چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۶

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۳۶

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

انتخاب یا “انتِ خواب”

بجای ناامیدی، یاس و تردید باید از آنچه گذشته عبرت گرفت و به خواست مردم یعنی رهبری و سازماندهی برای مقابله با رژیم پرداخت. مردم نه دچار ترس شده و نه از دستیابی به حقوق خود صرف نظر کرده اند. مردم از تفکراتی که آنان را به مدارایی بی سرانجام با رژیم تبهکار ولی فقیه دعوت می نماید دلسرد شده اند

“راه که بیفتیم ترسمان خواهد ریخت”

زنده یاد صمد بهرنگی، ماهی سیاه کوچولو

زمانی که قرار شد من نوجوان و هم کلاسی ام کامیار در میدان توپخانه و (یا امام خمینی) روبروی دفتر کمیته امام خمینی دست به فروش روزنامه کار بزنیم با تکرار کلام “راه که بیفتیم ترسمان خواهد ریخت” بر دلهره خودم و کامیار غالب و با فریاد “کار ارگان سازمان پر افتخار چریک های فدایی خلق ایران” به فروش نشریه کار پرداختیم .

هر چند داشتن روحیه مناسب یکی از شرایط مهم پیروزی است، اما امروز مشکل جنبش تنها هراس از کمیته و سرکوب نیست که بتوان با چیرگی بر آن به پیروزی دست یابیم.

شعار “رای من کجاست؟” و تظاهرات میلیونها ایرانی، مقاومت شگرف زندانیان سیاسی، تظاهرات ارومیه و تبریز، ایستادگی کردستان، مبارزات صنفی اقشار مختلف، … همه و همه نشان از شکستن دیوار هراس و دلهره اند.

آنچه بیش از هر چیز سبب شده که میلیونها ایرانی ناراضی به جای تظاهرات و مقابله رودررو با رژیم ولایت فقیه، به نظارت ویرانی کشور خود بنشینند، ریشه در تجربه ناموفق دو سال پیش دارد و نه در عدم شجاعت و یا حتی تجربه سرکوبهای سالهای شصت.

عدم مدیریت مناسب جنبش، تلاش برای همراه نگهداشتن بخشهای غیرولایی روحانیت، ترویج فریب مبارزه آرام مدنی و امید واهی بستن به اصلاحات از سوی اصلاح گرا یان سبب شد تا مردم با وجود نارضایتی از وضع موجود از همراهی با آنان خودداری ورزند.

نمی توان و نباید از مردم انتظار داشت که بدون هیچ امید و حتی هیجان و شور به خیابان آیند و زندگی خود را دچار مخاطره سازند.

انقلاب نیازمند شور و هیجانی است که شجاعت را سبب می شود و اصلاحات نیازمند آرامش و صبر است. اصلاحات در شرایطی ممکن است که ابزارهای لازم برای فشار بر حاکمیت در اختیار مردم باشد و انقلاب زمانی رخ می دهد که مردم از تلاش در جهت اصلاحات ناامید شده باشند.

سخت است مردم را تشویق کردن به انقلابی که هزینه انسانی آن دیدن مادری عزادار در سوگ فرزند است. اما تکرار فریب مبارزه مدنی و توهم اصلاحت نیز شرط درستکاری نیست، ضمن آن که مردم نیز دیگر به این فریبکاری باور ندارند.

در کشوری که بالاترین آمار اعدام را دارد، هر روز صدها جوان معتاد در گوشه خیابانها جان می دهند، و صدها و یا هزاران انسان دیگر بخاطر آلودگی هوا، خشونت جامعه، فقر و ناامیدی یا دست به خودکشی زده و یا به مرگ نه چندان طبیعی دچار می شوند، به سوگواری پرداختن و سیاه پوشیدن برای مرگ عزیزان اجتناب ناپذیر است.

آیا مرگ یک جوان معتاد و یا قربانی نزاع خیابانی از تلخی و سختی کمتری نسبت به آن که در انقلاب کشته می شود، برخوردار است؟ آیا جان یک انسان که از روی ناامیدی دست به خودکشی می زند و یا دچار بیماری قلبی زودرس می شود، از بهای کافی برخوردار نیست؟ آیا بازماندگان این قربانیان از مصیبت مصون اند؟

آیا این حق قربانیانی که فرصت زندگی از آنان ربوده شده نیست تا با سربلندی به مصاف آنان که زندگی اشان را تباه می کنند رفته و برای حق زندگی کردن مبارزه نمایند؟

شکی در هزینه های بسیار انقلاب نیست، اما آیا هزینه سی و چند سال حکومت تبهکارانه ولایت فقیه و ادامه آن سنگینتر از انقلاب نیست؟

امروز رژیم ولایت فقیه با لبخند و تهدید اصلاح طلبان را به شرکت به انتخابات فرا می خواند و بخشی از اصلاح طلبان با چانه زنی تلاش می کنند که برای شرکت در انتخابات برای خود امتیاز بگیرند. اینها ناامید از مردم و ناتوان از دریافت آنچه می گذرد، امیدوارند که با چانه زنی و چند امتیاز از رژیم بار دیگر مردم را به شرکت در انتخابات دعوت نمایند. با وجود آن که بسیار بعید است که رژیم آقایان موسوی و کروبی را آزاد کند، اما آیا آزادی این آقایان ارزش آن را دارد که مردم را فریب داده و به شرکت در نمایش انتخابات دعوت نماییم. این انتخابات نیست این “انت خواب” و خاموشی در برابر غارت مردم ایران و ویرانی کشور است. آیا فکر می کنید مردم اعتماد به افرادی که قصد تحمیق انها را دارند خواهند کرد؟ این یک طرح از پیش شکست خورده است. این انتخابات را نه تنها تحریم، بلکه باید به مقابله با آن پرداخت.

بجای ناامیدی، یاس و تردید باید از آنچه گذشته عبرت گرفت و به خواست مردم یعنی رهبری و سازماندهی برای مقابله با رژیم پرداخت. مردم نه دچار ترس شده و نه از دستیابی به حقوق خود صرف نظر کرده اند. مردم از تفکراتی که آنان را به مدارایی بی سرانجام با رژیم تبهکار ولی فقیه دعوت می نماید دلسرد شده اند.

این وظیفه رهبران شاخصی نظیر آقای کشتگر، آقای رضا پهلوی و نیروهای سیاسی مانند جمهوریخواهان و جبهه ملی و دیگر احزاب پایبند به دمکراسی است که در فقدان یک رهبری مبارز پیش قدم شده و دست به ایجاد یک جبهه متحد ملی زده و مردم را به یک مبارزه جدی و تمام عیار فراخوانند.

مردم ما دچار هراس نشده اند، اما نیازمند رهبرانی هستند که بدون یاس و هراس عمل نمایند. امید بستن به آنان که خود چشم امید به لطف رژیم دارند بیهوده است.

به قول زنده یاد صمد بهرنگی “راه که بیفتیم ترسمان خواهد ریخت”.

تاریخ انتشار : ۲۰ مهر, ۱۳۹۰ ۹:۵۰ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم