه این مذاکرات نصیب ایران خواهد شد، در حد نخستین بسته پیشنهادی غرب به ایران نخواهد بود.

زیرا موقعیت رژیم نسبت به قبل از روی کار آمدن محافظه کاران افراطی، هم در عرصه ملی و هم بین المللی در شرایط بکلی دگرگون شدهای قرار دارد و ابتکار عمل در دست طرف مقابل قرار گرفته است. در عرصه ملی حکومت فاقد پایگاه اجتماعی لازم است و در برابر یک جنبش نیرومند کارآمد مخالف قرار دارد، که موجودیت و موقعیت متزلزل آن را با خطر مواجه کرده است. انعکاس اخبار، سرکوبهای خشن و اقدام به کودتا باعث تضعیف وجهه جمهوری اسلامی و رویگردانی مسلمانان بسیاری در کشورهای اسلامی از آن گردیده است. از همه اینها مهمتر، بحران اقتصادی فزاینده ای است که کشور را در کام خود فرو برده است. رژیم هم در عمل نشان داده است قادر به حل این بحران نیست.

بی تردید در عرصه بین المللی نیز وضعیت رژیم در اثر افشای جنایات رژیم کودتا، امتیازگیری روسیه از غرب و متحدان سنتی آنها و سخنرانیهای ضداسرائیلی احمدی نژاد، که به یهودی ستیزی پهلو می زنند، سبب بیزاری مردم آزاده از حکومت کودتا در ایران شده است.

در واقع دولت کودتا با دست تقریبا خالی به پای میز مذاکره رفته است؛ به همین دلیل و بخصوص با نظرداشت این که این رژیم در عمل نشان داده است که نه به منافع ملی پایبند است و نه اساسا توانایی حراست از منافع ملی ما را دارد، بعید نیست که در این مذاکرات برای بهبود موقعیت داخلی خودش به امتیازدهی غیر متعارف و مغایر با منافع ملی ایران روی آورد، وگرنه عادی سازی مناسبات دیپلماتیک، اقتصادی، فرهنگی و غیره براساس دوستی، احترام متقابل با همه کشورها، عدم دخالت در امور دیگر کشورها و پایبندی به مقررات و پیمانهای جهانی مصوب سازمان ملل و سازمانهای وابسته به آن همواره جزء جدایی ناپذیری از خواسته های نیروها و جنبشهای دمکراتیک ایرانی بوده است.

ابهام زدایی از فعالیتهای هستهای ایران و شفاف سازی این فعالیتها و تأمین اطمینان از صلح آمیز بودن آنها، عادی سازی مناسبات دیپلماتیک با آمریکا، اسراییل و سایر کشورها از مسایلی هستند که اپوزیسیون دمکرات ایران برای آن مبارزه و تلاش کرده است. حل این مسایل، مشروط به آن که با رعایت منافع مردم و کشور و بر اساس هنجارهای شناخته شده بین الماللی صورت پذیرد، علی الاصول نمی تواند مورد مخالفت قرار گیرد و تن دادن حکومت به حل این مسائل به معنای پذیرش ناگریز بخشی از خواستهای مردم است. بر خلاف آنچه گاه تصور و ابراز می شود، تن دادن حکومت به بخشی از مطالبات مردم و اپوزیسیون، ولو این که قصد سوءاستفاده از آن را هم داشته باشد، در هر حال و شرایطی لزوما بسود آن تمام نخواهد شد. از این گذشته زمانی که اجرای کلیت یک سیاست توسط حاملان و مدافعان آن سیاست بهر دلیلی در اسرع وقت میسر نشود، باید کوشید امکان اجرای اجزای آنها را فراهم کرد. در این صورت فاعل هر که باشد، چندان مهم نیست. مهم این است که غرب استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای برای ایران را برسمیت بشناسد، روابط ایران با همه کشورها عادی و متعادل شود و تهدید خارجی دیگر بهانهای برای سرکوب مخالفان و منتقدان نباشد.

در شرایط مناسباتی بی تنش با جهان خارج، جنبش دموکراتیک مردم ما در موقعیت مناسبتری برای رشد و بالندگی قرار می گیرد. این را تجربۀ ماه های گذشته بخوبی نشان داده است. از این رو به قوت می توان گفت که امروزه، با توجه به شرایط دشواری که مردم و کشو ما در آن قرار دارند، غنی سازی مناسبات با کشورهای همسایه و جهان به مراتب برای آنها اهمیت بیشری از غنی سازی اورانیوم

تاریخ انتشار : ۱۳ مهر, ۱۳۸۸ ۱۱:۱۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴