چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۵

چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۵

برپایی کلینیک روانی ترک بی‌حجابی، خشونت آشکار علیه زنان خواستار پوشش اختیاری
آزادی پوشش، حق شهروندی است و مماشات ناپذیر است. هدف نهایی حاکمیت افزایش فشار بر زنان به منظور کنترل هر چه بیشتر بدن زن و تلاشی برای باز پس گرفتن...
۷ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
تاب‌آوری جامعه و جنبش‌های اجتماعی
در شرایط کنونی مجموعه مشکلات و معضلات در زمینه‌های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی وجود دارند که همه به یک نسبت اقشار مختلف را تحت تاثیر و فشار...
۷ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
تیغ خشونت
آن سوی ِشهرِ خاموش / زنی با اندوه خود تنهاست / و‌ فریادش / در گوش‌ ِسنگینِ پر ازدحام سکوت / گم می شود / شهر چشم وجدان / خود...
۶ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
در استقبال از صدور حکم جلب بین‌المللی نتانیاهو و گالانت به اتّهام ارتکاب جنایت علیه بشریّت!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) این اقدام جسورانهٔ دیوان کیفری بین‌المللی را می‌ستاید، از آن حمایت می‌کند و آن را گامی چشم‌گیر در جهت تلاش جامعهٔ جهانی برای مقابله با...
۵ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
دروغ و جنگ درسیاست امریکا
هریک از این مراحل پشت سرگذاشتن خط‌های قرمزی است که اصولاً قدرت‌های با مسئولیت به آن می‌اندیشند و به رعایت آن پایبند هستند اما امریکائی‌ها و ناتو غره از پیشرفت‌های...
۵ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: اسد کشتمند
نویسنده: اسد کشتمند
۲۵ نوامبر، روز جهانی رفع خشونت علیه زنان، تداوم خشونت و نقض حقوق اساسی زنان در ایران
به گزارش مرکز آمار ایران در بهار امسال درمجموع ۱۶ هزار و ۲۶۴ نفر به‌‏ دلیل همسرآزاری توسط سازمان پزشکی قانونی معاینه شده‌‏اند که از این رقم ۱۵ هزار و...
۵ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ( اکثریت)
يک نیمه‌روز
بوق ماشین آتش‌نشانی در همه جا پیچیده بود اما معلوم نبود که ماشین برای رسیدن به شعله‌های آتش چگونه می‌تواند راه خود را باز کند. راننده تاکسی با مسافری بر...
۳ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان

نگاهی به نتایج انتخابات در روسیه، و پیامدهای احتمالی آن

در اينجا اين پرسش مطرح می شود که آيا اين انتخابات صادقانه بود؟ پاسخ به اين پرسش قطعا منفی است؛ که بلافاصله پرسش دوم مطرح می شود که اگر اين انتخابات صادقانه نبود پس آيا می توان گفت که از مشروعيت قانونی نيز برخوردار نيست؟ پاسخ به اين پرسش نيز منفی است

یکشنبه ۴ ماه مارس در روسیه انتخابات ریاست جمهوری این کشور برگزار گردید. این انتخابات در شرایطی برگزار شد که این کشور هنوزاز تب و تاب اعتراضات در رابطه با انتخابات پارلمانی روسیه، که با فاصله کمتر از سه ماه قبلتر برگزار شده بود، می سوخت و با وجود آغازبه کار پارلمان جدید، این اعتراضات کمابیش ادامه داشتند.

براساس نتایج اعلام شده از سوی «کمیسون برگزاری انتخابات» ولادیمیر پوتین با کسب بیش از۶۳ درصد آرا در مقام نخست، و درادامه گنادی زوگاینف، رهبر حزب کمونیست روسیه با ۱۷,۱۸ درصد آرا، کاندیدای مستقل، میخائیل پراخوروف با۷,۹۸ درصد آرا، ولادیمیر ژیرینووسکی، رهبر حزب لیبرال دمکرات روسیه که به داشتن دیدگاههای ناسیونالیستی معروف است، با ۶,۸۵ درصد آرا، و سرگئی میرونوف، رهبرحزب «روسیه عدالت محور» با کسب ۳,۸۵ درصد آرا، به ترتیب مکانهای دوم تا پنجم را به خود اختصاص دادند.

این انتخابات را می توان در ۳ عرصه مورد بررسی قرار داد. نخست: روند تدارک انتخابات، عرصه دوم، نتایج انتخابات، و عرصه سوم نیزچشم انداز کوتاه و درازمدت سمت گیری روسیه پس از انتخاب پوتین به مقام ریاست جمهوری چه درعرصه داخلی و چه درعرصه بین المللی. با تاکید براین نکته مهم که هر ۳ عرصه در رابطه مستقیم با یکدیگر قراردارند و به نوعی، علت و معلول یکدیگرهستند.

دربررسی روند تدارک انتخابات، نکته ای وجود دارد که این انتخابات را متمایزازهمه انتخابات انجام شده در۲۰ سال اخیردر روسیه، و نه فقط روسیه بلکه اتحاد شوروی سابق نیزمی سازد؛ آنهم ابراز وجود اپوزیسیونی است که متاثر ازتحولات دیگر نقاط جهان و به خاطر وجود عنصری نسبتا نوین، اما نیرومند بنام اینترنت، متمایز از آنچه که درطی این سالها در روسیه عمل می کرد، خود را نشان داد. به دنبال اعتراضات اپوزیسیون بود که دولت روسیه در یک اقدام بی سابقه، برای نخستین باردرتمامی ۹۳۰۰۰ خوزه انتخاباتی در سراسر کشور، دوربین هائی وصل نمود که همگی به اینترنت وصل بودند و هر آنچه که در حوزه های رای گیری اتفاق می افتاد، برای هر ناظر و علاقه مندی درهرگوشه جهان، قابل روئیت بود. این گامی بزرگ بود در جهت شفاف سازی روند انتخابات که کنترل کار نظارت برصندوقهای رای گیری را آسانتر می کرد.

در اینجا این پرسش مطرح می شود که آیا این انتخابات صادقانه بود؟ پاسخ به این پرسش قطعا منفی است؛ که بلافاصله پرسش دوم مطرح می شود که اگراین انتخابات صادقانه نبود پس آیا می توان گفت که ازمشروعیت قانونی نیز برخوردار نیست؟ پاسخ به این پرسش نیز منفی است. این انتخابات صادقانه نبود به یک دلیل بسیار ساده و آنهم حضور دائمی پوتین “نخست وزیر” بود دررسانه های گروهی روسیه، که هرحرکت و گفتاراو، حتی از نگاه ساده لوحانه، اگر قصد آن را هم نداشت، اما نتیجه هر گزارش مطبوعاتی و یا رادیو تلویزیونی از او، امتیازی بود که درکیسه او قرار می گرفت، و چهره و اقدامات “مردم پسند” او، حتی بیشترازرئیس جمهور فعلی، مدویدوف در انظارعموم قرارداشت.

اما ناصادقانه بودن انتخابات، مانعی درمشروعیت قانونی این انتخابات ایجاد نمی کند، زیرا که مردم به پای صندوقهای رای رفتند و نتایج انتخابات را نیزدرمجموع می توان درست ارزیابی نمود. چرا؟ زیرا که با داشتن قدرت و امکانات عظیم دولتی، دیگر نیازی به تقلب و دستکاری در نتایج انتخابات و جود نداشت. بگونه ای که حتی ناظران انتخاباتی طرفدار پوتین خودشان مواردی ازاقدام به تقلب را کشف و اعلام نمودند؛ و دربحث های تلویزیونی پس ازانتخابات، این حرکات را “دوستی حاله خرسه” ارزیابی نمودند که از جانب برخی مقامات منطقه ای با هدف خوش خدمتی به پوتین، صورت گرفتند که در نتیجه آرای این حوزه ها توسط کمیسیون انتخابات باطل اعلام گردید.

این نکته مهم را نیز نباید از نظر دور داشت که بنا به ارزیابی های انجام شده، درصد بالائی ازرای دهندگان زن به پوتین را ی داده اند که ناظرین مسائل روسی دلیل آن را ترس جامعه روسیه و قبل از همه، زنان روسیه از امکان بازگشت وضعیت به دوران سیاه زمامداری یلتسین، ارزیابی می کنند. لازم به تاکید است که رسانه های گروهی با سمتگیری دفاع از دولت، در ایجاد ذهنیت “ترس از بازگشت هرج و مرج” و یاد آوری بی ثباتی سیاسی و اقتصادی و اجتماعی دوران یلتسین، نقش بزرگی را ایفا کردند.

 

در رابطه با چشم اندازسمتگیری روسیه چه در عرصه داخلی و چه در عرصه بین المللی، نکاتی وجود دارند که در پیوند عمیق با یکدیگر قرار دارند. یکی از فاکتهای بسیار مهم و قابل تاکید در انتخابات اخیر روسیه، ترکیب رای دهندگان به پوتین است.

براساس تحقیقات صورت گرفته توسط سازمانهای مستقل سنجش افکار عمومی، رای دهندگان به پوتین جدا از جنسیت شان، به دو دسته تقسیم می شوند، یک دسته آنهائی هستند که دربرنامه عمل پوتین، بازگشت و تداوم “اقتدارروس و روسیه” را در عرصه مناسبات بین المللی بویژه در چالشهای روسیه با آمریکا و نیز پیمان ناتو را می بینند، که بنا بر موقعیت مهم استراتژیک روسیه و هر چه نزدیکتر شدن ناتو به مرزهای روسیه، افکار عمومی این دسته از رای دهندگان براحتی پذیرای برنامه و عمل پوتین در این عرصه می شود. بنا براین شدت گیری تنش ها با غرب و آمریکا، و نزدیکی هرچه بیشتر با کشورهای درگیر با آمریکا، از جمله ایران را چه در عرصه های سیاسی و چه اقتصادی، می توان انتظار کشید. اما تناقض در آنجا نمایان می گردد که پای دسته دوم رای دهندگان به میان کشیده می گردد؛ یعنی آن بخش از مردم که با حفظ فاصله از ایده های سوسیالیستی و دوری گرفتن از حزب کمونیست، به خاطر طرح شعارها و برخی برنامه های “عامه پسند” از جانب پوتین، در طول مبارزه انتخاباتی اش، به او رای دادند. این دسته از مردم قطعا خواهان بهبود وضعیت زندگی، اگر نه در چند ماه آتی، اما در یکی دو سال آینده خواهند بود. حتی اگر قرار باشد که با در آمد حاصله از فروش نفت و گاز نیز به این انتظار توده ها تحقق بخشید، این امر بدون داشتن رابطه تجاری خوب و دوجانبه با غرب یعنی همان کشورهائی که جزوارکان اصلی پیمان ناتو هستند، امکانپذیر نخواهد بود. با توجه به تداوم بحران اقتصادی جهانی، که روسیه نیز به شدت از آن آسیب دید، این تناقض درآینده قطعا موجب شکاف درمیان طرفداران ورای دهندگان به پوتین خواهد شد.

در رابطه با چشم انداز رابطه با ایران، بر همگان روشن است که با وجود اشتراکات احتمالی فراوان در برخورد با ناتو و بویژه آمریکا که در برآمد های مختلف مربوط به چالشهای بین المللی بروز می کنند، اما فراموش نکنیم که روسیه حتی اگر ایران دارای انرژی هسته ای را نه تنها تحمل، بلکه به عنوان بازاری دائمی، مشوق ایران درگسترش انرژی هسته ای نیز گردد، اما برای روسیه نیز خط قرمز، سلاح هسته ای است. روسیه هرگزبا پدیده ای بنام “ایران مجهز به سلاح اتمی” ، مدارا نخواهد کرد، زیرا که این پدیده می تواند به عنوان عنصری “تحریک کننده” درمرزهای جنوبی و منطقه قفقازو دریای خزر، عمل کند؛ که این امر همواره از جانب روسیه به عنوان تهدید منافع استراتژیک روسیه مورد بررسی قرار گرفته است.

از سوی دیگر، به علت ادامه نا آرامی ها و وقوع تقریبا دائمی درگیری های نظامی کوچک در مناطق مختلف قفقاز، روسیه همواره در هراس از وقوع جنگ در منطقه است، زیراکه سرایت شعله های این جنگ به مرزهای جنوبی این کشور بسیار محتمل و قابل پیش بینی است. تلاش روسیه به یافتن راه حل سیاسی در سوریه و هشدارهای متعدد مقامات روسی در رابطه با احتمال حمل نظامی به ایران را به میزان زیادی در این چارچوب می توان دید. بنابراین با بازگشت پوتین به مقام ریاست جمهوری، نمی توان انتظار تغییر اساسی دراین سیاست منطقه ای را انتظار داشت.

تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند, ۱۳۹۰ ۰:۱۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

برپایی کلینیک روانی ترک بی‌حجابی، خشونت آشکار علیه زنان خواستار پوشش اختیاری

تاب‌آوری جامعه و جنبش‌های اجتماعی

تیغ خشونت

در استقبال از صدور حکم جلب بین‌المللی نتانیاهو و گالانت به اتّهام ارتکاب جنایت علیه بشریّت!

دروغ و جنگ درسیاست امریکا

۲۵ نوامبر، روز جهانی رفع خشونت علیه زنان، تداوم خشونت و نقض حقوق اساسی زنان در ایران