چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۲

چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۲

"همگامی" خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است
همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران
ما از جامعه ی ورزشی ایران، خصوصا مردان ورزشکار، انتظار داریم که برای رفع کلیه ی محدودیت ها از جمله حجاب اجباری، کنار زنان ورزشکار بایستند. ما همچنین از نهادهای...
۲۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
نویسنده: نسرین ستوده و صدیقه وسمقی
حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده

بزرگداشت پیکاری تاریخی در راه آزادی و داد

این وظیفۀ مشترک ماست که در برابر درد مشترک استبداد و بیداد دیرپای، عزمی مشترک برای فرارفتن به سوی آزادی و داد شکل دهیم و این عزم مشترک را به گوش و دیدۀ مردم خود برسانیم.

گزارش‌گر: بیژن اقدسی

 

روز شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۱ (۲۳ فوریۀ ۲۰۱۳ میلادی) چهل و دوسال پس از ۱۹ بهمن ۱۳۴۹ در جنگل‌های سیاهکل، روز نمادین جنبش فدایی، شهر برلین پایتخت آلمان برای چندمین سال پیاپی میزبان جشن بزرگ‌داشت سال‌گرد ۱۹ بهمن و روی‌داد سیاهکل بود.

جشن برلین یکی از سه جشنی بود که امسال از سوی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در بزرگ‌داشت این روی‌داد تاریخی برگزار شد. پیشتر از آن و در روز شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۱ (۲ فوریۀ ۲۰۱۳ میلادی) رفقای ما در شهر استکهلم سوئد و در همان روز شنبه ۵ اسفند ماه ۱۳۹۱ (۲۳ فوریۀ ۲۰۱۳ میلادی) رفقای ما در شهر تورنتو کانادا میزبان دوجشن دیگر سازمان در بزرگ‌داشت رویداد حماسی سیاهکل بودند.

مراسم امسالین بزرگداشت ۱۹ بهمن در برلین با پخش ترانه ‌سرود توماج، به یاد رفیق شیرمحمد رخشنده توماج که به همراه سه سلحشور دیگر ترکمن، رهبران خلق ترکمن، فداییان خلق، رفقا مختوم، واحدی و جرجانی در بهمن سال ۱۳۵۸ به دست عوامل حکومت اسلامی ربوده شدند و زبونانه به قتل رسیدند، آغاز شد.

این ترانه سرود را می‌توانید در پیوند زیر گوش کنید.

http://www.youtube.com/watch?v=Fu4knFDaccY

پس از آن رفیق بیژن اقدسی، گردانندۀ مراسم جشن امسال ضمن خوش‌آمد‌ گویی به میهمانان جشنی دیگر از جشن‌های بزرگداشت سالگرد ۱۹ بهمن و رویداد حماسی سیاهکل، ازهمرزمان و عزیزانی یاد کرد که از سال گذشته به این سواز میان ما رفته‌اند. وی از این میان ازچهار تن نام برد، ازرفیق خلیل مومنی، عضو چند دورۀ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)، که چند روز پیش از آن در پی دو سال نبرد جانکاه با سرطان درگذشت؛ از رفیق علی‌اکبر شالگونی از کادرهای سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر) که سرنوشتی مشابه رفیق مومنی داشت و چندی پیشتر در شهر برلین دیده بر جهان فروبست؛ از آقای امیر هوشنگ کشاورز صدر مبارز نام ‌آشنای ایرانی، که ایشان نیز چندی پیش در نتیجۀ یک بیماری بدخیم، یاران خود را در اندوه خود نشاند و نیز از مادر توماج که در سال گذشته فرزندان خود را تنها گذاشت و کوچید. حاضرین در ادای احترام به این عزیزان، وهمۀ مبارزان راه دیرپای آزادی و عدالت و همۀ یاران و عزیزانی که در سال گذشته از میان ما رفته‌اند، یک دقیقه سکوت کردند.

سپس رفیق اقدسی متن «سخن آغازین جشن» را برای حاضرین خواند:

 “ما امروز و در این جا گرد هم آمده‌ایم تا سالگرد روز و رویدادی را جشن بگیریم که به نماد جنبش فدایی بدل شده‌اند؛ روز ۱۹ بهمن و روی‌اد سیاهکل. ما فداییان خلق دهه‌هاست که این روز را به همراه دوستان و دوستداران جنبش فدایی جشن می‌گیریم، نه تنها به یاد رزمندگان جوان و پویایی که با جسارت خود ۱۹ بهمن را و سیاهکل را به تاریخ مبارزات آزادیخواهانه و داد پژوهانۀ میهن فراکشاندند، بلکه همچنین به عنوان نماد برآمد جنبشی فراگیر که در برابر حاکمیتی کودتایی قد برافراشت و آرمان‌ای دیرین آزادی و عدالت را در میهن هزاران ‌سالۀ ما پی‌گرفت. جنبش فدایی میراثدار پیکاری هزاران ‌ساله است.

از آن روزگار دور تا امروز ما فداییان پا به پا و شانه به شانۀ دیگر یاران آزادی‌خواه و هم‌رزمان عدالت‌پژوه‌مان راهی دشوار را پشت سر گذاشته‌ایم، راهی پر از سرکوب و بیداد و استبداد و شحنه‌سالاری و راهی مملو از خطاهای گاه دهشتناک. اما دشواری‌های مبارزه در راه ایرانی سرفراز و سعادتمند هرگز نباید سد راه مبارزۀ همسوی همۀ ما در راه استقرار نظامی گردد که مبتنی بر رای آزادانۀ مردم و حقوق یکایک آحاد ملت کهن ما، یک بار برای همیشه غارت و چپاول و قتل و کشتار و نقض بنیادی‌ترین حقوق ذاتی بشر را پایان می‌دهد.

پایبندی به مبارزۀ همسنگر در راه اهداف پیش ‌گفته به ویژه امروز و در روزگاری  ترجمان عملی خود را در گامهای همسو و متحد ما می‌جوید، که استبدادیون غوغاسالار نظام ولایت فقیهی با ناکاردانی و ناکارآمدی خود میهن مشترک ما را با سرعتی مرگبار به پرتگاه فاجعه می‌کشانند.

در این روزگار است که همگرایی ما ایرانیان آزادیخواه و فشرده‌ تر کردن صف ما ایرانیان عدالت ‌پژوه به نیاز مبرم زمان بدل شده است.

این وظیفۀ مشترک ماست که در برابر درد مشترک استبداد و بیداد دیرپای، عزمی مشترک برای فرارفتن به سوی آزادی و داد شکل دهیم و این عزم مشترک را به گوش و دیدۀ مردم خود برسانیم. به زبانی که زبان مردم باشد.

این وظیفۀ مشترک ماست که در یکی از تیره ‌ترین ادوار حیات کشور خود راهی مشترک برای ساختن ایرانی آباد و آزاد بیابیم و هموار کنیم تا دختران و پسران این مرز و بوم وادار نشوند در پی تامین حداقلی از معیشت، رفاه، آسایش و آزادی آوارۀ چارگوشۀ جهان شوند؛ برای ساختن ایرانی سرفراز که فرزندان این آب و خاک با انگیزه و نشاط سرمایۀ اندوختۀ خود را بر سر سفرۀ مشترک‌مان بیاورند و مردم استبدادزدۀ ما هستی گذرای خود را در حسرت مدام گذشته، در ناامیدی مداوم از حال و هراس مزمن از آینده‌ای ناروشن سپری نکنند.

در باورهای امروزین همۀ ما خطوط مشترک بسیاری وجود دارد که می‌تواند و باید به خشت بنای مستحکم دوستی پایدار ما و سنگفرش  شاه‌راه رهایی میهن و مردم فراروید.

با هر روز که دوری و واگرایی ما دیرسال‌تر می‌شود، بار مسئولیت مشترک ما در قبال روزگار تلخ وتار مردم و اوضاع نکبت‌باری که بر کشور ما حاکم است، سنگین‌تر می‌گردد. ما باید توانایی خود در دست‌یابی به مبارزه‌ای نه هم‌سو، که مشترک و پیمودن نه هم‌راه، که هم‌گام این راه را به خود و مردم خود نشان دهیم تا مردم به عزم و توانایی مشترک ما در ساختن ایران آینده امیدوار شوند و آن را باور کنند.

امروز راه‌های رساندن سخن ما به مردم بسیارند. اما تمامی این امکانات رسانه‌ای تنها هنگامی می‌تواند پلی برای ارتباط ما با مردم باشد، که مردم به عزم ما اعتماد، به هم‌بستگی ما امید و به سخنان ما باور داشته باشند.

از دیرباز و علی‌رغم فشار مخوف بیداد همواره ندای مبارزۀ هم‌رزمان همۀ ما از دخمه‌های رضاشاهی، از قصر و قزل قلعه و قزل حصار و کمیتۀ مشترک و اوین و کمیته‌های انقلاب اسلامی و زندان‌های مخفی سپاه و کهریزک گذشته و به مردم رسیده است. در همارۀ تاریخ ندای مبارزۀ آزادی‌خواهان ایرانی در اوج تفتیش و ممیزی نیز سراسر میهن را فرا گرفته است.

این که امروز صدای مشترک ما در میهن امیدبخش پیکار روزمرۀ مردم نیست، بیش از هر چیز از کوتاهی ما در پای نهادن فروتنانه در راه هم‌گرایی نیروهای آزادی‌خواه و باورمند به ادارۀ کشور از سوی خود مردم است.

اسفند ماه است. بگذارید این سخن آغازین را با سخن یکی از مردان اسفندی به پایان بریم.

«فریادهای ما اگر که رسا نیست، باید یکی شود»

به جشن ما خوش آمدید”

یادبود ۱۹ بهمن، گرامی‌داشت چپ متشکل ایران است!

پس از سخن آغازین رفیق رضا کاویانی اسپیلی، مشاور شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) و مسئول سازمان در برلین، بخش‌هایی از پیام هیئت سیاسی – اجرایی سازمان را خواند.

متن کامل پیام هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در این نشانی قابل دست‌رسی است.

http://kar-online.com/node/5893

پیام حزب چپ آلمان

پس از پیام هیئت سیاسی – اجرایی سازمان، رفیق یولیا ویده‌ مان نمایندۀ دفتر امور بین‌الملل حزب چپ آلمان از سوی این حزب به سخنرانی پرداخت.

میزگرد و گفتگو با شرکت خانم پروین بختیارنژاد، دکتر کاظم کردوانی و رفیق مهدی فتاپور.

بخش بعدی برنامه میزگرد و گفتگو با شرکت خانم پروین بختیارنژاد، روزنامه‌نگار و عضو شوای فعالان ملی – مذهبی، دکتر کاظم کردوانی، جامعه‌شناس و فعال سیاسی – فرهنگی و رفیق مهدی فتاپور، عضو هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) بود. شرکت‌کنندگان در میزگرد در پاسخ به پرسش‌های رفیق اقدسی به بحث و گفتگو در بارۀ بحران اقتصادی – سیاسی و ابعاد آن در جامعه، بحران در نظام و تنش‌های بی‌سابقه درآن، وظایف نیروهای جمهوری‌خواه و راه‌کارهای هم‌گرایی آنان و نیز انتخابات ریاست جمهوری در خردادماه سال ۱۳۹۲ پرداختند. هم‌چنین رفیق فتاپور توضیحاتی در بارۀ فراخوان برای مشارکت در شکل‌گیری تشکل بزرگ چپ ارائه داد و به تشریح نظرات خود دراین باره پرداخت.

بخش هنری آیین بزرگ‌داشت جنبش فدایی

بخش هنری برنامه‌های امسال ما شامل دو بخش بود.

نخست نیما صادقی هنرمند نوجوان به هنرنمایی پرداخت و قطعاتی را با ساز دل‌انگیز تار نواخت و حاضرین را به صدای گرم و پرشور خود میهمان کرد.

پایان‌بخش جشن مرکزی امسال ما گروه بچه‌های برلین بود، که تا پاسی از شب گذشته میهمانان خود را به رقص و پای‌کوبی در تالار زیبای «رز سپید» در برلین، پایتخت آلمان کشاند.

 

تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند, ۱۳۹۱ ۷:۵۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

حجاب اجباری، محدودیتی بزرگ برای ورزش دختران

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم