سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۵ مرداد, ۱۴۰۵ ۲۳:۵۷

دوشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۵ - ۲۳:۵۷

خشونت علیه زنان، علل و عواقب آن

نمونه های دیگری از خشونت نیز با قتل های ناموسی پیوند دارند که همانا کنترل جنسیتی، محدود کردن حق آزادی و دامنه فعالیت زن که آن هم معمولا" توسط مرد خانواده صورت می گیرد. تنبیهاتی که با صفت "ناموسی" صورت می گیرد تنها محدود به زنی که مظنون به انجام خلاف است نیست، بلکه کل خانواده او نیز زیر ضرب قرار می گیرند و باید که لکه ننگ از کل خانواده پاک شوند. هدف اجتماعی در رابطه با برملا کردن تمام این جریانات و تنبیهات این است که سایر زنان از این طریق راهنمائی شوند.

Getting your Trinity Audio player ready...

 

همانطور که دبیر کل متذکر شدند انواع معینی از اصول فرهنگی و اعتقادی فاکتور های زیان آوری هستند که باعث اعمال خشونت علیه زنان می شوند، که این نوع خشونت ها با صفت “ناموسی” مشخص می شوند. قتل های ناموسی از جمله شدیدترین انواع آشکار این خشونت ها علیه زنان می باشد.

 

قتل از برای تطهیر پاک کردن لکه ننگ از خانواده است. در اکثر نقاط دنیا مرتکبین را در انجام به این خشونت آزاد می گذارند. اگرچه قتل های ناموسی  در مناطق وسیعی از صحرا تا هیمالیا رایج شده است، در مناطق و کشورهای مهاجر نشین نیز چنین قتل هائی صورت می گیرد. قتل های ناموسی در سطح جهانی آن، نه گزارش می شوند و نه به ثبت می رسند. سازمان ملل متحد تخمین زده است که سالیانه پنج هزار زن در سطح جهان توسط اعضای خانواده به قتل (قتل ناموسی) می رسند.

 

با گسترش شهر نشینی، ازدیاد وسایل ارتباطی و تغییر در نقش زن پرده پوشی این جنایت ها بآسانی میسر و روز به روز بیشتر نمایان می شوند. قتل های ناموسی به طرق متعددی اتفاق می افتند که شامل کشتن به طور مستقیم، سنگسار، مجبور کردن زنان و دختران به خودکشی بعد از رسوا کردن آنها درمیان عموم (مردم) اسید پاشی به آنها که سرآنجام همه این اعمال منجربه نابودی این زنان می شود. نمونه های دیگری از خشونت نیز با قتل های ناموسی پیوند دارند که همانا کنترل جنسیتی، محدود کردن حق آزادی و دامنه فعالیت زن که آن هم معمولا” توسط مرد خانواده صورت می گیرد. تنبیهاتی که با صفت “ناموسی” صورت می گیرد تنها محدود به زنی که مظنون به انجام خلاف است نیست، بلکه کل خانواده او نیز زیر ضرب قرار می گیرند و باید که لکه ننگ از کل خانواده پاک شوند. هدف اجتماعی در رابطه با برملا کردن تمام این جریانات و تنبیهات این است که سایر زنان از این طریق راهنمائی شوند.

 

 سنگسار در اساس یک نوع مجازات اعدام است که در آن قتل زن را به دلایل زنا و خلاف های دیگر ناموسی مجاز می شمارند. در واقع زنان در رابطه با این جرم ها به طور نامتناسب گناهکار شمرده می شوند. در بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱ تماسهائی توسط نمایندگان مردم در واکنش به سنگسار بیش از سی زن صورت گرفته شد. ارتباطات دیگری که با مسئولین حکومت ها گرفته شده در رابطه با واکنش دولت به شکل شلاق زدن، کشتن و حلقه آویز کردن زنانی که مظنون به داشتن رابطه جنسی قبل از ازدواج، زنا، عدم موفقیت در اثبات تجاوز، و مواردی از این قبیل که نشانه ناسازگاری با نجابت بشمار می آیند، قابل ذکر است که در بریتانیای کبیر و ایرلند شمالی جنایت هائی صورت می گیرد که به آنها صفت “ناموسی” داده می شود. این جرایم ریشه در سنت های فرهنگی جامعه دارد و نه در اعتقادات مذهبی آنها. اینجا در واقع تلفیق مفهوم کلی فرهنگ و مذهب با عث می شود که در رابطه با این جرایم اشتباه برداشت شود، بخصوص در زمینه اسلام هراسی، جنگ و ترور. همچنین یک تحقیقگر ویژه بدور از دخالت در امور حقوقی به طور مختصر و بر پایه داوری فردی اشاره می کند که تعداد زیادی از رهبران مشهور اسلامی و محققین به طور عمومی این اعمال را محکوم کرده اند و آشکارا اظهار داشته اند که این جرایم را نباید به مذهب اسلام منسوب کند. تحقیقگر ویژه در رابطه با خشونت علیه زنان سمت و سوی نگاه ها را متوجه پدیده خودقربانی کردن نیز کرده است.

 

این پدیده در افغانستان و ایران گزارش شده و در جریان آن زنان و دختران از طریق خودسوزی دست به خودکشی می زنند. در واقع این زنان و دختران در شرایطی قرار می گیرند که آنچنان احساس بی آبروئی می کنند که برای بازپس گرفتن آبرو وحیثیت خود دست به کشتن خود می زنند. درعهد نامه های سازمان ملل متحد به روشنی نگرانی ها در رابطه با موارد زیر دیده می شود: جرایم مربوط به ناموسی، که اغلب گزارش نمی شوند و به ندرت مورد بررسی قرار می گیرند و معمولا مرتکبین به این جرایم آزاد هستند و در صورت محکومیت، مجازات آنها با کسانی که مرتکب جرایم مشابه ولی با مضمون غیر ناموسی می شوند، کاملا” متفاوت است و برای مرتکبینی که دست به کشتن زنان می زنند مجازات سبکتر در نظر گرفته می شود. چراکه نظرشان بر این است که کشتن زنان در رابطه با ناموس خانواده ضروری است. دبیرکل تاکید بر این دارد که این گونه اعمال باید به عنوان جنایت بشمار آیند. اوهمچنین تاکید براین داشت که در کشورهای مهاجر نشین (مهاجر پذیر) باید امنیت قربانیان و قربانیان نهانی این جنایت ها که در پروسه پناهندگی و مهاجرت هستند تامین شود.

 

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۲ شهریور, ۱۳۹۱ ۱۰:۲۳ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

بحران نظامی تنگه هرمز، خطر گسترش آن، آینده‌ای مبهم و غیرقابل مهار برای ایران، منطقه و اقتصاد جهانی

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از همه جریان‌های سیاسی آزادی‌خواه، دموکراسی‌خواه، ملی و توسعه‌گرا که دغدغه عزت، امنیت و آینده ایران را دارند، می‌خواهد با اقدامی هماهنگ و فراگیر، پیام روشن مردم و نیروهای صلح‌طلب ایران را به افکار عمومی جهان، نهادهای مدنی، نهادهای بین‌المللی و دولت‌های درگیر در این بحران برسانند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تکنولوژی در میدان نبرد طبقاتی: از مارکس تا فاشیسم دیجیتال پالانتیر

آینده ناتو و ترکیه

بیانیه نهایی اجلاس اوراسیا اعلام شد  

جنگ ایران و مبارزه راهبردی در ایالات متحده آمریکا

تنهایی در زمانه آشوب

اعتصاب زندانیان قزلحصار در اعتراض به اعدام‌ها وارد دوازدهمین روز شد